Bertanggungjawab ke atas orang yang kamu sayang
JULY 2018 !!

Rabu, 27 Februari 2013

FOOD MICROBIOLOGY :)

assalamualaikum,hellow! ni hao ! alhamdulillah...masih bernafass.. :)

lab report food microbiology ! OTW ! sikitt je lg ! bakal siap lahh dy ! ngeyhehehe~

dahh3...sambung bwt,   asyik nk UPDATE aje ! ape daa !!

Selasa, 26 Februari 2013

SENSORY and FOOD ANALYSIS TEST !!

assalamualaikum.hye,hellow,ni hao !! alhamdulillah.masihhh bertemu hari ini,skrg ini... nona,tlg jgn sia2kan masa yg ada :)

okehh..sempat lg update,..aku tulis sikit2 laahh,,,,
sebab,sambil2 hafal,dah penat sikit,aku tulis,kemudian.sambung,kemudian,tulis semula...dari dua ayat,jd tiga ayat,agak slow nulis entry ,tp still...nak TULIS sumtink here..hehe~.~

esok  ptg (25/02/2013),,akan ade sensory test,tp pg tu,..., kami diWARM UP  dgn food analysis test,,hohooo,!!,,okeh.....DAHSYAT nyer, weeeee..winkwinkk!! *__^

aku kann..........,memg suke sgt,sgt, LAB SENSORY FOOD taww..byk merasaa..sedap! nice ! pg ISNIN dimulakan dgn CERIA! memg salu x bekpes pg ISNIN,tp dtg lab je,ade lahh hidgn menanti untk kami rase, dan m'isi PERUT YG EMPTY :)..ILOVE it !!...*....tp..when it comes to QUIZ/TEST, terramat lahh fenning,sebab,segala ayat2 SCIENCE dh keluar kan tanduknye, menusuk2 otak aku nk bce &  hafal properly...ngeeeyyy~.~

ade nme2  mcm yg niii::: HALO EFFECT, expectation error, logical error...,stimulus error, dan etc lahh..!! tak trdaya nk tulis bagai2..tp..x salah 1 hr nnti aku share jugk dlm blog ni..huauaaaa :)

ok,time tulis perenggan ni,aku dh beralih arah ke  nota  food analysisss...woooo~.~ BIOLOGY ade, mcm2 aderr !! *tibe teregt memori dulu2,study dgn nak x nakk je,,mse nk SPM.sgt hard taww! but.when compare dulu and now, NOW lg ADVANCE TAHAP PEMBELAJARANNYA ! lalalalalaaa~.~
adekah matang sudah pemikiran ku inii??whoa2!! hehee~

hurm...perenggan yg ni.aku tgk jam dh jam 1.05 am ...gedik2 nk stay up ni skrg..lau x,kol 12 am aku dh gedik2 ats katil..tido lena2..sweet dream...

tp tonite,mcm laen sikit,hahaa~ mcm tak tahu nk update ape dh...segala bagai ILMU dh masuk serap dlm OTAK DAN HATI ~ now,let it rest..huhuu~ esok pepagiii sambung lg okehh,,time nk SUBUH nnti,in sha ALLAH laratt nk study lg pas subuhh,jgn lentok smulaa dhlaaa...kan?? hukk3!!~


ALLAH,..benar...,, aku usaha,harap pape yg diusahakn..ENGKAU bantu diiri ini..dan kwn2 lainn~ amiin !!!



 




Isnin, 25 Februari 2013

1st GA BY NANA - Spontaneous Picture

assalam.hye,okeh,syukur,masoh ok2..walau otak dh penat ..berfikir...seharian.. *sgt* hee~
dh lme x join,skrg aku nk JOIN ~join ni laa..GA2...di mane,klu ade rezeki,aku akn loncat2~kalau xde,aku akn try again !! # hehe#
NOW, gambo yg  agak SPONTAN yg aku suka........ialah gmbr inii....*suddenly aku SEBAK di dada*



this  is gmbo  yg maybe nmpk cm yase2 kan.kan..........

tp klu nk tahu,, ade story menarik di sebaliknyoo !!~ huhuu

ok,,cengginii :: aku as project manager untk program pd hri itu, ke sane sini,tepon siape2 yg x smpai lg,yg x settle ag...haha~.~

lepas tu ...time nk jalan2 pusing sne sini sambil tepon *bz amat betul* ...tibe2..kak mun tarikk...haa..tu diaa...itu bukn pegang hp sje2 n bergaya sje dgn phone okehh...time tu nga tunggu org angkt kol lettew x silap......

tetiberr,,x masal2... kak mun..yg sebelah tu... dy tarik aku..upz,,lg sikit nk trjatuhh..tp sempat cover jap..bg lepas amek gmbo dluu..truss senyuumm and gitulahh gayanye :)

ape pn keadaan, aku msti trus trsyum lau dh tahu org tu nk amek gmbo, lalalaaa *lau mood okayhh laaa *

#lepas dh 1 pic, trgoyng2 jugk laa lututt...huk3...tp xdelah cramp bagaii...hoho,,thanks kak mun ats segala jasa awokk !!~.~

okehhh,bg yg trbce .trnmpk CONTEST nii,jom joiinnn !!!
ni link nyerr~.~ 14MAC 2013 dh  HABIS tawww!!!


dh  CUKOP rase nye,cukup la tu, nk study for QUIZZES AND TESTS ..!! *AMAT  DAHSYAT*


bubye# loveyou# happy day# hope ade rezeki,in sha ALLAH#



Sabtu, 23 Februari 2013

sdg gigih FOOD ANALYSIS :)

assalamualaikum.dan hye,alhamdulillah........see..masih boleh bukak mata,telingaa...mulut...even tekak ni kdg2 mcm x ok ye..and perut.sakit disebabkan TEkak yg x selesa lau menyebabkan BATUkkk... hoho !!


okeh.nk cerita.skrg aku tga duk PULUN nk bwt report FOOD ANALYSIS !
huw2~.~ kt ats tu tajuk nyo..!! nice  name method yg digunakan untk determine PROTEIN tuu..kan??!
ha ha =.=''


 okehh bebehh,,entah mse tu terasa RAJIN amat,,maka...............inilah reference yg dipinjam dari LIBRARY :) .. hehe,,sanah...roomate aku ni pn sme borrow buku2~ well..since dh mkin lame jd student,kne rjin survey dlm bukuuuu.. JGN DOK COPYPASTA tenet jeppp  kn,kn,kn ! he he...

kalau b4 ni,internet, notes frm lect.semua aku guna elok2.NOW, try tgk ayat2 dlm buku.dan as reference setia la niyy,,hik3~ teringiinn sgt mnjdi PENCINTA Buku..lg2 buku sal future niyy,,hik2,,, (can I be an engineer??YES, must say YES !!! )...

VOUCHER BR1M pn dh sukses kt tgn skrg.tp.tp.hahaa..tgk laa cmne...opss..bukn nk CHANGE to CASH ~ nga dok survey n pkiaq apekah bahan bcaan dan alt2 yg mahuu akuu beliiiiiiiiiiiiiiiiii..! nk ENJOY,kne ade SABAR ~ ha haaha~

#dh laaaa...kne continue,x  leh REHAT lme2~ byk lg keje,,bukan FOOD ANALYSIS je k  nonaa !! *mlm ni ade,ade TALK with alumni,mayybe.....tntg SIFE/ ENACTUS ! hm.hm..nk excuseeee.tp.org len pn byk kje.... tlg phm.dan manage ur time sygkuu,,  PLEASE :)

nak JUJUR cmne pun,kdg2 kne bERLapiKK taww nonaaaa!!


Khamis, 21 Februari 2013

FOOD CHEMISTRY :)

assalam.dan hye,
esok KUIZ, in sha ALLAH...
KUIZ..UNTUK FOOD CHEMISTRY :)
terhingat cikgu Chemistry dlu..miz..........he he..
 
dan egt jugk kpd bio.mdm silvia...ade lg sorg,,lupo den.huuu~.~
 
dan esok jugak,hari pengundian untuk JPK..bukan JPM ..hanya JPK..tp ye,memg mncbr jugk,diberi surt layang2, dipuji,di...mcm2 laa..ha ha..hm,...entah,.hati skrg reda je kalau menang/kalah :)
 
sebab.selagi sy student, rase tanggungjwb still segar dlm diri :) dgn LAB yg agk FULL esokk, aku  tak nak terlalu memikirkannya dan tak mahu terlalu berdebarrr...

bila ALLAH takdirkan sesuatu,mungkin ade sebabb,jadi,haruslah mncuba dan mncuba :)

dan di akhirnya,berdoa...ape pun, hati bersedia, dan menerima :)

#nanti ade masa, nak guna baucr BUku...........adekah bnr berbaloi untuk org mcm ku ini??ha haa..
tHats oll..thank u !! ngeh3~


Isnin, 11 Februari 2013

EXPEDISI KE GUNUNG DATO !

ASSALAMUALAIKUM.HYE.HYE~

hehe,alhamdulillahhhhhhh.smgt lg untuk hidup pd hr inii~
dh  seminggu jugakk laaa title kt ats tu aku laluiii !!~

smpi kki dh sakit dan elok semulaaa..bru ter RAJIN HUPDATE koo0oo! hhehee

meh nk share kt blog, boleh simpn kenang - kenangann ~-->ade ke ayt ginihh??layan kann ajeeeerr!

okehh..pg...sewawl 7 pg, dh aku n sanag kua bilikk..depa ckp..ade bekpes....
turun2...ade lahh dlm 1 per 2 jam je tungguuu srpn =.=''

okehh,puas hatii..mkn meehoon, dan aku ngapp smpi dua pinggan~ sebabb,pinggan yg prtme,dpt sikit je,,hahaha~

tuptap.dupdapp..berttolakk lahh ke saner~gunongg dato ngn U tmpt aku tu,kjp je smpai,x jaohh mne~.~
 time ni, kenangan g KEM PLKN di ULU PARI REMBAU..dlu menyengat akuu~lalalalalaaaa!!~!!

gungung dato ni kire kali kedua laah aku dakii..tp.time kt kem dlu, idak lahh smpai puncakk...teman skdr smpi tmpt lapang.untuk berkhemahh jo ~

now,yg mmbuat aku tertarikk tu, sebb,anim dok ckp...smpai PUNCAK! whoa! dgn dhsyattnye ! dan excited trlebihhh..., memg NIAT aku...nk ke PUNCAK la kn ! demam ka...lapow cmne pung, penattt cmna ponn,,tetap nk ke sane ! ha haa~

memg mula2  tu,laratt laahh nk bwk beg ..berisi 1 botol air bsar dan 3 botol kcik~..n tlekungg~.~

but then,lme2~kwn baik aku jugkk yg tlg.nme dy.nme dy............sanah.....hehee..aku...qiyahh,,dy sanahh..huk2~


ini bukan gmbo tipuuww,,ini memg VIEW dri celah2 nk ke PUNCAK !!~winkk#**

disebabkn LINE SLOW,mlz upload byk2..so.laen kali je laa..ok my bloggg !!!
huhuuu~nk p LEGOLAND satgii.so, ta ta kamooo !!!~  hehee