Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Selasa, 16 Januari 2018

Vacuum Cleaner COIDO : Sayangkan Kereta, Vacum-Vacuumkan.




WET/DRY VACUUM CLEANER || Hi, syukur masih bernyawa. Great to be here !

Yes, For the first time, Nona beli dan simpan vacuum khas untuk kegunaan keretaku. Al-kisahnya, Nona saja nak check bawah bonet kereta. Tiba-tiba tengok tempat simpan spare tyre tuh, mak oii.banyaknya lipassss weh !

So apa lagi, buat pest control terus, spray dengan Shieldtox........dah berlari lari semua lipas, bak lipas kudung..muahahaha~



Then hantar cuci kereta. Since tuh, tanya member, pakai vaccum jenis apa yang murah lagi berkesan, dia suggest jenama ni, beli kat DIY ... Member aku pakai Bezza pon guna vacuum nih, aku ...apa lagi........terus try.



DC 12V WET/DRY VACUUM CLEANER 6142W keluaran COIDO. 



Kalau nak cari vacuum untuk kereta, haruslah cari yang betul-betul sesuai, senang nak simpan dalam kereta. Kann? Mudah diguna di mana-mana pon kereta berada, kan ?

So, Wet/ Dry Vacuum Cleaner jenama COIDO nih menepati kehendak pengguna.


1. DESIGN .

Saiznya kecil, boleh disimpan di dalam kereta.
Mudah diangkut kemana-mana.
Tali panjang sampai ke bonet belakang.



2. POWER

12V DC VOLTAN ELECTRIC.


3.PORTABLE 

Easy. Tak perlu cari plug untuk pasang wire dengan vacuum, cukup sekadar pasang dalam kereta.


4. SEDUTAN
VroomMMmm, kuat sedutannya...Bunyik pon boleh tahan tau. Tak rugi beli, sebab ianya berkesan. Sekali sedut, habuk pun hilang..


Ok, komponen yang didatangkan sekali ada pelbagai. Antaranya :-

  • Flexible air hose pipe
  • Shoulder strap
  • Upholstery Nozzles
  • Nozzle adapters
  • Crevice tool for hard-to-reach areas
  • On/off switch
  • Reusable dusting brush
  • Pressure gauge indicator


Kesimpulannya, memang sesuai untuk kereta, Nak-nak kereta anak dara macam Nona. Hantar gi kedai sekali sekala je, kalau bersihkan dalam setakat kibas-kibas alas kaki. Last-last, ada serangga menyorok...aishhh ~ After this, kalau makanan jatuh ke apa tumpah sikit, cecepat kena sedut dengan Caido Car Wet & Dry Vacuum Cleaner 6142W nih.

I have to be lebih rajin, sebab dah fobia dengan LIPAS. HA HA ~


Price at Shopee : RM 39.00
Price at DIY      : RM 45.00

Di sebabkan tak berani beli barangan elektrik secara online, maka aku walk in ke DIY Pasir Gudang...huhu.



Sekarangggg, Nona tak perlu nak peningkan kepala lagi... Masalah settle, guna je vacuum bila diperlukan..huhuhu, lega hati I tau. Boleh bubye pada lipas.














Soalan: Uolz guna vacuum apa ? Sama ke takk?

4 ulasan:

Ann Ishak berkata...

harga pun reasonable jugak :D

Cantik Sihat Semulajadi by Umi Nazrah berkata...

memang kena vakum. kalau tak, berlambak lah pasir segala macam sampah kat dalam kereta

Faisal Amirul berkata...

Dah lama mencari vacum untuk kereta, akhirnya terjumpa reviewnya disini.

Azhafizah Md Nor berkata...

senang nak bersihkan kereta and lebih rajin nak membersihkan dalam kereta.