Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Jumaat, 24 Julai 2015

JGN TAKUT AMEK LESEN !!!!!

Assalamualaikum, Ye, alhamdulillah masih sihat :)

Masih mood raya? ok pham,
 dan ade yg mood gelisah sebab bapak suruh amek lesen,
yela, alang2 cuti sem, alang2 xde keje skrg....kan !

tapi anak memanjang tak nak, takutlaaa, , fobiaaa laaa , hmm, betol ker??
lagii2 dengan adenye kisah2 exciden yg berlakuu..hmm...

aisehhhhh~~~~=.="


DIK, KAK, ABG, 
Sedar lah yaaaa, bahawasanya..., lesen penting,, psstt,  jgn amek lesen segera yea,
haha...




Sebenarnye kan, amek lesen niii, kita kena cool ~ Aku dulu, 4 kali gagal ! Kau ghaser? kecewa banyak manaaa? kecewa sebanyak mana duit keluar nk ulang amek lesen tuuhhhh >_<
Asala balik je, fail, nk pergi lg, mood dh kelaut, TAPI ! KENA PIKIR NANTI AKN DTG, mcm manaa? lg mahal kan, lg payahh kot !

#takdeyangmurahlagisekarang nihh !


Sedikit pengalaman aku :-

Aku amek pakej, lesen motor n kereta :)  (jimat katenyee)

 Dipendekkan citer, aku gagal kali prtme kat tmpt 3 penjuruu, dah hujungg2 tuhh, tp x lepas lahhh ! Sat lg bau minyak, then aku tekann lg, awatnya kete ni x nk reverse aihhh ! Rosak kerr? IMPOSSIBLE !
Tup2, MR JPJ dtg, bgtau , awak GAGAL, makin lama awk kt sini, bole terbakarr kereta ! tak turun handbreak habisss !!!!!

PUffftt, cmne leh x tahuuu?? aku bljor, kne turun handbreak, rupenye, kalau x turun hbis, memg x jalan r kete tuuu! hahahahahah... so GAGAL !



NEXT, kat BUKIT, diberi cubaan dua kali, mak aiiii !  bole plak x smpai garisan tuuu kann ! ohmaiii~


GAGAL !


NEXT, kat PARKING :)     Memula dh excited, yesss. bukit lepasss ! Kmudian, g parking.........
tinggg ! eh ehhhh, trjtuh satu tiangggg woiii !  alahaiiiiii sygg~


So, GAGAL !

NEXT EXAM KALI TERAKHIR, , barulahhh okayyyy, tp sebelum amek kete, memg kena  exam motor duluuuu~Ini lawak !
Boleh kan, aku kt no 8 tu, aku g langgarr tepiiiii divider tuuu! pufffftttt ~!

Yelah, Memg Tak susahhh, tp x tau cmne leh salah step ! hahahha,  *jgn gelakkan aku lagi*

 kali kedua amek balikk exam,...huuuu, baru okayyy, sgt takut kt bhg titi tuuuu~ TAKUT2 TAK SEIMBANGGG ~ hehee~ siap ade pkcik buatkan air, hilangkan darah gemuruhhh taw ~!

ni diaa, titi keramat, sgt risau bile kena naik atas nihh, sobsss!




HAH, OK, DPT INSPIRASI TAKKK?

awakkk, ape nak takut ? tanam niat betul2, dan sentiasa berhati hati, insha ALLAH !

Yakin bolehhhh ! Kuatkan smangatt !
RUGI kalau tak tahu bawak kereta masa kiniii,.... percayalahh, walau tiada kereta~

sebab ni ilmuuu kan ~ Banyakkan berdoa, dan fokus pd pemanduan saja :)

oh ya, <> INGATLAH ORG TERSAYANG <>



Amik lesen, cabar diri tuuu, tgk kemampuan andaaaa !

Bayangkannn bila dah boleh bawak keretaaaaa ! Dah boleh bwk motorrr !
 Kan memudahkan semuaaa orang,
inshaALLAH !
HHEHE



yg PENTING, IKUT PERATURAN, BUKAN IKUT SEDAP MOOD JE ATAS JALAN RAYA tu.


OKLAHH, ALL THE BEST BAGI YG BARU NAK AMEK !
YG TAKUT2 NK AMEK !
YG DH GIVE UP FAIL !


DONT WORRY, ADE MASENYE, YOU DAPAT APE YG U NAK !










5 ulasan:

yoorin melacolea berkata...

sama! yoorin amik lesen 3 kali..huhu..dah nangis2 dah sebab rasa mcm looser gila.. hehhe

bb_nona berkata...

hahaa, kann, xleh salahkan cikgu, syukur dh lepas semuanyaaa....amin!

Eka Tikah berkata...

kalau takut amek lesen, susah nak bergerak ke mana-mana. susah jugak kalau asyik nak minta tolong org je kan. hehe

Zie Madini berkata...

hehe...teringat masa ambil lesen dulu. time jpj test.... menggeletar seluruh bdn nak drive. hahaha. syukur lepas tu terus lulus ๐Ÿ˜…

Zie Madini berkata...

hehe...teringat masa ambil lesen dulu. time jpj test.... menggeletar seluruh bdn nak drive. hahaha. syukur lepas tu terus lulus ๐Ÿ˜…