Beloved and loved
SEPTEMBER 2018 !!

Jumaat, 31 Mac 2017

Segmen Blogwalking Janji Kita

Assalam, hai !

 

Join jom !
Due date nak dekat daaaaaaaaaaaaa

Segmen akan tamat pada 5/4/2017 jam 11.59 malam


Khamis, 30 Mac 2017

Menang Giveaway Herneenazir.com

Assalam..hai !

Syukur bernyawa hari ini.


Ok.......agak dukacita, tak menang Lazada Contest baru nih, but remind myself... rezeki tak pernah salah alamat.

So, its okay...... Then I won this..... i am happy girl !!!!!!!!!!!!!!


 

Terharu...jadi peserta no 7, menang jugakkkk..........

Memang join nak hadiah book/planner.



 

Haaaaaaa, kat  FB pon ade informm...

Tak sabauu den nak dapat ! 

Hope your rezeki become moree..okay kakakkk n familyyyy  :)





Thanks Sis Hernee !! Antara JDT Blogger yang sweet, baik hati dan penyayang~



Ahlan wasahlan Rejab, jangan sebar hadis palsu !

Assalam, hai !


Syukur,masih bernafas..masih boleh bekerja..menjalani kehidupan.


As always,



Aku suka bila Ramadan bakal menjelma :) Now, dah Rejab pon.

Alhamdulillah...semoga sampai ke seterusnya... AMIN !

Image result for rejab 

Image result for rejab


Image result for rejab 

Tak terlepas hadis palsu

Image result for rejab


Blog Giveaway by RII

Assalam, hai !

Join Giveaway hari ni, sebab tengok hadiahnyaaa best belaka !



So, click banner, have fun !

DUE DATE : 01/04/2017



Jangan lambat lambat, dah dekat tuh !!!!!!

Selasa, 28 Mac 2017

REVIEW : L I F E Movie 2017

Assalamualaikum, hai !

Syukur bernyawa hari ini.



Haaaa, hari tuh dapat tiket wayang FREE from my uncle !!!! Yihaaaaaaaaaaaaa, rezeki besdayyy..kih3~ Before 31 Mac uolz ~

Ok, aku xde survey memana pon, sebab hari aku gi tu, dalam pale otak, mana yang ada time tu, aku grab je..... nk ikutkan, nak tgk J REVOLUSI, sebab tiket free je kan.... x pernah tgk cite Melayu kat wayang... hahahaha~tapi sekali kol 3 laaa..... ade cite hantu, pon lambat timing....................

Tak minat power rangers n King Kong.........maka aku tengok lak cerita L I F E , time tuh ada..trus beli dan tengokkkkk...sebab nak kejar masa....

Meh nak review sikit.......................

L I F E


Image result for life movie 2017

Filem ni kisahnya tentang sekumpulan Scientists yang membuat kajian berkenaan hidupan di Marikh. Mereka diberi kepercayaan untuk menyelidik hidupan yang hidup di Planet Marikh. Dapatlah aku tengok kehidupan dalam tuh, peralatan dan persekitaran....


Nama hidupan tu diberi oleh rakyat negara mereka.... Siap live dekat angkasa.

Untuk sejam pertama, bagi Nona, agak slow....sebab semua benda baik baik jer~ Yela, meraikan kejayaan penemuan tersebut...............

Image result for life movie 2017

Selepas tuh, dorang dah nampak satu tragedi yg berkaitan hidupan tuh.... misi harus kukuh, ape pon terjadi, elakkan pergi ke atmosfera bumi ~

Image result for life movie

Kalau mcm Nona, dah dapat agak, akan jadi sesuatu yang macam tuh............Maybe sebab dah pernah tengok cerita lebih kurang macam nih kot.  Cumanya, sepanjang cerita nih, Nona rasa best sebab dorang terbang dalam cerita nih, heehhee~

Image result for life movie 2017
 Kat angkasa, macam Syed Muzaffar tuh kan............. dorang terapung............tuh rasa macam..............nak jugak terapung camtuuuu~

Geram betul tengok hidupan tu yang nampak gaya susah sangat nak atasi.............macam takde penyelesaian ~ haishhhhh~  aku pulak rasa nak masuk dalam tuh, jentik hidupan tuh..........

Image result for life movie

Kekurangan barang memang menjadi issue kalau nak tragiskan cerita nih........ cuma, aku tak nampak dorang rasa lapar dalam cerita nih, hahahaha~ always bertenaga uolz ! Pergi ke department lelain, bilik lelain..bersemangat !!!

Image result for life movie  


Image result for life movie 2017

The best part is..................ending dia.................hahhahaa, yang ending, memang tak jangka gituuu........... Tak nak bgtau semuaaaaaaaa~

Gi lah gugel or tonton sendiri ehhhhhhhhhhhh~


So, sis nak bagi..........7/10 dari hati sis.................. huhuhu ~

 

NEXT, pasal nihhh............tunggu aku rahjinnnn, aku storyyy morii ~

Ahad, 26 Mac 2017

Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May

Hai !

Ade dua orang blogger yang tag Nona for join this..... so i decide to participate lerr...  :)

  

Klik banner::

Now, nak tag ::-



Goodluck semua yang join, untung2 dapat support blogger


Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Assalamualaikum, hai !

Ok, ini Giveaway pertama Nona join for today :)

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco 

Rasa macam Elsa dalam cerita Frozen bile tengok banner nihh~
IG nye ponnn ada benda best oiii !

So, jom joinnn, lelaju klik banner tanpa raguuuu !



IG Nona :


Email :

nur2dunia@gmail.com


Have a nice day !

==================================

TEPEK LAGI SEKALI


Giveaway Contest Segmen Time !

Assalamualaikum, hai !!!!

Ok, apa habaqqqqq ??


Nona syukur, hidup lagi niii~ Banyak betul nak bebel, tapi belum ade semangat penuhh, gambar nk diedit lagii..kan~ huhu ~

So...yes....now..., giveaway time ~ Errrr, but not me yang buat GA/Contest yerrr~

=====================================================
====================================

Haaaaaa, hari ni hari nk join Giveaway or contest ~ Banyak jumpa GA/CONTEST/SEGMEN.....

Tak salah support blogger kan?

Tapi Nona akan dahulukan yang mana syaratnya .. nona tengok berbaloi dengan hadiahhh, kalau mudah syaratnya...lagiiiii Nona nak joinnn~ hehe~

Yg mana contest agak tough, nona usahakan jugak yer....~

Nama, support blogger kan, haruslahhhhh try joinn gaksss~

Rezeki tak pernah salah alamat, maka yakinlah~~~~~

So, siapa ada buat GA/ CONTEST ? Boleh drop okayyyyyy ~ sis coba mana boleh dan sempat tau !



Image result for giveaway


All the best bagi yang suka gak join contest macam I...hehe~ Nanti jap lg dah bz pulak kalau dah tgahari..huhu~


Have a nice day !

Image result for nice

Ahad, 19 Mac 2017

4 hal itu

Image result for motivasi

NOTED.

JGN STRESS, KUTIP PENGALAMAN AND DO SOMETHING BETTER !


Uyul Rosli 1st Giveaway

Assalamualaikum !

Haiiiiii !


Ok, di hari yang free2 time nih, aku nk support member JDT Blogger nih haaaa....

Buat giveaway gituuuu

 Uyul Rosli 1st Giveaway 


Hadiah yang bakal diterima pemenang :-


3 x 100pcs Name Card (T & C)
2x RM10 Topup
2x RM 5 Topup



So, klik banner kalau nak rebut rezeki tuuu :)

DUE DATE : 24 MAC 2017 (Jumaat) at 11.59 pm 


ALL THE BEST !

Sabtu, 18 Mac 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Hai !

Syukur masih bernyawa. Ok, today i would like to join this !

Winkkk2!

Lazada Birthday Blogger Contest Sekali lagi Lazada membuat Pertandingan untuk menyambut ulang tahun Lazada yang ke-5. Lazada Birthday Blogger Contest yang berlangsung dari 1 Mac 2017 sehingga 23 mac 2017. Hadiah yang ditawarkan juga memang super awesome yang tidak mampu di tolak oleh para blogger di Malaysia. Sebelum kita tengok syarat-syarat Lazada Birthday Blogger Contest, sebaiknya kita tengok dulu hadiah-hadiah yang di tawarkan oleh lazada. Prizes – More Participants More Winner Depending on the overall number of participants there will be either 10, 20 or 30 winners: 1. Less than 50 Participants (10 winners) 1st Prize: 1 x RM300 2nd Prize: 3 x RM200 3rd Prize: 6 x RM100 2. More than 50 and less than 100 Participants (20 winners) 1st Prize: 1 x RM500 2nd Prize: 7 x RM250 3rd Prize: 12 x RM125 3. More than 100 Participants (30 winners) 1st Prize : 1 x RM800 2nd Prize : 12 x RM300 3rd Prize :17 x RM150 Lagi ramai yang join, lagi besar hadiah yang bakal di tawarkan oleh pihak lazada. Sebaiknya kita sama-sama menghebohkan Lazada Birthday Blogger Contest untuk sahabat-sahabat blogger kita. Dah tengok hadiah? Setiap Contest mesti ada syarat-syarat bukan. Kt abaca pula syarat-syarat pula, di bawah :- How to Join – Lazada Birthday Blogger Contest 1. The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm). 2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: a. What do you love about Lazada Malaysia? b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) c. How do you think Lazada Malaysia can improve? d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 3. The Article must contain screenshots and links to the Lazada product listing pages for the three products mentioned in point 2.b (the "Top Product Picks" post). 4. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest 5. Winners will be selected at random. Dah faham semua syarat-syarat untuk Lazada Birthday Blogger Contest? Jom sama-sama kita meriahkan Contest dari Lazada ini. Dibawah adalah URL mengenai Lazada Birthday Blogger Contest  
[CLICK BANNER NOW !!!! ]

Lazada buat contest lah.. special for blogger tuuu~ hehe~
HADIAH BEST WOI !


Prizes – More Participants More Winners



Depending on the overall number of participants there will be either 10, 20 or 30 winners: 

1. Less than 50 Participants (10 winners) 

1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

2. More than 50 and less than 100 Participants (20 winners) 

1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

3. More than 100 Participants (30 winners) 

1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 


So, I need to answer all the questions.

Here we go !

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia
 (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

==============

Apa yang Nona love, jatuh cinta  dengan Lazada ni?

1. Trusted 
Yes, nona memang percaya since hari tu menang contest Lazada, last year...  Lazada memang betul betul bagi, ingatkan tipu tipu jer.. sebab tak pernah beliii ~so , I trust Lazada ok.

Dan Nona tahu, barang tetap sampai walau lambat atau apa, sebab lepas menang hadiah tuu, Nona dah try beli jugak... huhu, effect bila seller tuh dah dipercayai.... shopping bukan main !

Link Nona beli barang : SINI 


2. Boleh berdiskusi

Ok, maksudnya di sini, sekiranya ada masalah dari segi penghantaran atau keadaan barang, kita boleh terus report kat e-mail..... tanya mcm mana, ..and so on...........kalau tak emel, komen jer IG mereka...Mesti ada yang layan........ dann, mereka akan settle sebaik mungkin.

Lazada do have image to care, takkan nak tercemar sebab komen negatifff je kan?


3. Sales dan harga berpatutan

Lazada always do offer and sales, many percents !!!!  I like ! And, the price, affordable, ada murah berbanding kat luar...cousin Nona pernah beli handphone kott ! Survey harga kat Lazada, seriusss more cheaper lahh time tuh :)


3. Do support blogger

Haaaa...............ni salah satunya yang aku tengok.... dan i am very love it, Lazada ! 
Thanks for supporting us !

===================================

Ok, untuk top 3 barang yang Nona sedang ushar, dan tertarik is :-


1. Multi-Function 2-Layer Electric Food and Egg Cooker/ Boilers & Steamer (Pink)


 


So cute and useful !

#lazadathebest
#healthy



2. Nikon Coolpix W100 Wifi (Pink) + 8GB + Case - Malaysia Warranty


 


Wow, so hot pink and useful !

#lazadathehot
#letskeepmemory


3. OEM Emoji Cute Unisex Slippers Warm Winter Home Shoes Indoor Slippers 

Plush Slipper Yellow  



 


Menceriakan hariku ! Ini buat sesaja, terbaca pasal tutup aurat kat rumah, guna selipar macam nih bila sedara datang, sebab tak nak pakai stokin selaluuu, hihii

#lazadatrusted
#cute

======================


Ok, bagi saya..Lazada can improve on make sure barang sampai dalam masa yang betul betul ditetapkan.....lepastu, cek barang sebelum dihantar, ada komen yang saya baca, terkurang item la, tak sama macam spec lah.... well, pengguna ada macam macam kan.....

~ Easy to viral ~

#lazadacontest
#improve
#shopping

================================

Ok, to Lazada............. (drumroll):-

1. Happy Birthday my dear ! Shengre Kuaile !

2. Hope you will be the best ever online shop to shop everytime and everywhere !

3. Keep being a trusted seller!

4. Success, and always improve to achieve your goal !

5. I want Iphone 6  FREE~  ahhahahaha, kidding !



Image result for birthday cake

ALL THE BEST ! CONGRATULATIONS ! 
Many years to come !

=====================

Once again, let me shout, Let's Join ! Click now for reading how to participate!


Thanks Lazada !

Khamis, 16 Mac 2017

Giveaway March by herneenazir.com

Assalamualaikum, hai !

Nona nak try join GA nih, mana tahu rezeki..dapat hadiah tuuu, free2 jer..hehee

GIVEAWAY MARCH HERNEENAZIRDOTCOM  

JOIN SEGERA, PASAL DUE DATE NYA

15 Mac sehingga 26 Mac 2017 jam 11.59 malam.

Hadiah menarik:
1 x Supermom Planner 2017 (Ada 2 muka surat #doodlebyherneenazir yang boleh diwarnakan)
1 x Supermom Personal Notebook
3 x Topup RM10


ALL THE BEST !

LETS SUPPORT OKAYYY !



Rabu, 15 Mac 2017

GIVEAWAY #1 BY AISYAH



Assalamualaikum, hai !

Syukur masih bernyawa....
Ok, hari ni ingat nak joinnnn Contest je, yang mana aku dah highlight ker, dah terjumpa ker...

Mood contest jap laa...

So, kenapa aku nak jadi peserta bertuah?

Sebab, aku tergoda tengok hadiah yang ditawarkan tuhhh !!!!

PERFUME PEN RIFFORA

So nice, perfume aku nak habissss~

Easy to bring ke mana pun, wangi di setiap masa...hehe~

LET'S WANGI, LET'S JOIN GA nih !


Klik the banner !


Email me :  nur2dunia@gmail.com

REVIEW SPONSOR : Cream Puff yang enak dan lembut

Assalamualaikum, hai !

Syukur, masih bernyawa.

Ok, hari nih Nona nak review cream puff yang sangat enakkk, lembut dan berrlemakk gituuu ! Dapat sponsor nih, bersyukur sangat...sangat.............

Time Program Kasih JDT Blogger hari tuhh, part makan antara yang semua orang pun love it...lagi lagi benda pemanis mulut, memang happyyy ~ dah aku datang pun time nak makan kan ~ lulz



Isinya banyak, ngapp sebijikk, memang tak cukopppp! Kena empat lima ketul and moreee!

Kepada mereka yang duduk area Kluang, lagi senang...............sebab ... sis nih berada area situ gakkk~ Beruntung anaka anak yatim PKAYIK, kat Kluang.... syukur ya rabb



Image result for #rasacakes  

Ni pon ado !

Terliur betol den !


Ok lahh, sesiapa yang berkenan, nampak sedap dan enak banget kan ?



Sini Nona share link and contact number yeah !!! 

======================

Boleh FOLLOW IG  RASA CAKES

atau singgahh ke   FB SINI

Nama sis yang hebat nihh, Maizatulakmar Zakaria..

Kiranya, baker laaa kan~ hihi.. 

Memang dah Pro okehh~

WA/ DM 016 7545159

================

Thanks for sponsoring JDT Blogger hari tuhhh !

Semoga murahhhh rezeki .........

AMIN !



Image result for nasihat




Selasa, 14 Mac 2017

Kekasih cakap benda benda mendalammm??

Hai,

Saya bersama kekasih saya beza 10 tahun dan kami baru 3 bulan berkenalan.. Saya akan menduduki spm tahun ini.. Dia cakap dia akan datang merisik saya selepas saya habis spm. Mungkin kami boleh bertunang dahulu sementara saya sambung belajar. Dan semenjak akhir-akhir ini.. Dia selalu cakap sesuatu yang kadang-kadang melampaui batas antara lelaki dan bukan perempuan.. aduhaiii
Dia cakap dia tak sabar nak kahwin dengan saya. Percakapan dia buat saya berasa malu.. Sehingga hari ini saya tak pernah jumpa dia.. Kami hanya chatting sahaja.. Lagipun bagi saya ini untuk keselamatan kami berdua jugak. Tapi saya tak suka sembang sesuatu yang memalukan lagi pun ianya haram kan?
Saya cuba tegur dia tapi dia tak paham.. Saya pun tak tau nak tegur dia macam mana supaya dia tak terasa hati.. Untuk proses pengenalan ini kita sepatutnya kenal ahli keluarga dia dulu kan?
Tapi saya tak tahu macam mana nak tegur dia.. Untuk bagi tau ini bukan masa yang sesuai.. Saya pernah cuba.. Tapi dia cakap dia terlalu sayang kan saya..
Kadang-kadang hati saya terdetik betul ke dia nak jadikan saya isteri dia… Betul ke mak dia tahu tentang kami? Tapi dia cakap mak dia bagi hubungan kami dan mak dia boleh nak datang merisik selepas saya tamat SPM.. Apa yang patut saya buat sekarang?
Soalan daripada: Nasuha

Ok, ni adalah suatu masalah yang sangat rumit !

Dahla si pompuan ni baru nak jadi dewasa, si lelaki dah cakap macam macam hal....yang mendalammm sangat oiiiiiiiiiiiiiii~



Sampai terpikir, ini ke bakal menjadi suami aku??

So, ade tips dekat SINI.... korang boleh baca yaaa.........nak mintak korang komen sikit laaa


Image result for kekasih cakap lucah 

Lolllllz !


Isnin, 13 Mac 2017

Hikmah Melawat Anak Yatim

Assalamualaikum, hai !

Tajuk hari ni, cliche sangat kann ~

Ye, kalau zaman sekolah dulu...jwb exam Pendidikan Islam, soklan ni aku suka !

Sebab cuma bagi jawapan mahmudah je....hihi..mksudnya, jwpn positif jah....~


Memang boleh google..tapi aku nak share jugakkkkkkk


1. Menimbulkan rasa sykur,  masih punya emak dan abah.
2. Menyedarkan diri, agar terus tabah.... kerana Allah ada.

3. Menyedarkan diri supaya pandai pandailah berdikari...
4. Tengok dorang semangat, saling berkasih sayang, membuat aku bersemangat untuk terus  semangat hadapi ujian hidup...sebarkan kasih sayangg..bukan kebencian....

5. Mengingatkan diri, akan kehidupan ini, semua milikNYA.
6. Menimbulkan rasa insaf, untuk tidak mengeluh berbakti kepada ibu bapa
7. Menanam sifat, hargai ibu bapa selagi masih ada, cuba jangan derhaka...walau marah merajai hati...... jika mereka tiada, siapalah aku...Kan?


Dan, masa takkan berulang kembali..hargai setiap masa yang diluangkan bersma keluarga.......binalah keluarga yang damai........ semoga Syurga milik kita...........LEBIH MENGHARGAI, LEBIH POSITIF............... ALL THE BEST IN LIFE !!!!! Amin Ya Rabb





Teka, kat mana agaknya aku ni?
Okla....xoxo !
Semoga bahagia ~

Segmen : Awak Follow Saya, Saya Follow Awak By Shikin Razali

Assalamualaikum, hai !

Syukur, syukur ya rabb !

Ok, nak join segmen niiiiiiiiiiiii


Starlavenderluna's Journal Of Life 


Aku memang sedang cuba menambah followers masa kini..hihi~

Jom joinnn


Ahad, 12 Mac 2017

Program Kasih JDT Blogger (SIRI 1 )

Assalamualaikum, hai !
Syukur masih bernyawa :)

Hari ni nak berkongsi kisah mengenai aktiviti yang telah direncanakan oleh team JDT Blogger.

Program : Program Kasih JDT Blogger
Tarikh    : 04/03/17
Tempat  : Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Islam, Kluang (PKAYIK)


 

Di sini mereka menyemai kasih sayang sesama sendiri,
Ibu bapa tiada lagi...,
Terus cekalkan hati,
Hidup harus berdikari,
Semoga senang kemudian hari.............

=============================


Aku tak dapat join sepenuhnya pun..setakat berwatsap..beri pendapat, celoteh sana sini. Esoknya datang paling last....memang dah maklum, datang lewat .

Ok, apa isi program ni?

JDT Blogger mengadakan aktiviti bergotong royong bersama anak anak terpilih ni.... Selain daripada tu, objektif lain untuk menggembirakan anak anak yatim yang tiada ibu bapa.... ok, mintak tisu japp~

Memang happy...sebab.. kami adakan majlis sambutan hari lahir untuk dorang....... which is..ada yang tak pernah rasa macam hari tuuuu~


Jom layan gambar !

 

Malam kejadian..... dorang susun susun kerusi kat Dewan Ikhlas ~



 

Comel nya deko kat dewan makan... ceria rasa !
Aku tak join lah time preparation... tapi malam tuh tengok watsap dorang...bestnya ~


Ok, kita tengok hari kejadian .

 


 

Rajin dan gigih lah hadek hadek semuaaa.. hihi

 
Semua pun posing menarik belaka yer~

 
Pengerusi Program nih ~ Cik Yaya, Puan to be soon .


Kemudian majlis diteruskan dengan penyampaian sumbangan yang berjaya dikumpul pihak JDT Blogger.


Inilah Yang Di-Pertua PKAYIK. Dato Hj Gapar bin Gurohu.


Next, jomm  celebrate birthdayy ~
Makan makan time is awesome uii !

   
Teruja tau tengok kek yang comel lagi lazat tuuuuu. huhu~



Gembira tengok muka dorang yang gembira ~


Syukur, settle semua....
Now, time for us ~


 

Tak nak kalah posing ! Bila nak kurusss Nona?
Ok, gigit jariiii~

He hee.... 
Syukur, selamat pergi dan balik.

Sempat ke Railway Kluang Coffee kan, dah cukup bagus....

Nah, belanja gambar emcee event hari tuuu

 

Ewahhhh, cik Uyul namanya, Sporting and bersemangat waja orgnya !


======================================
Terima kasih kepada Pihak PKAYIK, sudi menerima kami untuk bekerjasama..........

dan thanks kepada yang memberi sumbangan...dari sekecilnya sehingga ke barang besar dan berat......

Hanya ALLAH mampu membalasnya.. Tenang. 

=================

Banyak sponsor untuk event nih, maka aku tekad untuk review semuaaaa sponsor..huhuhu~

Tunggu next entri yeah !

Alhamdulillah..
till then...,
XOXO !