Bertanggungjawab ke atas orang yang kamu sayang
JULY 2018 !!

Ahad, 29 April 2018

Warna-Warni Ramadan Buffet Rilek The Cafe, Swiss-Inn Hotel Memang Memuaskan Perut !



Buffet Ramadan Di Rilek The Cafe || Warna-warni Ramadan bakal tiba ! Bestnya bulan puasa nanti, sebab ada pakej murah untuk mengajak ahli keluarga yang tersayang berbuka di tempat eksklusif dengan harga yang murah....murahhh...

Ok, kali ni Nona dan JDT Blogger berpeluang membuat review di 'The Rilek The Cafe', Swiss-Inn Hotel, Johor Bahru. Korang yang tengah mencari tempat berbuka puasa yang sedap dan mengenyangkan, boleh masukkan kafe ini ke dalam list berbuka anda ~



Tahun ini, lebih 100 sajian disediakan bertemakan 'Warna-Warni Ramadan' khusus buat semua pelanggan. Saya ulang, more than 100 sajian tau !

Menu yang dihidang adalah menu warisan Melayu, Cina, India dan pelbagai etnik lagi. Kiranya, kalau nak berbuka puasa dengan member lain bangsa, memang ngam ! Bolehh sangat lah, recommended..





Menu utama untuk Ramadan 2018 nanti ialah Sup Rawon, Nasi Briyani bersama Kambing Bakar, Asam Pedas Maharani, 'Kong Po Chicken', Laksa Johor, Udang Masak Lemak Rebung, Otak-otak dan banyak lagi menu sampingan.

Let's scroll out !


 
Nice Kambing Bakar !
CLOSE UP sikit...


Ok, asam pedas maharani ada 3 jenis:- 
Asam pedas ayam, ikan pari dan tetel.. Yang tetel ni jarang jumpa.



 


Sup ada, satay ayam pun ada.

 
Laksa Johor, kuah pekat, sedap :)


Nak mee apa? Spageti, Makaroni, Pasta...
Semua ada...syok betul !

Ok, Nona nak korang perhatikan keunikan cara atau style hidangan mereka.


First tengok, aku rasa teruja ! Yes, tak pernah orang letak kuali atas tong colourful macam ni..

Nice idea, so jom tengok apa ada di setiap tong tuh..












 
Bihun sup

 

Bulan puasa kalau tengok ni, lagi meleleh air liur !! Confirm !

Pergi ke dessert site pulak ya.

 


Tengok pada kurma, terasa rindu sangat pada Ramadan ~






 
Air asam jawa sejuk dan ABC, memang sedap kena kat tekak...

Overall, I am satisfied :)

Halal ke? 
Yes they are. Sijil Halal clearly terpampang di situ. Jadi, jangan ragu-ragu ya





REBUT EARLY BIRD PROMOTION NOW !

@Rilek the cafe

Voucher Purchase/ Pembelian Voucher start dari 1 APRIL 2018- 30 APRIL 2018 !

RM 78 nett / adult
RM 34 nett/child (4-11 years old)

SPECIAL DEAL - Beli 5 Adult vouchers, anda dapat 1 more FREE VOUCHERS OK !


NORMAL PRICE : RM 98 nett/adult, RM40 nett/child




For Reservation and Enquiries :-

Email - info@sijb.swissgarden.com
Tel     - +607 218 3333

Location : LOT 512, Jalan Syed Mohd Mufti, 80000 Johor Bahru.




Ahad, 22 April 2018

Lazada Birthday Festival Blogger Contest

Hi! How are you today?


Haaa, i would like to join this :) Lazada bring me to make my own dream, haha~
Let's start :)

a. Which location would you pick for Lazada's birthday party?

Nona pilih Legoland, Johor, Malaysia ! Sebab tempat tuh best~


b. Choose a party theme and pick one or several products on Lazada to decorate the venue.

Ok, for party theme, disebabkan Nona nak majlis yang ada banyyak aktiviti, bukan ucapan dan duduk sahaja.. maka  Nona nak buat Tema Rainbow ! Ya, kena sangat tema pelangi dengan tempat yang dipilih, ceria dan sangat colourful ! Semua yang datang hanya boleh memakai outfit berwarna pelangi sahaja.. huhu.

1, Colourful Happy Birthday Latex Balloon 100 pcs.



c. Which birthday cake will be served and which products on Lazada can help you prepare it? 

Birthday cake yang besar, dan dua tingkat...Nama Lazada dibuat gunakan lego...mesti cantikk !

So barang yang boleh digunakan dan dapat dari Lazada ialah :-

Creative Colourful Toy Brick Shape Silicon Cake Mold Chocolate Ice Tray Cube Mould.



Nice kan ! Boleh buat bentuk lego...letak tepi tepi hias...


d. Time to shine, pick your outfit on Lazada! 

Ok, Nona teringin nak OOTD dengan shawl baru....

Jelitasara Printed Instant Shawl (Black + Purple + Fuschia Pink)



Mesi jelita ar Nona buat OOTD, haha.. Lagi-lagi kalau nak cepat siap, memang pakai instant jew..



Psst, nampak tak, harga banyak offer tau... Dengan ini diwar-warkan  Birthday Festival bakal berlangsung pada 25-27 April 2018 ! Hurry Up ! KLIK SINI 


Ar, rugi kalau tak join shopping ! Banyak sale kot ! Ok lah, enjoy your day !

~ BEST TAK TEMA YANG AKU PILIH TU? hehe~




Ahad, 15 April 2018

Segmen Bloglist Blog #CeritaMak

Hi ! Ok lah, rasanya, lama jugak tak join segmen atau giveaway, jadik rindu lak nak join, hehe~

Jom kita mulakan :)

segmen bloglist 2018

Banyak kelebihan berada dalam bloglist blogger lain tau :)
So, kita supportlah sesama okayh !

Kang tak join, mak cakap..dia nak sunat itew....takutlah itew...bahahaha~


Sabtu, 14 April 2018

Panggilan Last for Winners

Hai, syukur bernyawa :)

Yes, genap seminggu berlalu, baru sorang winners bagi info.

Last call, takda...saya cabut lain lah okay :)

Sekian info hari ni, hehe~

Selasa, 10 April 2018

JOM MAKAN :: Buffet Ramadan @DoubleTree by Hilton Johor Bahru



Jom Makan di DoubleTree by Hilton | | Ramadan datang lagi !! Yes, Ramadan bakal menjelma. Ok, usually dalam bulan puasa, antara perkara best ialah time berbuka puasa kan~ Semua benda rasa nak makan :) Yelah, seharian berpuasa, menahan perut dari lapar dan dahaga.


So hari ni Nona nak share tempat yang best untuk makan dan minum time berbuka puasa nanti. Bersama-sama JDT Blogger, kami menikmati segala menu yang dihidang.

Pakej Buffet Ramadan ditawarkan special oleh DoubleTree by Hilton, Johor Bahru sempena Ramadan yang bakal tiba. Tagline mesra mereka untuk 2018 : ' Jom Makan at DoubleTree by Hilton' membuat kita terasa nak makan juadah berbuka berkonsepkan Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet

Perkenalkan nama-nama makanan yang menjadi tarikan utama untuk menu buffet kali ini. Unik sungguh~




Confirm nak bertambah kalau makan semua makanan di bawah ni, let's scroll ! Huhu.










Hummus Bi Tahini makan bersama makanan di bawah









Selalunya Nona hanya makan nasi arab sahaja, yang lelain tak ambil port, but this time...Nona tahu pelbagai jenis dan menu selain menu nasi arab. Wow ! Thanks DoubleTree Hilton !

Chef yang memasak pun sangat professional, sangat talented, sedap gila ! I love all the foods !

*Lauk Kambing lagi sedap sampai menjilat jari ! Dimasak dengan pelbagai cara..Nak lagiiii *


Nyummmilicioussss ! Buka Puasa With Hilton @DoubleTreejb

Selain daripada  Arabic and Mediterranean Food, ada juga menu masakan Melayu, Cina dan India. Kita kan 1 Malaysia ~ Masyarakat majmuk.



Bukan sahaja makanan yang best, malah dekorasi dan tempat menyimpan makanan jugak cantik serta selamat digunakan. Sejuk je mata memandang susun atur di sana.


Jom scroll lagi :-


This is Nasi Kabuli ! 















Hari tu  review makanan, Nona terasa seperti raya pula. Inikan pula kalau pergi time betul betul berpuasa. Sebab apa?

Sebab ada ketupat, ketupat palas, rendang berserta lauk pauk yang lain. Sedap sungguh ! Ngam dengan tekak. Semua makanan enak ! Ada pedas, manis, lembut, pelbagai rasa  ok.

Selain itu, bagi penggemar laksa johor, rasailah kenakan laksa di sini. Aneka sup, ulam-ulaman, dan sambal ada pelbagai. Pilih je nak yang mana. Oh ya ! Ada penggemar bubur lambuk? Nona suggest juga makan di sini, sebab rasanya sangat lazat, dan cukup rasa tau.



Sedikit Info berkenaan harga yang Nona rasa memang sesuai dengan harganya..Boleh check sebelum plan untuk berbuka di sini bersama yang tersayang. Maybe birthday kesayangan awak on Ramadan month? Or your anniversary on bulan puasa? Haaaa...bolehlah ajak ke sini, bagi happy tengok DoubleTree by Hilton meriah dengan makanan..

Before scroll part DESSERT yang sangat awesome tuh... Jom tengok harga first~

MARCHE @ MAKAN KITCHEN
Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet
17th May – 14th June 2018
6:30pm - 10:00pm
RM168 nett/adult
RM84 nett/child


FEAST @11th ASIAN STYLE BUFFET
21st May – 7th June 2018
6:30pm - 10:00pm
Level 11
RM138 nett/adult

RM69 nett/adult

==========================

Now, Say Hi Dessert !

 

I see, This is Churros rite.. Now I know in other language called as in picture. Hehe.
Churros ni didatangkan dengan pelbagai perisa toppingnya. Ada kaya, coklat, peanut..macam-macam lagi.









 

I love all the menu ! Satisfied and enjoy of course !
Before going back home, Nona cuba buat ABC sendiri.. Aha guys, you can make your own Ais Kacang and Chocolate Fountain !

 

Feel it, thankful for this rezeki.

5 STARS ~ Nyummmmm5~

Let continue the INFO :-


 #BukaPuasaWithHilton@DoubleTreejb

Vouchers can also be purchased for either promotions.. Wow! Seriously can purchase voucher??
Ok, can get for giving prizes !

Vouchers are available to purchase from 1st April 2018 onward.
For more information and voucher purchase,
please email NurulAtiqah.Irwan@Hilton.com or call +60 12 784 1842

(Already start tau ! Nona done whatsapp, anda bila lagi...hehe)



For inquiries and reservations, call +60 7 268 6868 or email JohorBahru.Info@Hilton.com

DoubleTree by Hilton Johor Bahru