Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
AUGUST 2017 !!

Rabu, 3 Jun 2015

Contest : My Hijab My Priority

Assalam..haiiii ! Alhamdulillah untuk hari niii !

Ha, kali niyy, Nona Join iniiii ! 


RESULT DEPENDS ON RANDOM ok ~ KLIK BANNER or SINI KLIK 



Yes, I agree with my hijab is my priority :)

Sebab apa, dgn hijab.... aku rase lebih terjaga ...dan dihormati...

aku bersyukur sebab dikelilingi dgn family , yg telah pun berhijab :)

kisah dulu, tolak tepi..kisah  kini mnjdi keutamaan <>

HARI PRE GRADUATION ! RINDUUU LAH ~
dalam gmbr di atas, saya yg di kiri yerr... hehhe,  helloo !

alang2 dah join giveaway, jom kasi nasihat sesama jap :



Aurat wanita adalah seluruh anggota tubuhnya kecuali wajah dan dua telapak tangannya. Leher dan rambutnya adalah aurat di hadapan lelaki ajnabi (bukan mahram) walaupun sehelai. Pendek kata, dari hujung rambut sampai hujung kaki kecuali wajah dan dua telapak tangan adalah aurat yang WAJIB ditutup.





Hayati ayat di bawah  jom :

“Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Al Ahzab:59)


AURAT kitaaaa :)



Sikit2, lama2 nanti terbiasa.... 
memakai stokin, sarung tangan juga perlu sbnrnya... tapi nona masih bertatihh yee ~

inshaALLAH, doakan saya ye.... hihii ~


selaluu  jumpa di toilet surau atau masjid, hehehee~





DONE, PUBLISHED !
SMG ADE REZEKI, AMIN !










notahati: ALLAHUAKBAR ........


5 ulasan:

Ain Syaa berkata...

Aamin. terima kasih sebab sudi join.
semoga kita sentiasa dibawah perlindunganNYA.Aamin, salam ukhwahfillah.
mendoakan yang terbaik itu satu kepastian

PHU ONE WANA berkata...

heheh..gOOD luck..

wana dari segmen yg sama

http://syazrim.blogspot.com/2015/06/contest-my-hijab-my-priority.html

Ms. Kejupenyet berkata...

Good luck..
Singgah dari GA yg sama.. :)

http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/06/contest-my-hijab-my-priority.html

bb_nona berkata...

sama2, ain :)

wahhh....all the best, kejupenyet and wana yaaa

Nabila Syifa berkata...

panda tu memang cute okey? nak satu boleh?