Terus Sebarkan Kasih Sayang Untuk Kebaikan
OGOS 2018 !!

Rabu, 14 Mac 2018

REVIEW FILEM AKSI : KL SPECIAL FORCE



KL SPECIAL FORCE GEMPAK || Hi ! Syukur masihhh bernyawa. So mood birthday still not move on lagi..... and my sister belanja I tiket wayangg! Yabedaabeduuu~


Filem aksi terbaik ni keluar sama tarikh my bithday on 08/03/18. Feedback mostly best and gempak! Siapa Dah Tengokk...sep sikit !

SINOPSIS 

Sekumpulan unit PDRM berusaha untuk menumpaskan sekumpulan perompak bernama 'Geng Anarkis' yang diketuai Asyraff (lakonan Syamsul Yusof). Geng ini sangat popular dan sangat susah ditumpaskan. Keadaan bertambah huru hara apabila Asyraf bijak membuat pihak PDRM  bergaduh sesama sendiri dan misi terganggu.

Ok, first of all, aku rasa seram jugak nih nak review.... al-maklumlah....hal berkaitan pihak berkuasa kot! Tak pasal kena viral..... Tapi aku cuba nak jujur.. Well...dont worry...aku takkan spoiler kan sangat...hoho~

*Semua screenshot ni, aku amek kat IG artis artis yang terlibat.... *


Settle keluar je panggung, aku terus cakap.....best jugak kan ! Jujur dari hati, memang best..gempak!
Awal-awal aku dah rasa syok sebab aku nampak penjahat ni memakai topeng yang comel berhati berani. Lepastu aku terpegun tengok aksi bergaduh atas kenderaan yang tengah bergerak, siap tergolek ..... Wow.. nice beb ! Sebab usually aku tengok orang puteh je yang buat aksi nihh....
Tak rugi  tengok sebab seronok tengok aksi aksi yang mantap dan bertenaga dalam cerita nih.....



Part geram pon ada bila watak Zul (Fattah Amin) suka  tersalah cara. Semangat kerja memang ada tapi tersalah step...lorh.... Kesian Insp Lan (Rosyam Nor).

Ramai jugak yang susah nak agak apa next aksi dalam cerita ni....sebab dalam dunia politik kerja, maybe ada yang terlibat dengan rasuah, maybe ada yang baik tapi difitnah sampai tak dipercayai....maybe orang tu terlibat dengan si A, tapi sebenarnya si B yang terlibat...

Fuh, memang bergerak je otak pikir masa layan movie nih. Berkerut jap muka..haha...



Kejap aku rasa si Lan tuh bersalah, kejap aku rasa si Zul tuh yang problem.
Betul-betul plot twist weh !

Elemen kekeluargaan pun ditonjolkan dalam movie nih...Hati memang mudah terusik part family kan.

Barulah aku paham, keadaan seseorang anggota polis, bilamana tak dapat selesaikan sesuatu masalah, masalah negara terutamanya..., tapi tetap kena jadi ahli keluarga terbaik bila bersama family.

Memang terganggu habis hubungan bila stress  kerja dibawak balik ke rumah ~ Sobbs !
Belum masuk lagi bila keluarga dalam keadaan tak selamat serta diancam.

Adoi, lagi haru biiruuu ~

Cuma part tembak banyak banyak kali, TAPI tetap tak kena....and i feel macam..........ok, satu pon tak kenaaaaa~
======================================

So, at the end macam mana? Haaaaaaaaaaaaa...kenalah tengok.....apa yang berlaku...Bagaimana Asyraf memanipulasi minda semua orang? Apakah rahsia yang cuba diperbetulkan keadaannya?
Siapa pesalah? Siapa yang terbaik ? Apakah tujuan sebenar???



 

Ha ah, 10/10 full marks tau .


Fuhh, ganas gila ! Kereta Syamsul dalam part last scene ni...aku suka lahhh, terbaikk !

Woww, dah dua kali tengokk !






Bintang? Ok, 8.5/10 Nona bagi ! Hihii~ Cepat cepat tengok di pawagam berdekatan okay :::)  #suupportfilemaksimelayu






P/S :  Nona tak puas hati sebab watak pompuan dalam movie nih tak banyakkkk..hehe... Sama ada penjahat or GF nya.... (Ok Nona ada je tak puas hatii)




4 ulasan:

Hans berkata...

memang filem nih best dan tak membosankan :)

farhanna jafri berkata...

best tengok stunt tapi menyampah dengan skrip

Mimi Azirah berkata...

Akak tak tengok lagi. Bial lah dapat tengok phn tak tahulah

ejulz berkata...

terbaek..