Birthday Celebration Di Restoran Azzalava, Pasir Gudang, Johor

Februari 05, 2019

Makan dan Celebrate di Restoran Azzalava  || Hari tu aku ngan members buat birthday celebration for sorang member kami, Itah.. Search punya search, kawan aku, Fatin jumpa kedai ni... So we ols set pilih kedai makan  Restoran Azzalava yang terletak di Kota Masai.


Ternyata menunya pelbagai, tak tahu nak makan apa...nampak menyelerakan!


Untuk pengetahuan, Restoran Azzalava berkonsepkan STONE GRILL Muslim yang pertama di Pasir Gudang. Wohooo... Jom tengok apa aku makan..

1. Spaghetti Carbonara


Sedap, ada rasa...cuma kurang creamy yang macam i nak... 

 2. Salmon Grill



Ok..Masa sampai tu..ikan tu sedang di masakk atas batu tu tau...terpercik gitu minyaknya... Berasap asap..hahaa.. 

Mengikut info,  mereka gunakan batu gunung berapi dengan panas maxima sehingga 400c  .. Patutlah Ikan salmon ni lembut...Tapi ada sedikit komen...teksturnya memang ngam... Cuma ada sikit bau ikan tak hilang... Ok je sebab i takde sakit perut pon...cuma ada orang takleh terima kalau ada bau ikan tu..(ikut cara masak kot) . Aku pernah makan kat kedai lain..baunya kurang sikit...tapi apa pun...aku tetap makan sampai licin ikan ni..x kira bau ke tak..ahaha..asal tak sakit perut...aku ngapp....

Sorry...i komen untuk kebaikan...Moga ada perubahan lepasni...saya akan datang lagi order ya..hihi... 


Disebabkan masa tu offer..beli salmon grill macam atas tu...dapat lah free semangkuk yi mee ni.... 
Aku suka..sedap je....


Wow!  Nice kan! Kalau nak ruang special camni...RM 50 tau..boleh nampak tasik tepi tu... Ye, memang banyak ruang boleh dipilih untuk customer duduk makan. Di bawah, atas kedai sama ada luar dan dalam kedai.

Kalau nak mintak deko dinding atau nak deko sendiri sempena menyambut something, amat dialu alukan....

Tak janji nak pakai biru...bila jumpa..tengok semua pakai kaler biru weh...jodoh berkawan gitu.... 


See..member aku lain order chicken chop..memang juicy katanya....sedap amat tau.....

Berminat? Nak surprise sempena birthday? Anniversary? Friendship?

Jommm ! Book  sekarang...hihi

Alamat :-
Restoran Azzalava,
No 103, Jalan Rambai 12, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang

Whatsap 019-752 0443

You Might Also Like

3 00 otak engineer COMMENT

  1. akak la tu sejenis tak suka makan ikan salmon sebab bau hanyir..uhuhu

    BalasPadam
  2. suka salmon tapi ada pengalaman buruk sejak order kat kedai.. kalo nak makan sendiri masak jele atas panggang ajaib tu. xpee tegur diorang so they can improve =)

    BalasPadam
  3. Pernah sekali makan kat sini, tapi makan menu kora dia, Ramen dan juga tomyam dia..
    Sedap..grill dia pun pernah, makan yang steak tu, sedap...

    BalasPadam

I appreciate your comments/ idea.. Give me support.
Thank You! And Come Again!