Bertanggungjawab ke atas orang yang kamu sayang
JULY 2018 !!

Sabtu, 23 November 2013

(FYP) nakk buat sensory

as salam,hye...alhamdulillah............masihh bernafas kini, mlm td settle tgk long weekend! suke,sgt,suke,sgt! PUAS hatii taww! bile dpt tgk,smpai habiss...HORROR! SERAM!! NICE ! and love it,tak sia2 rm 1 gue,heww~x mcm movie' second sight' kot, yg tu,horror,kelakar,romantikk..sume r adoooo,
 (melepas rm 1o.50 sen hakuuu pd mlm tersebut,beria kann midnite...hewheww~


dan.....epyyy storyyyy......selesai sudah proximate analysis untuk FYP ku....

done with ashhhhh, n moisture......nk calculate je tinggal......huwwwhhh, mcm2 dugaan....hmm, dgn DESICCATOR tetibe melekat kuat........

pelbagai method we olls try nk bukakk..skjp gune benang,bg ade space antara penutup uh dgn bekass nye, hahaha~
then try tarikkk lg kuat2,sampai senak dah porut den,hahaha...~

pu3,aku n zuuuuu , punya lahhh takut bak hangg ! hahhaa~risau taww, coz byk lg crucible dlm tuuu..if taklehh gakkk,alamatnye,kne siap2 duit,untuk gnti,x kerr sedeyyy nntiiii???!

ahhaaaaa.........iniilahh desiccator,kebal idokk!

well....after usaha,x berjaya........we r waited till one half n hour n 10 mins,. fuhhhh.....dahsyatt,dahsyatt....kesian kann kami.but at the end, abg technician gk yg tlgg n ade lahh hero2 lakii yg time uh nga bz gk wt lab.....thankk youuu,klu tak,,hadoii..lambat lerr siappp FYP kuu,lg malass nnti,tkut je,heheheh!


tetapi, sensory.in sha ALLAH, next week, barulahh jadikkk~poster done, tmpal,done.......

we use this to sense sumtink kan...ini penting,nak letak dlm discussionn kamii.....as a final year student,lg2 group aku,yg memerlukan sensory process..........bersyukur sbb masihhh  ade semua  anggotaaa untuk evaluate fods n drinks....ape2 meal laaahh........huhuuuu

opsss,ok ha,nk p post kt JPM or SCDL sat.ok r, till meet agaiinnn next time,my blog...muahhhxxxx!!!!

bubyeeee, tQ!


notahati : andai itu terbaikkk.....

Isnin, 18 November 2013

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

as salam, haiii..alhamdulillah..maish berpeluang,yeah,peluanggggg!!

jomm lerr joinnnnnn

ha,'sejuta langkah kembara impian' !!!! terbaekk broooo! KLIK BANNER di atas untuk terus JOIN !! ok....~

Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


so,ape tngguu  laie.....SIMPLE jakk syarat2 nyerrr....:meh aku copy paste kate2 tn pngnjur~.~



ASSALAMUALAIKUM



Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013




SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini

2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..


Simple saja kan..



HADIAH :

1 helai baju I Love Blogging

2 helai baju Geek

2 Fridge Magnet Krabi

5 Keychain Krabi



Pemenang akan di pilih melalui Random.org

Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 


Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..




Ahad, 10 November 2013

Preloved Novel Giveaway Part 3

as salam,hye.........~.~

nice to meet my blog,nice to meet this GA , hewheww~
Tamat: 12 November, 10 malam

kpd cik  empunya GA , saya dh wt semuaa,tp tang twiter, sy.........dah x bukakk.and passwod...already forgot , sorryyy dekkk !!!

novel pilihanku ialah :

cik blogger


novel BUKAN AKU TAK CINTA, mcm dh sokmo sgt lebih kurg ceritaaa woo, haha.so. nona pilik ..
Cik Blogger ^__^ ngeeeee~

sekian saja, smg ade rezeki nonaaaa......amiin !

Khamis, 7 November 2013

terima kasih,block saya

as salam, hye

alhamdulillah.masih bernafas.walau pun ada benda yg membuat aku sesak kejap :)

dia, dahulu, aku panggil syg, aku dipanggil ayang

dia dan aku tidak bertemu dlm istikharah ..

dia tiada lg ape2 dgn aku..

dia aku delete daripada semua, FB, TAGGED, dan hp...
dia ingin berkawan smula,
dy , aku terima untuk kawan di facebook...

TAPI 
tiba2....,

dia block aku
dia tak deactivate pom..
dapat kulihat dy dlm FB adik, fine

TERIMA KASIH

Selasa, 5 November 2013

Giveaway Jom Menang

as salam......jommm JOIN jappp niyyy ~







KLIK
BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii)
Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii)
Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv)
Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida



TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

SAJA JE JOIN KURSUS KAHWIN walau tak tahu di mana TULANG RUSUK :)

as salam.hye.alhamdulillah..........masih bernafas, masih dapat aku pegang laptop niy,masih dapat tgk kawan2 aku,masih dpt tgk ulat buluu yg masih berleluasa di sekitar rumahh sewa kuu iniii.huuuuhuuuu~

finally, aku pegi jugak kursus kahwin tu, OK..SEGAN nak bgtahu,sgan nyaaaaa~ hahaa~

 ~
**~gesel2 tangann, kelip2 mataaa....haihh, #lempangg japp# 

baru2 niy,aku telah berjaya menghadirkan diri secara penuh ke KURSUS PERKAHWINAN :)

Whoaaa, bunyik mcm aku dh nak kahwin kan :) aww,sedap bunyiknye ~

sejujurnye, memg kdg2 rase mcm GATAI jak nk berumahtanggaaa :) phewwww~ haha~

tapi,apekan daya, tulang rusuk lagi sebelah niy , tak dijumpai lagi, still beristikharah, masih terkelamkabut  hiduppp ~ ***paling penting, FYP,masih in progress...grrrrrrr ****


hmmm, memang dah cadang masa awal sem dulu,kalau ade kursus kahwin,aku nak pergi,sebab..........belum tentu nk degree kat MICET lg , lepas tu, aku tak tahu bile aku kahwin........kan
so,nanti mudahkan urusan selepas niy,tak payah stress nak fikir lg :)

betol,ade yg ckp,ah, 'nak p ngn BAKAL HUSBAND nannti,baru ade  FEEL' 

okeh,memg tak salah, suke hati laah kan.cuma,aku nak tahu ilmu tu awal2,  hehe,lepas tu, tak nak lah nnti,mane tahu.  klu husband aku tu jenis yg suke byrkan untuk bakal bini dy, hbis kena byr byk kangg.haha.so,aku tak nak susahkan dia  ,#ok,POYO kerr #

then,kalau lah masa aku terhad time dh nk kawen,tp dia mse tu,byk masa,takpela kalau dy pergi je,sebab aku dh p, takyah nk gadohh2 cari masa lakk kan...........

lg 1 sebab, mane tahuu,klu lahh bakal suami aku tu , rupa2nye,dah penah p program cm giniyy deyy, haa,x ker nnti aku sorang2 pulop...? hehe~





mak aihh..hehe.tgk banner.ustz DON DANIYAL lahh ! hahaa

ok,harga yg agak berbaloi kann :) tgk poster kt atas, excited tahapp satu aku dh datangggg taw!

ape pun, ilmu nih,kalau dh berniat dri awal, walau pun dh cancel kan at first, then lastly, mira ajak, haaaaa.....terusss aku ckpp,nakkk joinn..hahaha.tak jadi cancel,dpt jugk sijil kahwin,hehehehe~.~

paling Penting,tlg pegang ni  nona syg,syg2 sekalian ::


ahaaa, aku lalui perasaan segan....hehe,kena bersiap awal pagi, dua hari berturut-turut, menahan perut yg lapar dan buka mata sebaiknyaaa untuk menerima input , haaa.dh menempuh suatu jalann lah kan. hahaa~


okeh,tgk,nmpk x aku kt situ,smgt kan aku,hehehe..air mesti sntiasa adoooo~

next..yes...........tgk, bile aku tgk niy, keinginan tuh bertammbahhh laaa awk!!!!

saat ' aku terima nikahnya' ...ye,mesti rasa mcm berat tanggungjwb tp still in happy mood ^__^ kot :)

Perkahwinan atau nikah menurut bahasa ialah berkumpul dan bercampur. Menurut istilah syarak pula ialah Ijab dan Qabul (‘aqad) yang menghalalkan persetubuhan antara lelaki dan perempuan yang diucapkan oleh kata-kata yang menunjukkan nikah, menurut peraturan yang ditentukan oleh Islam


hamek! modul~ nanti nak kahwin,sila baca semulaaaa..ini baru asas je,dah kawen.lagi byk benda tahuu , iye dakkkk... ^__*



 FINALLY, I GRADE dahhh !!!! TAHNIAH to myselffffff , ngeyhh, ngeyhh!



terpampang nama penuh dan IC aku yg benar lagii benarrrr ! wa,wahhh!!!!

#semoga nona menjadi manusia yang sgt tabah, dan dapat menjaga keluarganya dengan baikkkkkkkkkkk#

#smg nona dikurniakan jodoh dan tulang rusuk ku  yang  boleh membimbing, yg di mana keluarga kami saling memahami dan menerima ~ *KELUARGA IS NUMBER ONE ! **

amiin yaaa rabbb !!!!!!

Khamis, 31 Oktober 2013

Shaklee Wardrobe : Giveaway

as salam,hye,hyeee!!!!

shake,shake! hehee...okayhhh.... alhamdulillah.sebbabb.masih alive till todayy ! yuhuuuww!!

okeyh, sebelum join, nona sukeicte nk bgtahu,shaklee niy produk kesihatan yg OKAYH and TIPTOP

well,before jumpe shaklee,nona terjumpe others,so,not yet try lagi..maybe one dayy....maybe...?

hahaa..dahh...NK JOIN............smg ade peluang,nak gak merasa shaklee,,produk hebat niyy,hik3!

  
that all.........tgk DUE DATE........hope ada rezekin nonaa~ dahlaa syarat pomm SIMPLE sajo ! lovee it, go,shaklee,go...!!!!! hehe

DONE, SENT ! ~

Sabtu, 19 Oktober 2013

perkahwinan di KELANTAN

as salam,hai!!

ni gmbr raye aidilfitri hr tu,tp ape slaahnye,letak kan.haha~LAYAN~

alhamdulillah..........telah slmt berhari raya aidiladha, dan telah kembali ke rumah sewa ku di naning nan indah inii~ .~ sgt^^^^indahhh^^^

zu ade, sanah pun ade daaaa~so, x risauu la balik awal2~ well,rumah sebelah,dh ade org baruu
org tu, pkerja HONDA yg ade brhmpiran tmpt kamiii !!!

WOWOWOWWOWWW! HAHAHA~*kenyit mata,angkat kening, tgn tutup mulut,TERSIPU MALU,  hekhekk^__^

sebnrnye, x nak story pnjg2 pung,sbnrnye,cerita ni agak dh lapuk,tp ruGi  r kalau TAK SHARE sini, and, RUGI kalau tak wt entri baru smntara LINE WIFI laju gilers~

senang ckp, hari rabu mlm tu, aku n sanah n abg long nye telah pulang brsme2 ke KUANTAN PAHANG, rumah depa ~
serrroonnokkk jalan male2!!!! suko, lagi2, gune jalan dalam,bukan HIGHWAY, dpt tgk bgunan2,even dh gelapp mlm2 bute =.='' hehehe~

next, secara ringkasnye, smpai dlm jam 3 pagi,,amek kauu,dh susahh nk tido...sebbabb.abg long sanah bg air nescafe OLDTOWN kt aq, perghh..memg mnatopp effect nyerr, hehe!

then, dlm hari jumaat cm tu, mlm tu..gerak g kelate deyhh~ hewhew~ dlm kol 12 cm tu lerr,jiran sebelh pung ikut sekalii! woww gtuu~ untung sanah, byk abg, so,knderaan pun ade jela....BESAQ2 lakk tuuhh!!

well,smpai kelantan,singgah rehat di rumah kakak sanah n abg ipaqnye, time niy laa,teregt kt rumah,,, n msj mak aku, dy suruhh cri pakcik aku,pkcik ASRI aku,merangkap abg mak aku, :) just nice ler klu aku nk mncrinye,wa takut makkkk! heheehe~

then, kt sane, untuk pgetahuan dan memori maniss, aku lg sangggup jage budak2 drpd disuruh duk dapuq,masakkk! wahahah! teruknye nona nyyhh,sobbsss!

ade skali tu, sanah tidoq, kepala aku pun dh pening,,so,join tidoq,sat lg mak dy bebel.ha,mule2 x layann,bolayan je,lme2, bile pke balikkk, ala......ni kn uma org, so,ape kate aku joiin je smeua bnde, kirenye, tido skjp je,then main ngn budak2 kt lua,main2 ngn ank sdre dy, ILOVE JGE BUDAK2  sgtt~
not cooking,,gahhahagahahaha~
kak long, ok,nmpk cun dahh,kecik2 nmpk cute n cunn~miss her laa ~she called me DOKTOR!!~

 kdg2 je kerenah dorg tu,kdg2 ok,,lg2 kak long...ala,rindunyee kt kak longgg~ngn adikkk~hewhew,,nnti depa dpt kwn, sebab...hehe..mempelai baru dahh pung slmt sah mengandung,wow,bunting pelaminn taw, AKU BARU je UPDATE blog, hehe,kak su dh PREGNANT,alhamdulillahhhh sgt   =)

ehh,x surprise! haha,lantakk laaa..hehe~ k,continue...:) well,majlis di jeli kelate, hmpir dua jam jugak jalan nk ke sane, bapok besar kelantan kann! haha~ smpai msjid, lepas tu, p uma kak su...and kami pun suko ler brgambaq....jom tgk niy ha :: slumber kamii, dpann org pun amek gk gmbo,sbb rugii klu x brgmbor sakannn, .hahah.baju dh lawa,shawl dh terletak elokk wooo~.heheh~apo laie nk tungguuu, JOM,SNAPP3!!

we are NEXT, yeayy! hahaha~calonn2!!!~



done,ok,done,,smbung wt lab report PICKLES,sje amek moooodddd niyy haaaa..yesss,terupdate,nnti nk update lg...suke.smg tetap di hati *****


Selasa, 8 Oktober 2013

1st Giveaway by Miss Fluffy

as salam,dan hye.............~

hari ni nak join GA,memg simple je syarat2 nye.ILIKE !

kdg2 line slow,nk followww pongg susahhh
tp GA ni, x wajibkan peserta untuk follow.................

so,i would like to join u !!!! hehe~


ala2 CUTE nye lahaaaii!!!!! cpt2 klikk bannerrr~

  • 1 x Set Wangian Mini Pack Scarf Perfume bernilai RM37
  • 1 x Pallazo Pant
  • 2 x Pashmina
  • 1 x Set Pencuci Muka & Mask Daiso Japan
  • 3 x 5 keping Shiseido Mask setiap seorang
  • 2 x Topup RM5 setiap seorang
haaaaaaaa,tu hadiah2 nye...........yerrr,  lumayan ler dgn syarat2 simple uhhhh~~~


kelik banner or SINI!!!!!
 
sebeummmm ::  27 Oktober 2013 , sila JOINNNnnnnn!!!! hewhew~

daaaahh laa,semua nga tidooq,,,aku nk edit bgaiii japp..huk3

Ahad, 29 September 2013

FYP,LI,SEM AKHIR

assalamualaikum...........hye.hye!

rinduu nye nak menaipppp..
di dlm blog......

sebab,hari2,aku type dlm proposal lahh, LI lahh..., edit itu,edit ini...........bace itu,bce ini......kalau boleh.nak cari tempat latihan industri yg dekat2 RUMAH den ajo, and nk wt FYP tu,betul2 mantappp!!!...
well,masa yg sibukk ni myebabkan  aku  kdg2 sempat hnye beberapa video dan blog sbgai penghilangg ngantuk dan makanann untukk rohani aku~tp TV ade, hbis bantai jugakk tgk..adooiiii!

huk3...student sem akhir yg dlm bidang doktor pom masihh ade masa nak update.....kauu nona?setakat sudent engineering je...heee~xkan masa tu TAKDA jugakk....cesss!

hikhikkk,sbnrnye, NIAT nak update memang selalu jo ado......!
namun begitu, MALAS tu dekat atas drpd niat tu,aigoooooo~

esok,lepas kelas,kami ENACTUS akn ke NSTP,
yessss..untuk ape,klu bukan competition.takdenye nk pegiy suke2 time bz2 ngn mcm2 ni ha~

but sebelum tu,disebabkan byk masa pd pagii tuuu, aku nak tunjuk proposal aku kat mdm dulu,next nak LAMINATE bnde yg should be dibawa ke sane nanti.esok ptg.....!

YA ALLAH, aku takut laaa..takut nk jge slide....hurmm,,hurmmm...!


Jumaat, 6 September 2013

alhamdulillah

as salam, hye..............skrg ni mcm2 isu HOT.......... hot yg terdekat ngn akuu,ialah HOT KES STUDENT yg memg should be dpt hostel....sebelum cuti sem , but tbe2, ha,hamek..x dapat.......

aku x dapat la nk huraikan sgt.........cuma yg mampu,bersyukur,sebab lepas kekalahan nk jd JPK,confirm susah dpt hostel,then aku n kwn2..dah cri rumah.so,alhamdulillah.sekian saja dari haku..

amiin ya rabbb ! bubyeee...nak balik rumahhh sewa!!!!!!!!!!!!! winkkwinkkkk

Selasa, 27 Ogos 2013

SOPHIE PARIS LIPSTICK Give Away!

as salam,hye.. :) alhamdulillah,masih hidup..
ok, jomm join,klik banner LELAJU,now!

 DUE DATE: 1/9/2013

wahhhh3,LIPSTICK lahh u ! hewhewww~



semoga NORNAQIYAH ade rezekii taw,amiin ! mcm best,nice je lipstickk uh,,hehehe~
sila lahh KLIK BANNER OR HERE...SINI..!

notahati : YA ALLAH, rezeki ku milikMuuu...AMIIN !


Ahad, 25 Ogos 2013

de rosa to 'Ai

as salam,hye,alhamdulillah........still having a life,yesterday,and now...........alhamdulillah.hope tomorrow will be fine too........

if looking at the title above, yes, that is name of  a boutique. De Rosa to 'Ai ...butik yg juall mcm2 TUDUNG deyhh~
sis sorg dlm butik ni, she is studying at UniKL same wif me............heeee~

love her collection very much , beli rm 20,free button..itu pung dh dikire DISKAUN , asalnye rm 25.hoho..! memey lerr..mkn  byk boley klu x terbang duet kt shawl...tp dh itu my minat,i interested to that shawl..sampai yg tudung bawal pung, i change to become a shawl style...huhooo!

 ini mcm saje nk tunjuk lesung pipit kan..kecacatan terserlah sgt wey! hee..

kalau tgk betul2,yes,memg ade tudung bawal mcm giniy...aku jumpe hr tu,time kt bazar raya tampin...
al maklum lah..nk buat MUET time pose hr tu,heee...

so,aku pung pegiy ler sane,jengah2....then.......o0o..ade tudung bawal,bidang besar jugk,bunga kcik2...tp ade dua tone kaler n corak...

tp warne x menarik...
aku kalau bole , memg nak ELAK drpd tudung bawal,dan beli ape2 pakaian secara on9 mlainkan ade dpt hadiah drpd blogger..heeehee~hoho...

disebabkan itu,aku terus cari , jalan2 sekitar tampin square tu,hihi..
tgk bju rye,wahhh kauu! melampau-lampau la u !
tp when i ask for a shawl yg labuhh.dorg said, xde, xde...
era tudung awning tu pulop dahh..haiyaa!

memey disappointed tp diamkan aje,lenguh2 time pose.menyebabkan aku malas nk mncri laie...

 tp lastly,time aku disappointed dgn PUSPAKOM mse tu, aku ter igt kt bilik kak huda ni, aku pun singgah bilik budak yg tlg jualkn tudung dy,next aq pon amek lerr shawl yg kt atas tu...
lepas tu amek tudung bawal yg mcm kt bawah ni haaaa,hihi


raye prtme lg aku dh gune,heee..tu bju awan nano or batu karang....baju tu nmpk cm brcahaya woii! hukhuk!

aku pike byk kali pike,tengokk k benang,tgk manikk,dua2 tgn pegang tudunggg yg lain2 wrne. nk save budget lg,hahaa...DASAT..hmmm..,

ok lerrr..DONE....aku nak letak picc hari raya time last raya........eh..ye2 je..or.time aku betul2 dh nak balik rumahh sewa gue, ohhh..my holiday become to end !

fuhh,challenging bangat dh aku rasa skrg,..........~










notahati : YA ALLAH,kuatkan daku............amin!

Selasa, 13 Ogos 2013

raya ngn nenek

as salam,salam lebaran,minal aidilwalfaizin,ok,alhamdulillah,pnjg umur lg untuk nikmati hfari rayo yg mulia! yela,sebulan dh kit puase kn,sedihh,syahdu den dongar takbir raya,brerti,ramadan dh poie,huk3..
n atuk dh xde da,brtmbh jumlah kubur yg kami lawati,
ok,lg syahdu oo

bcoz of tahun ni atuk belah abah kt nogori dh xda,so raye prtme memg giliran omak den la jwbnyo,kt parit sulung,batu pahat...smg pnjg umur,btmu ramadan next year k! amin!

a
syg nenekk! dulu salu alek uma nek,al mklum la,uma nek ngn hostel aq uh
cums 5 km je pungg ;-)


hehe,tema kali ni biru turqoise n pupel,haha
pasai pa??!
p
padal ni,mak n abh wrne pink n pupel gtuw kau!
ada la kisah d sebalik cite bju raye aih,hsha,,

gmbo kmi 3 bradik xda lak dlm ni,sobz,x pela,its okie,
selamat hari raya audilfitri, 
smg roh atuk dicucuri rahmat,damsilah atok d sane,

Khamis, 8 Ogos 2013

hari ini hr raye aidilfitri !

as salam,hye,alhamdulillah,hdup lg hr niyy :-d well,da lme x update awk, my blog..
hari ini hr raye! salam aidilfitri,maaf zahir batin :-d

Selasa, 30 Julai 2013

Jomm JOIN Contest Blogger Jejaka Jambu yg AWESOME !

petik bunga berkuntum-kuntum,
hye,hye...Assalamualaikum!!

alhamdulillah...masih hidup lg hari ni,syukurrr dpt lg tgk org2 yg aku syg,n dpt lg nk JOIN this GA setelah mngalami plbagai PERISTIWA...~


CEPAT JOIN, KLIK SINIiii segera sebab nye :: 11/08/2013 - 11.59 pm adalah tarikh tutup penyertaan woo~

sambil12 nona nak join GA niyy, nona mesti laaahhh nk review dulu.....so,telah pun ku REVIEW blog ini, blogger nan@nan-lime  as a nama profil :)

kalau dia UDA, akulah dara...huuuhh,,,, influence from CORNETTO ..#tetibekan,itulahh sy~#

ok,blogger niyy,,sungguhpun Jejaka jambuu,tp beliau lebihh suke wrne HIJAU,ok, x macam nona, ..iLOVEPINK,ILOVE MERAH JAMBU..sooo muchh,,ha..,jgn NK KUTOK!

kalau tgk pd blog, DAH NAMPK SGT, blog nan -lime niyyyy byk berrkaitann dgn ARTWORK! ! INSPIRASI! n nii first time sambil blogwalking,aku bce sal infographic..kehkehh..hr tu bru study...time EXPO ngn Enactuss..huuuuhhhhh~

ok,tangg INFOGRAPHIC yg disentuh tu,ye..salah satu seni gk laa..google je,byk sgt wrne!byk sgt bntuknyo~hewhew~
aku suke,,suke TGK...tp x mahir sgt pongg~

baru2 niii, jd team annual report untukk ENACTUS ku, dh try2 infographic tp agk payahhh,naseb laa ade abgg..huhoo..bukn abg sbnr..abg seniorrrr...dy pakarr,,bile dy ade mood n rajinn lahhh..huuuu~

==eh,,stop,sambung revieww semulaaa==

ok, 'LimeCreative's  produk  nii dah  agak meluas rupanyaaaaaa~

well....time nk like page tu,baru lah perasan.........
rupe2nye, aderrrr  LIME GADGET !!!! n SKRG, dh ade INI juga!!!

wokeyy,,awesome! sempat aku mng'invite'  kwn2 fb japp....sbb ade  mcm2 kan.antara nye gadget lerr..yg ramaiii berrminattt~



dahh kenapaa tetiber gmbaq niyy..hewheww~SEBAB ade pinkk..! *gmbo hadiahhh yg LUMAYAN da BOMBBBbb  sumerr aku  x mohh SHARE,gmbo ni pulopp aku letakk..*ngeeyyyy, MAAF,MAAF....ni gmbo aderrr dlm blog LIMECREATIVE niyy gk...~omey,,nona suke dong!

DAH2,now,mse aku untuk komen2 sebab,aku ter BACA  dlm blog blogger nan nii,dy suh komen sal blog..even blog aku sndiri pn BYK kurgnye,sje akuu nk komenn jugkk,

huuuuhohuuu~KOMEN MEMBINA UTK BLOG   (kot)
1 je nk komen,yg word home, ispirasi and infographic kt side kiri tu, x leh ke tukor jd icon CUTE? huhuu...
erk,sbnrnye,sbnrnye.saya klikk..tp TAK KELUAR  pong,,pasal tu cm nk suh edit lg jewk..*emm,mybe line sy yg sloww kan....mihmihmihh ^__^
--------------------------------------------------------------

NEXT, aku joiinnnn sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbb:: (walau tak diminta,aku nak jugkk type,ikut mood nona la yaww..huahua)

1. SUPPORT. aku nk SUPPORT BLOGGER2 yg ado......tu yg kdg2, GA yg kne entri kreatif aku join,kdg2,yg gune en random.org pungg aku joinn!

2. MASA. even nk support,if masa tarakk adooo........., memey susahhh deyhh~ disebabkan MASA aku yg ade berbaki-bakii niyy,aku pongg rajiinn2 lahhh !

3. LINE WIFI.skrg ni,line wifi tak ler elokk sgt,amek mse dua hri gk lerr  nk type entri nii...*cehh tipuu..sehari sukuu je pungg* actually,masih loading lg,if GA nk yg byk2 nk kena follow n likeee...SO, ikut mood aku,mood aku semua timbul dan ilg dek krn masa besertaaaa line wifiiii okeyhhh~

4. sebab gmbr yg tertera kt bwh niyy..DUA SITUASI yg terdekat..huk3~


yeahh..itu,SITUASI 1, abg yg reti wt infographicc tu..mihmihmihh~ ok,yg lg sorg uh,kwn ,,n team ENACTUS same nonaaa...nk nunggu dy,,ohemgeee....nk suh dy gune dulu,if oke,plan nak beli dahh...tp lmbt pulak dy nk testimoni yaww!

erk,klu tgk picc..yg no 4 niyhh,yess,,yess,, ade kaitan ngn hadiah yg bakal diterima if ADA REZEKI.... jadi,gagah jugak la me REVIEW n blogwalkingg n BERMINAT pulakkk nk JOIN tuu..hahaha~

sgt penting,minat dan mncri peluang,then kena fikir betul2,baru ambil tindakan..mcm nk nulis entrii ..,kan...dh pike2 dahh.walau ade gk terpeleot nyer,aku teruskan! hewheww... seperti dlm ayatt INSPIRASI yg ade dlm blog LIME CREATIVE niyy gk ::

FORMULA KEJAYAAN HANYA MEMPUNYAI 6 PERKATAAN 
"Fikir Betul-betul, Kemudian Ambil Tindakan."
hikhikk..ok lahh...kire done niyy....mensharing,dan REVIEW!welcome to dunia blogging n blogger..thank you for sharing semuaaa....KUIKUIII~FORMAL naaaaaa~
----HADIAH YG AWESOME! Sila tgk sndiri kt blog beliauuu sana yerr..JOIN sekakii taww!---
 1) 1 x 30,000 mAh Power Bank - Untuk mereka yang mencipta entry yang paling kreatif. Diumumkan diakhir Contest.

2) 2 unit x Perfume Power Bank 2,600 mAh - hadiah ini akan diberikan kepada mereka yang membawa referral link tertinggi ke blog ini. Pemenang dikira setiap Minggu. Seminggu 1 pemenang akan dipilih. (Sebarang penipuan tidak dibenarakan)

3) 3 x free design service (header blog / fb cover) - Pemenang dipilih sendiri orang aku (Nan). Sesiapa yang dapat menambat hati aku, dialah pemenang.

----------------------------------SO,KLIK BANNER CPT2,lelajuu!!!!!!---------------------------------

and lastly, SEMPENA result ga nii PONG KELUAR MASIH DLM MOOD RAYE..., JADIk nye..nona UCAPKAN...!!

smg bahagia,berjaya.........dan sihat selalu,ceria di hari raya! yeayy! heee~slmt beribadah!

" Artikel ini ditaja oleh : Contest Blogger Jejaka Jambu."



Khamis, 25 Julai 2013

Giveaway Ramadhan & Hari raya datang lagi. syukur!

assalamualaikum,hye, alhamdulillah.masih hiduppp hari ini...............

so,dgn ini,mahu join inii....mane lah tahuu,rezeki nk rye  ker,rezeki ramadan nii kan..hehhee..

yakin lahh..DGN REZEKI ALLAH..!

 
blinkkblinkk!!! hihi, KLIK BANNER LELAJU...or kat SINI..........!

SIMPLE SGT2 SYARAT nye tawww...so tak ralat sgt lerr if no rezki , hehe~
tp HOPE lahh ade rezeki... :)

Dateline : 20th August 2013
lepas raya ye!
*pemenang dipilih berdasarkan undian manual.

HADIAH :

TEMPAT PERTAMA : RM20 & SPECIAL REVIEW BLOG

TEMPAT KEDUA: RM15 & SPECIAL REVIEW BLOG

TEMPAT KETIGA : RM 10 & SPECIAL REVIEW BLOG

TEMPAT KEEMPAT HINGGA KEENAM : SPECIAL REVIEW BLOG

*Hadiah mungkin berubah dari semasa ke semasa*
 
# nice, kan...even jumlah mcm tu, tp dikire rezeki gk,mne leh dpt free2 je DUIT kann...hewhew..n if review pun,,ade gk la org nk singgah belog ku,beri idea..hahaha...DONE!
 
~ smg ade rezeki nona.......amiin !!!!





notahati : dh beli daaa HERBALIFE,...wiwiiwiwiw,,smg sihat selalu,smg ALLAH beri rezeki dan  beriii peluang untuk akuu perbaiki diri..........perbaiki cara hidup,perbaiki sistem kewanganku...amiin ya rabbbbbbbb!!!!

Rabu, 24 Julai 2013

Giveaway by Ana

as salam.hye,nak join this ! saje aku..suke2...nk support blogger yg wt mcm2 segmen,GA..selagi trdayaa..aku bwt je..ngehehhe ^__^


Pemenang akan dipilih secara random
due date: 31 july 2013

 Photobucket 

done..!


Hadiahnya ialah:



 sepasang baju kurung peplum!
boleh pakai raya nanti !
 
x sure siapa yang nak pakai nanti..hahaha....tapi, sebabbkan wrnenye pinkkkkkkkkkk...so ILOVE itt sooo muchhhh!!!

Simple Segmen Saya Nak Kad Raya

assalamualaikum,hye..alhamdulillah..masih bernafas diri ini............nona sdg ingin mengumpul kad raye...kad raye yg sgt ekslusif,unik.ikhlas dari pgirimnye..hheeh


comeyyy angatt..hehe!! klikkkk la piic tuu..or kt SINI pon ADE....
memg betul2 SIMPLE,just klik n klik..............huuuhaaa!


Isnin, 22 Julai 2013

MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

assalamualaikum,hye,,,alhamdulillah..jumpe lg GA...

nona nak share sesuatu ni.......mane lah tahu rezeki bulan ramadan yg mulia nii..dh msuk fasa keampunan kna....hheee...~
hmm, dpt kad raye pongg bg nona dahh hepi giloss wooo!!!!!

cepat2 klikkk bannerrr !!! hehe


when i said klik banner..hehehe





alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..



jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih ..

Syarat-syarat wajib

1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ


2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post




CODINGENTRY

3) LIKE page NAMIE mini SHOP

4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)
5) Follow blog dedeq


Hadiah

1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1



2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1



3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1



4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15


Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)


okeh,ape mcm.bestt kann
well, dpt kad raye pong ILIKE wehh,,bukan salu dpt..kui3..~

 



Segmen Kad Raya by DiyanaHani

as salam.hye, alhamdulillah...dah masuk fasa keampunan pada bulan ramadan....
bersyukur sebb masih bernafas....masih diberi peluang merasai nimatNYA yg ESA.......

t a h n i a h h h !!!!
BRAVO! huhaaa!

dgn ini, nk try masuk segmen niy,klu dpt,alhamdulillahhhhhhhhhhhhhh  sgt2,,
ade rezeki nk dpt kad raye lg,this year, x byk segmen kaddd rye yg nona join...x mcm duluu lahh...

so,yg ni,hope aDooo  laa satu untukku..ngehehee=.=~

 

30 KAD RAYA MENANTI ANDA!! 
Pemilihan pemenang melalui random.org

love PINK.PURPLE...comel banner...mcm name tuan si pgnjur segmen niyy..hohoo.......Hmmm

..INCIK RANDOM, pilihhhh laaaaa sy ! ngeyyyyy3~

jadi,untuk yg ingin JOIN n dpt kad rye..(if ado rezeki..) sila KLIK BANNER or HERE !!!!



notahati : YA ALLAH..kurniakan rezeki yg  x putus2 kepada kamii..insan yg lemahhh,,,,,,,lalu berkatilahh ia...aminn !


Selasa, 16 Julai 2013

KAHWIN MUDA itu NICE !

assalamualaikum, alhamdulillah..syukur,, kerana aku sihat hari ni, bertemu lagi RAMADAN, bertemu lg blogg syg haku nii...




sebelum pape, mari lah selitakn jap je sepotong hadith ni, aku petik je dri incik gugel  :)

~.~ ##  Dakam nas hadis sebagaimana sabda Baginda yang diriwayatkan oleh Bukhari:

Perkahwinan itu Sunnahku,sesiapa yang tidak suka kepada sunnahku,dia bukan dari kalangan umatku” -(Bukhari dan Muslim)



ehh..tgk tajuk...saya umur 20...tetibe sebut tang kawen ! seriously, nona..? kau ckp pasal kawin?   OHEMGEEEEE,'' hehhee..CALON pun takde weiii!!!haha.....#***well..byk je yg dh kawen umoq 20 tahun..awal drpd tu pun ade....#

siape ckp zaman skrg semua confirm kahwin LEWAT sbb ekonomi, dan sbgainye,,tsktsk,,itu andaian semat-mata, hakikatnye....aku dh review,,,byk je blogger kwen awal.........
antaranye ialah ::

1) DENA BAHRAIN 
 nak tgk saat akad nikah..klik SINI



sweet taww dorg ni kawen, lain drpd lainn sgt kahwin tuuuu .. meh la tgk SINI and ok,ringkasnye lagii..meh SINI

ye,ini dia. IRINE NADIA, yes, umur same ku, and dh kawen dan hidup bahagiaa wooo !!!

aww...awk comel lahhhh hehee !
  



sebenarnye, aku x nak ckp banyak pun pasal ni. aku cuba nak share tentang video UAI yang aku baru je TENGOK, hahha..smabil study my MUET, aku dgr je ceramah nyo..hheee..

--> yes, mcm mne pulak aku FOKUS kan, MUET n UAI, hehee,,aku mmbce je sbnrnye, then jwb, then tgk jwpn, it is ok, bukan nak hafal...xpe,kott,,masih boleh study, at least ade bunyi.if x dak bunyikk..mampuihh aku tidoqq...

so, dgn ini.............. mari lahhh tgk video ustaz azhar ni.......



confirm, GELAK. dan dpt sesuatu dari situ ** wink,dpt rase mcm nak KAHWIN AWAL wehhhh ** haha!!!!



notahati :: YA ALLAH , temukanlah dia..........untukku,seperti mane doa ku setiap masa dan detik.........sebelum umurku lanjut... :)



ciri2 nye??

grrr,, semua ade dlm doa aku..hehe,rahsiaku dgn ALLAH sahaja okehh..:)
dan aku sendiri kena baiki diri untuk bakal suamikuu jua kan..hahaha, HOiiyyyyyyyyyy,

dhlaa......rase cm sweet sgt entrii ni,,awwwwooowww!!!!




NOTAHATI :