Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
APRIL 2018 !!

Selasa, 30 Julai 2013

Jomm JOIN Contest Blogger Jejaka Jambu yg AWESOME !

petik bunga berkuntum-kuntum,
hye,hye...Assalamualaikum!!

alhamdulillah...masih hidup lg hari ni,syukurrr dpt lg tgk org2 yg aku syg,n dpt lg nk JOIN this GA setelah mngalami plbagai PERISTIWA...~


CEPAT JOIN, KLIK SINIiii segera sebab nye :: 11/08/2013 - 11.59 pm adalah tarikh tutup penyertaan woo~

sambil12 nona nak join GA niyy, nona mesti laaahhh nk review dulu.....so,telah pun ku REVIEW blog ini, blogger nan@nan-lime  as a nama profil :)

kalau dia UDA, akulah dara...huuuhh,,,, influence from CORNETTO ..#tetibekan,itulahh sy~#

ok,blogger niyy,,sungguhpun Jejaka jambuu,tp beliau lebihh suke wrne HIJAU,ok, x macam nona, ..iLOVEPINK,ILOVE MERAH JAMBU..sooo muchh,,ha..,jgn NK KUTOK!

kalau tgk pd blog, DAH NAMPK SGT, blog nan -lime niyyyy byk berrkaitann dgn ARTWORK! ! INSPIRASI! n nii first time sambil blogwalking,aku bce sal infographic..kehkehh..hr tu bru study...time EXPO ngn Enactuss..huuuuhhhhh~

ok,tangg INFOGRAPHIC yg disentuh tu,ye..salah satu seni gk laa..google je,byk sgt wrne!byk sgt bntuknyo~hewhew~
aku suke,,suke TGK...tp x mahir sgt pongg~

baru2 niii, jd team annual report untukk ENACTUS ku, dh try2 infographic tp agk payahhh,naseb laa ade abgg..huhoo..bukn abg sbnr..abg seniorrrr...dy pakarr,,bile dy ade mood n rajinn lahhh..huuuu~

==eh,,stop,sambung revieww semulaaa==

ok, 'LimeCreative's  produk  nii dah  agak meluas rupanyaaaaaa~

well....time nk like page tu,baru lah perasan.........
rupe2nye, aderrrr  LIME GADGET !!!! n SKRG, dh ade INI juga!!!

wokeyy,,awesome! sempat aku mng'invite'  kwn2 fb japp....sbb ade  mcm2 kan.antara nye gadget lerr..yg ramaiii berrminattt~



dahh kenapaa tetiber gmbaq niyy..hewheww~SEBAB ade pinkk..! *gmbo hadiahhh yg LUMAYAN da BOMBBBbb  sumerr aku  x mohh SHARE,gmbo ni pulopp aku letakk..*ngeeyyyy, MAAF,MAAF....ni gmbo aderrr dlm blog LIMECREATIVE niyy gk...~omey,,nona suke dong!

DAH2,now,mse aku untuk komen2 sebab,aku ter BACA  dlm blog blogger nan nii,dy suh komen sal blog..even blog aku sndiri pn BYK kurgnye,sje akuu nk komenn jugkk,

huuuuhohuuu~KOMEN MEMBINA UTK BLOG   (kot)
1 je nk komen,yg word home, ispirasi and infographic kt side kiri tu, x leh ke tukor jd icon CUTE? huhuu...
erk,sbnrnye,sbnrnye.saya klikk..tp TAK KELUAR  pong,,pasal tu cm nk suh edit lg jewk..*emm,mybe line sy yg sloww kan....mihmihmihh ^__^
--------------------------------------------------------------

NEXT, aku joiinnnn sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbb:: (walau tak diminta,aku nak jugkk type,ikut mood nona la yaww..huahua)

1. SUPPORT. aku nk SUPPORT BLOGGER2 yg ado......tu yg kdg2, GA yg kne entri kreatif aku join,kdg2,yg gune en random.org pungg aku joinn!

2. MASA. even nk support,if masa tarakk adooo........., memey susahhh deyhh~ disebabkan MASA aku yg ade berbaki-bakii niyy,aku pongg rajiinn2 lahhh !

3. LINE WIFI.skrg ni,line wifi tak ler elokk sgt,amek mse dua hri gk lerr  nk type entri nii...*cehh tipuu..sehari sukuu je pungg* actually,masih loading lg,if GA nk yg byk2 nk kena follow n likeee...SO, ikut mood aku,mood aku semua timbul dan ilg dek krn masa besertaaaa line wifiiii okeyhhh~

4. sebab gmbr yg tertera kt bwh niyy..DUA SITUASI yg terdekat..huk3~


yeahh..itu,SITUASI 1, abg yg reti wt infographicc tu..mihmihmihh~ ok,yg lg sorg uh,kwn ,,n team ENACTUS same nonaaa...nk nunggu dy,,ohemgeee....nk suh dy gune dulu,if oke,plan nak beli dahh...tp lmbt pulak dy nk testimoni yaww!

erk,klu tgk picc..yg no 4 niyhh,yess,,yess,, ade kaitan ngn hadiah yg bakal diterima if ADA REZEKI.... jadi,gagah jugak la me REVIEW n blogwalkingg n BERMINAT pulakkk nk JOIN tuu..hahaha~

sgt penting,minat dan mncri peluang,then kena fikir betul2,baru ambil tindakan..mcm nk nulis entrii ..,kan...dh pike2 dahh.walau ade gk terpeleot nyer,aku teruskan! hewheww... seperti dlm ayatt INSPIRASI yg ade dlm blog LIME CREATIVE niyy gk ::

FORMULA KEJAYAAN HANYA MEMPUNYAI 6 PERKATAAN 
"Fikir Betul-betul, Kemudian Ambil Tindakan."
hikhikk..ok lahh...kire done niyy....mensharing,dan REVIEW!welcome to dunia blogging n blogger..thank you for sharing semuaaa....KUIKUIII~FORMAL naaaaaa~
----HADIAH YG AWESOME! Sila tgk sndiri kt blog beliauuu sana yerr..JOIN sekakii taww!---
 1) 1 x 30,000 mAh Power Bank - Untuk mereka yang mencipta entry yang paling kreatif. Diumumkan diakhir Contest.

2) 2 unit x Perfume Power Bank 2,600 mAh - hadiah ini akan diberikan kepada mereka yang membawa referral link tertinggi ke blog ini. Pemenang dikira setiap Minggu. Seminggu 1 pemenang akan dipilih. (Sebarang penipuan tidak dibenarakan)

3) 3 x free design service (header blog / fb cover) - Pemenang dipilih sendiri orang aku (Nan). Sesiapa yang dapat menambat hati aku, dialah pemenang.

----------------------------------SO,KLIK BANNER CPT2,lelajuu!!!!!!---------------------------------

and lastly, SEMPENA result ga nii PONG KELUAR MASIH DLM MOOD RAYE..., JADIk nye..nona UCAPKAN...!!

smg bahagia,berjaya.........dan sihat selalu,ceria di hari raya! yeayy! heee~slmt beribadah!

" Artikel ini ditaja oleh : Contest Blogger Jejaka Jambu."



Khamis, 25 Julai 2013

Giveaway Ramadhan & Hari raya datang lagi. syukur!

assalamualaikum,hye, alhamdulillah.masih hiduppp hari ini...............

so,dgn ini,mahu join inii....mane lah tahuu,rezeki nk rye  ker,rezeki ramadan nii kan..hehhee..

yakin lahh..DGN REZEKI ALLAH..!

 
blinkkblinkk!!! hihi, KLIK BANNER LELAJU...or kat SINI..........!

SIMPLE SGT2 SYARAT nye tawww...so tak ralat sgt lerr if no rezki , hehe~
tp HOPE lahh ade rezeki... :)

Dateline : 20th August 2013
lepas raya ye!
*pemenang dipilih berdasarkan undian manual.

HADIAH :

TEMPAT PERTAMA : RM20 & SPECIAL REVIEW BLOG

TEMPAT KEDUA: RM15 & SPECIAL REVIEW BLOG

TEMPAT KETIGA : RM 10 & SPECIAL REVIEW BLOG

TEMPAT KEEMPAT HINGGA KEENAM : SPECIAL REVIEW BLOG

*Hadiah mungkin berubah dari semasa ke semasa*
 
# nice, kan...even jumlah mcm tu, tp dikire rezeki gk,mne leh dpt free2 je DUIT kann...hewhew..n if review pun,,ade gk la org nk singgah belog ku,beri idea..hahaha...DONE!
 
~ smg ade rezeki nona.......amiin !!!!





notahati : dh beli daaa HERBALIFE,...wiwiiwiwiw,,smg sihat selalu,smg ALLAH beri rezeki dan  beriii peluang untuk akuu perbaiki diri..........perbaiki cara hidup,perbaiki sistem kewanganku...amiin ya rabbbbbbbb!!!!

Rabu, 24 Julai 2013

Giveaway by Ana

as salam.hye,nak join this ! saje aku..suke2...nk support blogger yg wt mcm2 segmen,GA..selagi trdayaa..aku bwt je..ngehehhe ^__^


Pemenang akan dipilih secara random
due date: 31 july 2013

 Photobucket 

done..!


Hadiahnya ialah:



 sepasang baju kurung peplum!
boleh pakai raya nanti !
 
x sure siapa yang nak pakai nanti..hahaha....tapi, sebabbkan wrnenye pinkkkkkkkkkk...so ILOVE itt sooo muchhhh!!!

Simple Segmen Saya Nak Kad Raya

assalamualaikum,hye..alhamdulillah..masih bernafas diri ini............nona sdg ingin mengumpul kad raye...kad raye yg sgt ekslusif,unik.ikhlas dari pgirimnye..hheeh


comeyyy angatt..hehe!! klikkkk la piic tuu..or kt SINI pon ADE....
memg betul2 SIMPLE,just klik n klik..............huuuhaaa!


Isnin, 22 Julai 2013

MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

assalamualaikum,hye,,,alhamdulillah..jumpe lg GA...

nona nak share sesuatu ni.......mane lah tahu rezeki bulan ramadan yg mulia nii..dh msuk fasa keampunan kna....hheee...~
hmm, dpt kad raye pongg bg nona dahh hepi giloss wooo!!!!!

cepat2 klikkk bannerrr !!! hehe


when i said klik banner..hehehe





alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..



jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih ..

Syarat-syarat wajib

1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ


2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post




CODINGENTRY

3) LIKE page NAMIE mini SHOP

4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)
5) Follow blog dedeq


Hadiah

1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1



2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1



3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1



4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15


Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)


okeh,ape mcm.bestt kann
well, dpt kad raye pong ILIKE wehh,,bukan salu dpt..kui3..~

 



Segmen Kad Raya by DiyanaHani

as salam.hye, alhamdulillah...dah masuk fasa keampunan pada bulan ramadan....
bersyukur sebb masih bernafas....masih diberi peluang merasai nimatNYA yg ESA.......

t a h n i a h h h !!!!
BRAVO! huhaaa!

dgn ini, nk try masuk segmen niy,klu dpt,alhamdulillahhhhhhhhhhhhhh  sgt2,,
ade rezeki nk dpt kad raye lg,this year, x byk segmen kaddd rye yg nona join...x mcm duluu lahh...

so,yg ni,hope aDooo  laa satu untukku..ngehehee=.=~

 

30 KAD RAYA MENANTI ANDA!! 
Pemilihan pemenang melalui random.org

love PINK.PURPLE...comel banner...mcm name tuan si pgnjur segmen niyy..hohoo.......Hmmm

..INCIK RANDOM, pilihhhh laaaaa sy ! ngeyyyyy3~

jadi,untuk yg ingin JOIN n dpt kad rye..(if ado rezeki..) sila KLIK BANNER or HERE !!!!



notahati : YA ALLAH..kurniakan rezeki yg  x putus2 kepada kamii..insan yg lemahhh,,,,,,,lalu berkatilahh ia...aminn !


Selasa, 16 Julai 2013

KAHWIN MUDA itu NICE !

assalamualaikum, alhamdulillah..syukur,, kerana aku sihat hari ni, bertemu lagi RAMADAN, bertemu lg blogg syg haku nii...




sebelum pape, mari lah selitakn jap je sepotong hadith ni, aku petik je dri incik gugel  :)

~.~ ##  Dakam nas hadis sebagaimana sabda Baginda yang diriwayatkan oleh Bukhari:

Perkahwinan itu Sunnahku,sesiapa yang tidak suka kepada sunnahku,dia bukan dari kalangan umatku” -(Bukhari dan Muslim)



ehh..tgk tajuk...saya umur 20...tetibe sebut tang kawen ! seriously, nona..? kau ckp pasal kawin?   OHEMGEEEEE,'' hehhee..CALON pun takde weiii!!!haha.....#***well..byk je yg dh kawen umoq 20 tahun..awal drpd tu pun ade....#

siape ckp zaman skrg semua confirm kahwin LEWAT sbb ekonomi, dan sbgainye,,tsktsk,,itu andaian semat-mata, hakikatnye....aku dh review,,,byk je blogger kwen awal.........
antaranye ialah ::

1) DENA BAHRAIN 
 nak tgk saat akad nikah..klik SINI



sweet taww dorg ni kawen, lain drpd lainn sgt kahwin tuuuu .. meh la tgk SINI and ok,ringkasnye lagii..meh SINI

ye,ini dia. IRINE NADIA, yes, umur same ku, and dh kawen dan hidup bahagiaa wooo !!!

aww...awk comel lahhhh hehee !
  



sebenarnye, aku x nak ckp banyak pun pasal ni. aku cuba nak share tentang video UAI yang aku baru je TENGOK, hahha..smabil study my MUET, aku dgr je ceramah nyo..hheee..

--> yes, mcm mne pulak aku FOKUS kan, MUET n UAI, hehee,,aku mmbce je sbnrnye, then jwb, then tgk jwpn, it is ok, bukan nak hafal...xpe,kott,,masih boleh study, at least ade bunyi.if x dak bunyikk..mampuihh aku tidoqq...

so, dgn ini.............. mari lahhh tgk video ustaz azhar ni.......



confirm, GELAK. dan dpt sesuatu dari situ ** wink,dpt rase mcm nak KAHWIN AWAL wehhhh ** haha!!!!



notahati :: YA ALLAH , temukanlah dia..........untukku,seperti mane doa ku setiap masa dan detik.........sebelum umurku lanjut... :)



ciri2 nye??

grrr,, semua ade dlm doa aku..hehe,rahsiaku dgn ALLAH sahaja okehh..:)
dan aku sendiri kena baiki diri untuk bakal suamikuu jua kan..hahaha, HOiiyyyyyyyyyy,

dhlaa......rase cm sweet sgt entrii ni,,awwwwooowww!!!!




NOTAHATI :

Isnin, 15 Julai 2013

Segmen Hadiah Ramadhan by Diera Tekikushika

TOLONG KLIK BANNER, rugii kalau lewat2..hoho..
 Tamat : 24 Julai 2013 (12 malam)

assalamualaikum.tadaaaaaaaaaaaaaaa...wa sudah joinn meyhhhh...ini segmen........masyukkkkkkkk!!!

bolehh pilih 3 brg wo....MAKSIMUM nye lahh...so, HERE..

hheehe, i choose this ::

BAWAL yg no 4 tu.hope ade, klu xde..ha..tgk jwpn kt bwh2..hooho..gurauu!

next , nak PRELOVED ITEM, no 25 tuu...lau xde, sy terima mne2 preloved item... :)

next, saya mahu SELENDANG 3 LAYER , no  4, ade unsur kaler pupel uhh...kalau xde, bg jela selendang 3 layer yg lain..pong boleyy.. :)
hohoho :)



ok,,settle,,erk,,klu tiga-tiga dh xde??

ok, sy nk jugk lagi satu,,hahaa,boleh ke? hahaa..
saya mahu yg tu jela..,bawal yg mne2 je..boleyy? hahaha...~HAMBOI nonaa..lebeyyy ni...dh mksimumm 3, tiga jela kn..hehee... --> (yelaaa..sorryyy..)


kak pngjnur, sy nak yg mne2 pun klu pilihan sy tu memng dipilihh olangg.n sy terlewatt *oh keciwaa*..kecuali shawl lycra, ngak mau ye dong..hehe.bolehh??  please, brhrp sgt niyyy :)::)

EMEL SAYA : nur2dunia@gmail.com

dahhhhhhh ^__^ setle sumerr..ngeyy3~ SEMPAT JE NAK BODEK lg yaww?!




notahati : oh O.o.. hr ni ade tuttttttttttttt..huhuu...



Ahad, 14 Julai 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya!

bismillahh....assalam...hyeee..hello!!!!!! okehh,just nice,alhamdulillah..masihhh diberi peluang.......

now, joining this SEGMEN,bukan cikai2 punya naaaaaaa..ni segmen hebaq woiiiiii !!!!

 

yeahhhhhhhhh !!! JOM PILIH..PILIH-PILIH-PILIHHHHH...!!!!
tawaran dahsyat ni woiii ::  PLEASE lahh ketik2 banner tuuu...join sungguh2!!! mane tahu,rezekii kannn..!!!!! hahaa~hadiahh sangat2 menarikkkk!!!  p terjahh sendiriii naaaaa~


PEMENANG RANDOM DAPAT SATU HADIAH
PEMENANG TOP REFFRAL BOLEH PILIH 3 HADIAH

nona mahuu itu dua hadiahh .......... namanya::

1. BEDAK TANAKA
2.  100 KEPING SAMPUL DUIT RAYA EXCLUSIVE DESIGN (10 ORANG)

done, NEXT,

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping ENTRY di Pingje.org.
 
 
selesaiiii koje den..hahaa,ce try tekan...sume ade link memasing wehh~
 
lepas tu,ni step strusnyo
 
5) Follow BLOG, like pages dan klik iklan sponsor
6) Pemilihan pemenang melalui random dan top reffral
7) Tamat 24/7/2013 *10 hari sahaja*

FOLLOW
IESYAH 1 SHADHIRA 1 NAZIRAH 1 DR AISYAH
 
KLIK IKLAN *TIME KASIH*
SINI  DAN SINI
 
lenguh jugk leher duk nengokbnde2 niyy,huhuuu~
 
semoga ade rezeki,byk prtndingan untuk top referral ni..adehh =.=''
 
hahaha...ade rezeki,ade laaaaa..heee~.~
 
 



notahati: tak nak buka nasi hr ni..winkwinkkk~ slmt berpuasa..tahan lah hye hatii..huhuuu!

KittyQuenny Giveway

assalamualaikum,hye,,,hehe.time nulis entri ni..dh petangg..mood ptg adalah mood nk g bazar, hahaha

alhamdulillah..sehingga hr ni bertahan dan hidup untuk beribadah kpd Nye..kan...hhee...

NOW, bismillah.....JOM JOIN !!!! 

NAMPAK TAK......1O WINNERS will be elected...mane lah tahu kalau2 aku antara 10 org tu..kan baguihh !!!! hehhee~amiin !  so,please,ketik2 banner yaww...!!!!


Ruangan Sponsor :
Perfume from @dollyperfume x3
Lace Border 2 metre from @fashionbyrosewar
Custom Made Phone Case @cimieko_closet
Peplum Blouse from @qinafashion
Bedak Sejuk Tanaka from @nrstore33
RM10 voucher at @KittyQueeny  
Mask Korea from Mysara Abrahman like sini
Topup RM10 from Mysara Abrahman like sini

8 winners randomly of course .
2 winner most repost . Instagram only

End 19th July (Friday)

#done, slmt GIVEAWAY,smg ade rezeki k..amin ! heheh#

Ramadhan Giveaway by ZZ

assalamualaikum,hye,alhamdulillah..masih ade peluang untuk jumpe ramadan hari ini.......dan join GA....hehee

 

nice yeahhh,,,that lovee..hahaa..okehh, SILA JOIN SINI or KLIK BANNER yaww!!!

nona nk tag : queenpink, sis nanakimie, 
kak putih emas.....

and semua blogger yg jumpe ayat2 akuu nii.. ok yaww...bubyyee!

done ikut syarat yg agk simpleee..yelaa..gune khidmatt encikk RANDOM.ORG kannn!
hehee..ade rezeki, siapa snagka..dpt laaa..BEST2 woii..

my fb name : nona qiyah en.sani

Hadiah untuk pemenang:
Pemenang Pertama: Baju Muslimah (RM55-RM60)

Pemenang Kedua: Tudung Awning (RM45-RM50)

Pemenang Ketiga: Shawl atau Tudung Bawal (RM35-RM40)

Pemenang Keempat: Shawl atau Tudung Bawal (RM25-RM30)

Pemenang Kelima: Shawl atau Tudung Bawal (RM15-RM20)

5 pemenang saguhati: Topup bernilai RM10
PEMENANG DIPILIH SECARA RANDOM.ORG.
*Giveaway ini akan terbatal sekiranya peserta kurang dari 100*
So, taglah ramai rakan anda. 
Giveaway ini berlangsung dari 12 Julai 2013 sehingga 30 Julai 2013

so,tolooonggglahhhhh JOIN awakkkkkkkkkkkkkk!!!!

Sabtu, 13 Julai 2013

Let's join Hikayat Violet Sofia Giveaway

assalam.hye !!!! alhamdulillah..ni first GA untuk bulan ramadan yang aku join...GA KAD RYE sume lum smpat nk jenguk..ni curi2 masa japp..haha... nak join GA,jomm JOIN !!!!



haaaa....blog yg ade kaitan ngn novel2 gak lahh... meh klik banner or  ini ::  SUDI JOIN !

SO, NOVEL PILIHANKU IALAH  :: 

                                            Ingat Janji Kita
                                               by Murni Aqila


baju lain, kain lain??!! ohhemmgeee..hahaa..gmbo kt ats ni UNIK lahh!!
meh bg sinopsis sikit.... maybe mcm biasa tp aku suke part menyamar tuu..hahahah, tgk yg aku highlight kt  dlm sinopsis bwh niyyy...mesti ade mcm2 kann..heeee~


 Menggelabah Raimi apabila Tok Jalal mahu menjodohkan dia dengan gadis yang tidak dikenali. Kalau dibantah, mengamuk pula datuknya itu. Terpaksalah dia mencipta helah untuk melepaskan diri. Idea gila datang tiba-tiba. Sahabatnya disuruh menjadi perempuan.Nak tak nak, Adi turutkan jua permintaan Raimi untuk menjadi ‘makwe’nya.






Apabila tiba masanya.. “Eh... sesuai ke? Orang tak cam aku ke? Aku rasa kekok ni.”
“Sesuai lagi secocok. Tak mungkin dia orang boleh cam kau ni jantan. Aku sendiri macam nak gugur jantung tengok rupa kau. Sebiji rupa perempuan. Mantap gitu.” Raimi menyentuh dada Adi dengan kedua-dua tangannya. Bagaikan terkena kejutan elektrik, spontan Adi menepis kasar hingga membuatkan Raimi terpinga-pinga. Tanpa pengetahuan Raimi, Adi ada banyak rahsia yang disimpan. Dan Adi terpaksa berbohong kepada semua. Mungkinkah seumur hidupnya dia terpaksa memendam nalurinya?


HARGA PSRN : RM 21.00 je...hoho..JE? boleh mkn brpe kalii taww..haha..so,nk join?  please klik banner yaww!!!!

Khamis, 11 Julai 2013

sje try! hahaha

assalam,hye!!!alhamdulillah, masih hidup n brtemu lg ramadan yg muliaa~hehe, nice, nga update gune sony experia:!! neo wehh, hoho,x syok sgt coz kcik lorh nk type,tp krn syg,aku gagahh  jugk la..haha! ok la, first trial ni, hehe, slmt brposa!!!ade umur,jumpe lg,kann!!

Ahad, 7 Julai 2013

registration ENACTUS EXPOSITION2013..! tp aku balik JOHOR!! hope ALLAH EASE EVERYTHING..amin !

assalamualaiakum...alhamdulillah..masih hidup..masih brPeluang to see what happen..while exposition is held at PWTC........................

OK,aku BALIKK Johor hari niiii .sbb,.hmm....IN SHA ALLAH.ESOK KE..SELASA KE...AKU NK P CEK TELINGA japp....,nanti lau dh PUASA RAMADAN, TAK SEMPAT lakk nak buat.....hehehe..due to my muet listening and others is on  2o July2013, TIME PUASE, SO..WAJIB kauu aku buatt........SEDIH SGT sbb tak dpt pegi tp tentu ade hikmah nye kan ! in sha ALLAH.........

#YA ALLAH, tenangkan hati kami semua ENACTUS team from UniKL MICET n MIAT  untuk lakukan yg terbaik serta memuaskan.....especially presenters (abg kcik,bang hisyam, syazwan, daus, and shahira).........instructor,,zaty tu,,, team annual report, team teknikal dan.................
SEJUKKANLAH MATA SERTA HATI,SERTA MINDA JUDGES yg ada spnjg hari tu untuk menerima presentation kami ..., dan setuju dgn segala Question and answer yg disediakan,....

YA ALLAH yg maha PENYAYANG, kurniakan rezeki tersebut buat kami...kami cuba yg terbaikkk  !!!! aku yakin padaMU,sesungguhnya, kami tak dapat melawan kuasaMU,tp kami mahu usaha  mengejar rezekiMU...............luaskan rezekii kamii ya rabb.untuk sampai ke semifinal dan terus ke final...berilah kami pelunag itu, tahun ni YA ALLAH...dalm EMNE 2013 nii..amiin ..aminn ya rabb !!!


#sape2 singgahhh sini.tlg doakan ye................sebulan gk brkampung kt MICET nii..hehehehHOPEFULLY sgt ni haaaa,,#

Khamis, 4 Julai 2013

tulis penuh pghayatan


Assalamualaikum blog.alhamdulillah.hr ni sihat sikit drpd smlm..yes..my resdung menyerang..and tibe2 selesema..and today…ilang kjap…lme x mkn vit C uh.sebab.dh hbis.kne tunggu kwn balik Micet ni,bru dpt smula..ok=.=’ 
NOW..byk bnde nk cite..line slow sgt,update sikit.dptla  warning…huu..so,trpkse tulis dlm word nii..
Ok.tulis blog gune Microsoft word..heee~ nk try tulisan ni , byk jeniss..donlod mcm2,adehh..patut berat..
Sgt kejam..abg naqi suke sgt ckp aku nye lappy berat coz…LETAK VIDEO HELIZA…mcm2 pasal heliza…
Hellowww!!!! Heliza tu cunn..walau rmai yg cun2…dy je haku MINAT lebey sikit….ehh,,xphm jugk tuu..

Tp betul laa…bebel japp…try tgk cth :: lau jatuh cinta, pah tu ditnye, knp cinta dy...kdg2 mnusia akn blur..cinta tu dtg tibe2,,xde sebab knp jatuh cinta…sebabb…klu cinta tu bersebab….kemungkinan sebab2 tu akn pudar…
‘’ sy cinta sebab awk baik,awk blaaa..blaaa… sebab awk COMEYyyy…sebab awk….ceria….’’ haaa..memeyy mcm2 laa..but then bilerr dh putuss….? Ok,sebab kami tak serasi…hmm…,
ok,jwpn tu…aku bg DUA MARKAH je..winwkkwinkk!!~
aku dulu,CLASH sebab, aku wt istikharah.kesian dy.tp mungkin ni terbaik..jd nye,skrg..den mls pike lorhh soal2 KAWEN..even skrg..umur klu dh nk msuk 21 , pompuan at least dh start pike and bg trget..hahaha..~
ah,yg pnting,aku pike.cmne ngn bisnes kopok lekor abah aku ni?klu sume ade cite2 sndiri,siape nk urus kopok lekor tuu?sbb kan…SYG DAN RUGI kalau terbiar je… aq  xnk la abah aku jge ..niaga smpai akhir hayat…pstu, hmm, TAK TERUSKAN …??!

adik bradik sume pompuan…klu jd pape kt abah, confirm2..mak amek alih..mak yg selama ni suri rumahh..kdg2 tlg….mak pun msti risau… ye,manusia tak tahu siape pergi duluu kan….even mak aku sakit, x smstinye dy pendek umur…kami sume sntiasa doa..semua pnjg umur,,biar Jumpe cucu cicit truihh…! Hehehe ^__^  
ok,balik smula cite, walau bz ngn ENACTUS, and..MUET..aku always ..always risauu…pasal tu kdg2 aku pike..nk kawen ngn org yg niaga,,atau minat niaga gk..supaya,leh kami sme2 kembangkan prniagaan tuu…xpun..aku ngn adik2 gurlz aku tu sume jge bisness nii..TERBAEK woii!
klu mcm nabilahh..dy reti gk berfikir…dy nmpk cm MATANG sikit..haha..aku,,ok laa klu nk borak2..nk deal ngn org..in sha ALLAH..beranii lg..*skali tgk aku ckp,leh wt menantu kauu! Maniss je ~ layann je ~* then akilah..dy niii..kdg2 cekap..dan byk tnye.melawan..tp..lbey kurg cm akuu..kot..Cuma dy OK ~
hohoo… umur 20…nnti pejam celikk..ehh..dh 22,25tahunn…ok,klu mls pike sal jodohh,,n x doa,, x usaha..memey la dok jd pape…
so,continue istikharah taw..mungkin dpt jwpn dlm mse setahun..kan…atau lme lg….
jd,kne always bwt..sammbil tu,brdoa untuk PERNIAGAAN KEROPOK LEKOR kami ni…wt istikharah nk truskan atau tak..sebab,perniagaan ni,klu betul2 bwt..memg MULIA keje nye..untungg pn OK…~ YA ALLAH..tlg kami………amiin !


penah gk trpike,aku x sanggup tgk family aku pegi dulu,biar aku je g duluu…
tp bile pike balik..aku PENGECUT klu wt cm tuu.. huuuwwww..
SO, DON’T EVER TRY TO GIVE UP.ade sebab knp aku dipilih jd anak sulung kann….aku PERCAYA walau takut2….
 Cth lain..walau pemandu tu kdg2 dh PRO bwk knderaan uhh, tp still takut2 nk bwk..nak tak nak…berhati2 je lahh mse drive..*YE, akulah pemandunye..bwk en atos kdg2 seram wehh..dh trcalar sane sini gk laa..****

but its OKEH, selagi slmt,try jugk
 DRIVE…heee..this remind me at the first time I drive my car…and..mcm2 laa..LAWOK weyyhh!
haha# alhamdulillahh…xlame lg habis la ‘P’ akuu uhh…P untuk motosikal  n keteee…huyowww..*# wa dh PRO BRO!!! ngeyyy3~


not mine..ni zaman mude2..zaman kurus sikit..hahaha

#okeh laaa..ni je dulu,sekian lame x nulis pnjg..hohooo!