Terus Sebarkan Kasih Sayang Untuk Kebaikan
OGOS 2018 !!

Sabtu, 16 September 2017

Finally, Genggam Piala di tangan !

Assalamualaikum.

Hai , sihat?! Syukur masih bernyawa.
Selamat Hari Malaysia!  ^_^  〒_〒


Yes, finally.... .genggam pialaaaaaaaaaa...amboii, lepas sukan SEA nih, semangat masih ada..

Piala Malaysia?? EHH, Betul ke nih ?

Well, inilah piala yang ditunggu-tunggu and memang dikejar sepanjang bulan Ogos yang lalu....


Alhamdulillah, em, muka General Manager aku kena sorokkan.... Sorry !


Aku memang bagi target kat department aku last month, nak dapatkan piala bila kat assembly bulan 9 nanti......at least, once sepanjang kerja kat sinii...nak jugak merasa dapat piala.....

Orang lain dah rasa, kita bila lagi, kan ? Dengan 29 jumlah Safety Observation yang disenaraikan, maka layaklah kami untuk menang ! Yahooooooooooooo!

*Agak tough untuk dapatkan jumlah tu, sebab selalunya...asalkan setiap orang bagi satu je, dah cukuplahhh...ishhh3!!!!*



Anugerah 'Best Safety Observer'


Anugerah ni every month ada....And kami di Lab Department belum pernah dapat pegang this piala.

Then, apa lagi......?
Hari-hari tanya semua orang pasal safety issue. ALL OF US DIKERAH UNTUK OBSERVE AND REPORT . Hihi

Last month kan bulan kemerdekaan dan bulan sukan SEA, 
maka semangat tuh memang tinggi ya!

So, kami pun bertungkus lumusss, jumpa sikit je..terus tulis kt form.

Haaaaaaaaaa, disebabkan semangat aku pun membara, maka banyak jugak safety observation aku cuba cari dalam kilang...hehe~

Jalan je satu kilang, of course jumpa oi !


Sebagai contoh : Nampak fire extinguisher diletak di atas lantai, ha..itu one of safety observation, So sama ada aku naikkan semula, or report to safety department.. 

Wow, Safety Observation is everywhere !



Banyak kali jugak aku whatsapp to safety team, nampak benda tak selamat, keadaan tak sepatutnya, terus je report...YES, .gigih woi ! NAK PIALA Katanyaaaaaaaaaaaa~ OPS ! Salah sikap tuh guys!

Actually kena niat untuk jaga keselamatan, jaga harta benda, and elak accident berlaku.. Haaaa, itu sepatutnya okayy !

Kita kena sayang nyawa, harta benda , senang cakap... keselamatan diri sendiri dan semua yang berada di tempat kerja.... Elakkan keadaan yang berbahaya apabila berjalan di sekitar kawasan atau semasa membuat sesuatu  aktiviti.



Yeahhh, we celebrate our friendship day jugakkk..hahaa~ dah setahun berkenalan di Facebook...

HAI SIS~ Semoga terus bahagia and berjaya kak Ain !



Ok lah.. Just entri ringkas sebagai kenangan terindah. Yang dikejar dah dapat, namun safety observation haruslah terus dicari, diperhati....demi kesejahteraan semua...........NOT ONLY YOU SORANG !

Be Safe !


Image result for safety


Image result for safety


AGREE !


Ha, Take care everybody! Tak dekat tempat kerja, kat memana pun..........still try to be safe !




PSST, Kat tempat kerja korang ada anugerah apa ??
SHARE SIKIT!!!!!!


=============================================================




Piala di tangan dah dapat, bagaimana piala di hati si dia?

EWAHHHHHHH! 


#safety
#nonawork
#rezeki
===============================================






Psst, siapa belum Join Contest Nona ? KLIK DI SINI 


1 ulasan:

Mar Mansor berkata...

tahniah nona..baca entri nona ni sambil dengar safety briefing pagi2 isnin dari safety supervisor.
Janji Kita