Maintain in Giving Love is One of Hardworking
NOVEMBER 2018 !!

Ahad, 18 November 2018

Keropok Lekor Rebus Tak Mengecewakan Tekak !

KEROPOK LEKOR REBUS || Hi ! Timbul-timbul je entri pasal makan! Hehee~

Image may contain: one or more people, table and indoor

Ok, hari tu  time cuti, me and family singgah  cari makan petang....  Dah banyak kali lalu, tapi tak pernah masuk kedai ni.....

So try tengok apa menarik...then, inilah pilihan kami.........makanan special orang Ganu dehh ~

Keropok Lekor Rebus ni sedap, sebab lembut...kalau direbus, mestilah lembut..hoho...Boleh try di rumah nanti..

Kena makan dengan sambal belacan yang disediakan, tapi kami prefer makan dengan sos kopok lagi satu tu......Rasa? Of course rasa ikannnn ! Nampak warna gitu, macam takde isi ikan,tapi hakikatnya ada, dan sedap! Kami satu family suka dengan keropok lekor ni bohh !



 
RM5 for 7 pcs ! 
Buat makan petang, bersama order air panas, ngam je ! ehheehee~

Menu yang direbus sememangnya bagus, dan elok untuk kesihatan diri. . Tak disangkal lagi... selamat untuk dimakan dengan penuh berselera !

=======================================
Balik tuuuuu,  bungkus nasi dagang lak..

=================================

Jangan pelik, yang amek order memang bukan Melayu... tapi ianya Halal ok. 

-HALAL-

No automatic alt text available.

Lokasi :-

Kampung Terengganu,
Giant Plentong, 
Masai, Johor









Khamis, 8 November 2018

Shopping Festival 11/11 : THE BIGGEST ONE DAY SALE AT LAZADA ! GRAB 90% DISCOUNT !!

11.11 Festival Membeli Belah - JUALAN SEHARI TERBESAR kini bermula!
Harga serendah RM1, diskaun hingga 90%. Baucar tunai berjumlah RM11,000,000 dan SLASH IT and SHAKE IT...

=====================================
LAZADA BUAT SALE LAGI !!  || Wow, wow ! Cantik date 11/11 kann ! YESS !  Aku pun tak sabar menunggu hari tersebut tiba ! Fuhyooo... nampak SALE berganda-ganda tuuu ! Banyak brand popular dan awesome yang terlibat dalam memberi discount pada hari tersebut !  Dari barang keperluan, sampai barang kemahuan, barang yang best-best, harga mampu milik sebab ada diskaun banyakkk woiiii !


REMINDER : START ON 11/11/2018 okayyy !

Hehee, aku dah ushar beberapa barang yang aku rasa aku nak guna buat masa ni....Kira nak sangat mengikut turutan nombor di bawah ya.....



Yess, oven kat rumah aku ni dah lama gila rosak.. So aku tersuka tanpa sengaja bila tengok oven ni berserta harganya yang amat berpatutan ! Diskaun kaw-kaw gituu ! Rugi tak grab time offer !

So senang kerja kalau dapat oven nii.huhu.. nak pansaskan lauk/atau kuah nanti senang je... suka lahhh, kasik masuk dalam cart dulu...hehe



#pantasbuatkerjarumah
#easy




Jenama Philips koo~ Popular tau! Diskaun tak menahan .......Rambang mata, blink blinkkk~
Nak satuuuuuu...., niat di hati nak bagi buat hadiahhh kawen.........tapi macam sayang eh nak bagi orang..hahahaha~Kalau ada iron ni, lagi cepat iron tudung, lagi banyak aku iron benda kang.. Nice ~

Mak suruh iron nak gi kenduri, berdesup siap cepat ! Tak payah tunggu lama, jam tu jugak settle !


#ironpakaian
#rajin


3. KERUSI MALAS UNTUK BEREHAT


 

Selalu jumpa kerusi ni kat kampung nenek aku je. Teringin nak ada satu kat rumah... boleh duduk malas-malas sambil tengok drama Astro dan TV 3.. huhu.. Lagi lagi kalau time cuti...pergh... syok badan aku melepakkan diri..hehe.....Sambil berborak ngan family..kalau ada bebudak nih, confim berebut, huhu...nasib belom ada... 

#rilex
#happy

---------------------------------

SAVE THE DATE !
THE BIGGEST ONE DAY SALE IS COMING TO YOU !

LINK HERE !

11.11 Shopping Festival - THE BIGGEST ONE DAY SALE is here! 
Prices as low as RM1, Discounts up to 90% Off, Collectible Vouchers worth RM11,000,000, SLASH IT and SHAKE IT... 

==========================================

Shopping is one of theraphy, SALE?? More, more best thing ever ! 

Rabu, 7 November 2018

REVIEW FILEM : Operasi X Movie Memang Filem Terbaru 2018 Yang Santai


Santai Dengan Operasi X Movie ||  Yeehaaaa, done ! Masa tengok trailer hari tu  (ENTRI DI SINI) , aku dapat agak movie arahan Sandosh Kesavan mesti genre aksi dan bersahaja sebab kehadiran Awie dalam movie nih.. Sekali memang ngam si Belut ni tetap poyo dalam watak jahatnya weh ! Hahaha~ Awie dalam ni sebagai Mr Belut, membawa watak antagonis. Opss, teruss ke watak Awie pulak... hehe~

Al-kisahnya, Dato Aaron Aziz sebagai ASP Redzuan ni kehilangan member baik dia, so dia cuba menjauhkan diri kat tempat lain, tempat tu cantik! I suka ! Then Dato Yusuf Haslam datang cari dia untuk teruskan misi menumpaskan geng si Belut nih.... Nampak tak, pihak polis berdedikasi dan always berusaha untuk menghapuskan penjenanayah di muka bumi ini. 

Bermulalah saat dorang susun strategi untuk menumpaskan sesama dorang, antara polis dengan geng Belut. Scene tembak menembak, kejar mengejar, letopkan bom., tipu menipu, Apa aku boleh cakap, memang kelakor and santai ! Dalam ni ada watak polis nama Pablo, Janggut, Ali Mat dan Nash. Setiap kali berbual, ada je lawak dorang buat.. Kerja tetap kerja...cekap pun cekap... 



Lagi part aku suka is watak Mr Belut, yang dilakonkan Dato Awie, memang tak kering gusi lah  bila dia bukak mulut... Haihh, MEMANG MARAH NAK BALAS DENDAM, tapi marah yang masih sempat berlawak weh... Macam tak takut tengok dia marah... 

Bayangkan, sikap poyo yang memang sebati dengan dirinya, selfie antara AWIE DENGAN AWIE. Haha ! Dalam gangster dia tu, ada hati nak belajar tarian salsa woi! Tergelak akuu..Dalam wayang pun orang duk gelak..hahaha~ Cikgu Salsa rupanya adalah……………….? Hehe~ Terjah sana.

Dang geng Belut dalam nih, bila dah tersalah maki orang tak bersalah, dorang mintak maap banyak kalii ! Bagussss~ hehe... (Part marah tauke kedai cincin tuu )

Ok, selain dari tu, watak yang aku tunggu tunggu ialah watak yang popular dengan gelaran Tok Adi aka Nasir Bilal Khan, ok, dia bukan bapak kepada memana watak ataupun bos....hehe..nak tahu sapa, kena terjah Operasi X Movie nih sendiri tau.

MUSIK DAN JALAN CERITA

Yes, aku suka dengan sound yang digunakan.. Ngam, cantikk~ Part sedih, part cemas dan part semangat nak berlawan. Jalan ceritanya ringkas, padat dan santai, bagus lah ada tunjuk system hacker dalam movie nih, macam cite orang putih aku nengok bila ada watak hackers nih..

Emm.. Cuma time Aaron Aziz kena tembak kat bahu and kaki tu, aku tengok macam tak sakit sangat je.. Memang camtu ke keadaan kalau kena tembak bahagian situ? Aku rasa should be tak boleh berdiri or jalan terencot langsung..

 
Awie kena tembak pun aku sedih gak...dia tersalah faham, 
dan dia sangat sayang adik dia..hohoo ~

AGAK-AGAK AWIE MATI KER HIDUP LAGI? 

Next, part last movie nih, tak real api tuu…I don’t know why I kurang minat la part tu..ahahah~ Aku kalau boleh mengharapkan scene Aaron Aziz dengan orang tersayang dia…. Beramai-ramai or dengan Cikgu Ayu tu pun ok je.. EHH, NI FILEM AKU KER APA? hahaha!

PENGAJARAN

1. Menyimpan dendam dan menguruskannya dengan cara yang salah kelak membawa padah kepada diri sendiri. Jangan berdendam uolz. 

2. Perasaan dan sikap tamak yang terlalu besar akan memudaratkan diri dan orang sekeliling.

3. Jangan berputus asa terlalu lama. Sebagai hambaNYA, banyak tanggungjawab kita di dunia yang perlu diselesaikan. Jangan lari dari masalah, hadapi ia.

4. Hargai insan tersayang selagi mereka ada di sisi.

5. Percaya dengan takdirnya. Iman goyah penyebab kita putus asa dengan takdirNya, Jangan biarkan kepercayaan tu berkurang. Ingatlah, hidup dan mati kita, DIA Penentu segalanya.




Keseluruhan , Operasi X Movie ni memang antara Filem Terbaru 2018 yang santai dan sesuai diisi seluruh ahli keluarga.. Tak heavy sangat.. Keep support !



~Layari Web :-

FACEBOOK PAGE : https://www.facebook.com/operasixthemovie/