Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Ahad, 2 April 2017

Singgah ke Indian Wedding yang colourful

Assalamualaikum, hai !

Syukur, masihh bernyawa :)

Ok, ni entri santai..saja nak abadikan bersama blog.

Untuk pertama kalinya aku gi Indian wedding. hehee~

I am sooo excited tau !

Ini wedding member Lab kat tempat aku kerja.


Sis ni memang rajinnnn, kerja cari duit lebih tuk kahwin, sangat ohsem kot !

Ok, apa berlaku? Boleh ke makan? Aku senangg jer, kalau rasa was-was, tak payah makan. Dari mana terfikir was was? Yes, maybe dari segi sembelihan ayam atau daging dia macam mana? Mengikut syarat tak eh?  Orang yang masak tuh, ada pegang benda yang tak halal ker sebelum , semasa dan selepas memasak?

Image result for sembelihan

Tapi hari tu, aku telan kuih dan air, sebab sumber kuih tu dah tahu dari mana... he heee~Selebihnya, menikmati muzik and perhatiiikan hari kejadian..................

Seronok tengok dorang yang memakai saree, cecantik uolz ! Colourful awakkk, termasuklah pelamin pengantin...huhu~ Mari tengok gambarrrr

 


 

Tempat nak bergambar pon boleh tahan...suka sangat tengok.....

Pictures time dorang bertunang tu, pre wedding...dah susun elok je kat pintu utama keluar masuk...

Kalau orang Melayu punya, just letak macam backdrop yang background cantik....ada la beberapa item untuk kasik cun nak bergambar n selfie.




Ini je gambar full baju aku, yang aku miliki.

Jangan tanya aku beli mana, yg penting bukan butikk , and harga below rm 30 saja. 



Done for Indian weddingggg ! Saya suka, harap ada chinese wedding pasnii ehh, ahhaha~
Mencari cheong sam pulakkkkk ! Jangan nak tema sangat Nona ~~~~~


Semoga berbahagia Sis Gomathy and husband , 
Forever Love and Happy Together, 
Build a good Family !



==================================

Cinta itu indah jika bijak dihiasi dengan nilai nilai murni dan positif.

Semangat harus kental, semoga kekal bahagia hingga ke akhirnya.

L.O.V.E






















Notahati : Semoga berjumpa jodoh yang terbaik..buat Nona....he heee







3 ulasan:

Mas Zull berkata...

assalamulaikum nona...bestnya leh tengok adat org india kawin kn...:)

** Mama Maszull

Nour Adieb berkata...

x pernah lagi pi wedding orang India. best kalau dapat peluang pegi, boleh tengok sendiri adat perkahwinan dorang. wedding bangsa lain dah selalu pegi

Anis Amira berkata...

Nampak colorful tu. Hehe. Best kan dapat pegi ke majlis kawen bangsa lain sebab kita dapat tgk budaya dia. Yelah Malaysia kan berbilang kaum apa salahnya memahami budaya kaum lain tuk kita hidup aman damai kan :D