Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Sabtu, 17 Disember 2016

Oh, ini kuih nona manis ehh !

Assalamualaikum.....haiiii !!!!!

Syukur masihh berrnyawaaaa :)



Ok,dah bebrapa hari ni, time lunch,, aku dan friends menelan sejenis kuih yang sangat comel serta enak banget.... KUIH NONA MANIS namanyaaaa ~


Selama berapa tahun aku hidupp, ni pestime aku jumpa kuih ni, masa farewell mr Chan hari tuuuh......... Rasanyaa, manisss, macam aku gakk ~ Cute gituu...  Kalau orang panggil nona manis, orang mesti tengok aku, sebab aku Nona,, popular namaku,  Nona kat kilang..hohoho~

Harga standard, kalau kat Kantin aku, dorang jual, rm 2, dapat 5 biji..ok lah kann? ehheheee, dessert jerrr

Related image
Kuih Nona manisss :)
credit pic : gugel



Kuih nona manis ini rasanya lemak manis kerana menggunakan santan dan gula serta berbau wangi kerana menggunakan pandan.  Kuih yang berasal dari Sulawesi, Indonesia ini berciri sama seperti kuih talam di Malaysia

Info di atas  dan  gambar menarik bawah ni dapat daripada :  ARTIS SHEILA RUSLY  
Boleh tahu resepi sekali, klik je link ...


Siapa pernah jumpaaa?? atau memang selalu makan Kuih Nona Manis??

2 ulasan:

nana liena berkata...

salam,
kita pun masa puasa haritu baru rasa,tak pernah tahu la wujud.. hahaha..
rasanya sedap,macam biasa juga mcm kuih apa entah tu hijau ptuih juga.

Nona Qiyah berkata...

Sedappp, maniss betul..suka sangat tauuu !!!!