Sempena Hari Wanita: TGV Bagi Tiket Free Menonton Filem Captain Marvel

Mac 16, 2019


Hari tu sempena hati wanita sedunia, pihak TGV telah memberi tiket free untuk menonton filem Captain Marvel.
Aku tak pergi awal awal..tapi saja saja singgah...mana tahu kalau ada rezeki lagi petang tu.... Tak sangka ada! Fuhh..first time aku tengok semua perempuan je dalam pawagam....haha... No men allowed.

Angkat seorang wanita dari kerusi roda untuk duduk di kerusi pawagam


Sinopsis :-
Captain Marvel mengisahkan tentang seorang perempuan bernama Marvel yang mempunyai semangat juang bersama pasukannya Kree demi memenangi peperangan dengan pihak musuh, Skrull.

Dalam movie ni, dapat dilihat bagaimana seorang wanita mempunyai daya tahan fizikal yang aktif dan cergas dalam menempuh kehidupan.

Beberapa kali terjatuh sejak kecil, Captain Marvel tak pernah mengalah untuk berjuang...

Aku suka watak Captain Marvel dan Fury dalam ni...Sempoi dan enjoy.


Aksi aksi dalam ni memang best dan mencabar habis.  And bila aku tengok Captain Marvel berjuang habis habisan untuk dapatkan apa dia nak... Terus buat aku tersedar untuk tak mengalah...dan dapatkan apa yang aku nak....

Tak boleh tahan bila team Skrull ni boleh tukar tukar identiti mengikut siapa yang mereka pandang dan nak bertukar..

Scene kelakar pun mesti terselit jugak... Dalam ni korang akan jumpa watak kucing comel..kucing bukan sebarang kucing..huhu...


Sesuai untuk tontonan santai....dan bagi mereka yang suka movie hero hero ni......

Beberapa pengajaran yang aku take note:-
Semasa sedang berjuang...di situlah kita akan jumpa dan kumpul kekuatan kita.  .Ada jalan dan cara bagi mereka yang berusaha...



Sebagai wanita, kita ada potensi diri yang lebih daripada lelaki....kita pun kuat.... Emosi kita memang melebih untuk kebanyakan waktu tapi kita boleh mengawalnya dan jika berjaya dikawal...Macam macam perkara dapat kita hadapi.....

Yes. Be strong woman to achieve what you want..What u really want! 🌹❤
(08/03/2019)


You Might Also Like

5 00 otak engineer COMMENT

  1. Bagus tgv bagi tengok siaran free.. Wanitabesi hihihi

    BalasPadam
  2. Ada cadangan nak claim aritu. Tapi suami kata takut ramai yang nak claim, so dia belanja tengok Captain Marvel ni. Dia jaga anak hehehhe.. Syok juga cerita tambah dengan watak kucing Goose tu. Ada je aksi lucu dia buat kita nak gelak je

    BalasPadam
  3. berapa bintang kau bagi ni non

    BalasPadam
  4. Fuyooo ko tengok wayang free ea Non..huntunglaaaaa...

    BalasPadam

I appreciate your comments/ idea.. Give me support.
Thank You! And Come Again!