Beloved and loved
SEPTEMBER 2018 !!

Jumaat, 29 Januari 2016

WORDLESS FRIDAY : Warga emas berusia 16 tahun

Isnin, 25 Januari 2016

POTRET

Assalamualaikum, haiii ! Alhamdulillah kerana masih diberi nyawa lagiii  :)

Okay, bagi yang minat dengan muzik, ramai dah tahuu, Akim and The Majistret adalah juara untuk Anugerah Juara Lagu yang ke-30 nih haaaa ~~~~~


Tahniah, rezeki kan... Bukan je juara, persembahan terbaik pun dorang gak.... rezeki sungguh woiii !!

So, aku tertarik dengan beberapa gambar potret yang terdapat dalam en google .....

Meh tengok pilihan potret akuuuu :)



 

   

 

Dan ini...........kredit to blogger  fiza, 

  


Sesiapa yang ade jiwa seni, dah tentu tentuuuu anda memahami segala hal di sebalik gambar.......

dann mempunyai jiwa yang halussss je...hehe

ok lah, saje entri berrsantaiiii................

Sabtu, 23 Januari 2016

Mood kerja ke pantai, mcm mana?

Assalamualaikum ! haiiiii! ok, seriously...mood kerja hari ni, agak nak ke pantaiii wehh, salunye ke laot kan, tapi aku tukar cket lahhhh !!!!!


Aku rasa mcm nakkk deko deko rumahhhh je !!!!! nak hias hias office !!!!  tak rasa nak jalan sana sini check line...ishh3, pdehal..tulah tanggungjawab akuuuu, kannn !!!




hmmmmm ~ ~ ~  5 s check dah selesai pongg, hmmmm !!!!!

Google pic deko rumah sendiri, best nyeeee nakkk !!!!!


 




 

  

 



Tunggulah nantii, lau dah kawen ke ape, ahahhahaha~ tapi, kumpul, beli sndiri pn bole...takyah tunggu kawen pongg, bahahahah~


okbai, siap g kerjaaaaa nakkkk !!!

Jumaat, 22 Januari 2016

Kalau korang kenal RTM , mesti korang try

Assalamualaikum, haiii !!!!!!

Alhamdulillah hidup lagii, even aku ni dh sakit sakit pinggang keje as QA niii, huhuuu !!!!

Ok, jom hayati entri niii :)

Tadi ade seruan, so aq pun baca kt blog sis Yumida ni haaaaa, ada contest best, berkaitan RTM woiii !!!!!!

Pastuu, aku sesaja r joinnn, ..mana tahuuu, ade rezeki untukkuuu, hehee :)

Ahhahh ! meh ushar Contest yg boleh dipercayai niiii :)



Jawab & Menang - Kajian Demografi Khalayak RTM Secara Dalam Talian

Lepas dah jawab semua survey, dia memang akan tulis continue ....sampai ke sudah kalau kita tick pada jawapan 'YA' untuk soalan seterusnya walaupun dah jawab berulang kali..............


So untuk stopkan dia, dah ANSWER  survey semua, tick lah pada perkataan TIDAK jika ada soalan ulang ulanggg :)

Nantii dia suh register dan tulis slogan, HAAAAAA, Slogan yg kreatif, best..menyejukkan hatiiiii, pasti............pasti dipilih as pemenangggg !!!!!


Ok, siapa nak joinnnnn and do support RTM?? Jommm kita try yeeee :)


Meh klik SINI untuk jawab survey tuuuuu and menanggg hadiahhhh ! walawehhh, syok eyyy !!!!!




WORDLESS FRIDAY- Maka mereka pun ber HUHU

Ahad, 17 Januari 2016

Giveaway from Suria Online Shop

Assalamualaikum, hellooooooooooooo! Jom join GA nih, hadiahnya tu yang aku suka............
produk Nona Roguy wehhh ! ada nama Nona dalam tuuu...........

Mentang mentang nama aku.....suke lah dikkkkkk!!!! hahahaha~

Cepat cepat, dah nak due date tuh haaaaa !

http://adrinavitamin.blogspot.my/2016/01/giveaway-from-suria-online-shop.html 


See pic sabun Dhia tuhhh, haaa..kasik tahu sikit khasiatnya !


 
Khasiat:

  • Efek menghalus/mengurang regangan bahagian kulit. (Sabun seperti biasa dan kemudian lakukan urutan cekik (tapak tangan) dari bawah ke atas) khususnya peha dan perut.
  • Memutihkan ketiak (Sabun seperti biasa dan guna belakang tapak tangan untuk menggosok bahagian ketiak).


Done..............nak tahu banyak lagi..eloklah kome klik banner tuhhh ok !

TIGA LALAT CALENDAR GIVEAWAY Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Assalamualaikum ! Alhamdulillah untuk kehidupan hari niiii !



 
 
Yes, yes.....inilah masanya aku nak join giveaway kalendar  sekaligus support blogger yang aku kenal sebagai Wak ni ha.... & aku boleh tambah lagi kenalan blogger !!!!!!!!
 
Ok, Tahun baru dah selamat pun datang.............  tapi aku rasa perubahan yang ketara, ialah.... kalendar susah nak dapat..... muahaha~ Bukan aku je..mak aku...kawan kawan pun cakap macam tu....so tak tipu ok.....
 
Tapi usaha gak lah cari kalendar kan..... sesaja p beli brg kat kedai baju, kedai kasut, semata-mata nak kalendar je... kihkih..tapiii  TIADA punn...aishhh !!! dahsyat !
 
 
 
Well, kat kedai buku ado, sekarang ni dijual rm 4 kalendar kuda..... bila dah terdesak kann..beli jela nakkkk...  

Tapi kalau beli tiga, dah telan rm 12 kot ! hahahaa~ so cuma letak kat bilik mak, ruang tamu....and.... dapur......

Kat bilik aku, dan bilik office aku... belum ada.... takat kalendar kat buku nota jela ~ tak puas nengok weh ! So................dengan adanya GA nihhhh, aku berharappppppppppppp..harappp 200% dapatlah FREE dari penulis blog TIGA LALAT niyy ~....Tak dapat free dua, free satu pun ok la wakkkkk !!!!! hohohooo  ^__^  
 
*Dengarnya, kalendar tuh nanti smart, cantik dan berrguna of kozzz!!!!!! ngeeeee :)*


Ha, sebelum tuhh, pantun jap ar !

Hari-hari makan berselera,
Badan sihat muka berseri,
Helo-hello awak semua,
Jom lah join GA niiiiii !!!!!!!! 


Last cara nak pujuk Wak  pilih Nona.... .........................



















nOTaHati : semoga murah rezeki kita semua..........AMIN !

 
 
 
 
 
 
 

Sabtu, 16 Januari 2016

Anda wajibbb berkahwin....bila .................. ?

Assalamualaikum, hai ! Alhamdulillah, syukur kerana diberi lagi kehidupan pada hari ini !!!!

Hujung minggu dah pun sampai....mesti ramai yang luangkan masa dengan family atau org yang dicintai...kan~

Nak2 yang bujang dara, yang sedang kapel....yang mencari pasangan hidup..lah..kan...

So, bila nak kawen tuhhh ?? Yes, make sure..jika anda begini..... WAJIBLAH kawen nakkkk! TAPI.... ilmu di dada harusss ada...bukan nafsu je lebihhhhh, okeh :)



  


Hantaran tuhhh, tak mahlah mahal mahal sangat ....tpi..perlu lah sikit, ahhahaha~

Rabu, 13 Januari 2016

sURAU DALAM TUH KAN??

Assalamualaikum, hai!  syukur masih diberi kehidupan ini....huhu !!

Well, sebagai orang yang bergama Islam, aku merasakan ini usaha yang berguna dan sbg org johor, welcome to JB ...,  hehe~

 
NI BETUL, Kat angsana, memg cmnii

Ahad, 10 Januari 2016

Aku suka tengok nye !

Assalamualaikum, hai.sihat ke tu? hehe~

Takde ape sangat entri ni, cuma teruja tengok ke PINK an yg diplan oleh Dato niii....



 credit pic : blogger   lyssafaizureen


Fuhyooo, terlajak pinkk ! Kalau tgk pd blog aku ni, yes...i like lah...!  hm, kalau dekat...memang konpemm i datang okeh, bahaha~

 cuma nanti, kena tak dengan jiwa sukan bola sepak? Hehe.....

ape pun, aku sokong semangat 'The Red Warriors' Dato Vida niii ... tulah signature of Kelate, ye dop...huhuhu !

So, passti bahagia lah bagi yang ternanti nanti pembaharuan yang dilakukan iniii....

 

Teruskan usahamu Dato !  Berita lanjut di SINI


 'Qu puteh, qu puteh...barulah  putihhhhh ! '  
'Mujurrr ade pamoga'

A good tagline give a good impact...inshaALLAH !!!!

 

Jumaat, 8 Januari 2016

Berkat ke tidak wehhhh

 

Assalamualaikum, hai !

Sihat? syukur for pape pun.

Aku dah sebulan bekerja di tempat baru, sungguh amazing....!

Mcm2 aku belajar, tapi aku tetap aku..yang gabra....tapi tetap suka bercampur orang untuk tahu, untuk jalankan kerjaku dan untuk cuba hadapi masalah, buat masalah, hahaha~Misiku untuk 2017 masihh jaohh beb !

Dan ape yg dapat kulihat, mengenai keberkatan bekerja, entahlaaa...aku rasa..... susahhh, susah nak cari keberkatan dalam bekerja, mesti ade je yang termalas nak buat, tersengaja lewat-lewat buat kerja, ter skip and soo on, aishhhhhh !!!!! Payahh wehhhh ! Ape pun, cuba dann cuba ye...untuk berkat dengan duit dan usaha yg kita buat kannnnn :)






Isnin, 4 Januari 2016

Update diet atkins !

Assalam, hai..sihat??

Ok, syukurlahhh ~  ape berrlaku punnn ~


Yes, update dari aku melakukan diet aktins ialah............ aku berjaya menurunkan berat bdan sebanyakkkk 10KG !!!!!! fuhhh3!!!!! tepuk tepuk tangan wehhhh ! hahahahaha


Serious, selama hampir dua bulan lebih nak masuk tiga bulan, dah pun berjaya okeh... sebab aku betul betul amalkan diet dannnnnnnnnnnn senaman sekaliii, zumba tidak dilupa ! winkkkk~

suka sangat ! 

TAPI, TAPI kannn !


Ok, tunggu next entri............................. jeng, jeng, jengggggg ~