Beloved and loved
SEPTEMBER 2018 !!

Ahad, 23 September 2018

Tergelak di Zoo Johor

Spend Time Together|| Hai ! Syukur masih bernyawa :)

Lokasi : Zoo Johor
Bayaran Masuk : RM2 dewasa.


Ni adalah kisah lucu time pergi ke zoo hari tu.. Tengok haiwann japp !



Suka tengok :)

Bawak si kecik Itah tengok zoo Johor.... aku tak pernah lah pergi tanpa bawak budak kecik, walaupun member aku ni muda berapa tahun je ngan aku, tetap panggil si kecik, sebab orangnya memang kecikkk !

Singa tengah kehausan !

Kat sinilah aku tergelak sekejap ! Aku terdengar perbualan sorang budak kecik dengan ibunya .. Lebih kurang macam di bawah :-

Anak : Ibu, ibu.....singaaaa! Aummmmm!
Ibu : Haaa, besar...singa tengah tido... (Merujuk kepada singa lain yang tengah terbaring tidur)

Anak : Haa> Singa tidur, kenapa takde bantal bu ???! Dia takde bantal ?

Dan ibu tergelak.....

====================================

Budak kecik memang banyak persoalan ehh........... boleh pulak samakan rutin manusia dengan haiwan.

Tapi tu maknanya, sel-sel otak mereka sedang berhubung, belajar perbezaan kehidupan di dunia ni, bahawa  haiwan and manusia ada perbezaan...bukan semua makhluk sama..kan~ 

Encik Gajah laparr

Sempat aku merasa bagi gajah makan, dan bermain permainan kat situ..........Ishh, ishh, sepanjang 25 tahun hidup kat Johor ni, tak pernah buat aktiviti bagi makan dan bermain go kart air kalau singgah Zoo Johor ~

Naik bende alah go-kart air ni, lenguh kaki i  kayuh .... so lepak lepak tetengah tasek tuu...huhu~
RM 10 untuk 15 minit ! Satu barang ni ~

Love You Both !

Tempat duduk untuk 4 orang, tapi kami bertiga je, Ngko ghaser ?? Tak stabil ahh~
HAHAHA~ Ni pon tergelakk tau.


Niii pon tak pernah I buat, ahhahhah~ Ok la, keep memory in life !

Let's pergi makan pulokkk ~

===========================================


So far, how Zoo Johor? Hmm, time kami pergi nih, banyak yang ditutup untuk pengubahsuaian....mesti nak buat lagiii cantikk.....Tak dapat i tengok rusa and kancil tau..hmm... nak bgai makan burung pun tak boleh, dah ditutup seketika.....

Im waiting for the changes ! Nanti boleh singgah lagii ~


Isnin, 17 September 2018

Satisfied ! Design Topi Sendiri Dari Printcious !

Create A Cap From Printcious ! ||  Yes, im still in holiday mood. So, cuaca tak berapa cool, kadang-kadang agak panas, kadang-kadang gerimis turun ke bumi...!

Tapi apa adehal~ Kita boleh pakai topi !
Topi yang selesa, topi yang cantik........... Cantik sebab, create sendiri, yuhuuu, by your own self okayy ! Share sikittt gambor topiii, idea semua dari dalam kepala otak i masa tuu, edit, edit..sampai dah malas nak edit lagi..ahahha~

~Love MALAYSIA, JDT Blogger and my BLOG !

Kat mana aku create and design this ? Of course from Printcious ! Banyak barang aku dah reka sendiri dan idea tu keluar menjadik barang-barang yang aku nak. Sebagai contoh, mug, bantal, T-shirt, magnet....mouse pad ! Fuhhh ! So many-many  ! Heee~


  • Black
  •  
  • Blue
  •  
  • Orange
  •  
  • Purple
  •  
  • Red
  •  
  • Yellow

Choose your own colour ! Aku pilih merahhh! Saja buat hari jadi bersemangat bila pakai ini topii..Heeee~

Why I choose Printcious ?

1. Sebab TRUSTED. Yes, kau dah design sampai lebam mata, dah bayar ikut harga semua, mestiah berharap barang sampai elok..betol takkkk...

2. Sebab BEST. Of course best sebab boleh CREATE sendiri banyak barang ! Aku jadik rambang mata tengok banyak pilihan, macam-macam ada.... sama ada nak buat Mug, T-shirt, Button badge, or many else ~ Gerammm je masa pilih barang tuu..huhu..

Bagi hadiah to beloved one, diri sendiri, atau crushhhh??? Haaa, senang sangat lah, create semua dari hati, gunakan akal yang ada...kiranya, sesiapa dapat hadiah yang berlabelkan Printicious, semua adalah dari hati, yela, sebab luangkan masa nak create best design untuk kesayangan, kannn.......

3. Sebab ADA DISKAUN . Betul, sebab setiap kali masuk website Printcious nih, mesti ada je diskaun yang available tau ! Sekarang tengah offer, 40% potong ! Winkkk3~

4. Sebab FEEDBACK MEMUASKAN. Yes, mostly yang menggunakan perkhidmatan Printcious, semua berpuas hati, dan setuju bahawa ianya memang GOOD QUALITY tau !

Nak tengok barang lain yang pernah ada feedback yang memuaskan ?

1. Magic Mug
2. Mouse Pad dan Non Woven Bag


Overall, setakat ni aku satisfied ! Memang tengah fikir nak create apa lagi, maybe lepasni mousepad untuk meja lain..........or Button Badge? Senang ke memana event, nampak tulisan JDT Blogger..hehe.. Oh ya! Kalau nak order dalam kuantiti banyak pun dialukan... Harga berbaloi bakal diberikan okays !

I'm sure, mesti ada yang cari button badge/keychain/tshirt secara pukal? So you have to go to Printcious website gitu !

Tak kreatif?? Well, dah masa create ni, memang akan pelbagai idea datang, sampai tak reti pulak nak buat ikut idea mana..bahahaha~

Alahh, no wories lah! Create design yang sedapkan mata je !



Now, Jommm Terjahhhhh and Grab Yours !





Ahad, 16 September 2018

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Hi ! Selamat Hari Malaysia !

Let's start with join this GA ! Hadiah best, boleh bagi kat mak...hehe

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana 

Klik banner ya !

Hope ada rezeki buatku... AMIN.

So, anyone? Jomm support blogger japp !