Mediterranean Dinner Buffet di Renaissance Hotel Johor Bahru

Julai 11, 2019

Bertukar angin ke 'Mediterranean Dinner Buffet' || Baru baru ni aku try set buffet makan malam di Renaissance Johor Bahru Hotel. Set buffet ni special hanya untuk hari Jumaat dan Sabtu sepanjang July ni. Hari lain kalau datang, memang takda.. Menu nya confirm la lain daripada lain sebab ianya Mediterranean Buffet Dinner ! Rasa macam berada di Oversea gitu...

So, what is the special about Mediterranean cuisine ni? 

Haa.... ni yang buat aku teruja sebab pertama kali rasa masakan dari negara lain.. meskipun tak bercuti jauh-jauh... Makanan Mediterranean datangnya daripada negara seperti Greece, selatan Itali dan Spain!! Wow, woww! Bila lah kaki ni dapat jejak ke negara tuh semuaa... Syoknya!

Ok, berbalik topik..
Para tetamu akan dihidangkan dengan pelbagai jenis menu Mediterranean seperti di bawah:-


  • Roasted Meats
  • Spanish Pilaf
  • Pelbagai jenis kebab
  • Greek Salad
  • Tapas
  • Anti Pasti
  • Mediterranean Pizza and Pasta
  • Duck Cassoulet
  • Artisan Breads

All by Chef Arnold Miranda bersama his team !!

Ok, jom bagi air liur meleleh tengok set Mediterranean Dinner Buffet special nih !

 
Baked Seabass

Lembut, isinya mantap! Kena cuba tau !! Tau ! Sihat dan sedap!
Confirm awak suka jugakk! huhu


Salmon Capers Cream

Seafood Paella

Roasted Potato

Vege Rata-Touille

Duck Coufit Cassoulet

Inilah Artisan Bread

Mediterranean Pizza !

Green and Black Fettucini = Hasilnya ada di bawah....

Sila pilih nak bahan apa untuk dimasak oleh chef kita...hehee

Tadaaaa.....Ini hasilnya  bila aku mintak campur ..
Aku suka sebab sedappp...walaupun main masuk-masuk je bahan..
Aku campurkan Green and Black Fettucini~ Hahaha

Habis makanan berat, aku telan dessert pulak !

Dessert pun boleh tahan....aku suka semua lahhh!

My favourite ever ! Brownies ! Yummmy!

Banana Chocolate Cake

Blueberry Chocolate Cake

Ehh, tak lupa jugak....makanan bergoreng...
pisang goreng ada, durian roll pun ada... 
Area luar ada BBQ station, Sate Station...and.....daging kambing also ada!

My favourite sangat, inilah durian roll saya! Tak boleh lupaa keenakannya lahh !


Kenyang.... Puas hati sangat.... dengan harga dan menu nya yang superr sedap!



MEDITERRANEAN DINNER BUFFET
Hari : Setiap Jumaat dan Sabtu sahaja sepanjang Julai
Masa: 6.30pm sehingga 10.00pm
Harga : 
RM123 nett per adult
RM61.50 nett per adult( Umur 5 sehingga 12 tahun)

Untuk Booking dan pertanyaan
Call : +607 381 3322
email : partheeban.sundaramurthy@renaissancehotels.com
Whattsap : +6017 771 3327
Online booking : https:bit.ly/TableAppCafeBLD

You Might Also Like

2 00 otak engineer COMMENT

  1. Semua menyelerakan sungguh yaaa Non..
    Sila belanja Sis Non hehehehe

    BalasPadam
  2. ehhh menarik pulak ko edit gambar tu jadi bulat2 ekk

    BalasPadam

I appreciate your comments/ idea.. Give me support.
Thank You! And Come Again!