Tabha dalam memiliki kasih sayang
DISEMBER 2017 !!

Khamis, 25 Jun 2015

1st Segment by Black Queen

Assalamualaikum, haii !  Alhamdulillah untuk segalanya...

 Hari ni nk Join GA....

Banner di akhir post okeh, 
hehehe..saja ja nona taww....~ nk suh org baca psal dia~

HM, Dlm GA ni, meminta kita gambarkan diri kita dgn satu perkataan, lalu describeee~

HAH,  OK,  siapa nona???!
Nona nihh boleh dianggap sbg someone yangggg.. 
PERAMAH ! or in ENGLISH, is... TALKATIVE...


YUP, i am talkative girl... wanita peramah :)


Nona perasan nona mnjdi peramahh, since kecikkk lg... ok, bukanlah time baby,, hahaha~

Since vacation ngn family...., usia : 6 tahun...  :-
 abah nona suke usik2, pastu suruh tegur mat saleh byk2  yg always ade kt sana ..
al maklumlah. bljr ENGLISH kan dgn teacher.....

so, ape lagi...kenalah polishh ... DIPAKSA.... 
hmm, dgn peramahnya.....,  ayat ni selalu nona keluarkan bila jln2 area langkawi time tuu :-




" HI, how r u "    (sambil senyum2)

Then , Org putih tu akan tgk..dan...... 

ohh.."hellooo...so cute.. this kids.. bla..blaaa..blaaa~"
Serious lucu..... tak sangka bolehhh jugakkkk, =__="

WELL, 
Tahap peramah nona ni adakalanya org tak suka,  ada yang judge nona KEPOH , 
actually, kalau kepohhchii sgt, segala rahsiaaaa, konpem  pecah dahhhh, tp im not okey !
bukan kaki gosipp sgt,, depends laaa..kan ~

Pernah gak ade org tak suka, last2 suka...sebab..nona kepoh, saja  ramah2, nak kasi dia selesa...
dan im not a kepochi girl taww~

---------------------------------------

Mcm2 badan persatuan, nona nk try.... sebab..bila talkative, kita bole dpt tips, dan ade lah FAEDAHNYA....
and...  tidak ketinggalan semasa study..gtew..hewheww... 
bile, study, studyylahh ...nk  borak2, tido2, pepandai laa...~ JGN OVER, ye?

takut2 berani lahhh,.~ rindu kelab ENACTUS~


ibu angkat.... org asli ... hehe~


---------------------------------------


Dan peramahnya nona.... sampaikan, ikut g  rumah kawen abg kwn, 
pastu mak dia siap berkenan lah nk buat calon menantu....huhuuu.. ni btol, tak tipuu.... <>




Tapi sbb time tu study lg, wat derk jela.... hahaa, ckp je, sy belum cukup matang....  ^__^

---------------------------------------



Dan, last, disebabkan nona suka bercakap, nona terjebak plak dgn KERJA SBG SALES PROMOTER, sementara nk tungguu GRADUASI hr tuu ~ hehe~
Syukur, dah tiga bulan kerja, baru dpt SALES TARGET, 40 CUSTOMERS.., hahaha~
nampak sgt, nona ni byk berbual je ke, or byk bg fakta btul kt org?? adehh =.="


Pendek cerita, bila peramah ni, byk ilmu jugak boleh dpt, 
Byk pengalaman  yg bergunaaa...
Sama ada kita saling bertukar pendapat, dan saling membantu sesama manusia~~


---------------------------------------
Ape pun, skrg ni, nona kerja bhg pemasaaran , company lain daaaa.... hi hiii~
doakan yaaaa*  (Harap dpt customer kaya2, hahaha~)

ok, Thats all .... Pnjg2 nanti..sampai esok tak habisss, hohoo

JOM LERRRR JOINNNN, SUPPORT2, HADIAH BESTTT <3

KLIK BANNER ORITEEE~
klik SINI pun bole


sumber : gugel
SEE, sy peramahhh kan,, pasai tu joinnn GA, nk kenal2 blogger, huhu~


OPS, LUPA BGTAU....., NONA NIII ANAK SULUNG..... 
MEH SHARE SIKIT PASAL ANAK SULUNG :-

nampak dak word peraMaHH tuuu~~~




PSSTTTT:::_

SINGGAH IG NONA, jdi customer nona,, bole tahu saya peramah ke idokkkk..hehe

ig : senyum2

SELAMAT BERPUASA ! Daaaaa~

6 ulasan:

Dayana Zahari berkata...

Bestnya born to be peramah. Hehe, Dayana reserved sikit :)

Fara Queen berkata...

hi nona,,, best nye jadi pramah ;) thanks join ye.. hehehe

bb_nona berkata...

DAYANA : hehe, reserved, bagus lah, ade kelebihan msing2 tu, nona pn still ade kurang, hehe..

OK SIS FARAH, HEHE, WELCOME, HOPE ADE REZEKI, AMIN !

Fara Queen berkata...

ehem2 fara dtg nak announce pemenang ni. tahniah awak terpilih, meh visit sini http://bungalovexx.blogspot.com/2015/08/announcement-pemenang-1st-segment-by.html

bb_nona berkata...

tHANK YOUUUU, alhamdulillah :)

aeinna Musa berkata...

tahniah menang segmen ni.

jemput singgah 'rumah' saya http://www.aeinnamusa.com/