Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
APRIL 2018 !!

Rabu, 28 September 2016

Best kan jadi student praktikal ?

Assalamualaikum, haii !

Helooo silent reader, and anyone pun yang jengah :)


Syukurrr, masihh bernyawa..masih boleh membaca, mendengar lagu..boleh usik mengusik hari niii ~

Ini kisah beberapa hari lalu.....

Ade sorang student praktikal, telah tamat tempoh praktikalnya. Nama manja, Epul. So, kami pun plan nak makan-makan untuk diaaa ~ best kan jadi student praktikal? TAPI tempat aku dulu takde ponns, Lap air mata....

-----------------------------------------------------------------------

Nah, pilihan kami..........KFC !!!! Nyummyyy gituuuu, tuuu !!!!


Image result for kfc masai 

Sekadar gmbr hiasan, kami pergi waktu malam, tapi lokasi sama seperti di dalam pic ok

Inilah majlis perpisahan yang tidak kering gusiii~


Ramai tu, bolehla..aku ngn adik aku sampai dulu.. Cukup 7 orang baru makan sesama. Sepatutnya ade satu lagi mek Kelate, tapi dia shift malam, tak dapatlah joinn makan makan...

Image result for kfc

Gambar set jimat kenyang aku takde, cuma seketul ayam, kentang wedges, kentang fried and air gas tu.. 

Asalnya dah kenyang, sebab dah dinner kat rumah, saje kenyangkan perut awal awal, tapi takde full sangat...cuma bila dh sampai tu, alaaa..nnti boring plak, so....beli gakla..hahahaa... boring pulakkkk, alasannnnn ~~~~~


MEMANG TIDAK KERING GUSI !!

Kenapa tidak kering gusi? Sebab semua nyaa suka bercerita, suka bergurauuu senda, maki maki, ehh, takdela..hahaha~ Happening maybe sebab, dah lama tak duduk, makan sama-sama berhiburr, selalu kat kantin je, tu pun x cukup korum... Yela, time kerja lelain ~


#MUKASEMUANAKGELAK

Lagi best sebab, Epul tu, sorang je lelaki dalam perjumpaan tu, Orangnya malu2, pendiam pun iye, tapi jenis boleh layan, kita buat lawak, dia paham, boleh gelak jugak..bagus2, calon menantu yang baikkk !!!!! Kat lab, dia jela lelaki yg buat kerja lab, bekerja dengan wanita-wanita besi yang lain...fuhhhh ~ LAYAN je kann hadikkk ! wawawaaaa~


Kak Ain, dok cerita jellyfish dia je dah berapa lama gelak, mashaALLAH ! dengan bahan bahan aku, lagi lah..mashaALLAH, takpeeee..aku maafkan, bahahahaha~

Kami gelak je..sampai turn bagi ucapan jela, ade serious, tapi tak serious sangat lahh..ade jela benda lawakkkk, adoii.... u all memang sweet ! Kehadiran kek Mocha membawa kelainan , KENYANG ! blurrrpppp~ Aku suka air mocha tapi dah jadi kek, macam innovation bagi aku, kah3~



Bila dah dekat dua jam jugak berborak santai, makanan licin, air pun kosong....mata dah layu, esok pun kerja... maka berniat untuk balikk~ Anak dara dilarang balik lewat-lewat malam (kat U dulu lain laa.. pffttt)

TAPI

LET TAKE A PICTURE !! NO ! MANY PICTURES HAAA !!!!

 

WE ARE HAPPY !!!!!!! WE LOVE YOU EPUL !!!! EPUL LOVE US !!!!
WINKKK ~

 
POSE yang kami buat semua ikut gmbr belakang tu sebenarnya, jadi contoh..
okay, bagus kan camni 




Kau tengok, kemarahan budak tu, tapi aku tetap cool, bak puteri hijau
Tah kenapa time tu nak pakai kaler Fiona bini Shrek tu, ahahaha ~
Saya pun LOVE ko oranggg ~ Jom kita berkawan sampai beranak cucu~ 
Ehh, Atau mcm lagu KRU, sampai Jannah....

Ok, sweet lol~


Ade je gambar lagi, tapi gegar bagai.... dengan Itah punya helmet pink comel pun adoooo`

Haaaa, okay lah...senang cerita, jamuan perpisahan bersama Kak Ain, Fatin, Itah, Kak Dijah dan EPUL is the sweet moment ! SEMPOI, depan depan orang ramai punnn kau boleh gelak gelak tangkap pic, abaikan mata mereka yang lainnn, huhuhu..hari ni je nampak...esok esokkk takde kann :) Epul kann :) Lambat lagi kalau nak ketemu lagi donggg !

Sama-sama kita doakan Epul:-

Semoga bahagia dan berjaya dunia akhirat
Semoga murah rezeki dan diberkati
Semoga tabah dalam kehidupan yang berliku-liku
Maintain sikap rajin dan fokus

AMIN !

Image result for goodluck


SELAMAT JALAN ADIK ! KER BAKAL ADIK IPARR, kui5~
















Selasa, 27 September 2016

Santai Selasa- Atuk kembarr

Assalam, haiiii !!!!

 Syukur masihh bernyawaa... Tabahlah melalui hari hari yang mendatangg....perhatikan gambar cute iniiiiiiii..... Suka tengok that !

 Ahahaha, boleh gelakkk suka ria, comel that face, oh baby !!!!

Bila atuk kembar, mana atuk awak.......sayangggg? Bahhahahah ~

Dia pun tahu confusee ehhhh ?

Ker pic edit jaa??

Sumber : Facebook


Isnin, 26 September 2016

Sultan Razia, satu-satunya Raja Wanita Islam Pertama di India

Assalamualaikum, and haii-haii !!!!

Alhamdulillah masih bernyawa.......... hingga hari dan saat ini..

Okay, Siapa Sultan Razia? Haaa..Wanita yang cantik dan berani .......... :)


Image result for sinopsis sultan razia


Adaptasi dari kisah sebenar mengenai sejarah kesultanan di India.

Image result for pelakon sultan razia

Start dari Iklan lagi aq dah tertanya-tanya story line dia camne lah agaknya...nak sangat tengok... dah lama tak tengok cerita beristana bagai..........drama ni start dari 31 Ogos hari tuu..tapi aku marathon tengok kat myfilm4u

Image result for pankhury awasthy

Aku suka tengok perwatakan yang dibawa Sultan Razia dalam cerita nii :) Pelakon ni cantik woiii, namanyaa Pankhuri .

Image result for pankhury awasthy

Image result for pelakon sultan razia

Setakat yang aku tengok, dia belum jadi Sultan lagi..tapi takpe..85 episod kann ~

Sedih sangat apabila kasihnya kepada ayah, ayah yang menjadi Sultan menyayangi anaknya tapi salah faham berlakuu dek kerana konflik yang dibuat keluarga tirinya, sangat jahat dan kejamm , sampai saling membunuhhhh wehh !!!! Nangis jugak kalau tengok sorang sorang, bahahaha ~

Tambahan lagi bila tengok orang kepercayaan dan rakyat dibunuhh, masyaALLAH !

TAPIIII

KISAH BENAR LEBIH TRAGIS ! 



SINOPSIS :

Drama Razia Sultan ini mengisahkan tentang Razia, anak perempuan kepada Shams-Ud-Din Iltumish dan juga cucu kepada Qutub-Ud-Din Aibak. Beliau dibesarkan seperti seorang anak lelaki dan dilatih untuk menguasai ilmu pedang dan menunggang kuda. Pada usia yang muda, Razia telah menunjukkan minat dalam hal ehwal politik dan bercita-cita untuk memperjuangkan hak sama rata antara lelaki dan perempuan. 

Razia juga merupakan seorang Puteri yang berjiwa rakyat dan pemurah hati. Beliau selalu menyelinap keluar dari istana untuk membantu golongan miskin pada zaman kanak-kanak. 

Konflik bermula apabila Shah Turkan iaitu bekas perempuan simpanan Iltumish muncul bersama dengan anak lelakinya untuk merebut kuasa. Shah Turkan ingin menjadikan anaknya sebagai pewaris takhta. Iltumish berjaya menggagalkan muslihat tersebut dengan mengisytiharkan pemerintah Delhi yang seterusnya akan ditentikan dengan pertarungan. Pemenang tersebut akan menjadi pemerintah kerajaan Delhi baharu. 

Beberapa pertarungan yang hebat telah berlaku sehingga menyaksikan Nasser dan Rukn-Ud-Din yang berlawan untuk takhta pemerintahan Delhi. Sayangnya, Nasser telah dikalahkan oleh Rukn-Ud-Din. Razia mengesyaki Shah Turkan bertanggungjawab ke atas kekalahan abangnya, Nasser. Beliau berusaha untuk membuktikan bahawa Shah Turkan telah menggunakan helah untuk mengalahkan Nasser. 

Tergugat dengan kewujudan Razia dan Naseer, Shah Turkan telah merancang untuk membunuh seluruh keluarga diraja itu bagi memastikan hanya anaknya yang layak menjadi  pewaris takhta kerajaan Delhi. Suatu hari, Razia terkejut apabila menjumpai mayat abang serta seluruh keluarganya.
Apakah yang akan terjadi kepada Razia? Bagaimana Razia mengatasi kehilangan seluruh ahli keluarganya dan bangkit untuk melawan Shah Turkan dan Rukn-Ud-Din. 

Takdir atau pilihan? Perebutan takhta, pergolakan politik, pengorbanan cinta dan pengkhianatan datang menguji kecekalan dan kebijaksanaan sang Puteri yang ceria, pemurah dan juga seorang pahlawan yang berani menerusi drama bersiri Hindustan ‘Razia Sultan’ 


KREDIT to : SINI


Image result for sinopsis sultan razia

Ok lah, aku memang minat dengan cerita perihal sejarah terutama jika ianya bukan tertumpu kepada peperangan sahaja. Terselit elemen lain, confirm best tauu ! hahaha

So, sesiapa belum tengokk, bukaklah TV 3, jam 4-5 petang tauuuuuuu ~ tak pun, marathon je macam akuuuu, kat myfilm4u.com

Image result for sultan razia

Hijau kuning tu jadi mak tiri, seorang penariii, wohoooo~

Image result for  sultan razia


Image result for sultan razia 



Image result for sultan razia


Santai Isnin- Duit pun senyum

 


Hehee, senyumlahhhhhhhhh.walaupun hari Isnin hari yang busy and sedikit kelam kabut, nak nak bila bos mariiiii..kelas banyak hari ni, kerja pun berlambak tertangguhh atau terlepas tak siap.....adududuuduu, 

TABAH !!

Ahad, 25 September 2016

HAPPY BIRTHDAY EMAK (part 1)

Assalamualaikum,

Haii ! Syukur kerana masihh bernyawa............

26 SEPTEMBER 2016 MY MOM'S BIRTHDAY........ belum 50-an, hampir je...huhu~

So, hari ni, Ahad, 25 September... saja gi makan luar.......... disebabkan esok hari aku kerja, nnti balik lambat..dah penat pulak, so terlupa kee..kan...maka... saja buat in advanceee ~

Well, adik adik semua tiada di sisi, dah sambung study kan...tinggallah aku n abah jee....

So, nih jela makan in advance for birthday my lovelyyy momm :)

 

Memang kalau makan chicken cop, kami pilih sini je..sebab dekat dengan rumah, tak sampai 10 minit, dah boleh sampai......

Lepastu, servis dia boleh tahan cepat.... ikut time jugak..hehe~ and harga..dari dulu sampai sekarang, berpatutann sungguh......

RM 6 SEPINGGAN tuhh, bagi aku....dah banyak la tuu

Tapi kami selalu order awal.......so, sampai sampai je, dah siapp..tinggal ngap jee..ngeeeee :)

 

Aku? Dah tentulahh air suamm, hehe~entahlah, sebab bagi aku, makan dah banyak menelan yang macam2, maka perlu air suam sahaja .... 

Kedai ni, bukan menu chicken chop saja yang ada, menu lain pon ado, contoh macam nasi goreng chicken chop, rm 10...ha gituuu~ yang lelain, sebut je..order..inshaALLAH ade........



 

Syukur........ semua makan yang sama je, hehe..mudah gituuuu~

EMAK, SELAMAT HARI LAHIR IN ADVANCE !

SEMOGA BAHAGIA DUNIA, AKHIRAT....

EMAKLAH YANG PALING TABAH, WANITA DAN EMAK YANG SANGAT KAMI ADIK BERADIK SAYANG........

Annoying ke ape ke....emak tetap kesayangan kamiiii :) hehee~

Tengoklah..esok hadiah apa mak dapat..huhuhu~

Bukan selalu bagi hadiah..........dah keja ni, ade up sikit lah, kannn ~

Share ngan adik no 2 jugekk ~














Notahati : Ya Allah, permudahkan urusanku...........nak kerja elok elokkk ~





Selasa, 20 September 2016

Bagus gak camni

Assalamualaikum, siapa pernah nampak mcm ni, hehee~

Mak aku pernah, tapi x banyak cmni,

Ahad, 18 September 2016

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com





3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS


Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal? 

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...




"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."



Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.


3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :

  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari


Harga

RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90. 


Video Eksklusif Feeya Iskandar




Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell  Serum iniKesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik,  mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom  yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :
  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? (sendiri/suami/isteri/lain-lain : _SENDIRI_
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang (berjerawat/pigmentasi/jeragat/kulit tidak sekata/ berminyak/lain-lain : 1. Combination, half kering, half berminyak..macam T gitu, whitehead dan parut jerawat
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana saya ingin menjadi seperti mereka ! Ya, berubah seperti pengguna lain yang berjaya mengatasi masalah wajah mereka. Sememangnya, kepuasan dalam keberkesanan produk itulah yang sentiasa dicari. Tambahan pula, nona teringin jugak kekal muda anggun ~~ sebijik kata sis Feeya Iskandar... Tak jadi DJ, tapi jadi berkeyakinan ala-ala Feeya pon okayyy daaa :)
Then, nanti bolehlah saya suggest kepada kesayangan sekeliling saya tentang kehebatannya.... jika tip top dengan kulit saya yang agak sendu nihh ^___^ Produk bagus, memang patut pun dapat review kan.. 


Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Misteri Diari Embun

Assalamualaikum, hai... banyak cerita hantu yang kawan-kawan aku alami, aku jarang ade...mintak jauhh la..kalau ada seram pun, seram ala kadar.....

Aku dari form 1 sampai form 5 duk hostel.... sampai kat U pun, jadi ketua aras, kena balik hostel awal awal sem..... huk3, kat bilik sensorang tu biasaaaaa..mujur tak pernah kena gangguan berat2 :) Tapi akuu sukaaa cerita hantuuuuuu~

Ok, antara yang aku ingat ialah :-

Kejadian masa form 5,di sebuah sekolah di Batu Pahat, Johor.. Selalunya... hostel kat asrama akan OFF sendiri. auto off la kiranya...bila dah start kul 11 atau 11 lebih sebab nak suruh student tidur awal.

Jadi aku pun pergilah ke bilik kawan aku, namanya Embun (bukan nama sebenar).....sebab selalunya...dia ada lampu untuk study, cerah lah sikit aku nak belajar, memandangkan esok ada kuiz subjek yang aku sukaaa....

Ketuk je bilik dia, senyap.... macam pelik dia tidur awal...... aku fikir dia dah ke bilik orang lain kot..Aku pun singgah ke toilet dulu, tiba-tiba jumpa roomate dia kat toilet tengah cuci muka, kata roomate Embun, si Embun tu demam... tengah tak larat badan, dari tadi tidur je....terbaring.. lepas tu Embun bagi pesanan awal..bagi buku catatan subjek tu kepada aku.

Maka, aku pun singgah semula ke bilik Embun. Aku ketuk dan buka pintu bilik..

'Dah kenapa gelapp je, sakit sangat ke?' Tanya dalam hati.

Aku buka lampu, lampu study dia..tak berapa cerah time tuu... Bila aku sentuh dahi dia..sejukkk gila.......  Nafasnya perlahan je... Muka pucat betul... sakit sangat kot...atau penat...lesu tak bermaya wajah..walaupun pagi tuh  nampak dia berjoging seorang diri di padang tempat kami belajar.. (Asrama berhadapan padang).


Aku pun membiarkan dia.... dan mengambil buku catatan dia berkenaan subjek tersebut dengan niat esok pagi akan kupulang.

Keesokan paginya, aku bangun terus ke bilik Embun, sebab dia suka bangun awal pagi untuk berjoging jika kelas bermula jam 10 pagi. Tetapi waktu aku ketuk bilik dia, masih gelap... 

Mana roomatenye yang lain??? Hmm, aku tak puas hati, aku cuba call Mama Embun, sebab mungkin dia balik ke rumah akibat demam malam tu...dan aku tak perasan..




Mama nya tak angkat. Aku habiskan kuiz tanpa Embun di sisi. Kalau dia ada, boleh pergi library sambung study. Aku pun membelek buku nota Embun, mana tahu ada selit duit dalam tu, rezekii..ye dok..hehe~

Namun lain pula yang aku jumpa, aku buka surat itu, dan membacanya dengan tangan terketar-ketar..... tulisan biasa berwarna biru. Tapi tanda seru di hujung berwarna merah. Sign juga berwarna merah.

Dia menulis mimpinya dan bertanya sendiri.....apakah mimpi itu, kenapa family lelaki itu.......................kenapa dan kenapaaaa semua ayatnya.. Ok, terasa seram sejuk di kala angin hujan mula bertiup.




Aku cuba menguhubungi mama Embun dan akhirnya mama Embun memberitahu, bahawa Embun dan roomatenya telah meninggal dunia akibat kemalangan di hutan berhampiran tempat kami belajar.

Sehingga kini, aku sangat terkejut dan bilik mereka ditutup sementara.  Apakah sebenarnya yang terjadi? Memang mereka bersaudara, penign kepala aku..tak biasa Embun tiada bersama..

Malam tu, malam tu..nampak roomate Embun mencuci muka, tapi gerakannya laju.. 

Dia ada, mereka ada..tapi siapa mereka, dan maksud semua ini??



Aduhhh, tapi apa kena mengena dengan surat tersebut? Aku mula memasang niat....mencari DIARI EMBUN.

Dalam diari tu, aku je yang tahu..sebab musabab, dan aku berikan kepada mama Embun serta roomatenya aka sepupu beliau.

Macam-macam story dilemparkan tapi aku dapat mengagak kejadian tersebut berlaku bagaimana pada hari kejadian. Rahsia digenggam, takkan kucerita kepada semua, Embun sangat tabah ! Aku bangga dengan kau, Embun !



Al-Fatihah buat mereka yang telah tiada......... semoga yang hidup teruskan perjuangan hingga selesai.


*2010-2016* aku rindukan kauuu Embun.........

===================================================

So, ni time nyaa, lap air mataaaa tuuuuu


 

Nak join? Klik bannerrrr tuuu


Yes, memang perkongsin story di samping aku nak join contest ni.........minat dengan story hantuuuu, dan minat dengan filem melayu.maka aku TRY ni !!!! duppppp dapppp poster wehh !

  DENDAM KESUMAT !!!!!!!  jangan main main !



 



Klik pautan untuk tahuuuuu lebihhhhh lagiiiiiii, Tak sabar nak tengokkkkkk, dahla Pekin menang hari tuuuuu, kat FFM, 


Semoga ade rezeki, amin !



#VolkswagenKuning #MiGOnline #VKBloggerReview #BlogRetis

#VolkswagenKuning #MiGOnline #VKBloggerReview #BlogRetis dan tag @migonline @davidteo99 @broframestone


Jom joinn, mana tahu rezekiii..kan

Klik banner or HERE

Misteri Diari Embun

Assalamualaikum, hai... banyak cerita hantu yang kawan-kawan aku alami, aku jarang ade...mintak jauhh la..kalau ada seram pun, seram ala kadar.....

Aku dari form 1 sampai form 5 duk hostel.... sampai kat U pun, jadi ketua aras, kena balik hostel awal awal sem..... huk3, kat bilik sensorang tu biasaaaaa..mujur tak pernah kena gangguan berat2 :) Tapi akuu sukaaa cerita hantuuuuuu~

Ok, antara yang aku ingat ialah :-

Kejadian masa form 5,di sebuah sekolah di Batu Pahat, Johor.. Selalunya... hostel kat asrama akan OFF sendiri. auto off la kiranya...bila dah start kul 11 atau 11 lebih sebab nak suruh student tidur awal.

Jadi aku pun pergilah ke bilik kawan aku, namanya Embun (bukan nama sebenar).....sebab selalunya...dia ada lampu untuk study, cerah lah sikit aku nak belajar, memandangkan esok ada kuiz subjek yang aku sukaaa....

Ketuk je bilik dia, senyap.... macam pelik dia tidur awal...... aku fikir dia dah ke bilik orang lain kot..Aku pun singgah ke toilet dulu, tiba-tiba jumpa roomate dia kat toilet tengah cuci muka, kata roomate Embun, si Embun tu demam... tengah tak larat badan, dari tadi tidur je....terbaring.. lepas tu Embun bagi pesanan awal..bagi buku catatan subjek tu kepada aku.

Maka, aku pun singgah semula ke bilik Embun. Aku ketuk dan buka pintu bilik..

'Dah kenapa gelapp je, sakit sangat ke?' Tanya dalam hati.

Aku buka lampu, lampu study dia..tak berapa cerah time tuu... Bila aku sentuh dahi dia..sejukkk gila.......  Nafasnya perlahan je... Muka pucat betul... sakit sangat kot...atau penat...lesu tak bermaya wajah..walaupun pagi tuh  nampak dia berjoging seorang diri di padang tempat kami belajar.. (Asrama berhadapan padang).


Aku pun membiarkan dia.... dan mengambil buku catatan dia berkenaan subjek tersebut dengan niat esok pagi akan kupulang.

Keesokan paginya, aku bangun terus ke bilik Embun, sebab dia suka bangun awal pagi untuk berjoging jika kelas bermula jam 10 pagi. Tetapi waktu aku ketuk bilik dia, masih gelap... 

Mana roomatenye yang lain??? Hmm, aku tak puas hati, aku cuba call Mama Embun, sebab mungkin dia balik ke rumah akibat demam malam tu...dan aku tak perasan..




Mama nya tak angkat. Aku habiskan kuiz tanpa Embun di sisi. Kalau dia ada, boleh pergi library sambung study. Aku pun membelek buku nota Embun, mana tahu ada selit duit dalam tu, rezekii..ye dok..hehe~

Namun lain pula yang aku jumpa, aku buka surat itu, dan membacanya dengan tangan terketar-ketar..... tulisan biasa berwarna biru. Tapi tanda seru di hujung berwarna merah. Sign juga berwarna merah.

Dia menulis mimpinya dan bertanya sendiri.....apakah mimpi itu, kenapa family lelaki itu.......................kenapa dan kenapaaaa semua ayatnya.. Ok, terasa seram sejuk di kala angin hujan mula bertiup.




Aku cuba menguhubungi mama Embun dan akhirnya mama Embun memberitahu, bahawa Embun dan roomatenya telah meninggal dunia akibat kemalangan di hutan berhampiran tempat kami belajar.

Sehingga kini, aku sangat terkejut dan bilik mereka ditutup sementara.  Apakah sebenarnya yang terjadi? Memang mereka bersaudara, penign kepala aku..tak biasa Embun tiada bersama..

Malam tu, malam tu..nampak roomate Embun mencuci muka, tapi gerakannya laju.. 

Dia ada, mereka ada..tapi siapa mereka, dan maksud semua ini??



Aduhhh, tapi apa kena mengena dengan surat tersebut? Aku mula memasang niat....mencari DIARI EMBUN.

Dalam diari tu, aku je yang tahu..sebab musabab, dan aku berikan kepada mama Embun serta roomatenya aka sepupu beliau.

Macam-macam story dilemparkan tapi aku dapat mengagak kejadian tersebut berlaku bagaimana pada hari kejadian. Rahsia digenggam, takkan kucerita kepada semua, Embun sangat tabah ! Aku bangga dengan kau, Embun !



Al-Fatihah buat mereka yang telah tiada......... semoga yang hidup teruskan perjuangan hingga selesai.


*2010-2016* aku rindukan kauuu Embun.........

===================================================

So, ni time nyaa, lap air mataaaa tuuuuu




Yes, memang perkongsin story di samping aku nak join contest ni.........minat dengan story hantuuuu, dan minat dengan filem melayu.maka aku TRY ni !!!! duppppp dapppp poster wehh !

  DENDAM KESUMAT !!!!!!!  jangan main main !



 



Klik pautan untuk tahuuuuu lebihhhhh lagiiiiiii, Tak sabar nak tengokkkkkk, dahla Pekin menang hari tuuuuu, kat FFM, 


Semoga ade rezeki, amin !



#VolkswagenKuning #MiGOnline #VKBloggerReview #BlogRetis

#VolkswagenKuning #MiGOnline #VKBloggerReview #BlogRetis dan tag @migonline @davidteo99 @broframestone

Misteri Diari Embun

Assalamualaikum, hai... banyak cerita hantu yang kawan-kawan aku alami, aku jarang ade...mintak jauhh la..kalau ada seram pun, seram ala kadar.....

Aku dari form 1 sampai form 5 duk hostel.... sampai kat U pun, jadi ketua aras, kena balik hostel awal awal sem..... huk3, kat bilik sensorang tu biasaaaaa..mujur tak pernah kena gangguan berat2 :) Tapi akuu sukaaa cerita hantuuuuuu~

Ok, antara yang aku ingat ialah :-

Kejadian masa form 5,di sebuah sekolah di Batu Pahat, Johor.. Selalunya... hostel kat asrama akan OFF sendiri. auto off la kiranya...bila dah start kul 11 atau 11 lebih sebab nak suruh student tidur awal.

Jadi aku pun pergilah ke bilik kawan aku, namanya Embun (bukan nama sebenar).....sebab selalunya...dia ada lampu untuk study, cerah lah sikit aku nak belajar, memandangkan esok ada kuiz subjek yang aku sukaaa....

Ketuk je bilik dia, senyap.... macam pelik dia tidur awal...... aku fikir dia dah ke bilik orang lain kot..Aku pun singgah ke toilet dulu, tiba-tiba jumpa roomate dia kat toilet tengah cuci muka, kata roomate Embun, si Embun tu demam... tengah tak larat badan, dari tadi tidur je....terbaring.. lepas tu Embun bagi pesanan awal..bagi buku catatan subjek tu kepada aku.

Maka, aku pun singgah semula ke bilik Embun. Aku ketuk dan buka pintu bilik..

'Dah kenapa gelapp je, sakit sangat ke?' Tanya dalam hati.

Aku buka lampu, lampu study dia..tak berapa cerah time tuu... Bila aku sentuh dahi dia..sejukkk gila.......  Nafasnya perlahan je... Muka pucat betul... sakit sangat kot...atau penat...lesu tak bermaya wajah..walaupun pagi tuh  nampak dia berjoging seorang diri di padang tempat kami belajar.. (Asrama berhadapan padang).


Aku pun membiarkan dia.... dan mengambil buku catatan dia berkenaan subjek tersebut dengan niat esok pagi akan kupulang.

Keesokan paginya, aku bangun terus ke bilik Embun, sebab dia suka bangun awal pagi untuk berjoging jika kelas bermula jam 10 pagi. Tetapi waktu aku ketuk bilik dia, masih gelap... 

Mana roomatenye yang lain??? Hmm, aku tak puas hati, aku cuba call Mama Embun, sebab mungkin dia balik ke rumah akibat demam malam tu...dan aku tak perasan..




Mama nya tak angkat. Aku habiskan kuiz tanpa Embun di sisi. Kalau dia ada, boleh pergi library sambung study. Aku pun membelek buku nota Embun, mana tahu ada selit duit dalam tu, rezekii..ye dok..hehe~

Namun lain pula yang aku jumpa, aku buka surat itu, dan membacanya dengan tangan terketar-ketar..... tulisan biasa berwarna biru. Tapi tanda seru di hujung berwarna merah. Sign juga berwarna merah.

Dia menulis mimpinya dan bertanya sendiri.....apakah mimpi itu, kenapa family lelaki itu.......................kenapa dan kenapaaaa semua ayatnya.. Ok, terasa seram sejuk di kala angin hujan mula bertiup.




Aku cuba menguhubungi mama Embun dan akhirnya mama Embun memberitahu, bahawa Embun dan roomatenya telah meninggal dunia akibat kemalangan di hutan berhampiran tempat kami belajar.

Sehingga kini, aku sangat terkejut dan bilik mereka ditutup sementara.  Apakah sebenarnya yang terjadi? Memang mereka bersaudara, penign kepala aku..tak biasa Embun tiada bersama..

Malam tu, malam tu..nampak roomate Embun mencuci muka, tapi gerakannya laju.. 

Dia ada, mereka ada..tapi siapa mereka, dan maksud semua ini??



Aduhhh, tapi apa kena mengena dengan surat tersebut? Aku mula memasang niat....mencari DIARI EMBUN.

Dalam diari tu, aku je yang tahu..sebab musabab, dan aku berikan kepada mama Embun serta roomatenya aka sepupu beliau.

Macam-macam story dilemparkan tapi aku dapat mengagak kejadian tersebut berlaku bagaimana pada hari kejadian. Rahsia digenggam, takkan kucerita kepada semua, Embun sangat tabah ! Aku bangga dengan kau, Embun !



Al-Fatihah buat mereka yang telah tiada......... semoga yang hidup teruskan perjuangan hingga selesai.


*2010-2016* aku rindukan kauuu Embun.........

===================================================

So, ni time nyaa, lap air mataaaa tuuuuu




Yes, memang perkongsin story di samping aku nak join contest ni.........minat dengan story hantuuuu, dan minat dengan filem melayu.maka aku TRY ni !!!! duppppp dapppp poster wehh !

  DENDAM KESUMAT !!!!!!!  jangan main main !



 



Klik pautan untuk tahuuuuu lebihhhhh lagiiiiiii, Tak sabar nak tengokkkkkk, dahla Pekin menang hari tuuuuu, kat FFM, 


Semoga ade rezeki, amin !

#VolkswagenKuning #MiGOnline #VKBloggerReview #BlogRetis

#VolkswagenKuning #MiGOnline #VKBloggerReview #BlogRetis dan tag @migonline @davidteo99 @broframestone


#OppoF1s & #SelfieExpert bersama dengan hashtag #VolkswagenKuning #MiGOnline #VKBloggerReview #BlogRetis dan tag @migonline @davidteo99 @broframestone

Jumaat, 16 September 2016

Nak SOHO comel comel

Assalam, saja share yang ni..teringin ada SOHO sendiri.............

Rumah sekarang, duduk dengan family...Dah penuhh ruangg..huhu..........

Buat ape pun, atas bantal atau meja kecik..atas katil atau kat ruang tamu.....xpe, bersusah dahulu.......

Kalau dapat mcm ni pun dah okay rasanyaaa~

rindu pulak umah sewa yang duluuuuuuuuuu:-

Image result for small home small office 

Nak comel macam nih je pon dah okayyy bagi akuuuuuuuuuuu~

Image result for small home small office  pink

Image result for small home small office  


Semoga ade rezeki.....amin !




Khamis, 15 September 2016

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena

Assalamualaikum, hai....syukur masih bernyawa...



Nak hadiah cam di atas  takkk? Kaler cantik cantikkkk, lelagi ade unsur pinkk..memang kegemaran aku dongg..hehhee~



Jom cuba nasib kat GA nihh

  

Bestnyaa kalau rezekii.kan..hehhe..dah lama usharrr...

Simple but nice, useful jua :) Ape lagi,klik lah bannerrr derr !!!!




Selasa, 13 September 2016

AUGUST ANNIVERSARY GIVEAWAY!

Haiii, jom join GA nii !!!!

Selamat Hari Lahir in advance !

Birthday anaknya

Andddd. wedding

 

Syarat simple hohoooo~

Jomlah try, klik bannerrr yaaaaaaaaaaaaaaa

Isnin, 5 September 2016

Giveaway Fabulous Four Bersama YanieYusuf.com

Assalam, haiiii

syukur masih bernyawa, So, how your day?

Nona, not bad..penat..dan happy..biase lah kannn...

Ok, jom join nih, mana tak join lagi tuu..huhu....

perghh, tengok hadiahh je...dah terliurrr..kurang rasa penat hakakk dikkk ! hehe

Fabulous Four Terbaru Dari Domino's Pizza Malaysia

DUE DATE dah dekat sangat :-

10 SEPTEMBER 2016 uall !!!!!!  KLIK BANNER or HERE !

Doa doa lah dimurahkan rezeki, dapat lagi hadiah tambahan, ye dopp..hihi

Amin,,, all the best semuaaa ya !!!!


Khamis, 1 September 2016

Menang Giveaway yang ni

Assalamualaikum, haiii !

Entri ni nak share, bahawasanya aku telah memenangi satu Giveaway by stnrsyfh aka Yaya

So, i won this

Image result for diagnosis apokalips 


Belum habis baca, will review later.............

semua perisa dan perasaan ada dalam setiap peristiwa...........

Yang pasti, bagi aku, work with passion, sabar itu jua penting............


Syukur padaMU...

Work with passion

Assalamualaikum, hai ! Syukur masih hidup hari niiiii...............

Selamat menempuh hari ni dan seterusnya dengan penuhhh jaya !!!!!

Image result for work with passion

Bekerjalah dengan penuh MINAT dan tanam niat mencari rezeki halal lagi berkat dan memudahkan urusan keluarga...menambah kebaikan dalam kehidupan......

Amin, amin !!!!!



Image result for work with passion