Kuatkan diri, terus merancang baik baik
JANUARI 2017 !!

Isnin, 23 Januari 2017

31 DAYS CHALLENGE :: MEDIA SOSIAL SAYA

 

Assalamualaikum, hai !

Sambung no 14, aku salu update dan aktif di mana?

Haaaaaaaaaaaaa~
Dengan sepantas kilat, nona akan update :-

Bagi yang nak mngenaliku lebih dalam..... ecechhh~

Boleh stalk saya di 

IG :- @gelaktawa

Youtube untuk disubscribe :- 



Ok lah, sekian saja.
Nak siap siap gi kerja pulok ehhh~

Baii, take care!

Ahad, 22 Januari 2017

CONTEST | MENANGI PERCUTIAN KE SURIA RESORT

Assalamualaikum, hai !

Syukur masihh bernyawa.

Ok, hari ni nak support blogger nih,  join contest yang best hadiahnya..

contest menangi percutian ke suria resort 

Join segera oiii. Meleleh air liur tengoknyaa~

DUE DATE : 1 FEBRUARI 2017

So, meh nak jawab soklan cepumas:-



Kenapa anda nak bercuti di Suria Resort? (Tidak melebihi 100 patah perkataan) *wajib*

===

Kerana saya suka bercuti di tempat yang menarik dengan pelbagai benda, sama ada lokasinya, atau servisnya. Namanya pun dah menarik hati,  Suria Resort, suria bak cahaya yang menerangi hariku..

Nona nak menikmati sendiri keindahan Suria Resort, yang dikelilingi dengan pelbagai tempat dan permandangan yang best. Perghh, enjoy betul lahh kalau holiday kat sini !

Besides, Nona teringin  merasa servis serta kemudahan Suria Resort yang memuaskan hati pelanggan, seperti konsep mereka :- Friendliness, cleanliness, efficiency and halal.

Yes, as customer, Nona tertarik dengan ‘Family and Business Friendly’ policy yang diamalkan di setiap cawangannya.

Tempat bagus, kenalah promote kan!


============================

Done, tak lebih pun 100 words !



Check, IG nona, done follow :

@gelaktawa

Bagi yang nak join, klik banner yaa,
bagi yang nak tahu more mengenai Suria Resort nih, sila :-

Contact Suria Resorts Management Sdn Bhd at +603 7806 4752, Toll Free 1-800-88- SURIA (78742) 
atau


Atau 

Visit  Facebook page – Suria Resorts & Hotels

Pinjam pic.... kasik semangat join contest.. he hee~

 


Semoga ada rezeki..
Amin !

31 DAYS CHALLENGE :: 10 Perkara disukai atau Tidak suka ??!!

Assalamualaikum, hello. namaste !

Today, would like to continue this....!

 

10 perkara yang disukai dan tidak.................

Aku sukaaaa tajuk nih, hehehe~

So, apa 10 perkara yang aku suka??

1. Rezeki.
Ok, siapa tak suka? Memang best kalau rezeki tuh ada, dan mencukupi

2. Online
Semua di hujung jari, memang aku suka !

3. Senaman
Sejak try nak turunkan berat, suka senam..walau ringan ringann~

4. Cuti
Heaven kalau dah penat berhempas pulass !

5. Jadi blogger
Even part time, still sukaaa !

6. Ketawa
Ini terapi.

7.   Pink !
Ye, bagi aku..pink itu comel dan sweet. Bukan gedik dan lemah !

8. Nyanyi.
Suka suka....nyanyi hibur sendiri

9. Borak
Betul.. aku bukan pendiam.

10. Kerja
Wehhhh? hhhahaha... yes, ini...ade time..sebab kutip pengalaman dan hadapi cabaran tu memang makanan untuk hidup kan. Suka je buat kerja.

Image result for sea

Next, 10 perkara aku tak suka??

1. Lipstick
Rasa nak tercabut bibir

2. Lagu metal.
Mak oii..bingit der !

3. Malas
Memang aku bebel. Kadang pun aku malas..tp malas jangan tahap 100

4. Gila seks
Kena block ar

5. Panas baran
Benciii !

6. Asap rokok
Sebab, bapak aku tak smoke

7. Carut.
Uish, sepakej dengan panas baran..kan

8. Hutang
Aku berhutang, atau orang hutang aku...still tak suka.. 
Skrg, hutang MARA la ni~ kih3~ x suka nak bayar balikkk..lol.

9. Degil atau Ego
Sebab, kadang kadang aku pun degil..payah lah nakkkk~

10. Iron pakaian
Benda ni ikut mood, biasa cari yang tak perlu nak diiron sangat..
datang rajin je baru iron, hahaha~


Image result for life