Bertanggungjawab ke atas orang yang kamu sayang
JULY 2018 !!

Sabtu, 30 Jun 2018

Beli Kereta Di Tijani Motors Sdn Bhd



Misi Mencari Kereta di Tijani Motors Sdn Bhd || Wow! Seksinya kereta kat atas nii ! Anyone mencari kereta baru? Sebab kereta lama dah semput-semput tuh? Atau terfikir nak bagi hadiah kat orang tersayang ??

Haaa, jom survey Tijani Motors kerana mereka menyediakan harga terbaik untuk kita semua tau~

Syukur kepadaNYA, pada hari Jumaat bersamaan 27/04/18 yang lalu, Tijani Motors Sdn Bhd berbesar hati menjemput JDT Blogger ke majlis perasmian perniagaan mereka.




Tijani Motors ditubuhkan untuk menjadi salah sebuah perniagaan automotif terutamanya dalam kategori kereta import terpakai yang dimiliki oleh usahawan Bumiputera. Ini merupakan langkah permulaan untuk mencapai 'Visi Johor Berkemajuan' dan seterusnya berkembang ke seluruh Malaysia.

Selain daripada lokasinya yang menarik, produk-produknya yang berkualiti,  Tijani Motors sebenarnya adalah pengedar kereta import yang pertama di Pontian. Wow !



Ok, bersama rakan niaga, Yamud Enterprise, Tijani Motors bakal menjadi pemangkin dalam industri usahawan automotif import terpakai di daerah Pontian. Untunglahh.. bangga siapa orang Pontian..hehe

Jom kasik geram tengok kereta cecantik semuaaa...padu !

 



Tijani Motors merupakan salah satu penjual kenderaan import, baharu dan terpakai  yang dipercayai dan berpengalaman. So tak perlu risau untuk berurusan dengan mereka.




Kalau nak tahu, sebelum nama berubah menjadi Tijani Motors Sdn Bhd, ia dikenali sebagai Tijani Transport Sdn Bhd dan telah ditubuhkan sejak 2013 lagi.

Scroll di sekitar majlis perasmian :)

 

Datuk Hj Mhd Tahir Bin Haji Mohd Noah, Pengarah Urusan bagi Tijani Motors 
sedang memberikan sepatah dua kata


Disusuli ucapan dari YB Datuk Ir Hasni 


 
Hadirin yang dijemput

 
Persembahan Video






SEMOGA PERNIAGAAN TIJANI MOTORS SENTIASA DIBERKATI 
DAN BERJAYA SAMPAI BILA-BILA

Amin


Tahniahhh Tijani Motors ! 


INFO LANJUT UNTUK SEMUA :-


Alamat      : Lot 979, Bandar Pontian Kechil, 82030Pontian , Johor

No telefon : (+6)013-685 4217 (Dzol)
                  : (+6) 012-709 9908 (Ismail)

Emel          : info.tijanimotors@gmail.com

Facebook   : https://www.facebook.com/tijanimotors/
Instagram   : https://www.instagram.com/tijanimotors/

============================================

Kereta baru? Pilih Kereta Anda sekarang !

====================================


 

Diinspirasikan oleh 'Misi Dekad Baharu Johor' yang telah diilhamkan 
oleh YAB Menteri Besar Johor dalam merealisasikan Visi Johor Berkemajuan,
Tijani Motors berjaya melangkah setapak lagi !

#JOMBELIKERETABARU !


Jumaat, 29 Jun 2018

Anda Design Sendiri Kemeja-T, Printcious Jadikan REAL !


Servis Printing T-shirt  - Hai semua. Baru-baru ni Nona survey pasal printing Kemeja-T Grafik di Printcious. Dah terfikir nak design macam mana untuk T-Shirt tuh nanti. Sebelum ni pernah try T-shirt cotton biasa, happy benor mak I tau, kain yang selesa, siap ada nama mak…. Now nak try Kemeja-T Grafik.

Siapa tak kenal Printicious ? Nona perkenalkan jap. Printcious merupakan salah satu website yang membuat servis menghasilkan idea /design kita menjadi real ! Camana tuh? Haaaa, kalau korang terjah ke sana, korang boleh tengok pelbagai barangan seperti T-shirt,  mug, bantal dan banyak lagi yang customer perlu design sendiri mengikut kehendak masing-masing. Wow gituuu kan~ Nak bagi hadiah untuk yang tersayang, atau diri sendiri? Mudah sangat tau !

img

So dengan konsep yang sama, kita dibenarkan untuk jadikan real Kemeja-T Grafik berdasarkan idea kita untuk design T-shirt tersebut. Kreativiti tiada hadnya. Printcious menggalakkan kita menyerlahkan bakat yang ada dan hasilkannya menjadi sesuatu yang berfaedah untuk digunakan. Semua di hujung jari! Kita create design atas talian, order….dan tunggu hasilnya sampai.

Kenapa Nona sangat tertarik untuk kemeja T ni ehh?
Hehee, tak lain tak bukan sebab ianya sesuai digayakan kemana-mana sahaja event, seperti hari keluarga, atau hari sukan disebabkan kainnya yang selesa dan tak merimaskan. Didatangkan dengan pelbagai saiz, dari kanak-kanak sampai dewasa boleh bergaya sakan dengan kemeja T yang di design sendiri nih. 

SAMPAI 2XL ADA !!!

Tahu takk, kain yang digunakan diperbuat daripada 100% fabric polyester, dan dicetak menggunakan teknologi percetakan heat transfer yang mana menyebabkan ia tahan lama. Ia juga mudah dibasuhhh serta..jahitan kemas, Itu penting, jahitan kemas, warna tahan lama. Baru nampak menyerlah bila disarung ke badan.

Kita bebas untuk mengubah suai kemeja-t dengan online design tools yang membolehkan menambah gambar, rekaan, dan juga apa jua teks pilihan. Tools yang disediakan membolehkan kita untuk membuat baju grafik kemeja-t anda sendiri. Boleh tengok segala rekaan atau contoh design di sini : T-shirt Idaman .



Pelbagai koleksi grafik, warna dan font tulisan yang banyak mengikut kehendak kita. Sama ada nak tepek gambar atau letak kata-kata semangat pada baju tu, sangat dialu-alukan. Cuba imagine, muka orang yang kita nak hadiahkan tu ada depan kita… Apa colour dia suka, apa ayat dia suka.

Berilah kegembiraan kepada orang, moga kita juga digembirakan semula .

Selain daripada hadiah untuk personal life, anda juga boleh pilih Printcious untuk hasilkan karya anda special for company tempat anda bekerja. Anda juga boleh letakkan logo atau servis apa yang company usahakan. Ini adalah salah satu taktik promosi barangan atau company itu sendiri.TAPI Tak perlu risau  kerana, harga borong juga ada disediakan khas buat customer Printcious.

Inilah pesanan penaja :-
“If you are looking for best company t shirt printing, don’t forget to contact them.
Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photobooth rental is your best entertainment.

Don’t miss to click here too 
Button Badges MalaysiaBulk Order Color MugBulk Order Magic MugBulk Order LanyardBulk Order Mousepad
We also welcomed any sponsorship to get sponsor for their event. Don’t miss out to grab this big opportunity by click here 
Sponsorship for Event “



~ Woww! Ok lah, nak start design….kalau lambat nanti idea hilang pulakk. Korang terjah je link Design Kemeja-T Grafik ~





Rabu, 27 Jun 2018

SALAM AIDILFITRI 2018 YOU ALL !!!

AIDILFIRTI 2018 || Hi Assalamualaikum ! Syukur masih bernyawa. Finally, my lappy already sembuh ~ Betapa kurindu nak berblog oi ~ kat HP, tak syok sangat nak tengok....i still nak guna laptop.

So sempena Syawal ni, Nona pun memaafkan kejadian ini, kuhantar repair laptop ke kedai :)


Orang lain dah start open house, kita baru nak wish raya ~ muehehe~

Selamat Hari Raya dan mintak maaf kalau sepanjang kenal di media sosial .... kita ada sakitkan hati awak-awak..... Yang memag dah jumpa dedepan, dah berwatsap jugak, maap kalau kata-kata i yang jujur and annoying kan anda semuaaaaa~



Adik, sepupu dan maksu akuu................

 

Grandma !

Kami beraya di Batu Pahat this year :)
-------------------------------



Ok lah, how your raya ?? hihi

Khamis, 7 Jun 2018

Wow ! Kini Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honour 10 Edisi Phantom Green !

Ekslusif di Shopee Malaysia || Hi ! Nona nak share something special yang mesti korang suka dan dapatkan... Nak-nak kalau handphone dah tengah buat hal, tapi bajet tak banyak...haaa, elok sangat ushar sekarang.. Siapa tak kenal dengan Shopee kan? Popular dengan harga barangan yang berpatutan setanding kualiti ~


Ya, good news , baru-baru ni salah satu online shop popular di Malaysia, Shopee telah bekerjasama dengan pihak honor untuk melancarkan honor 7A dan honour 10 edisi Phantom Green, pada jualan murah Super honour Day yang bakal berlangsung 8 Jun 2018 inii !

Ok, Apa yang best sangat dengan Super honor Day ini? 

SEBAB boleh dapat 30% diskaun untuk kesemua produk honor. Fuhh, ON tak ONZ !

Dan, the best thing is, honor 7A dijual dengan harga yang sangat mampu milik !


Only RM 429? Dengan spec yang berbaloi tu? 
Fuhh, murahhh, murahhh ~



Inilah dia spec honor 7A tuhh.

 

Syoknyaa kalau beli satu nih, bagi mak ke...bagi yang tersayang, dahla murah, spec pun elok je~

Display
·         5.7 inch 1440p x 720p + display with 16,700,000 colors, 283 PPI
·         18:9 wide screen
·         Multiple-point touch-sensitive screen

Size and Weight
AUM-L29A:
·         152.4 mm (L) x73 mm (W) x 7.8 mm (T)
·         Approximately 150g (including the battery)
AUM-L29B:
·         152.4 mm (L) x73 mm (W) x 8.05 mm (T)
·         Approximately 150g (including the battery)

Operating System
·         Huawei EMUI 8.0

Processor
·         Qualcomm MSM8937, Octa-Core (4 x 1.4 GHz+4 x 1.1 GHz)

Battery
·         Typical value: 3000 mAh battery
·         Charging duration: approximately 180 minutes from supplied charger [1]
·         Airtime: GSM: 31 hours, WCDMA: 18 hours. [2]
·         Standby time: GSM: 898 hours, WCDMA: 921 hours, LTE TDD: 811 hours, LTE FDD: 826 hours, Dual-card: 349 hours. [3]

Memory
AUM-L29A
o   ROM: 16 GB
o   RAM: 2 GB
o   Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)[4]
AUM-L29B
o   ROM: 32 GB
o   RAM: 3 GB
o   Expandable storage: microSD card (up to 256 GB)[5]

Camera
AUM-L29A
·         13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o   Photo resolution: up to 4160 x 3120
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         8-megapixel front-facing camera
o   Photo resolution: up to 3264 x 2448
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode
AUM-L29B
·         13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o   Photo resolution: up to 4160 x 3120
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         8-megapixel front-facing camera
o   Photo resolution: up to 3264 x 2448
o   Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
·         Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode

Audio/Video
·         1080P full HD video recording and video playback
·         Audio file format: *.mp3, *.mp4, *.4gp, *.ogg, *.amr, *.aac, *.flac, *.wav, *.midi
·         Video file format: *.3gp, *.mp4, *.wmv, *.asf
·         Image format: *.png, *.gif , *.jpg, *.bmp, *.webp, *.wbmp
·         3.5 mm headset jack

SIM card
·         Dual nano-SIM cards


Nak kena rembat jugak la rasanya..hehe... So, apa lagiii ?

====================================


Untuk menikmati keistimewaan pada Super honor Day, layari: https://www.hihonor.com.my atau https://shopee.com.my/honormy.officialstore





#SuperHonorDay #ShopeeMY