Bertanggungjawab ke atas orang yang kamu sayang
JULY 2018 !!

Selasa, 10 April 2018

JOM MAKAN :: Buffet Ramadan @DoubleTree by Hilton Johor Bahru



Jom Makan di DoubleTree by Hilton | | Ramadan datang lagi !! Yes, Ramadan bakal menjelma. Ok, usually dalam bulan puasa, antara perkara best ialah time berbuka puasa kan~ Semua benda rasa nak makan :) Yelah, seharian berpuasa, menahan perut dari lapar dan dahaga.


So hari ni Nona nak share tempat yang best untuk makan dan minum time berbuka puasa nanti. Bersama-sama JDT Blogger, kami menikmati segala menu yang dihidang.

Pakej Buffet Ramadan ditawarkan special oleh DoubleTree by Hilton, Johor Bahru sempena Ramadan yang bakal tiba. Tagline mesra mereka untuk 2018 : ' Jom Makan at DoubleTree by Hilton' membuat kita terasa nak makan juadah berbuka berkonsepkan Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet

Perkenalkan nama-nama makanan yang menjadi tarikan utama untuk menu buffet kali ini. Unik sungguh~




Confirm nak bertambah kalau makan semua makanan di bawah ni, let's scroll ! Huhu.










Hummus Bi Tahini makan bersama makanan di bawah









Selalunya Nona hanya makan nasi arab sahaja, yang lelain tak ambil port, but this time...Nona tahu pelbagai jenis dan menu selain menu nasi arab. Wow ! Thanks DoubleTree Hilton !

Chef yang memasak pun sangat professional, sangat talented, sedap gila ! I love all the foods !

*Lauk Kambing lagi sedap sampai menjilat jari ! Dimasak dengan pelbagai cara..Nak lagiiii *


Nyummmilicioussss ! Buka Puasa With Hilton @DoubleTreejb

Selain daripada  Arabic and Mediterranean Food, ada juga menu masakan Melayu, Cina dan India. Kita kan 1 Malaysia ~ Masyarakat majmuk.



Bukan sahaja makanan yang best, malah dekorasi dan tempat menyimpan makanan jugak cantik serta selamat digunakan. Sejuk je mata memandang susun atur di sana.


Jom scroll lagi :-


This is Nasi Kabuli ! 















Hari tu  review makanan, Nona terasa seperti raya pula. Inikan pula kalau pergi time betul betul berpuasa. Sebab apa?

Sebab ada ketupat, ketupat palas, rendang berserta lauk pauk yang lain. Sedap sungguh ! Ngam dengan tekak. Semua makanan enak ! Ada pedas, manis, lembut, pelbagai rasa  ok.

Selain itu, bagi penggemar laksa johor, rasailah kenakan laksa di sini. Aneka sup, ulam-ulaman, dan sambal ada pelbagai. Pilih je nak yang mana. Oh ya ! Ada penggemar bubur lambuk? Nona suggest juga makan di sini, sebab rasanya sangat lazat, dan cukup rasa tau.



Sedikit Info berkenaan harga yang Nona rasa memang sesuai dengan harganya..Boleh check sebelum plan untuk berbuka di sini bersama yang tersayang. Maybe birthday kesayangan awak on Ramadan month? Or your anniversary on bulan puasa? Haaaa...bolehlah ajak ke sini, bagi happy tengok DoubleTree by Hilton meriah dengan makanan..

Before scroll part DESSERT yang sangat awesome tuh... Jom tengok harga first~

MARCHE @ MAKAN KITCHEN
Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet
17th May – 14th June 2018
6:30pm - 10:00pm
RM168 nett/adult
RM84 nett/child


FEAST @11th ASIAN STYLE BUFFET
21st May – 7th June 2018
6:30pm - 10:00pm
Level 11
RM138 nett/adult

RM69 nett/adult

==========================

Now, Say Hi Dessert !

 

I see, This is Churros rite.. Now I know in other language called as in picture. Hehe.
Churros ni didatangkan dengan pelbagai perisa toppingnya. Ada kaya, coklat, peanut..macam-macam lagi.









 

I love all the menu ! Satisfied and enjoy of course !
Before going back home, Nona cuba buat ABC sendiri.. Aha guys, you can make your own Ais Kacang and Chocolate Fountain !

 

Feel it, thankful for this rezeki.

5 STARS ~ Nyummmmm5~

Let continue the INFO :-


 #BukaPuasaWithHilton@DoubleTreejb

Vouchers can also be purchased for either promotions.. Wow! Seriously can purchase voucher??
Ok, can get for giving prizes !

Vouchers are available to purchase from 1st April 2018 onward.
For more information and voucher purchase,
please email NurulAtiqah.Irwan@Hilton.com or call +60 12 784 1842

(Already start tau ! Nona done whatsapp, anda bila lagi...hehe)



For inquiries and reservations, call +60 7 268 6868 or email JohorBahru.Info@Hilton.com

DoubleTree by Hilton Johor Bahru








13 ulasan:

Sis Lin berkata...

Perghhh Terus lapar jadinyaa Nona uiii ...

Siti Rohaida Yusof berkata...

moh ler kita berbuka kat sana lagi...sedapnyaa

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

Akak mkn byk dessert.. Ngan mknn arab

FHA Selemak Santan berkata...

tengok pon dah terliur, tu belum bulan puasa lagi

julia jamaludin berkata...

wah banyaknya makanan..ni kalau makan berbuka dekat sini confirm kenyang sampai sahur nih. hehe

Mar Mansor berkata...

terliur melihat segala menu yang ada.
JanjiKita

Farahain ZFA berkata...

paling geram siput sedut dia tuh haaaa.. ain peminat siput sedut . hehhehehe..

Amy Hilmirda Daud berkata...

Banyaknya makanan, nampak sedap.
singgah sini dan follow :)

Cik Tie berkata...

Banyaknya makanan.. nampak best-best semuanya tu

Mrs. A berkata...

Banyak sangat pilihan buntu nak pilih hahaha....

Siqah Hussin berkata...

Siqah kalau makan buffet macam rugi sebab cepat kenyang.. Hihi. Tapi semua menyelerakan :D

ayunie ramli berkata...

trliur tgk churos. mungkin sbb dah lunch jadi yg trliur adalah pemanis mulut je. hihi.

Hernee Nazir berkata...

sedapnya..akak nak repeat makan octopus..