Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
APRIL 2018 !!

Khamis, 21 April 2016

Tabah

Assalamualaikum,

hanya dgn gambar di bawah..segala kata kata..memberi makna keadaan ini, ye kan?

 

 

   

Rabu, 6 April 2016

Syok ! DOORGIFT MENARIK DI HARI PERKAHWINAN

Assalamualaikum, haii !

Syukur masih hidup hingga saat ini :) Yes, bulan nih, ramai sangat yang kahwin, terrmasuklah nanti dekat nak puasa.... huhu... sebab mesti nak lalui hari mendatang bersama sama kan :)

 

So, aku pun bnyaklah melantak, opps..

Ok, perkara yang aku selalu berkenan selain dari makanan, pakaian dan  pelamin pengantin....aku sangat suka bila dah salam nak balik, mesti dapat doorgift..... bukan berkat lah..berkat citer lain ~

 

Doorgift yang diberikan tetamu dalam bungkusan khas...kalau dulu...selalu dapat bunga telur je... which is telur masin ke..telur pindang ke..or telur rebus  tuuuu.... hihi, bunga dia yang cecantikk kan :)

  

But now, pelbagai benda lain yang diberi tau... Contoh macam baru-baru nih aku pergi wedding kawan akuu...and parents aku pergi wedding sedara mara aku.... and ade lagi sorang..tak dpt gi..sebab jauhh.., ok x yah cite tuu~

Uniknya sebab...., kawan aku ny doorgift ialah  

 

MEE MAMEE VEGETARIAN yang perlu dimasak campor telur tuh dan ribena......... sementara parents aku lak dapat nihh :-


Kicap Jalen 

Bagi akuuu, nilah first time aku tEngokk doorgift yg mcm nih tauuuuu :) 
Bagi aku, uniklah berbanding selalu, dapat Yaasin, buku doa harian, gula2, coklat, air, beg duit kecil, tuala, sabunn....

and bagi akuu..., semuanyaaaa aku sukaaaa ! So, jom aku kongsikan beberapa doorgift unik yang lainn :)

  

 


 
Tasbih pelbgai warna

 

 



Haaa...banyak sangat lahhhh, hahahaha ~ semua pic dari google jerrr~

So, yang dah berkahwin, atau bakal berkahwin...............

kalau sudi, nona nak mintak korang share doorgift kahwin korangg..hehe..saja surveyy~


boleh pm atau nak share kat sini pun okayy

Lau nak pm, sila email

nur2dunia@gmail.com

thanks all !!!!!

 


 

Isnin, 4 April 2016

Kalau GANJIL, Seorang akan MATI !

Assalamualaikum, haii !

Syukur masih hidup pada hari ni, walau suka ataupun duka kerana segala adalah milikNYA, Kann :)

 

Ok, selalu sangat aku dengar hal ni...istilah yg buat aku pun terbiasa, and jadi seram lah plakk !

Kalau bergambo dalam jumlah ganjil seperti tiga orang, lima orang,  tujuh orang, haaaa..boleh pendek umur, sorang mesti matilahh..fuhh, fuhhh !

Tapi kann...hakikatnya is.....


Macam jawapan di bawah :-





Ha ah, kalau ikut yang ni, memang betul lahhh sangat sangat lahhh !!


So, jangan takut nak bergambau atau berselfie walaupun hanya dengan tiga org jerrr , okehhh :)



Dekorasi artistik memang cantik ker??

Assalamualaikum, hai..syukur masih bernyawa :)

Hari hari menyinggah ke sini tapi jengah sebentar, dan tak menulis pun..ish ishhhh !

So, sempena hari ni aku shift petang.... aku berminat ushar dekorasi artistik nih :)

Like WOW gitu !

  

  

One day aku akan buat jugak.. I believe !

  

  





Yes, it is berkaitan dengan seni, of course ! And sometimes, ade 3D punya corak kan...so nampak awesome lahh ! Bukan setakat wall paper yg dah siap terus tampal jer, malah ada orang yang melukis ukiran tersendiri .. atau menampal something bentuk yang timbul  pada permukaan dinding tersebut.




  

Unik ! Macam kalau kat tadika, konpem selalu dah buat aktiviti macam nii, menconteng dindingg tapi secara kreatif :)



Suatu hari, benda ni masuk wishlist lahhh, hehe

AMIN 






 

  

Motif pic nih? hahahhaa, tak tahuuu, tapi aku berkenan gak hand-painted nih haaaaa ~