Lepaskan Cinta Jika Jodoh Tiada
DISEMBER 2018 !!

Ahad, 29 April 2018

Warna-Warni Ramadan Buffet Rilek The Cafe, Swiss-Inn Hotel Memang Memuaskan Perut !



Buffet Ramadan Di Rilek The Cafe || Warna-warni Ramadan bakal tiba ! Bestnya bulan puasa nanti, sebab ada pakej murah untuk mengajak ahli keluarga yang tersayang berbuka di tempat eksklusif dengan harga yang murah....murahhh...

Ok, kali ni Nona dan JDT Blogger berpeluang membuat review di 'The Rilek The Cafe', Swiss-Inn Hotel, Johor Bahru. Korang yang tengah mencari tempat berbuka puasa yang sedap dan mengenyangkan, boleh masukkan kafe ini ke dalam list berbuka anda ~



Tahun ini, lebih 100 sajian disediakan bertemakan 'Warna-Warni Ramadan' khusus buat semua pelanggan. Saya ulang, more than 100 sajian tau !

Menu yang dihidang adalah menu warisan Melayu, Cina, India dan pelbagai etnik lagi. Kiranya, kalau nak berbuka puasa dengan member lain bangsa, memang ngam ! Bolehh sangat lah, recommended..





Menu utama untuk Ramadan 2018 nanti ialah Sup Rawon, Nasi Briyani bersama Kambing Bakar, Asam Pedas Maharani, 'Kong Po Chicken', Laksa Johor, Udang Masak Lemak Rebung, Otak-otak dan banyak lagi menu sampingan.

Let's scroll out !


 
Nice Kambing Bakar !
CLOSE UP sikit...


Ok, asam pedas maharani ada 3 jenis:- 
Asam pedas ayam, ikan pari dan tetel.. Yang tetel ni jarang jumpa.



 


Sup ada, satay ayam pun ada.

 
Laksa Johor, kuah pekat, sedap :)


Nak mee apa? Spageti, Makaroni, Pasta...
Semua ada...syok betul !

Ok, Nona nak korang perhatikan keunikan cara atau style hidangan mereka.


First tengok, aku rasa teruja ! Yes, tak pernah orang letak kuali atas tong colourful macam ni..

Nice idea, so jom tengok apa ada di setiap tong tuh..












 
Bihun sup

 

Bulan puasa kalau tengok ni, lagi meleleh air liur !! Confirm !

Pergi ke dessert site pulak ya.

 


Tengok pada kurma, terasa rindu sangat pada Ramadan ~






 
Air asam jawa sejuk dan ABC, memang sedap kena kat tekak...

Overall, I am satisfied :)

Halal ke? 
Yes they are. Sijil Halal clearly terpampang di situ. Jadi, jangan ragu-ragu ya





REBUT EARLY BIRD PROMOTION NOW !

@Rilek the cafe

Voucher Purchase/ Pembelian Voucher start dari 1 APRIL 2018- 30 APRIL 2018 !

RM 78 nett / adult
RM 34 nett/child (4-11 years old)

SPECIAL DEAL - Beli 5 Adult vouchers, anda dapat 1 more FREE VOUCHERS OK !


NORMAL PRICE : RM 98 nett/adult, RM40 nett/child




For Reservation and Enquiries :-

Email - info@sijb.swissgarden.com
Tel     - +607 218 3333

Location : LOT 512, Jalan Syed Mohd Mufti, 80000 Johor Bahru.




9 ulasan:

Wan Zawawi berkata...

Nampak menyelerakan laksa johor tu

Sis Lin berkata...

Tengok lagi kecur lagi adeiiii...

Farahain ZFA berkata...

wowwww....betul2 colourful kannn...

Sunah Sakura berkata...

kannnnnn...menarik sangat letak dalam kuali macam tu...rasa macam berbuka kat rumah, cedok dari dalam kuali je..hahaha

Hans Hanis berkata...

nampak sedap2 makanan

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

puas tekak eh Nona

Noor Maizan berkata...

Uniknya presentation makanan dia...Paling terliur tengok desert tu, aduiiii,, nakkkk.

Mar Mansor berkata...

kambing is mesti.terasa kat lidah ni nak kambing golek.
Janji Kita

Cuya berkata...

hai nona..saya pun nona gak..nonasuha..kekeke just kidding..nasuha je,but member call me cuya..salam kenalan..jemput singgah