Maintain in Giving Love is One of Hardworking
NOVEMBER 2018 !!

Khamis, 13 September 2018

Bangkai Kucing Perlu Dikebumikan Jugak !

Hello. Syukur masih bernyawa till today ~

CHAKKKKKKK!

 Jangan kucing nih lompat kat aku sudahh !!

Ok, baru-baru ni aku terbaca kisah viral pasal kucing mati dalam mesin basuh dobi ! Tak sanggup nak letak gambar....Hmmmm.

Aku tak tahu nak cakap macam mana lahhhh, even aku bukan pencinta kucing, dan aku akan elak-elak lah kalau nampak kucing, TAPI tak tergamak la nak buat sampai macam tu..... Ahdoi !

Hari tu baby dimasukkan dalam peti sejuk, nowadays kucing masuk mesin basuh ! Apo gilo ini semuaaaaaaa...

Tadi aku terbaca petikan....Kira macam kata hati si kucing tu sebelum mati....adeh, hmmm


Sadis ! Maybe orang yang masukkan tu ada penyakit mental.....kalau betul ada sakit, so tak sengaja kan, itu boleh dimaafkan lagi..tapi kalau sengaja, memang nahas lah diaaaaa ! 

Hm, 

“Semua makhluk akan dikumpulkan di hari Kiamat termasuklah binatang, burung dan yang lain2. Keadilan Allah yang amat sempurna di mana kambing yang tidak bertanduk akan menerima pampasan / ganjaran dari kambing yang bertanduk.  Allah akan mengarahkan mereka : ‘Jadilah debu!’. Maka berkatalah orang kafir : ‘Alangkah baiknya kalau aku menjadi tanah (supaya aku tidak dibangkitkan untuk dihitung amalku dan menerima balasan) ‘(Surah al-Naba’ : 40]. Ini telah diriwayatkan di dalam Hadith Nabi (secara Marfu’) di dalam hadith tiupan sangka-kala”
[Ahmad Syakir. Umdah al-Tafsir ‘an al-Hafiz Ibn Kathir, 1/772, Dar al-Wafaa’, 2003].

Kredit : MUZIR WORDPRESS

Kat tempat kerja aku pon pernah ada kucing mati, sebab tak tahu si kucing tu ada kat tempat berdekatan..senyap jer masa tu... sedih gila tengok dia kaku .............

Then ada member bagi reminder, kalau kucing mati, kena kebumikan dia, bukan buang semata walaupun dah mati.... 

Ok, aku yang tak pernah hidup dengan kucing, barulah tahu pasal ni..sebab ada jugak aku dengar pendapat, ta perlu, just buang je.......tapi pas uh ade member bahan, habis ah..nanti kau mati, takda sapa tengok...mati terbiar macam kucing tuu .Fuhh, kuang ajo ~

Ingat ya, amal kebaikan kepada haiwan, tetap ada pahalanya. Mungkin takut dengan kucing, tapi boleh bagi makan dari jauh...?

 
'Alah, menyampah aku ! Takat nak amek gambo jer, bukan nak bagi aku makan'


HAHA..DEMAND EHHHH.......... Ok lah, tu je nak bebel....semoga si pelaku insaf, dan kita semua dilindungiNYA daripada melakukan perkara kejam macam tu............. AMIN



6 ulasan:

Sunah Sakura berkata...

huhuhu..tak sanggup akak nak tengok video tu..

PeRdU cINta berkata...

Sangat sedih...sebenarnya tak wajar berlaku hal begitu..

Mas Zull berkata...

assalamualaikum nona...sedih sgt bila kes viral bunuh kucing semlm...

Farahain ZFA berkata...

duluuu ade bela kucing nama Suzie. ain punya sayanggg dia..alahai.. pastu dia sakit dan bawak diri..sejak tuhh kita tau lah dia dh xde kan..

Ann Ishak berkata...

saya tak tengok langsung dan tak kan berani nak tengok, memang yang buat tu takde akal fikiran perasaan semua la

Siti Yang Menaip berkata...

sedihkan kisah kucing tu. gamaknyaa orang2 itu semua ='(