Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Ahad, 11 Disember 2016

#MyTravelokaEscapade : Pulau Langkawi pun best kan !

Assalamualaikum, hello !

Syukur masih bernyawa hari ini :) Still boleh berangan-angan ...

===========================================

Okay, hari ni nona nak share,


How i will spend my holiday at the beautiful place !!!!


But before that, lemme tell you this, Traveloka give me choices a few beauty places in this world ! Fuhhhh ~ They want make my dream become reality ?  Yesszaa, so.......Which one ehhh ??

 

Semua tempat memang menarik hati....... all are wonderful places lahh !

Then ......... i choose the one and only in Semenanjung Malaysia,  winkkkk2~


Yes, it is Pulau Langkawi :)
 I'm Johorean, far away from Pulau Langkawi ~


So, if Nona win this, how Nona will spend the time there?



 

Yoo,  all the things.... nice kan, sangat menenangkan dan enjoy kalau betul betul spend time seperti yang dirancang 


Untuk itu, antara tempat yang aku nak sangat singgah spend time ialahhhhh ~ 


Image result for 3d art museum langkawi 

THE 3D ART MUSEUM !

I wanna do selfie with all the things inside here ~ Unik dan seumur hidup, tak pernah pergi memana 3D Museum........... really wanna go there !


#MyTravelokaEscapade
#selfie



Image result for laman padi

Laman Padi nama diberi

Boleh try sendiri cara menuai padi dan get experiences berkenaan Sawah padi, hijau sungguh .. Nature yang sangat mendamaikan jiwa :) Kalau dah Melayu, teringin merasa aktiviti macam nihhh ~

#MyTravelokaEscapade
#experiences



Related image 

Love This View?  come here ! Cantikk .......terlalu banyak pantai kat Pulau Langkawi nih, 

Sesuai untuk berselfie dan buat photoshoot ~ Main pasir, lari lari atas pasir yang lenbut, sooooooo enjoyyyy !
Haaa, boleh pilih pantai mana yang kita nak............ nona nak ke pantai yang cantikk, tengok sunset nanti :)

Kalau nak snorkeling, jauh dari kesibukan ramai, melihat keindahan ciptaaNYA, memang tepat pilih Pulau Langkawi !

#MyTravelokaEscapade
#sunset


Image result for sky bridge pulau langkawi 

Langkawi Sky Bridge.
High and motivated ! hehe~

Amazing huh ! Rugi kalau tak naik ke sini, eventhough nona memang ada gayat kalau kat high place... but i wanna try this one ! Walk along the bridge and look the nature, hirup udara segarrr 

#MyTravelokaEscapade
#amazing





Image result for chocohouz langkawi

Chocohouz !

Coffee and choco timeee ! I loveee this, sweet candy in my mouth ! Nyummiliciousss !

#MyTravelokaEscapade
#sweetmoment



 

Food hunger !
Kak Yan Nasi Campur ! Many foods and happy tummy if i can go here.... Nak merasa makanan yang pelbagai dan lain daripada lain............ different is something yang people always look kan ~

#MyTravelokaEscapade
#foods




kedai makan melayu best di langkawi

Wowww ! Restoran Seashell ! Di tengah-tengah padang padi ! Cool babe !

Eat and eat !!!!! Sis suka !

#MyTravelokaEscapade
#happy




Related image 

SAGA 

Inilah tempat shopping barang barang special for familyyy andd orang tersayangggg !!!!

Heaven lahh dapat shoppingggg !!!! Pinggan mangkuk, barang perhiasan, chocolate, gift, memang da bomb gitu ! Bawak balik banyak barang memang the best feeling tauuu !

#MyTravelokaEscapade
#shopping

Credit picture : Mr Google



End here, How I wish i will get this opportunity ! One day, maybe next year..maybe the other next year ~ kannnn ~

AMIN !

#MyTravelokaEscapade
#holiday

---------------------------
Ops, SIAPAKAH TRAVELOKA ??!  


Image result for traveloka



Last but not least,


Sungguh ayu berkurung Kedah,
Cantik dipandang teruna dan dara,
Pulau Langkawi sungguhlah indah,
Semoga menang Nona ke sana !

He hee ~













Notahati : Harap ada rezeki untuk Nona jugak. Amin. Diharap ramai join sekaki ~


4 ulasan:

Hernee Nazir berkata...

good luck nona! ;)

Busyra Bt Takiyudin berkata...

gud luck! :)

Azhafizah Md Nor berkata...

Bestnya dapat bercuti-cuti kan. Good Luck!

Nona Qiyah berkata...

Thanks semuaaa..

well, @busyra Tahniahhh, dha berjaya untuk mingguan ~

Yes, sis Azhafizah, goodluck too