Terus Sebarkan Kasih Sayang Untuk Kebaikan
OGOS 2018 !!

Rabu, 4 Oktober 2017

Sedap dan Best Dengan Etsumell Choc Goat Milk !

Assalamualaikum, hai ! Syukur masih bernyawa.



SUSU KAMBING COKLAT ETSUMELL| |  Terus terang, Nona bukanlah peminat susu, nak-nak yang fresh.. Mak Oi, boleh keluar semula daripada mulut....

Tapi Nona memang dah try susu nih, siap berselfie....dan rasanya, ngam ! Kena dengan tekak Nona !

Nona tak was-was masa nak try susu kambing nih, sebab ianya....berperisa... Perisa kegemaranku :)


Jom kenal-kenal jap dengan susu yang berkhasiat dan menyelerakan, Nyummy-Nyummy ~



 

Namanya Etsumell Choc Goat Milk.

Susu ni adalah susu kambing berperisa coklat ! Yes, peminat susu atau coklat ? Anda disarankan mencuba Etsumell Choc Goat Milk ! 

Memang original 100 % (Bahan Organik) tanpa sebarang bahan kimia atau pewarna tiruan.





KANDUNGAN UTAMA :-

KAMBING. 

Mari kenali perihal kambing/goat dalam English .

Kambing sebenarnya mempunyai pelbagai khasiat yang tak dapat disangkal lagi.

Susu inilah yang paling hampir dengan susu ibu. (Minuman terbaik di dunia selepas susu para ibu)

Susu Kambing adalah sunnah sebab Para Nabi meminum dan mengembala kambing .
Jadi, yang sunnah itu, mestilah yang terbaik, haaa.. 

Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat.
Kalau kita biasa dengar, penyakit lembu gila ada, tapi KAMBING GILA? Takda kann? Kan?

Kambing, mempunyai nafsu mengawan setiap hari, berbanding lembu.


KANDUNGAN LAIN :-




SEDAP KER? TESTIMONI NONA ?

Yesss, of course ! Ianya sangat sedap, sebab berperisa coklat, tanpa bau yang hamis.

Nona suka, memang dah jatuh cinta habiss, sebab susu ni buat perut Nona terasa cepat kenyang, dan segar je kalau pepagi nak mulakan hari. Nak-nak bila Nona campur kan dengan COCO CRUNCH, alahaiiii, sedapnya......antara menu yang meneyelerakan waktu pagiku...........hehee~

Bukan je segarkan perut, tapi segarkan mataku jugak, pepagi bangun.....

Lepastu, kalau lapar memalam buta dalam jam 9.15 malam -1 pagi, tapi tak nak amek menu berat-berat, then Nona minum nih, terasa selamat untuk perut. Esok paginya elok je membuang..... melawas sungguh ler ~

Tambahan : Disebabkan ianya coklat, mood boleh berubah...mood stress jadik sikit tenang, sebab Nona memang suka coklat kan, so memang akan cari susu kambing yang perisa coklat ni haaaa untuk buat mood kembali stabil..........chill seketika.



Ok, susu kambing nih sangat sesuai untuk semua peringkat usia tau. 


No automatic alt text available.



Kebaikan yang dapat diperoleh dengan meminum susu kambing ni :-

1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
2. Melegakan gastrik atau athma.
3. Meningkatkan IQ anak-anak. Syukur, anak menjadi bijak bestari gitu.
4. Mengenyangkan perut saat kelaparan tanpa perlu risau berat badan naik.

5. Memberikan tenaga kepada badan
6. Anti radang dan alahan
7. Meningkatkan zat besi dalam sistem penghadaman yang mana mengalami sakit anaemia atau kurang nutrisi dalam badan.
8. Memulihkan tenaga batin. AWWW ~ hehee~

9. Membuang toksin atau kotoran dalaman.
10.Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti insomnia, darah tinggi, kencing manis, batuk kering, demam kuning dan banyak lagi.
11. Membekalkan kalsium dalam badan yang membuatkan rambut, gigi, dan tulang menjadi kurang bermasalah. 
12. Menambah susu ibu (Milk Booster)

13. Memekatkan kandungan susu ibu.
14. Menyumbangkan tenaga kepada si ibu walaupun sedang menyusu.
15. Bayi yang dilahirkan menjadi cantik, dan kulit akan menjadi kurang sesnsitif.
16. Boleh diminum untuk usaha mendapatkan zuriat kerana ianya bagus untuk kesuburan seseorang.
17. Menguatkan rahim kan ianya mengandungi iron dan asid folik yang mudah diserap oleh badan.


~ Wow, best betul baca segala kelebihan yang ada pada susu kambing jika diamalkan berterusan.
Memang disyorkan, dan kesan pada badan semua adalah berlainan mengikut situasi anda.



Untuk meyakinkan ramai lagi............., Nona pun tengok review and feedback daripada orang lain. Yelah, tanpa positive feedback, mana kita tahu okay atau tidakk. Nampaknya semua memberangsangkan. Haaa, tak risau lah nak cuba ! Kan....?





Image may contain: 1 person, smiling, text



InshaALLAH, ada rezeki, nak beli lagi.....sebab rasanya sedap, tak hamis pun, dan memang kenyangkan perut tanpa risau badan gemuk...hehe~ Sayangi kesihatan diri, sayangi jantung sendiri :)


Ni member, jadik model jap.

DAN. Ingatlah juga mereka yang tersayang, hadiahkan satu kepada mommies or parents ke..or pada member yang usaha nak hamil ke...boleh mintak dorang review sekali.. 

Paling best, kita sesama jaga kesihatan, jaga diri, untuk masa depan... AMIN




Thank you Etsumell ! I LOVE YOU ! 

#etsumellbest
#susukambingsedap
#susukambingcoklat


Bagi yang nak tahu banyak lagi pasal susu nih, harga, kesan berapa lama, and apa-apa yang lain, 

Sila roger-roger, ushar-ushar di :-

CONTACT : +6011-2345 1742
EMAIL       : quorra.marketing@gmail.com









7 ulasan:

cik EPAL berkata...

Macam sedap je susu ni 😄

Maisarah Humaira berkata...

sedapnya susu ni, berkhasiat lagi tu.

Job berbayar untuk blogger di sini http://www.maisarahsidi.com/2017/08/jom-jana-pendapatan-dalam-usd-dengan-Sushivid.html

Nona Qiyah berkata...

Sedap Cik EPAL, hehe~

Betul tu cik maisarah... berkhasiat.memang pilihan ramai.kann

Cik Tie berkata...

Macam best je..

Nona Qiyah berkata...

Memang, best tau, bukan macam lagi..ahhaha~

Kalau chocolate lover, lagiii best lah jadiknyaaa ~

Shahida Dzulkafli berkata...

Bila ada testimoni yang best barulah yakin nak cuba kan nona..

Nona Qiyah berkata...

Betul tuuu, ada testimoni, baru lebih yakin...
And baru nk try