Bertanggungjawab ke atas orang yang kamu sayang
JULY 2018 !!

Rabu, 31 Ogos 2016

Apa erti Merdeka bagi kita??

Assalamualaikum, hai ! Syukur masih bernyawa, bernafas, dan berblogg ~


Image result for merdeka


Salam 1Malaysia, salam kemerdekaan ke-59  ! Alhamdulillah........

Kalau dulu, memang kita nampak sangat sejarah mencapai kemerdekaan pada sebelum 1957, pelbagai perlembagaan dan kejadian yang berlakuuuuuuuuuu..SANGAT BANYAK !!! Semak balik buku tingkatan 3, hohoo~


  1. Peristiwa pemasyhuran kemerdekaan
  • Pukul 12.00 tgh malam 30 Ogos 1957, di hadapan Padang Kelab Selangor, Kuala Lumpur, bendera UNION Jack diturunkan
  • Bendera PTM dinaikkan oleh pemuda UMNO
  • 31 Ogos 1957, pemasyhuran kemerdekaan di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur.
  • Wakil Ratu Elizabeth, Duke of Wellington, serahkan dokumen perisytiharan kemerdekaan kepada Yang di-Pertuan Agong
  • Tunku Abdul Rahman membaca perisytiharan
  • Tunku melaungkan MERDEKA! sebanyak tujuh kali
Sumber: IDEA TERKINI

Image result for sejarah merdeka 

"MERDEKA !!!!! MERDEKA !!!!!! MERDEKA !!!!! MERDEKA !!!!!!

MERDEKA !!!!! MERDEKA !!!!!!

MERDEKA !!!!! "


Image result for sejarah kemerdekaan malaysia

Masih ada yang terlupa? Tak kenal? Tak suka? *Ok, tu gurau *



Image result for nama perdana menteri malaysia


Bagaimanapun,

Apa erti Merdeka pada masa kini? Sebab sekarang, dah takde merasa zaman darurat, peristiwa 13 Mei, dijajah British, Jepun... cuma memang negara masih berhabisan untuk menjaga negara, sebab berlaku pencerobohan sistem dan macam-macam di bahagian pertahanan negara cuma masih terkawal..

SYUKUR !!!!

Mungkin dari segi dijajah dengan perasaan Malas? perasaan takut untuk hadapai cabaran? Dijajah dengan sikap suka berlengah, tak suka berfikir panjang, lebih suka menyendiri atau bergosip?

Ini semua mengikut perangai dan pendapat masing-masing... sama ada masih berada di takuk lama...

atau impian je lebihh, tapi usaha tuu sekerat-sekerat..tak Merdeka pon lagiiiii..kann

So, all the best and goodluck ! APA ERTI MERDEKA BAGI KALIAN??



Image result for merdeka 

Jom kibarkan bendera ~ Malaysia Tanah Airku ~









Notahati: Suka tengok perarakan dan peristiwa hari kemerdekaan, bila lah nak sampai kat Dataran KL? nak tengokk depan depan..hehe~


Saya Nak Menang Set Skinfood Bernilai RM200

Assalamualaikum,

Hello... Salam sejahtera.... salam satu Malaysia, salam raya, salam holiday, salam kerja !!!!!!!

Jommmlah joinnnn GA niii, hadiah lain daripada lain tau !!

 

29 Ogos 2016 - 26 September 2016

Kemain besauu Banner kann, hehee~


Klik lah yoooo~



Saya nak menang Set Skinfood kerana ianya sangat menggiurkan saya untuk mencuba produk terbaik dipercayai ramai agar kelihatan berseri dan sihat diriku macam cik Yayacendana gak lah :)

Syoknya produk tersebut disebabkan ianya adalah Natural Food Based Beauty bererti bahan-bahannya adalah daripada bahan semulajadi yang sesuai untuk kebanyakan kulit, dan rambut seperti Lavender, Apple, Mango, Tomato, Avocado, Honey, Strawberry dan sebagainya... En google kan adoo, hehe~

*Kiranya...memang selamat nak guna :)*

Untuk rambut ade, untuk kulit dah tentu ade.... natural beauty datang dari natural product, kan....gituu ~

Lagi satu aku tertarik, nama produk ada include perkataan FOOD, tuh laju je aku join ,,,, hahaha~
budak Food memang cenggini ehh? lol ~



So, apa tunggu lagi, nak tag tiga orang sweetie pie ni , mana tahu rezeki  :-





And tag to anyone blogger yang singgah sini, tak join lagii?  ishh, Joinlah, tak rugi apa pongg awokkkk ~

KLIK BANNER ATAU HERE 

Pergi ke kedai membeli kereta,
Semoga ada rezeki sayaaaa....

UIIKKK?! hehehe..layan jer ~




Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Assalamualaikum, hellooo..........!

Namaste, salam satu Malaysia !

Kemain, entri dibuat on 31 August memang cenggini, walau baca dah lama selepas tu pon, huhu ~


Image result for merdeka

Nona nak ajak ramai ramai meriahkan Giveaway yang meriah dengan dengan WANG nii, tak rugi apa pon join, tambah info kehidupan seharian dan....support insan bernama blogger kann :)

(Kalau dapat hadiah, dah kira plus bertuah ler, siap ade hadiah bonusssss kooooo~ sedap tuu, sihat lagii)




Kringgg, kringg,,,,, Panggilan tuk semuaaaa..jomlah join kome oiii !
 Klik je banner atas ni haaaa ~ SINI pong bolehhh

Aku baru kenal blogger En Elih Japahar nii, haii Encik Elih Japahar !!! me, Nona :)

Nak bagitau, bahawasanya blog kamu nampak kemas je...tersusun rapi isi di dalamnya....rajin pulak share macam-macam panduan...tu yang best nak baca, antaranya :

1. Panduan jana pendapatan dengan bisnes aiskrim

2. Panduan jual air

Banyak lagi, klik je SINI


Selain tuu, En Elih ada jugak buat review produkk....:-

1. Design baju bayi FREE

Ade lagi,,p terjah nun okayyyy ?


 

*Sorry, curi pic dari blog encik..haa..nak tahu apekah ia? *

Cepat klik banner, and godek blog tuhhh tauu <3


Aku sarankan korang terjah blog encik ni, dan joinn !

Mesti lagi banyak bicara santai dan perkongsian dari beliauuu...kan... --> nona suka bagi ayat bodek..muahahaa~



Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016. Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.

                               ============================================
Kalau nak tanya pape, nak ngorat ke..opppssss ! no lah, gurauu senda ~hahaha~ sila contact beliauuu di:-


Email - elihjapahar@gmail.com / bloggerelih@gmail.com
Facebook - Elih Japahar
Twitter - Elih J
Instagram - elihjapahar

Aku share kan je dari blog beliau, maka...sila TERJAHHHHH !


Sekian salam sayang dari blogger warganegara Malaysia ! Tanah airku, semoga terus aman maju jaya ! Amin !

Malaysia terus maju jaya,
Semoga ade rezeki menang GA ni yaaa !

Kena ke idok pantun hakak ni, hahahaha..boleh layan lagi :)

Okbaii, see you laterrr !!!!!

Ahad, 28 Ogos 2016

Sayang blog jugak

Assalamualaikum, hai beloggg !

Dah lama tinggalkan blog, sebab laptop rossaakkkkkk..........

Kerja lain pun dah tertangguh....sedih rasaaaa

Ni pun, pakai adik nye, sebab adik beli baruuuu...yg lagi updateeee.......fuhhhh

Aku asalkan leh gune tuk berblog,  buat entri order2, dann download, nak on video zumba....
haaaa..........dah syukur sangat aihhh..


Pasni nak blogwalking dannn joinn GA mcm2,

Nak story pasal menang hadiah dari Lazada rituuuu, tp mcm dah basi je kan....tapi akan kugagahi demi minatkuu..wuhuuuu..............


Esok kerja, sambung soon......................

Image result for pink home