Booking Buffet Ramadan Tanjung Puteri Golf Resort, Pasir Gudang

Mei 19, 2019

Buffet Ramadan Tg Puteri Golf Resort|| Baru baru ni aku berbuka puasa di sini.. Korang yang nak gathering bersama family time buka puasa especially orang orang Pasir Gudang.... Bolehlah jadikan Tg Puteri Golf Resort ni salah satu tempat berbuka puasa Ramadan kali ni ..

Dengan berkonsepkan tema 'Balik Kampung' tahun 2019, terdapat lebih 100 menu makanan disediakan buat customer yang ingin rasai pengalaman berbuka di sini.


Opor Ayam Sri Medan

Gulai Kambing

Ayam Masak Merah




Aku suka Opor Ayam Sri Medan tu. Sedap!

Antara menu utama yang disajikan oleh Chef Razi ialah :-
1. Nasi Briyani dengan kambing Panggang
2. Gulai Daging Kawah Ibunda
3. Opor Ayam Sri Medan, 4. Ikan Tempoyak Sri Mersing

Selain itu, terdapat pelbagai Kuih Muih Melayu, Puding karamel, Jelly, dan kek sebagai pemanis mulut. Buah? Buah pun ada. Kurma memang shoupd be ada.. Ikit sunnah Nabi.. Hehe. Sedap sedap semua! Puas aku makan.





Puding Karamel


Most favourite aku..Kat sini... Bubur Lambuk Sayur dan Seafood.... Selalu makan yang ada ayam or daging je... Tapi yang ni memang sangat menyelerakan aku lahhh...


Nice! Rasanya padu! Macam nak repeat lagi...

Oh ya! Suka ulam ulaman..? Kat sini pun ada jugak tau...

 

Di sudut luar terdapat Live stalls yang menyediakan popia basah, roti canai, murtabak,  daging bbq special.... Semua dorang buat dengan pantas masa kita request... Dapat makan hot hot...hihi...

Cantik popia basah ni...hehe...





Apa lagi yang best....ialah adanya cabutan bertuah untuk semua yang datang berbuka. .


Teringin jugak? Jom simpan details ni dan book segera.... Sebelum habis Ramadan..

RM 98.00 seorang dewasa
RM 46.00 seorang kanak kanak. 

Untuk tempahan, boleh hubungi :-
07-259 6136/ 32

Email : enquiry@tpgr.com
Facebook : Tanjung Puteri Golf Resort

Instagram : tpgrjohor

Alamat :- Jalan Tanjong Puteri 1, Tanjong Puteri Resort 81700 Pasir Gudang, Johor.


You Might Also Like

3 00 otak engineer COMMENT

  1. Tiber tengok blog ko ni jadi lapar Nonnn...

    BalasPadam
  2. eh ehhhh...puding karamel!!!

    BalasPadam
  3. Hi Ray singgah balas kunjungan smbil follow sini #787

    BalasPadam

I appreciate your comments/ idea.. Give me support.
Thank You! And Come Again!