Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Selasa, 26 Mei 2015

REVIEW FILEM PILOT CAFE ~ dia anugerah ALLAH <> #puashati #best

ASSALAMUALAIKUM, HAI

sape dah tgk movie PILOT CAFE yg ohsemmmss  niyy?

yeahh, aku baru je lepas tgk..sejurus tgk, terus nk type entri ni, mihmihhhmihh~

senang ckap, aku kasi ini hahstag 
#puashati
#best
#naktahusambungan


Tahu kan, filem ni, adaptasi dprd sebuah novel yg ditulis oleh Mr Ahadiat Akashah :)






Sinopsisnya, meh aku ringkas kan yeee :



Kisahnya mengenai AMEER, (Fahrin Ahmad ) seorang pilot . 
Ibunya guru besar, garang gila :)

Dia seorg pilot yg berjaya dan sosial amat   :)

Sosial sampaikan buntingkan  anak dara orang.. tapi ape ade hal, semua boleh bayar..kalau ade duit !

KAYA BEB, PILOT Kan <>


Datangnya MAYA (Izara Aisyah) , ke dlm hidup AMEER , 

ehhh... mcm mne bole dtg? ok,tgk sendiri cite tuu.. <>

Dari perkenalan mereka, 

AMEER Si PILOT ni sedar, 
bertambah sedar ertinya sebuahhhh cinta...sesuci hati....

dan dia lebih menghormati wanita !

Berubah, Ye...dia lebih berubah dgn kehadiran MAYA ....
selepas perginya first love dia,  SHARMILA (Neelofa) 

Si MAYA niy sbnrnye... 
ditinggalkan jantung hatinyaa... bernama RASHID  (Remy Ishak)
selepas kantoi pregnant ~~~ omaigashh ~~~


sooooooooo..itulah dia.....

MAYA DAN RASHID  , SHARMILA DAN AMEER
dan.........watak DR KHALID jugaaa... he heee


BERMULA LAH KISAH 4 INSAN ini.... di bahagian pertama PILOT CAFE :)

::: ok, itu je sinopsis hebat aku :::


NK TAHU LANJUT, BACA NOVEL TU..ATAU..TGK JE CITE TU ~

konpemmm .... 
akan keluarnya bahan2 kotor dalam badan , melalui mata memasing :)

iaituuuuu AIR MATA ! serious ... sgt terharu...sedih..marahhh....kalau betul imagine berada di tmpt mereka :)

Ujian ALLAH untuk smuaa, tiada pilih kasihh !


psst, kenapa PILOT CAFE?
sebabb.................digambarkan, kafe ni...ala2 dalam KAPAL TERBANG Laaa~




PENGAJARAN :

1. BERFIKIR SEBELUM BERTINDAK

masa silam takkan pernah lupakan kita, wlaupun kita cuba nak lari drpd kisah silam tu ....

dlm cite ni, watak izara aisyah nanti pregnant luar nikah.... 
tp dia tak nk gugurkan...
lepas tu, si jantan x guna tuu (remy ishak )   pon menghilangkan diriii....

sadis kan, jd wanitaaaa cmtuuu~



2.  Jagalah diri, jagalah hati

Dalam hdup, kalau kita tak usaha jaga diri sndiri, sape lg kita nk harapkan...?
kalau 10 org suh bergerak, tp hati kita tak nak..kita pekakkan telinga...tolak nasihat semua,,

 adakah kita akan bergerak? adakah perubahan yg berlaku, kalau kita mendiamkan diri dan melakukan kesalahan yg sama selalu? smuaa bergantung pd hatiii..diri sendiriii

nak2 yg kaum sama aku, jgn serah diri pd lelaki yg belummmm mnjdi halal buat awk..
TOLONG EGT TU...NONA...DAN KWN2 yg bace nii ~



3. HORMAT

Hormat, bukan je pd org2 tua, tapi pd smua org,kalau bolehh ~

kpd lelaki, hormatilah wanita.... wanita yg mnjdi tulang rusuk pihak lelaki~
Hormat pendirian wanita...jika itu yg terbaik...

Wanita bukan untuk diratah, time sedappp je ingat...time syokk jee ...lembut.
...lepastu tak bertanggungjwb !!!!

serious muak kisah lelaki keparat !


4. REDHA

Dlm cerita ni, aku tgk....dorang byk jugak elemen redha...
dan tetap berusaha untuk mse dpn diri..... ibu bapa yg pening dgn kerenah anak..,

tapi harus redha .... cuba menerima..... 
walaupun dah malu serta memalukan... tp tetap cri jalan untuk masa depan !

Dan bila cinta tidak berkesampaian, atau cinta menjadi milik org lain,
Redha lahhh kerana itu semua milik ALLAH   <3  <>


5. BERDOA

Kita haruslah berdoaaa selalu untuk segala kebaikan dalam hidup ni !
Semoga terus selamat dunia akhirat  :)

ok,ini je dlu....


actually, terllau banyakk pengajaran taww ~

KEMAAFAN, 
KASIH SYG , 
PENYESALAN, 
PENGORBANAN 
KEKHILAFAN, 
KESEDIHAN,
KEGEMBIRAAN,

KEHIDUPAN. . . .



puas aku menangis, sebak jugak tgk cite ni....mata dh start ngntok sebab nangisss....   :)

all is berkait rapat dgn cinta..... cinta........pengorbanan.........cinta.........

sayu hatikuuu !

last la ni..neelofa cenggini.... hehhee~ lg suke dy bertudungg..~~










inilah diaaa...MR AHADIAT AKASYAHHH ! hensemm  dakkk..hahaha



sooooooooo, sespa tak tgk...g la tgk jappp.. !

fe feeling sikit.... erti pengorbanan, cinta, erti kebaikan, sikap, kisah2 hidupp !






done....published, baiii !




3 ulasan:

Azhafizah Md Nor berkata...

Tak tengok lagi cerita ni..but still masih dalam list filem yang nak di tengok :)

bb_nona berkata...

tengoklaa... sedihhhh....aihh...

lagu memainkan peranannnss ```

Diyana Annuar berkata...

yeayy dh tahu jalan citer.. x payah tgk dah.. hehehe