Lepaskan Cinta Jika Jodoh Tiada
DISEMBER 2018 !!

Ahad, 9 Disember 2018

Enaknya Kambing Golek Johor !

Kambing Golek Johor Memang Sedap||  Berita baik! Special for Kambing lover. And terutama yang tinggal di Johor. Ok, family aku kalau gi rumah pengantin atau memana, menu berkaitan kambing tu memang pilihan .. Sebab jarang dapat makan kan..hehe..

Tapi kali ni, aku nak mengimbau balik saat-saat sedap makan kambing perap yang dihasilkan dari team Kambing Golek Johor dan dimasak oleh aku sendiri... Siap diperap, tinggal masuk kuali atau air fryer .. Senang ! Kalau sedara nak datang ke apa, cepat je siapp tau ! Tak perlu  beli daging kambing, nak memerap seharian lagi..huhu...ni leh simpan dalam freeze je...

 
Nyumm3!! Ada sosej dan bungaa ! Hehee, deko-deko by my sister !

Lepas siap, kita ngap bersama adik dan emak.. dorang semua cakap sedap, cukup rasa rempahnya dan menyelerakan lah..... Bau hamis pun takde! Lembut of course lahh! Ni aku baru masak sikit, tak habis lagi sepaket ! Oh ya ! Sos lada hitam pun disediakan bersama-sama dalam sepaket Kambing Perap, makan bersama daging kambing perap tersebut dengan enaknya



Bukan kambing perap je, ayam perap pon ada ! Macam-macam ada tau. Untuk apa jua majlis, mereka boleh bantu sediakan khas untuk tetamu undangan. Contact je dorang...confirm memuaskan hati !

 
Yes, nampak sangat menyelerakan........Tak sabar nak masak time dapat camni, hahaha

Siapakah Kambing Golek Johor?

Kambing Golek Johor ( No Perniagaan : JM0799704-H ) mula beroperasi awal tahun 2015 di johor bahru. Kami menyediakan perkhidmatan katering kambing golek, kambing panggang dan kambing perap untuk majlis perkahwinan, pertunangan, aqiqah, hari jadi, majlis keramaian dan sebagainya.
Hidangan istimewa yang amat menyelerakan ini dipanggang 100% menggunakan arang kayu berkualiti dan akan di masak di tempat majlis anda berlangsung. Kemudian, ianya akan dipotong secara professional di dihidangkan berbuffet kepada para tetamu.
Perapan kambing sehari sebelum majlis kami buat dengan resipi istimewa ini akan menghilangkan bau hamis kambing dan ianya amat sedap dan menyelerakan dihidangkan kepada para tetamu untuk apa jua majlis.
Kambing yang kami gunakan juga adalah dari kambing yang berkualiti diimport dari New Zealand, Australia dan juga di ladang ternakan tempatan. Kami menjaga kualiti hasil masakan tersebut agar ianya dapat memberikan kepuasan kepada para pelanggan.
Kawasan yang kami akan hidangkan adalah di sekitar Johor Bahru, Skudai, Kempas, Tampoi, Kulaijaya, Larkin, Pasir Gudang, Permas, Tiram dan Kota Tinggi. Namun kami juga boleh ke mana-mana lokasi. Ianya tertakluk kepada jarak dari pusat kami di johor bahru. Sekiranya terlalu jauh, caj tambahan akan dikenakan.
Jommmm terjahhhhhh!









Isnin, 26 November 2018

AREA JOHOR : Brownies Menyelerakan keluaran Selera Sakura Buat Semua Terliur !

Brownies Dari Selera Sakura Yang Menggiurkan || Hati yang berduka pun terubat dengan brownies dari Selera Sakura. Yes, aku order hari tu sempena member department aku nak berhenti kerja. Entri pasal member aku SINI.

 
Siap dengan thumbs up kauu ! hehe

Brownies ni aku tempah special dari Selera Sakura. Aku memang dah lama target nak try merasa kesedapan brownies hand made by the owner..

Yes, rasanya sangat ngam ! Cukupp lembut dan sangat manisss, fuhh, tak muak ! Macam tak cukup pun ada...haha...

Tengok niii, woww, mana lah aku boleh tahan tengok brownies design ada banyak coklat camni...3D betul oi. 

Pelbagai pilihan brownies dan bars bersaiz 8'' dan 10'' .
Antaranya :-

1. Fudgy Brownies 
2. Congo Bars
3. Walnut Brownies
4. Almond Brownies
5. Nutty Brownies
6. Green Tea Brownies
7. Nutella Oatmeal Bars

Many more ! Kena check IG tuu..

Oh ya, design dan bahan-bahannya lengkap.... Cantik dan sedap! Menggiurkan betul lahhh !!


Lagi best, kalau muncul HAPPY BOX  ! kekeke~




Bagi yang nak try , boleh ke Instagram SELERA SAKURA


Ahad, 18 November 2018

Keropok Lekor Rebus Tak Mengecewakan Tekak !

KEROPOK LEKOR REBUS || Hi ! Timbul-timbul je entri pasal makan! Hehee~

Image may contain: one or more people, table and indoor

Ok, hari tu  time cuti, me and family singgah  cari makan petang....  Dah banyak kali lalu, tapi tak pernah masuk kedai ni.....

So try tengok apa menarik...then, inilah pilihan kami.........makanan special orang Ganu dehh ~

Keropok Lekor Rebus ni sedap, sebab lembut...kalau direbus, mestilah lembut..hoho...Boleh try di rumah nanti..

Kena makan dengan sambal belacan yang disediakan, tapi kami prefer makan dengan sos kopok lagi satu tu......Rasa? Of course rasa ikannnn ! Nampak warna gitu, macam takde isi ikan,tapi hakikatnya ada, dan sedap! Kami satu family suka dengan keropok lekor ni bohh !



 
RM5 for 7 pcs ! 
Buat makan petang, bersama order air panas, ngam je ! ehheehee~

Menu yang direbus sememangnya bagus, dan elok untuk kesihatan diri. . Tak disangkal lagi... selamat untuk dimakan dengan penuh berselera !

=======================================
Balik tuuuuu,  bungkus nasi dagang lak..

=================================

Jangan pelik, yang amek order memang bukan Melayu... tapi ianya Halal ok. 

-HALAL-

No automatic alt text available.

Lokasi :-

Kampung Terengganu,
Giant Plentong, 
Masai, Johor