Hijabista Mood - Tudung Mardiah Pilihanku

Julai 08, 2018

Tudung Mardiah Menyerikan Wajah ||  Hi, Dah nak habis Syawal.. Baru sempat nak share pasal tudung rayaku... Tahun ni tudung raya pertama Nona ada lain sikit..sebab selalu kan shawl RM10 or tudung bawal semata kan..hehe~ Terkejut hari tu bila member cakap, tudung raya kena lebih rm10 arr sesekalii... ahhahha~ then aku terjumpa yang niii~ Terasa fesyen ala-ala hijabista pulak ! HAHA.

HIJABISTA BLOGGER (kekekekee)

Tudung Mardiah keluaran @alwadelhijab diperbuat daripada kain heavy chiffon . Banyak warna yang dikeluarkan...cantik-cantik der... Uniknya sebab, talinya yang berada di luar dapat diadjust tudung jadi labuh atau normal size. Itu aku suka, kejap ikat belah kanan, kejap ikat belah kiri.... tengok sisi mana yang kita rasa kita cantik..kahh3~ 

*Berbelit?? Tak pon..adjust je dua tali di tepi tu..dah terbentukk..*


Oh yaaa ! Cuaca yang terik, sampai berpeluh-peluh, sebab  tudung ni plain, confirm nampak basah kalau terkena air sikit or peluh. Dan aku pulak tak suka pakai scarf penuhh, mesti half je... so peluh sikit, memang nampakk ketara lerr ~ This year ada berani try kaler cerah sikit....nak tak nak, aku hadaplah peluh yang terlihat di tudung tuhh.. KEKAL CONFIDENT gitu.

*JANGAN MUNTAH TENGOK GAMBAR DI BAWAH *


~ FAMILY ~



Oiii, tembamm  plak nampak kannnn ~


Ok lah, aku suggest untuk bawak gi kerja , annual dinner maybe, atau apa apa event lah kan....
sesuai sangat oooooooo ~ Terjah alwadelhijab, ada produk lainnn jugakk.... founder nya retis tau..sebab aku tengok retis ni kat TV, adudu.. comel sungguh jer !


 

Overall, puas hati dengan servis yang diberikan dan suka dengan tudung Mardiah, walaupun pada awalnya agak susah nak biasakan diri.. but finally, rasa diri hijabista muslimahh weh. 


==============================
(Awak..ni tudung beli..jgn anggap ini dapat FREE ya...)

Sekian saja, thanks !



You Might Also Like

7 00 otak engineer COMMENT

  1. time raya ritu ada gak try nak belit2 ekot trend ehe ended up lilit macam biasa juga tak reti =P

    BalasPadam
  2. aLOLOLOLO comeinyaaa Nonaa..

    BalasPadam
  3. cantik...kak PC masih ber"bawal"...sesekali ber"shawl"

    BalasPadam
  4. tak berani lagi nak pakai style ni sebab nampak tembam, habis terkeluar segala lemak pipi

    BalasPadam
  5. oo kira instant shawl gak la eh.. sesuai je muka nona pakai

    BalasPadam
  6. cantik gak tudung ni..tak sampai muntah lagi tengok nona manis ni..

    BalasPadam
  7. peh nona posinggg...comel kemainn.hhahahhaa..

    BalasPadam

Berilah komen, walau hanya satu perkataan :)
Saya hargainya, jangan risau ya,
Kata2 semangat pun bolehh, saya sukakannya~
LIFE WITH LOVE memang macam ni, ohooho