Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Khamis, 2 Julai 2015

REVIEW : TERUJA PUASA BERSAMA EPHYRA

Assalamualaikumn , haiiii !
Alhamdulillah untuk semua ketentuanNYA ~

So, hari ni , let me story and review about Ephyra Skin Bar Yg Best nihh <>sekaligus membocorkan rahsia nona, rupanya selama niy dok tutup cela wajah dgn krimmm and bedakk  >.<

Dlm dua minggu lalu, Ephyra Skin Bar ni sampai dgn selamatnya ~FUYOWW~ Bukan sahaja supplement, Ephyra skrg dh ade skin bar taw~ Ohsemm EPHYRA !  
Lagi Syokk sebab semua produk Ephyraa sesuaii untuk GEGIRL AND BOBOY ! DARI MUKA SAMPAI BADAN !    Yeehaaaa!!!!!

NOW,,  Jom kasik exciteddd  ! ~drum roll, drum roll ~



Ting !!!  Heeehee.., WAHHH ! EXCITED TAK TGK PERUBAHAN  ?! Cuba cari perbezaan gmbr kt atas , hoho.. yg kiri konpem2 sebelum dan kanan tu, selepas menggunakan EPHYRA SKIN BAR  sejak 10 JUN 2015.



MASALAH YG DIHADAPI SEBELUM MENGGUNAKAN PRODUK INI?



APA Ha, see…. Itu antara masalah yg dihadapi belum termasuk  masalah lain seperti kulit muka yg berminyakkk dan kering tidak kira masa L Liang pori yg terbukak…  Lagi2 bila lepas solat, memang nampak kulit sebenar …

Risau sebenarnya memula , hm… sebab tak pernah guna sabun pencuci muka EPHYRA SKIN BAR niy … mane tahu tak serasi ..?  habislah kulit sayaa nantii ~~~~


SO,  sebelum tuh, SURVEY2 IG  @ephyra2u , for make sure selamat bahan2 yg digunakan.., then, godaan bertambah  apabila melihat testimoni2 hebat seperti di bawah


 ALAHAI CUN KAN…, ape lagii.., dgn beraninya , sy telahhh mencubaaa Ephyra Skin Bar nih, DAN HASILNYAAAA… WOW !  

Chak !
ü Whitehead berkurang,
ü Jerawat degil mngecut,
ü  Lingkaran bwh mata berkurang, still ade, tp dh berkurang lahh
ü  Minyak pun berkurang especially area hidung
ü Kulit Lebih lembut dan CERAH !

~WOW !  Terus mendapat tempat di hati nona ~ wink ***
Walaupun, bintik2 kecil masih ada, tp bersyukur sebab jerawat besar dah tak naik berbanding dulu, senang benar nak muncul kt pipiku yg mulus ini J
 Bagi nona, Effect cpt atau lambat, tak kisah, sebab depends on kulit memasing, asalkan takde kesan negatif (-) kemudian hari.


 
Sekarang,  even bulan puasa, kurang minum air, nona tak perlu risauu tntang  kulit kusam or kering, sebab Ephyra melembabkan kulit ~

“OPS, sebelum menukar ke sabun pencuci muka yg lain, nona dh FREE kan wajah dlm seminggu dua…sebab time tu, memang dah habis pencuci muka, hehe..dan , supaya kulit dpt menerima bahan baru..” (TIPS BERGUNA)


FUNGSI SEBENAR EPHYRA SKIN BAR ??


Ohhhh, I see…. Patutla rasa FRESH GILER tiap kali guna sabun nihh, bau pun wangii je, maaf, tak dpt dipastikan, bau apekah, sy tak kenal bau =.=” tp konpem wangi la… Dan kulit nampak cerah lepas gune sabun ni, huhu..mestihlahh kotoran di wajah dh pergii~ Hehe..

I LOVE EPHYRA !!

YEAH, ini baru KESAN DUA MINGGU, kalau sebulan? Mahu dgn tangan2 aku jd sekata je warna dgn muka, he he~
#psssttt  *Harga mampu milik, kesan berganda ganda *


SELAMAT KERR??  
AHA, YES, diformulasikan 100% bahan semulajadi tnpa kimia terlarang. Bahan2 nya seperti:-

ü  Bearberry Alpha Arbutin A Extract
ü  Gluthatione
ü  Rice Bran Oil
ü  Carrot Extract
ü  Seaweed
ü  Banana Enzyme
ü  Glyserin
ü  Kolagen

Semua bahan smulajadi ni mempunyai kelebihan seperti menganjalkan kulit,  merawat msalah eczema, agen anti oksida, dan mcm2 lagi  untuk sihat dan berseri selaluuu~  <>


OKAYLAH, jom sambung gune sabun niyy   J

Hope dapat gebus gebas cam memeyyy, hihi ~



CARA2 GUNA ? ?

1.     Basahkan wajah dgn air,
2.     Gosokkan Ephyra Skin Bar pada telapak tangan, lalu sapukan secara lembut  sambil mengurut seluruh muka selama 2-3 minit.
3.     Untuk kulit lebih gelap/ bermasalah, urut selama 5 minit.
4.     Bilas dgn air dan sapukan pelembab pada kulit.
5.     UNTUK KESAN CEPAT, guna sabun 2-3 kali sehari


KONKLUSINYA, THUMBS UP ! PUAS HATI BETA ! CANTIK DAN SIHAT! Lebih2 lagi raya nak dekattttt  niyyy !!!~~~~ (bakal mak mertua nk jumper  ^_^)
Nanti mesti ade yg tnye, gune produk aper nk flawless,  tentu2lah Ephyraaa Skin Bar kan ^_^ 


INFO LANJUT ??

HAH ! Jgn Risau kalau tak dapat join mcam nona join, Ade cabaran lain  lagii~
SKRG NI KAN, EPHYRA SKIN BAR ADA BUAT CONTEST SELFIE UOLZ, DAN BOLEH MENANG HDIAH IPHONE 6  !!!!! JEMPUT JOIN RERAMAI , LIHAT  INFO  DI:-


Instagram :

WEBSITE

FACEBOOK

JOMLAHH CUBA EPHYRA SKIN BAR ! SUPERB !
USAHA SAMBIL BERDOA UNTUK SIHAT , CUN, & HENSEMM SOKMO !

saya dahhh, anda bilaaa lg?? he heee







~! Semoga  murahh rezeki smuaaa !~

=AMIN =

3 ulasan:

Dayana Zahari berkata...

Menarik ni..

Nurul Faiz berkata...

amboi... kemain berseri-seri lagi lepas guna skin bar ye. hihi.

bb_nona berkata...

ye sis dayana ~ memang menarikkk okehh, hehe~

@sis nurul faiz, inshaALLAH, Excited ni haa, nk tgk pa pandangan org len, huhu ~