Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Sabtu, 30 Jun 2018

Beli Kereta Di Tijani Motors Sdn Bhd



Misi Mencari Kereta di Tijani Motors Sdn Bhd || Wow! Seksinya kereta kat atas nii ! Anyone mencari kereta baru? Sebab kereta lama dah semput-semput tuh? Atau terfikir nak bagi hadiah kat orang tersayang ??

Haaa, jom survey Tijani Motors kerana mereka menyediakan harga terbaik untuk kita semua tau~

Syukur kepadaNYA, pada hari Jumaat bersamaan 27/04/18 yang lalu, Tijani Motors Sdn Bhd berbesar hati menjemput JDT Blogger ke majlis perasmian perniagaan mereka.




Tijani Motors ditubuhkan untuk menjadi salah sebuah perniagaan automotif terutamanya dalam kategori kereta import terpakai yang dimiliki oleh usahawan Bumiputera. Ini merupakan langkah permulaan untuk mencapai 'Visi Johor Berkemajuan' dan seterusnya berkembang ke seluruh Malaysia.

Selain daripada lokasinya yang menarik, produk-produknya yang berkualiti,  Tijani Motors sebenarnya adalah pengedar kereta import yang pertama di Pontian. Wow !



Ok, bersama rakan niaga, Yamud Enterprise, Tijani Motors bakal menjadi pemangkin dalam industri usahawan automotif import terpakai di daerah Pontian. Untunglahh.. bangga siapa orang Pontian..hehe

Jom kasik geram tengok kereta cecantik semuaaa...padu !

 



Tijani Motors merupakan salah satu penjual kenderaan import, baharu dan terpakai  yang dipercayai dan berpengalaman. So tak perlu risau untuk berurusan dengan mereka.




Kalau nak tahu, sebelum nama berubah menjadi Tijani Motors Sdn Bhd, ia dikenali sebagai Tijani Transport Sdn Bhd dan telah ditubuhkan sejak 2013 lagi.

Scroll di sekitar majlis perasmian :)

 

Datuk Hj Mhd Tahir Bin Haji Mohd Noah, Pengarah Urusan bagi Tijani Motors 
sedang memberikan sepatah dua kata


Disusuli ucapan dari YB Datuk Ir Hasni 


 
Hadirin yang dijemput

 
Persembahan Video






SEMOGA PERNIAGAAN TIJANI MOTORS SENTIASA DIBERKATI 
DAN BERJAYA SAMPAI BILA-BILA

Amin


Tahniahhh Tijani Motors ! 


INFO LANJUT UNTUK SEMUA :-


Alamat      : Lot 979, Bandar Pontian Kechil, 82030Pontian , Johor

No telefon : (+6)013-685 4217 (Dzol)
                  : (+6) 012-709 9908 (Ismail)

Emel          : info.tijanimotors@gmail.com

Facebook   : https://www.facebook.com/tijanimotors/
Instagram   : https://www.instagram.com/tijanimotors/

============================================

Kereta baru? Pilih Kereta Anda sekarang !

====================================


 

Diinspirasikan oleh 'Misi Dekad Baharu Johor' yang telah diilhamkan 
oleh YAB Menteri Besar Johor dalam merealisasikan Visi Johor Berkemajuan,
Tijani Motors berjaya melangkah setapak lagi !

#JOMBELIKERETABARU !


Khamis, 7 Jun 2018

Wow ! Kini Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honour 10 Edisi Phantom Green !

Ekslusif di Shopee Malaysia || Hi ! Nona nak share something special yang mesti korang suka dan dapatkan... Nak-nak kalau handphone dah tengah buat hal, tapi bajet tak banyak...haaa, elok sangat ushar sekarang.. Siapa tak kenal dengan Shopee kan? Popular dengan harga barangan yang berpatutan setanding kualiti ~


Ya, good news , baru-baru ni salah satu online shop popular di Malaysia, Shopee telah bekerjasama dengan pihak honor untuk melancarkan honor 7A dan honour 10 edisi Phantom Green, pada jualan murah Super honour Day yang bakal berlangsung 8 Jun 2018 inii !

Ok, Apa yang best sangat dengan Super honor Day ini? 

SEBAB boleh dapat 30% diskaun untuk kesemua produk honor. Fuhh, ON tak ONZ !

Dan, the best thing is, honor 7A dijual dengan harga yang sangat mampu milik !


Only RM 429? Dengan spec yang berbaloi tu? 
Fuhh, murahhh, murahhh ~



Inilah dia spec honor 7A tuhh.

 

Syoknyaa kalau beli satu nih, bagi mak ke...bagi yang tersayang, dahla murah, spec pun elok je~

Display
·         5.7 inch 1440p x 720p + display with 16,700,000 colors, 283 PPI
·         18:9 wide screen
·         Multiple-point touch-sensitive screen

Size and Weight
AUM-L29A:
·         152.4 mm (L) x73 mm (W) x 7.8 mm (T)
·         Approximately 150g (including the battery)
AUM-L29B:
·         152.4 mm (L) x73 mm (W) x 8.05 mm (T)
·         Approximately 150g (including the battery)

Operating System
·         Huawei EMUI 8.0

Processor
·         Qualcomm MSM8937, Octa-Core (4 x 1.4 GHz+4 x 1.1 GHz)

Battery
·         Typical value: 3000 mAh battery
·         Charging duration: approximately 180 minutes from supplied charger [1]
·         Airtime: GSM: 31 hours, WCDMA: 18 hours. [2]
·         Standby time: GSM: 898 hours, WCDMA: 921 hours, LTE TDD: 811 hours, LTE FDD: 826 hours, Dual-card: 349 hours. [3]

Memory
AUM-L29A
o   ROM: 16 GB
o   RAM: 2 GB
o   Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)[4]
AUM-L29B
o   ROM: 32 GB
o   RAM: 3 GB
o   Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)[5]

Camera
AUM-L29A
·         13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o   Photo resolution: up to 4160 x 3120
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         8-megapixel front-facing camera
o   Photo resolution: up to 3264 x 2448
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode
AUM-L29B
·         13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o   Photo resolution: up to 4160 x 3120
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         8-megapixel front-facing camera
o   Photo resolution: up to 3264 x 2448
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode

Audio/Video
·         1080P full HD video recording and video playback
·         Audio file format: *.mp3, *.mp4, *.4gp, *.ogg, *.amr, *.aac, *.flac, *.wav, *.midi
·         Video file format: *.3gp, *.mp4, *.wmv, *.asf
·         Image format: *.png, *.gif , *.jpg, *.bmp, *.webp, *.wbmp
·         3.5 mm headset jack

SIM card
·         Dual nano-SIM cards


Nak kena rembat jugak la rasanya..hehe... So, apa lagiii ?

====================================


Untuk menikmati keistimewaan pada Super honor Day, layari: https://www.hihonor.com.my atau https://shopee.com.my/honormy.officialstore





#SuperHonorDay #ShopeeMY



Khamis, 31 Mei 2018

Anak Bergaya dengan Headband Cute Dari Cik Tom !

Headband Murah Untuk Baby dan Budak || Anak anugerah terindah. Seboleh mungkin sebagai parents, mesti nak anak-anak nampak always cute and lebih comel kann..hehe~Dari atas kepala, sampailah hujung kaki. Sama ada topinya, baju atau kasut..betul tak?

Lagi-lagi kalau baby girl....memang syok lah mama nya hiaskan si anak, al-maklumlah, perhiasan diri banyak yang comel dan cantik belaka. :)

Something special hari ni, Nona nak share salah satu penyebab anak-anak perempuan kelihatan lebih comel tak terkataaa. Tadaaaa...


Alolo ...bentuk headband yang comel, dipadankan dengan skirt gitu.. menjadikan anak-anak kelihatan lebih comel dari biasa. Umum tahu, headband budak bukan sahaja untuk menampakkan kecomelan mereka malah untuk memudahkan pergerakan dorang....kalau rambut terlalu lebat or panjang, bolehla sekat sikit.

Model cilik yang cute ~ Headband kanak-kanak  ni aku bagi dia, nampak terletak elok je kann? 
Pinky gitu....


Sesekali bagi anak sedara hadiah headband..hehe..comel amat !

Walaubagaimanapun, pemakaian headband kepada budak-budak seharusnya dibiasakan dari awal, untuk tengok tahap keselesaan bila pakaikan di kepala mereka. Nona memang belum ada anak, so Nona bagi anak orang lain untuk try headband budak yang comel-comel nih. Sebab geram tengok kecomelan headband budak..


 

Ok, passed, tak nangiss..haha...Ayra dan Nuha.

Thanks to Cik Tom ! Nona dapatkan headband baby nih dari Cik Tom lahhh, Bukan main suka mama Ayra dengan Nuha sebab dapatlah headband baru tuk anak-anak dorang raya nih..hehe~

Serious talk, kalau benda-benda comel, memang seorang emak akan excited lebihh...

Shining ! Confirm cantik bagi kat anak, anak sedara ke...anak sepupu..anak jiran, hehee


Nak-nak lagi kalau headband baby tu cantikk tapi murahh...haaaa..confirm rembat.. Dah terbayang pakai sesama ngan si anak, warna headband....ikut tema raya....

Ada headband bunga, riben..semua cantik.. design comel lah, geramm jew ~

Ok lah, overall, Nona puas hati dengan cik Tom sebab :-

1. Harga headband RM10 ke bawahh... muroh kan ?
2. Dahla murah, design nya memang terkini dan cute. I rambang mata !
3. Walaupun murahhh, tapi material digunakan memang selesa, kualiti tetap dijaga... takdelah pakai sekali je dah putusss.. huhu ~

4. Kalau beli 5 pcs ke atas, FREE Postage tau !
5. Beli 10 pcs ke atas, FREE Postage and FREE  1 Headband lagi. Woww~




So, apa tunggu lagi? Grab lah cecepat ! Korang kalau pembaca blog nonasani.blogspot.my nih, korang leh gunakan promo code : CTRAYA03.. Untung-untung ada diskaun 10% tau..Jadik lagi murahhh....

Nah, bagi untuk uols boleh ushar sekali :-

FB            : Cik Tom Wardrobe
IG             : Baby Collection Cik Tom
Whatsapp : 013-8013 500


Inilah IG nya tuuu.... Lepas geram tengok headband, geram plak kat bag tu...adoii~ haha

Opsss, sebelum berakhir entri nih, korang kalau nak FREE headband bayi  bolehlah follow IG dan FB Cik Tom, nanti Cik Tom nak buat giveaway :)

--- Jomlah beraya dengan koleksi Headband Budak dan Headband Bayi 
dari Cik Tom ---


 
Ewahhh, nak p mana cik Ayra oii... 












Notahati : Uolz selalu beli headband kanak-kanak ke tak? Share sikit