Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Jumaat, 31 Julai 2015

WISHLIST !!!! TENGOK, SEMAK BALIKKKKKKK !!!!!!!!!!! kan ^_^

ASSALAMUALAIKUM . HELLO ! 31 JULY 2015 SUDAH !

Alhamdulillah for everything ~ suka and duka :)


Aha, hari ni nona nak save dlm blog, bout WISHLIST ! aka  AZAM or HARAPAN ! or IMPIAN !
Bukan azam tahun baru je tawww! kena motivasi, azam baru selaluuuuu, sobss..egtkan diri sendiriii, hukkkkkhukkk~~~~~

OK, Jomm SEMAK balik wishlist SETIAP HUJUNG , TENGAH2, DAN AWAL BULAN ~ mcm Akaun perbelanjaan jugokkkk, ye dopppp~

HM, itu yg should be i do , but of course, masa mncemburui akuu =.=" hahaha~ mcm tak cukup 24 jam, if tak manage MaSa  betol2, kannnnn >__<


Actually, aku punye wihslist ni, selalunya, di bawa bulan ke bulan apabila tak tercapai hasrat tersebut.. 

Contoh, :- bulan Mei hari tu, aku ade banyak wishlist, 6 antaranya ialah :-

1. Support blogger (Join Giveaway/ top commentor/ ape2 je pertandingan)
2. Cat kereta (tengah saving lagi nihhhh)
3. 1 bulan , 1 gram emas
4. Betulkan lappy
5. Susun atur bilik
6. Tambah followers IGSHOP :  @senyum2    ---> sila lah followww yaaaaa~<>


Yes, no 1, 3 dan 6 sahaja  yg berjayaaa, dan sedang diteruskan :) Ade lg 5 wishlist takkkkk tercapai since last year !!!!!!!

Oleh sebabb nak nampakk lebihhh lg, aku buat wishlist masa panjang dan masa pendekkk :) 
Sekarang, wishlist aku bertambahhhh tambahhhhh gamaknyaaaa !!!!!! hahaha~

Dan apabila kita tgk wishlist tu, akan ade dua keadaan 
1. STRESSS sbb nak cepat2 capai impiannn tuhhhhh
2. SEMANGAT berkobar kobar lahhhhh, sebab dpt imagine bila dh dapat ape kite nak tuuuu kann ~

Well, memang kite manusia biasa, kadang2 rase mustahil nak capai sesuatuuu, tapi kite NAK, & MINAT ! kannn ! So, takde salah MENCUBA DAN SUSUN STRATEGI OR PLAN SOMETHING selagi hidupp dan bertenagaaaaaaa, ewahhhhhhhhhhhhhh~~~~~




 EHemmm , hurm....mcm akuuu.. amek bidang food engineering, tapi kerja lariiiiii bidanggggg~ DAH TAK BERAPA NAK  MINAT kan. and rezeki ke lain.....
cuma aplikasikan ape yg aku pernah study kt club  dulu lahhhh~ be brave and responsible, and self-motivated.



So, siapkan balik wishlist, tulis again and again, until you achieve it ! gapai seboleh bolehnyaaaa!

Usahalah selepas usha, ehhhhhhh, apekahhh ^_^   hahahaha~

Till then, nak smbung wihslist baruuuuuu, NOTED.
======================..............................======================

psssstttt* sesapa nk share wishlist dgn saya, jom lahhh, nk tahu gakkkkk, hehee








2 ulasan:

yoorin melacolea berkata...

semoga istikhomah..dan tercapai semua wishlist

Nieyl berkata...

Semoga tercapai semuanya..:)