Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
APRIL 2018 !!

Jumaat, 30 Disember 2016

Doa Keluar Rumah : Baca lah duluu

Hai, Assalamualaikum !

Syukur masihh bernyawa :)

Yes, keluar rumahh? Konpem selaluuu tau ! Haaaa, ada baca baca kerr??

hihi,

Okay, saja nak share doa sebelum keluar ke rumahhh :) Ada pahalanya bila berdoa, kepadaNYA.

Image result for doa keluar rumah 

Jomm amalkan benda baik baik, semoga yang hadir tuh, baik baik jerr ~

Isnin, 26 Disember 2016

#TeamMinyakAjaib : Minyak Herba Asmak berkesan untuk seisi rumah !

Assalamualaikum, haiii !

Syukur kepadaNYA, kerana memberi kehidupan hari nihh :)

Setia bersama
Ok, nona nak bagitahu tentang minyak yang dapat sembuhkan penyakit luaran iaitu Minyak Herba Asmak yang berkualiti dan sesuai untuk semua peringkat umur. Baby atau kanak-kanak ada masalah asma? Yang dewasa ada resdung? Gatal gatal? Sini boleh jawab segala persoalan!! Betul, inilah penawar asma pada bayi.

=================================


Masa dapat hari tuh, happy betul lah, sebab tak pernah guna minyak nih, dengar pon tak pernahh....

Bertambah happy, sebab lengkap isi dalamnya.

 

Siap dengan brochure, dan bedak asmak. 
Memudahkan kalau nak promote kat orang lain, kan.. hehe 


Ok, kebiasaannya, pengguna awal-awal akan melihat kepada packaging sesuatu produk, yela..sama ada okay ke keadaannya, isi kandungan dan banyak benda lagi. So, yang membuat nona tertarik sebab bentuknya comel, dan daripada luar, kotaknya dibuat berbentuk tabung.


 

Terbaikkk, Di samping merawat kesakitan, pihak mereka mengingatkan pengguna agar mula menabung untuk masa depan :) Nice !

Ok, jom berkenalan dengan Minyak Herba Asmak (MHAM) ni ~

Minyak Herba Asmak ni edaran Syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd adalah minyak 30 mL yang telah menjalani R&D dan dalam proses untuk dapatkan KKM. 


Kandungan di dalam :-

  • Minyak Zaitun
  • Minyak kelapa dara
  • Habbatus Sauda
  • Gamat


Wow ! Ada banyakkkk  kelebihan ! Memang betul-betul bagus nih :) Berbaloi RM 39.90 sebotol kalau macam ni punya berkesan !

Image may contain: 1 person, smiling, text

Sekarang, nona share pula pengalaman nona bersama si dia :)

Sepanjang beberapa minggu bersama Minyak Herba Asmak, nona akui memang puas hati. 

Pertama, nona gunakan time senggugut hari tuhh, perghhhh....... lega tauu ! Rasa sakit mudah  berkurang... Then, sapu pada kaki, sebab ada nanah atau something la... tengok -tengok,  sekejap je dah elok, mengecil.., esoknya jalan mcam biasa, tak sakit pun nak jalan. 


 
Tengok tuhh,  macam bengakk, tapi..kering....

Masa sapu tuh, memang rasa berangin kat kulit, tapi tidaklah terlalu berangin sampai tak boleh tahan,ianya masih di tahap medium lagi, mengikut piawaian yang ditetapkan.. Kurang berangin tapi kesannya sangat positif. Ianya juga cepat sungguh meresap di kulit. Selepas menyapukannya beberapa kali, sakit tuh terus surut.... dah jadi  normal. 



Bestnyaaa, banyak masalah luaran dapat diatasi, "Keluarga sihat, generasi cemerlang..."

Tapi di sini nona ingin ingatkan kepada ibu bapa, yang mempunyai anak penghidap asma, silalah dapatkan rawatan kerana ianya sangat bernilai. Dont give up ok. 

Penyakit asma boleh dikawal atau disembuhkan sekiranya mendapat rawatan yang berterusan dan ubat yang terbaik. Tak percayaa ini adalah penawar asma? Haaa, jom tengok Video nih japp, apa2 soalan yang selalu diberikann :-





----------------------------------------
Ketahuilah, selepas menggunakannya,

Tiada lagi nafas tersekat-sekat anak anda
Tiada selesema berpanjangan
Tiada angin berkumpul dalam badan


So macam mana? Haaa,  nona memang sangat mengesyorkan Minyak Herba Asmak untuk dimiliki dalam setiap rumah, kerana ianya Selamat dan Suci. Rugi kalau tak try minyak terbaik nih :)

 
Yayy, siap dapat FREE Tupperware tuh tau, 
Ni serious, untunglah... dapat minyak asmak, dapat bekas comel ni pulakkkk.. hehe~



Seterusnya, mari perhatikan Cara Asas menggunakannya dan feedback dari Customer mereka :-

  •  Sapu di leher dan dada, ke tengkuk dan ke belakang.

   

No automatic alt text available. No automatic alt text available.



Takutlahhh kena tipu? Ok, saya nasihatkan agar dapatkan poduk daripada saluran yang betul, Beringat hal di bawah nih :-


No automatic alt text available.

Kepada yang nak cuba merasai kehebatan minyak ini boleh dapatkannya secara SAH dan ORI daripada info di bawah ni :-



Hotline HQ : 019-970 8897
Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/

Website Minyak Herba Asmak : 

IG : mham.sdnbhd

FB Page :\
Penawar Asma Mujarab 

Minyak Herba Asmak HQ

Youtube



Done for today,

1 RUMAH, 1 MHAM 
#TeamMinyakAjaib


Lastly, Nona buat video jugak tauu, jemput tengokk



Ahad, 25 Disember 2016

Hikmah melawat orang meninggal

Assalamualaikum, hai !

Syukur masih bernyawa :)


Hari semalam , banyak berita berkenaan pemergian. Kembalilah kepada Pencipta.

Related image


Hmm... Aku tengok adik aku, muka insaf btol........ balik dari tgk sedara kwn dia tu..........

Betul, melawat orang meninggal, ada banyak hikmahnya,



Antaranya :-

Dapat mengurangkan tekanan emosi keluarga jenazah yang kehilangan ahli keluarganya

Dapat mengingatkan diri kepada kematian. 

Dan kita sebagai manusia, dapat muhasabah semula, jenis kebaikan yang sudah dan harus kita lakukan kerana di sana berakhirnya kita.

Mengingatkan smula tentang asalnya kewujudan manusia dan di manakah yang kekal abadi serta siapa yang lebih berkuasa di dunia ini, hanya Dia, Allahuakbar

Selain itu, semakin ramai yang solatkan jenazah, adalah semakin baik untuk si mati berdasrkan hadis



مَا مِنْ رَجُلٍ مُسْلِمٍ يَمُوتُ فَيَقُومُ عَلَى جَنَازَتِهِ أَرْبَعُونَ رَجُلاً لاَ يُشْرِكُونَ بِاللَّهِ شَيْئًا

إِلاَّ شَفَّعَهُمْ اللَّهُ فِيهِ.


Maksudnya:Tidaklah seorang Muslim meninggal dunia lalu ada empat puluh orang yang mendirikan solat Jenazah baginya, yang mereka tidak menyekutukan Allah dengan sesuatu apa pun, melainkan Allah akan mengabulkan permohonan syafaat mereka untuk jenazah tersebut." (Hadis riwayat Imam Muslim dalam Shahihnya, Kitab al-Janaaiz, no: 948.)




Image result for hikmah melawat orang meninggal



Persoalan : Baikkah kita dia akhir hayat kita nanti ? Sibuk bergosip lagi kan skrg?



Tarik nafas dan muhasabah .



Jumaat, 23 Disember 2016

CONTEST #LASTGIFT BY SOFIEADIE

Assalamualaikum, join jomm !



Untung2 dapat barang FREE kan............ so, meh la support  yoooooooooo ~



SEMOGA ADA REZEKI NONA......and anyone yang join.. Amin !

Khamis, 22 Disember 2016

Impian Terindah : Rasa 'DOWN' pulak

Assalamualaikum, hai !!!!


Syukur masih bernyawaaa ~

Impian terindah, dalam mencapainya........ ada rasa Down yang wujud :)


Image result for kerjaya

Yes, bila masalah berlaku kat tempat kerja, nak nak perangai memasingg, fuhhh !!!!

Memang down la cite dia..... tapi lepas dah lama, lepas dah kena marah..... lepas dah kena tegur, diajar dan ditegasi, amboi ayat............ heehee, barulahh berfikir semulaa, dan muhasabah diri........

Betul ke apa yang dimarahi tuh? Apa alasan dan kesan terhadap sesuatu perkara?

Maka aku akan naikkan semangat sendiri :)


''Setiap masalah mesti ade penyelesaiannya"

" Setiap soalan, pasti ada jawapannya"

"Masalah untuk diatasi, bukan menyusahkan hati"

"Kerja itu ibadah"

"Kerja itu adalah proses belajar"


Haaaa, from that, inshaALLAH aku kan cuba bina semula semangat untuk lakukan terbaik dalam kerjaya............ ewahhhhhhhhhhhhh

NEGATIVE, NEGATIVE, GO AWAYYYY ! giteww~


Image result for impian

Ok lah, ade urusan lain, baiiiii ~ sambunggg kerjaaaaaaaaa~~~~

Selasa, 20 Disember 2016

BLOGLIST JANUARI TAHUN 2017

Hai, assalam............ok, hari ni nak join bloglist cinta itu indah


 

Suka tengok banner tuhh ~

Ok, jommm buat kerjasama dengan dekan...

Rombakan , semoga  bahagian itu terusss

Anniversary GiveAway

Assalamualaikum, haii !!!!!

Join nih jappp~

15492383_10154335622195958_7602582349434976601_n 
COMEL aihhh !!!!


2 Magnetic Memo Holder yang didatangkan khas daripada Korea. 1 untuk setiap pemenang.

Tempoh masa lama tau, sampai akhir bulan :)

http://sovitamin.com/

Support blogger gituu, klik pic okayy :)


Ha, all the best !!!! byeeee ~




Rahsia Jimat Hadapi Bajet 2017

Assalamualaikum, lagi beberapa minggu sahaja dah nak masuk ambang tahun baruuu :)

Image result for happy new year

Semoga sampai kita ke 2017.... Amin


So, ni nona saja nak share tips berkenaan penjimatan untuk hadapi bajet tahun baru.... ekonomi semakin genting, manusia harus berusaha !

Ianya berguna untuk hadapi 2017 yang semakin mencabar............ duit tu benda yang penting,..walaupun memang tak dibawa mati punnn.. tapi nak lakukan perkara basic, amalan dan menuntut ilmu zaman skrg, yes, perlukann perbelanjaan jugak.

Image result for jimat duit



A.  Bahagikan pendapatan yang tak dijangka.

Ye, rezeki datang dari Dia, Mungkin ada yang join mana mana pertandingan, then, tup tup menang? tup tupp hadiahh first prizee? Haaa, best kann? Atau maybe yang dapat bonus akhir tahun kerr?

Jadi, ke manakah duit anda itu dibahagikan? Semua masuk bank terusss? hoho, torbaikkk sangattt!!!!

Mungkin lebih baik jika dibahagikan untuk tiga parts:-

1. Digunakan untuk membayar hutangg berlambak lambakk
2. Disimpan atau laburkan ke mana-mana tempat yang dipercayai. Beli emas ker, pon bagus gakkk~
3. Lebihan duit? Haaa, guna untuk diri sendiriiii........ Tapi ingat, kalau betul betul dah berlebihan lah.......sesekali memanjakan diri ikut naluri hati, takpe...tapi kalau dah berkali kali...........? errr, kopakkk ! Biasanya, kalau ada cuti perayaan atau cuti sekolah, memang sure akan ade pengeluaran lebihh, khas untuk hari hari special tuh , kan? 


B. Duit simpanan yang boleh digunakan pada bila-bila masa.

Apa maksudnya? Ok, di sini menegaskan untuk kita menyimpan elok elok di tempat yang kita yakin, kita takkan usik...........kecuali apabila sangat memerlukannya..........Nak selamat lagi? Buatlah akaun lain yang memang khas untuk simpanan kecemasan..... or,. beli emas, kalau suatu masa terdesak, harga emas punn dah naikkk beb ! Kan syokk mcm tuhhh :)


Image result for saving


C. Tinggalkan kad ATM

Untuk meninggalkan ATM Card, kita seharusnya bijak menganggarkan perbelanjaan yang diperlukan. First, keluarkan duit tersebut, Dan anggarkan penggunaan untuk seminggu jer duluu..........Hah! dengan cara ini, mestilah boleh berjimat-jimat agar tak berlebihan guna, dan sangat berkesan untuk tengok aliran tunai selama beberapa hari meninggalkan kad ATM ! Huhu~



D. Tetapkan azam tahun baru

Asalkan melangkah tahun baru, ada je azam yang ingin dicapai, kann?? So, apa kata tahun ni azam nak buat saving lebihh sikit, berbanding sebelum sebelum ini, kann?

Azam yang murni, untuk menyimpan dan berbelanja mengikur keperluan, bukan kehendak semata...

Dalam setahun, ada 12 bulan....so, target sesuatu berkenaan kewangan sepanjang setahun itu.

Ewahhhh, aku share, di samping ingatkan diri sendiri gakkk


Ok lah, all the best for future, Let plan and start to do it, WE CAN !!!!!


Image result for life


IMPIAN TERINDAH : BILIK PINK

Image result for rumah pink  

Related image

Image result for rumah pink

Related image



Ahad, 18 Disember 2016

AsyaAmin - Fixed Bloglist Segment

Assalamualaikum, hai !

Hari ni rasa mcam nak ber blogwalking dan.............. join segemn or GA, tapi entri lain x siap lagi..aiyooooo...

So, mehla joinnnnn segmen nihh, support blogger gituu ~

 


Due date : 23/12/16 nih okayyy

KLIK BANNER

WORDLESS SUNDAY : KENTUT

Image may contain: text

Sabtu, 17 Disember 2016

Oh, ini kuih nona manis ehh !

Assalamualaikum.....haiiii !!!!!

Syukur masihh berrnyawaaaa :)



Ok,dah bebrapa hari ni, time lunch,, aku dan friends menelan sejenis kuih yang sangat comel serta enak banget.... KUIH NONA MANIS namanyaaaa ~


Selama berapa tahun aku hidupp, ni pestime aku jumpa kuih ni, masa farewell mr Chan hari tuuuh......... Rasanyaa, manisss, macam aku gakk ~ Cute gituu...  Kalau orang panggil nona manis, orang mesti tengok aku, sebab aku Nona,, popular namaku,  Nona kat kilang..hohoho~

Harga standard, kalau kat Kantin aku, dorang jual, rm 2, dapat 5 biji..ok lah kann? ehheheee, dessert jerrr

Related image
Kuih Nona manisss :)
credit pic : gugel



Kuih nona manis ini rasanya lemak manis kerana menggunakan santan dan gula serta berbau wangi kerana menggunakan pandan.  Kuih yang berasal dari Sulawesi, Indonesia ini berciri sama seperti kuih talam di Malaysia

Info di atas  dan  gambar menarik bawah ni dapat daripada :  ARTIS SHEILA RUSLY  
Boleh tahu resepi sekali, klik je link ...


Siapa pernah jumpaaa?? atau memang selalu makan Kuih Nona Manis??

WORDLESS SATURDAY: Berapa ekorkah semut dalam gambar nii??

Tetapkan semangat

Assalamualaikum, hai !

Syukur masih bernyawa. Banyak perlu diupdate tapi, kekangan waktuu, ewahhhhh ! Busy betul bila hampir tarikh nak audit nihh~

Dah dua hari berturut turut Audit dari FSSC. Lenguhhh sendi hakak.........

mana tak complete, kita cuba isi, cubaa  jawab.........


Maka, hari ni, rasa free sikit..........


teruskan semangat untuk mencapai impiannn !!!!!


Image result for semangat 



Image result for semangat

Ahad, 11 Disember 2016

Giveaway Cosmoderm KL Modest Fashion Week by YanieYusuf

Assalamualaikum, haii !

Jommmlah joinn this !


giveaway-cosmoderm-kl-modest-fashion-week-by-yanieyusuf

Haaaaaaaaaaaaaa, klik banner cepat cepat...........or HERE !

Tarikh tamat adalah 16 Disember 2016 (16/12/16)


Hadiahnya:  1 Mini Set produk Cosmoderm iaitu Make-up remover Vitamin E, BB Cream SPF 36 PA+++ dan Manjakani Feminine Hygiene Wash kepada seorang (1) pemenang bertuah.


PRELOVED GIVEAWAY OLEH AA

Assalam, hello !


Let me join this one ~



Due date : 13/12/16

Let click the banner!

Barang best tauuuu !

#MyTravelokaEscapade : Pulau Langkawi pun best kan !

Assalamualaikum, hello !

Syukur masih bernyawa hari ini :) Still boleh berangan-angan ...

===========================================

Okay, hari ni nona nak share,


How i will spend my holiday at the beautiful place !!!!


But before that, lemme tell you this, Traveloka give me choices a few beauty places in this world ! Fuhhhh ~ They want make my dream become reality ?  Yesszaa, so.......Which one ehhh ??

 

Semua tempat memang menarik hati....... all are wonderful places lahh !

Then ......... i choose the one and only in Semenanjung Malaysia,  winkkkk2~


Yes, it is Pulau Langkawi :)
 I'm Johorean, far away from Pulau Langkawi ~


So, if Nona win this, how Nona will spend the time there?



 

Yoo,  all the things.... nice kan, sangat menenangkan dan enjoy kalau betul betul spend time seperti yang dirancang 


Untuk itu, antara tempat yang aku nak sangat singgah spend time ialahhhhh ~ 


Image result for 3d art museum langkawi 

THE 3D ART MUSEUM !

I wanna do selfie with all the things inside here ~ Unik dan seumur hidup, tak pernah pergi memana 3D Museum........... really wanna go there !


#MyTravelokaEscapade
#selfie



Image result for laman padi

Laman Padi nama diberi

Boleh try sendiri cara menuai padi dan get experiences berkenaan Sawah padi, hijau sungguh .. Nature yang sangat mendamaikan jiwa :) Kalau dah Melayu, teringin merasa aktiviti macam nihhh ~

#MyTravelokaEscapade
#experiences



Related image 

Love This View?  come here ! Cantikk .......terlalu banyak pantai kat Pulau Langkawi nih, 

Sesuai untuk berselfie dan buat photoshoot ~ Main pasir, lari lari atas pasir yang lenbut, sooooooo enjoyyyy !
Haaa, boleh pilih pantai mana yang kita nak............ nona nak ke pantai yang cantikk, tengok sunset nanti :)

Kalau nak snorkeling, jauh dari kesibukan ramai, melihat keindahan ciptaaNYA, memang tepat pilih Pulau Langkawi !

#MyTravelokaEscapade
#sunset


Image result for sky bridge pulau langkawi 

Langkawi Sky Bridge.
High and motivated ! hehe~

Amazing huh ! Rugi kalau tak naik ke sini, eventhough nona memang ada gayat kalau kat high place... but i wanna try this one ! Walk along the bridge and look the nature, hirup udara segarrr 

#MyTravelokaEscapade
#amazing





Image result for chocohouz langkawi

Chocohouz !

Coffee and choco timeee ! I loveee this, sweet candy in my mouth ! Nyummiliciousss !

#MyTravelokaEscapade
#sweetmoment



 

Food hunger !
Kak Yan Nasi Campur ! Many foods and happy tummy if i can go here.... Nak merasa makanan yang pelbagai dan lain daripada lain............ different is something yang people always look kan ~

#MyTravelokaEscapade
#foods




kedai makan melayu best di langkawi

Wowww ! Restoran Seashell ! Di tengah-tengah padang padi ! Cool babe !

Eat and eat !!!!! Sis suka !

#MyTravelokaEscapade
#happy




Related image 

SAGA 

Inilah tempat shopping barang barang special for familyyy andd orang tersayangggg !!!!

Heaven lahh dapat shoppingggg !!!! Pinggan mangkuk, barang perhiasan, chocolate, gift, memang da bomb gitu ! Bawak balik banyak barang memang the best feeling tauuu !

#MyTravelokaEscapade
#shopping

Credit picture : Mr Google



End here, How I wish i will get this opportunity ! One day, maybe next year..maybe the other next year ~ kannnn ~

AMIN !

#MyTravelokaEscapade
#holiday

---------------------------
Ops, SIAPAKAH TRAVELOKA ??!  


Image result for traveloka



Last but not least,


Sungguh ayu berkurung Kedah,
Cantik dipandang teruna dan dara,
Pulau Langkawi sungguhlah indah,
Semoga menang Nona ke sana !

He hee ~













Notahati : Harap ada rezeki untuk Nona jugak. Amin. Diharap ramai join sekaki ~