Jangan lupa solat tau !!!!!!

Jun 23, 2017

Assalamualaikum. Hai !

Nih memang reminder setiap tahun pon bila raya menjelma.

Sebab ada orang tertinggal solat tiap kali pon penat beraya, atau memang tglkan solat kerana BUSY beraya.  Ok, nak senang.... Bagi yang raya jauhhh gila dari tempat tinggal, iaitu TIDAK KURANG dari 2 marhalah, 89km, dah boleh start lakukan solat  nih, RUGI RAYA TAPI TAK SOLAT~

 Walau apa pon, solatlah kita ya ~

Yg penting, niat musafir bila nak gerak dari rumah tuuu..okay :)

Nah, mari lakukan solat jamak serta qasar.


Image result for solat qasar
Image result for solat jamak  

Cara dan syarat yang banyak lagiiiiiii? Boleh rujuk SINI


Image result for solat qasar





You Might Also Like

0 00 otak engineer COMMENT

Berilah komen, walau hanya satu perkataan :)
Saya hargainya, jangan risau ya,
Kata2 semangat pun bolehh, saya sukakannya~
LIFE WITH LOVE memang macam ni, ohooho