Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
APRIL 2018 !!

Rabu, 29 November 2017

COMEBACK GIVEAWAY BY RAYDAH ALHABSYI

Assalamualaikum, haiii3!


Ok, Nona nak join giveaway ini hari ~ Jom kita support member kita, nak buat comeback gitu~
Selamat berblogging and enjoy blogwalking ! Be a Good Blogger..hehe~


All the best semua yang join too.
Due date : 20/12/17

Rezeki, who know? So, jomlah join yaaa ! Click banner or HERE




Selasa, 28 November 2017

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia

Assalamualaikum, hai!
Syukur masih bernyawa :)

 


Let's join!

Sebulan kot !  25/11/2017 until 25/12/2017.

Isnin, 27 November 2017

Dah boleh kemaskini BRIM untuk 2018 !

Assalamualaikum, hai... syukur masih bernyawa.

==================




BRIM 2018 ||  Yess, just short update, bahawasanya, kita semua sudah boleh update BRIM ! Hapdet, jangan tak hapdet....duit kita tuuu...ambil semula tau..hheehe~

Maklumat pasal BRIM Nona dapat daripada SINI . Just nak share berita baikk...

Yang tidak layakk? Takpela, rezeki awak kat tempat lain..... bagi rezeki kat lain..ye dop? Haha, ok..nak bagi sedapkan hati jer~

Ada yang dah try update ke? Komen sikit laaa~


------------------------------------------------------------------

*Gambar takde kena mengena, cuma nak bagi semangat tulis pasal vacation 2 hari 1 malam hari tu...hoho~*

Ahad, 26 November 2017

GIVEAWAY SHFYQHAZHR x PRINTCIOUS

Assalamualaikum, hai !
Syukur masih bernyawa.



GIVEAWAY || Ok, hari ni excited nak join giveaway collaboration between blogger dengan Printcious.

Siapa Printcious nih? Ha, ini merupakan medium online yang berikan peluang kepada customer untuk D.I.Y sendiri hadiah yang customer nak. Walaubagaimanapun, barang-barang tersebut hanya di website Princious sahaja, dan kita hanya design mengikut citarasa kita... Barang pon boleh tahan banyak...ada  bantal,mug, canvas, t-shirt, atau bag...dan banyak lagiii...lagi.....

Hadiah untuk orang tersayang atau diri sendiri....D.I.Y je..confirm lebih berharga.

Nak tahu lebih lagi? Baca entri aku yang ni :- PENGENALAN PRINTCIOUS


Yes, Printcious got my trust ! All D.I.Y barang Nona order memang selamat sampai, memuaskan hati, dan yang best....ada banyak discount tau ! Suka oi ! Tak percaya? Haa..baca entri di bawah... sekarang pun tengah order lagi barang dari Printcious, due date voucher nak dekat dah.. hehe



Meh belanja sikit gambar...


 



So, nak jugak D.I.Y macam Nona? Terjah Printcious atau  nak FREE voucher ? Apa kata try giveaway ni.. click banner lelajuu tau ~

Rezeki tak pernah salah alamat, cuma kena melangkah berusaha....hehe~




Sabtu, 25 November 2017

Beli barang branded di SG Shop Sangat Memuaskan !

Assalamualaikum, hai !
Syukur masih bernyawa ini hari....



SG SHOP ||  Ok, just nak share betapa happy nya aku bila barang dari SG Shop dah selamat sampai.. Ninja Van mesej baru ni, terus terbukak mata saat mengantuk waktu kerja..hehe...

Target dapat sebelum hari keluarga kilang aku pada 11 and 12 November hari tu...tapi tak sempat jugak...ahhaaha~ Agak lewat but its ok.


Let's scroll dua barang nih !

1. Ladies Bag 2017 New Tide All-Match Korean Fashion Personality Handbag Shoulder Messenger Bag Of Middle-Aged Mother ( RM 24.04 )




Aku ushar punya ushar, finally rembat lah bag Chanel nan satu nihh..... i am not one of Chanel lover atau branded lover tau~ tapi alang-alang dapat voucher, aku pon grab ler....

Acah nak ada barang branded satu dalam simpanan...haha.. tak pernah aku ada bag yang padu means bentuk dan materialnya agak berat... just this once, and aku tidak pernah ada handbag full colour pink ....  hehe....ok or nope ?



YEAH, YES IT IS ! Aku suka! Sebab memang favourite colour , the condition is okay tanpa calar dan zip jugak tak rosak.......component dalam seperti dalam gambar.





Next barang,

2. Shipping Korea Rhinestone Brooch Pin Brooch Badge LOVE Fashion Elegant Woman  (RM7.02)

 

Cantik ! I LOVE YOU ! Haha~ Memang blink blink masa aku tengok tuh....
Aku saja try beli brooch nih sebab nak tengok, macam mana pinnya bila dihantar melalui online....so, ok or nope? Ha ah, yesss....it is ok.... ngam ! Di hujung pin macam ada kancing lagi supaya lagi rapat pinnya..... aku suka weh !




I am really satisfied with this online shop... They got my trust ! Aku saja nak pulang balance duit dalam wallet... tengok macam mana...then betul dapat... wow ! Double trust ! Kalau nak SG Shop pulang balance duit pon okay, tak perlu takut untuk beli barang..Cuma kalau tak jadi beli barang, takda refund duit lah once benda dah masuk dalam warehouse nya....ok :)


Oh ya, dalam SG Shop, ada satu Smart Shop, no hidden charges, all are display early, so mudah..aku beli barang yang ada logo Smart saja.... Nanti aku story pasal Voucher RM500.00 yang aku dapat dari SG Shop. Ok? Doakan aku berjaya type entri tu..ahhahaha~



*Actually, aku menang contest INI hari tu, then dapat voucher, baru aku rembat barang ni semua*Jimat nakkkk~



SIAPA NAK JUGAK USHAR BARANG DARI OVERSEA yang UNIK atau BRANDED atau AWESOME??? Haaa, JOM TERJAH SG SHOP now, SG SHOP MALAYSIA !



=================================================

--- Nanti Nona settle OOTD dengan barang-barang ni, I save the memory here... ok :)

#nonapuashati
#customerSGSHOP
#happy




Jumaat, 24 November 2017

Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com

Assalamualaikum, hai !

Syukur kepadaNYA, hidup hari ni....

Ok.... nak join giveaway simple, hadiah best....jommm!

=========================================================


Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.



Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/

Read more: http://www.azhafizah.com/2017/11/giveaway-photo-polaroid-azhafizahcom.html#ixzz4zIRsnTrT

Isnin, 20 November 2017

Giveaway Cash RM100 by Qiya Saad for November 2017

Assalamualaikum, hai !

Ok, rindu nak join Giveaway setelah seminggu takda join...

Kali ni, nak join giveaway hadiahnya benrilai RM100 ! hihi~

Giveaway, Giveaway Qiya Saad, GA,

Klik banner... Due date 30 November 2017 ok !

Semoga ada Rezeki Nona..

AMIN, AMIN !

All the best to u all too !


Ahad, 19 November 2017

Hadiah Buat Emak & Pengantin daripada Printcious !

Assalamualaikum, hai, syukur masih bernyawa :) Berjaya seminggu tak update apa-apa..hehe

==================

Okay, Nak simpan kenangan nih. Hari tuh dapat voucher daripada Printcious, sempena join blogger buddy program dorang. Tapi kalau tak join pon, Printcious suka bagi voucher code tau kat website Pritncious.

So Nona guna untuk apa ?? Haaa.... Inilah antara barang yang aku ushar dengan Printcious nih.


1. T-shirt untuk emak. Birthday mak bulan 9, tapi hadiah ni bulan 10 baru siap...kui3~
Lagu Dato Vida baru popular kan time tuh... terus letak I AM BEAUTIFUL !

 


2. Cushion buat mempelai. Tapi hari tu terlupa bawak.....Kena tunggu next pengantin lah gamaknyaa..hahahaha~

 


Memang best sangat guna servis dari Printcious nih....Apa yang kita design, memang jelas kita dapat..Tau.

Previous entry, Nona pilih barang INI  now lain barang...Ehem, next nak pilih apa ya...
Ada 1 voucher lagi, menang hari tu..huhu

-----------------

Ok, sekian kisah bersama Printcious.. D.I.Y hadiah is awesome !



::::::Thank You Printcious !  ::::::

Sabtu, 11 November 2017

(11 November-12 December) : Start Shopping di Lazada Online Revolution !

Assalamualaikum, hai !
Syukur masih bernyawa :)

L A Z A D A  ||  Yayyy, sales datang lagi ! I love thisss, anyone loves too? Heehee~


Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) that will take place from 11 November to 14 December 2017


Klik banner untuk terjah lelaju dapatkan barang sales harga cekik darah murahhh tuuu~
Hihi, selalu cekik darah, mesti mahal kan...kali ni muroh giler ! Uii...Kena Ushar beb !

============================

Sambil ushar barang apa yang nak sangat dibeli.....jomlah kita join contest sekali, khas for blogger...Ewahhhhhhhhh


But first, Nona jawab soalan japp..huhu~


Question 1 : Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 

Ok, barang pertama yang aku beli ialah filem untuk instant camera .
Ramai maklum, aku menang contest Lazada sempena Ramadan, dapat sebuah instant camera yang super cute for me ! Pink kotttt ! From that time, I know Lazada is one of trusted online shopping.

Start beli pada 22 November 2016. Entri BELI DI SINI

 




Question 2: Which types of products would you prefer buying online? 

Aku prefer beli barang selain daripada barangan elektrik. Contoh barang: filem camera, sponge, brush, bag....

Tengok entri INI Nona pernah shopping apa.



Question 3: What to you love about online shopping? 

Aku sangat suka beli online sebab utama ialah, puas hati ushar segala barang di hujung jari, order dan tunggu je untuk sampai. Ada barang yang lebih murah daripada pasaran luar. 




Question 4: Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 


Ok, dah lama sangat nak ni....lagi-lagi bila hujan........so cute ~ hehe



Adult Knitted Hand-Crocheted Home Sofa Soft Mermaid Tail Cocoon Blanket Quilt  






Fuhhhh.now, done !

To all bloggers, Jom Grab Barang-barang sales !

Banner colour pink is awesome ! Love, love !







Jumaat, 10 November 2017

Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com







Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia LianaLike Fanpage Mialiana.com dan Follow Instagram @mialiana (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.

** support Mia ya.....



Read more: http://www.mialiana.com/2017/11/giveaway-ole-ole-brunei-by-mialianacom.html#ixzz4y2GxJ8Iz

Isnin, 6 November 2017

Cuba type Cara Pembayaran MARA di Google

Assalamualaikum, hai !
Syukur masih bernyawa :)


BAYAR HUTANG MARA ||  Ok, bagi yang kenal aku, memang tahu, aku one of peminjam MARA.

Dari Sekolah Menengah sampai sekarang. Memang best lah duduk under MARA....Even kekadang MARA lambat masuk duit, tapii. ...still kami ada dapat....

So, aku try tulis entri once aku kena start bayar hutang..... (setelah dapat surat warning masuk mahkamah kalau tak bayaqqqq) .. Saja buat untuk peringatan diri sebenanrnya.


Memula memang aku tak tahu, nak call MARA tapi MALAS... then aku google tengok orang lain bagitahu cara-cara....so aku pun screenshot sendiri yang the latest step....sebab time aku google tuh, step yang belum dikemaskini...

Aku buat entri and until now, entri aku carian popular jugak selepas website MARA ... hehee



Seronok pulak bila google entri pasal CARA PEMBAYARAN MARA ni....


Syukur ya rabb !

So, aku dalam proses nak buat blog aku mesra SEO, tapi tak mau tukar template...suka yang sekarang nih ja.....tsk, tskkk...pikir-pikir jap !


Sekian bebelan pepagi Isnin. All the best for today ! Hihi ~

Rabu, 1 November 2017

Planner Sioca 2018 GIVEAWAY

Asalamualaikum, hai !
Syukur masih bernyawa :)

Now, Sudah November ! Cepat je masa berlalu kan :) WELCOME NOVEMBER !

2018 semakin mendatang..............

So, hari nih,
Apa kata kita join Giveaway untuk dapatkan planner comel belaka ni yop ! Plan agar the best becoming 2018 pulak..hihi :)

 


Suka tengok benda-benda comel dan berguna camnih :)

So, join lah kita reramai der !

KLIK BANNER SEGERA.