Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Ahad, 8 Oktober 2017

SEGMEN : Saya Nak Jadi Bloglist HASRULHASSAN.COM

Assalamualaikum, hai !
Ok, nak try nih, setelah sekian lama tunggu Wi-Fi rumah ni okay.

Entah Nona orang keberapa join eh ~


Biar Tahu Dengan Ilmu - HASRULHASSAN.COM


Apa pon, try...hehe.. KLIK BANNER !

  • Tulis mengenai apa yang diceritakan di blog anda - describe your blog what is all about.
  • Tulis bagaimana anda boleh ketahui mengenai kewujudan blog saya.
  • Tulis apakah tujuan anda menghasilkan blog - samada untuk personal, perniagaan, bantu orang lain etc.
  • Tulis harapan anda apabila sertai segmen ini.



1. Blog Nona 100% about sharing. Yes, share feeling Nona terhadap something, share produk yang best nak guna, share Giveaway yang dianjukan..termasuk join sekali..
Share experience towards sesuatu event/produk.

2. Tahu dari facebook, kekadang orang komen-komen, keluar notification... ada tag nama blogger hasrul hassan..so means, okay, lelaki ini ada blog.hehe~ 

Kalau dalam group blog pon, sebut pasal SEO, ada jugak sebut nama Blogger Hasrul Hassan. Now buat segmen nih, lagii Nona tahu...

3. Tujuan hasilkan blog : Untuk personal memang betul...  and at the same time, kita tolong orang lain... Bila kita share pasal produk, kita bantu diri sendiri, orang yang nak guna..yg memang berharap review jujur dari kita, and orang yang jual produk tuh sendiri....

4. Nona dulu awalnya bukak blog sebab suka try-try benda baru... antaranya, berblog.. Tak fikir pasal barang free ker, hadiah ke..income ke...hehe~ 

Well, Dengan blog, saya dapat info, banyak bog boleh diterjah, dan saya suka perasaan bila orang komen blog nih ! Orang terjah blog ni..SAYA SUKA RASA MACAM TUH !
Me also loves to comment blog orang....


Harapan : Semoga dapat masuk bloglist, saya harap orang lain pun nampak dan sudi terjah blog saya. Sudi klik sekali link-link yang saya share dalam entri-entri saya, contohnya : produk-produk or tempat-tempat yang saya share.


Sekian. Semoga berjaya.

Dapat atau tidak, saya tulis jugak entri nih, sebab nak update..hewhew~ setelah dua hari line wifi sangat teruk penyebab mood ke sungai... 






2 ulasan:

Shafyqah Azry berkata...

samalah dengan sha! buat blog sebab nak cuba benda baru hehe. goodluck!

Cik Tie berkata...

All the best