Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Selasa, 20 Oktober 2015

Akhirnya.................., surat itu......................

Assalamualaikum, hello !

Alhamdulillah ke atas segala nikmatNYa. Aku gembira hari ni bila ingatkan perkara semalam. Kerana sepucuk surat dari MARA. Yup, Bila balik kerja, mak hulur surat MARA, aku kaget, sebab aku dah start bayar sikit ritu, takkan warning lagii kot.... hewhew~maybe tak masuk payment tuh? ishhhh~

Then, bila aku bukak jerr.... wahhh2, surat tuu  telah membuatku rasa mcam nak pelukk jer org yang kasik Pengurangan Pinjaman akuuuuu, winkkkkkk !

Daripada 49k, dapat less 25% , sehingga  Rm 12k  jerr perlu dibayarrrrr!!!!! Alahai, bestnyeeee sayangggkuu, hahahaa
 
So, aku target, dalam 10- 15  tahun, dah settle lah hutang piutang aku dengan pihak MARA nun sana :)

Syukur sesangat, syukur alhamdulillah. . ., .

Aku memang sayang MARA sebab since form 1, aku bersama dorang, even Tak dapat SPC tajaan MARA, tapi aku suke berada di bawah pinjaman MARA..................

 

So, NOW, takdelah pening pening kepala sangattt kannn ! And bapak aku pun tak runsinggg sebab, dia penjamin pertama akuuu, hahahaa.byk kali tanya aku dah start bayor belummmm.......

Yela, aku kan dah keje, kenalah guna duit sendiri, ye dakkk !



OK, Sekian saja dari ambo, good news untuk di share................. Doakan nona dapat bayar hutang sampai ke akhirnya..hidup berhutang memang tak aman ghaserr oiii !

*bajet macam hutang ngn ALONG kann*  fuhhhhhh !








Notahati : Lega, rasa macam nak enjoy, tapi, cuba kurangkan rasa excited tuhhh okehhh





1 ulasan:

Macy Humaira berkata...

belajar rajin2. kot dapat free :)