Beloved and loved
OKTOBER 2018 !!

Sabtu, 31 Mac 2018

Giveaway Hi Nona !

Hi ! Syukur masih bernyawa :)

Yes, it's my birthday yang ke............................... SECRET.

So dengan berbesar hati, Nona ingin melancarkan satu giveaway...........

HARAPNYA, RAMAI YANG JOIN YA ! HAHA... JOMMMM JOMMMM~



 

SYARAT SYARAT

A, Wajib 

1. Follow Blog NONA , button follow ada di tepi jugak. 

2. Follow 3 media sosial ini ::-   IG @gelaktawa ,  IG  @Imanni Skinz   
dan Follow FB Nurul Huda

3.  Buat satu post pasal Giveaway ni, letakkan tajuk entri ''Giveaway Hi Nona ! ''

4. Tepekkan banner dan link kan ke entri giveaway ini.

5. Komen link entri di ruangan komen saya berserta nama IG awak..
 *Jangan risau, saya ada apps UNFOLLOW, boleh detect dengan mudah je..*


Pesanan lain (TAK WAJIB, SEIKHLASNYA ) :-

Kalau boleh, dalam post you all tuh, sedekahkanlah wish serta doa untuk Nona............. Nona sangat memerlukan dari semua orang............... Thank You !


Hadiahhh? Hadiah akan dipost ke dalam entri lain, special for hadiah ok :)

Bagi hint sikit :- 




Yes, untuk 3 pemenang ! Pemenang pertama boleh pilih nak colour apa....huhu ~


Ok lah..................jom start, yang mana nak bookmark dulu pon okay jugakkkk!



















































GIVEAWAY POSTPONED - END ON 31 MARCH 2018

Hi !

Syukur masih bernyawa !


Image result for postpone
Ok, Nona berniat nak postpone sampai hari ni, malam, jam 1100 pm :)

Kepada yang nak join Giveaway Hi Nona, masih sempat....boleh klik LINK INI 

Sabtu, 24 Mac 2018

Sedapnya Jamu Selera Di The Sampir, Kluang


THE SAMPIR

REVIEW KEDAI MAKAN THE SAMPIR, KLUANG || Hi ! Tahu tak tempat makan sedap di Kluang, Johor? Siapa orang Kluang?  Siapa pernah ke sana?? Haaaaaaaaaaa...sini nak perkenalkan, antara kedai makan yang popular, sedap dan berbaboi labur duit tau.. bila rasa sekali, pasti nak lagii ~





Menu semua sedap-sedap buat orang terliur je...geram ok ! Lebih-lebih lagi menu popular dorang. Sedap ever ! Sambal terasa pedass sampai ke otakkkkk ! Nak tahu apa dia, scroll gambar di bawah.

Sebelum tuh, cuba tengok menu pisang keju tuh, banyak jenis~ Pisang keju chocolate, pelangi, oreo dan milo ! Perghh, kenangan terindah buat perut beb!

Mari scroll, nak kasik terliur sama.. hehe~

1. Nasi Ayam Penyet Sambal Ulek


Inilah menu hot kebabom dorang. Sambal tuh pedas sangat, sampai ke otak rasa panas tau!
Tapi sedap! Kami siap bertambah makan sambal , rasa tak cukup....masa type ni pon dah rindu semula aihh ~

Zoom ayam penyet ! Kenyang betul, saiznya memang memuaskan perutku, kenyang walaupun belum minum air masa tu.

 


2. Pisang Goreng Cheese Oreo dan Chocolate Cheese 


 

Member laki cakap, yang ada oreo tuh sedap lagi, tapi yang ladies cakap, just chocolate cheese only is better than ada oreo punya. To me? Kedua-duanya sangat enak ! Berlemak dan terbaik ! Tak leh nak tapau sebab dah licin sebelum gerak balik... 

Rasa macam nak repeat lagi lah ~ nyummm3~

Ok, so kepada sesiapa yang singgah ke Kluang, anda digalakkan untuk cari makan di sini... Memuaskan hati, makan sampai licin, terasa nak mencekik kembali..hihi ~

Ha, masa beroperasi boleh refer di Facebook mereka, sebab kadang-kadang ada jugak set breakfast untuk pelanggan maka kedai dibuka awal :)

Info lanjut :

Alamat : 1, Gerai MPK, Embong, Jalan Wan Embon, 
Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor

FACEBOOK : THE SAMPIR 

Call/Whatsapp : 019-336 3763


================================================

Thanks The Sampir !

Total Damage seperti di bawahhhh

 

PASTI TAK RUGI ! I GUARANTEE !









Jumaat, 23 Mac 2018

Pilih Hotel Setia Kluang Sebagai Tempat Penginapan



REVIEW HOTEL SETIA, KLUANG, JOHOR || Hi ! Syukur masih bernyawa. Yaa, setelah sekian lama nak share pasal sebuah hotel yang bertempat di Kluang, Johor.

Ramai yang tahu,  31 Januari hari tu, Nona and members ke Gunung Lambak, Johor.
ENTRI DI SINI

Lobby, receptionist yang ramah di situ :)

Pada malam 30 Januari 2018, kami mencari hotel untuk bermalam. Nak dijadikan cerita, aku survey awal hotel ni tapi tak book pon, terus walk in je...... nasib nasib masa sampai tuh, dah tinggal sebuah bilik kosong berharga range RM90.00 sahaja. Parking FREE ! Dan banyak tempat parking....satisfied !

Pakej yang kami amek namanya Superior Queen Room. Gambar bilik tak teramek sebab dah penat gila masa sampai, jenjalan malam, and budak dua orang tu dah rasmikan dengan segeranya..muahaha~





Masuk masuk je bilik sederhana saiznya, sesuai dengan harga, berserta televisyen, toilet, almari, dan meja solek. Ok lah, atas meja solek ada seperti dalam gambar.

:: Paling best, ada sejadah dan arah kiblat disediakan, so takde masalah malam-malam nak bukak kompas cari arah kiblat~ haha ::

Toilet? Yesss, bersihhh! I like toilet bersih cam gini ! Heheee~ Barulah selesa, walaupun takda bath tub, tetap best nak mandi..........




Bantal lebih ada diletak dalam almari, so aku ngan member lagi dua orang tu ngam ngam tidur atas katil....fuhhh, nasib muat.. aircond sejuk beb, sampai ke tulang..............empuk la katil hotel...rasa nak bangun pagi pon malas..muahaha~

Oh ya, seterika ada, tapi di bilik iron, disebabkan aku tak iron apa barang, so aku tak ke bilik tuh.
WIFI ? Untuk pakej nih, sorry, takda Wi-Fi tau.

Dan sekiranya time check out kita terlewat, RM 10 dicharge untuk sejam masa terlebih tu.


Overall?

Wow, overall puas hati  !!! Buat untuk menginap sehari je...memang ok.....sebab berdekatan dengan banyak tempat menarik jugak. Gunung Lambak area belakang hotel jer, tak jauh mana.Dalam 5-8 minit sampai dah......memang nak hotel nih untuk esok sampai cepat..hehe.

Berbaloi untuk sesiapa yang nak mendaki Gunung Lambak, untuk jenjalan tengok apa menarik di Kluang,


Thanks Hotel Setia, Kluang ! 


=====================================================




                   HOTEL SETIA KLUANG
               
                No 3, Jalan Setia Indah 1, 
      Taman Setia Indah, 
              86000 Kluang, Malaysia


===================================================
Inilah kami ! Customer Hotel Setia, Kluang !






p/s: Ada free, leh datang lagi kann :)

Isnin, 19 Mac 2018

A SFRNFZL GIVEAWAY - A blog and Twitter Giveaway

Hi !

Let Join This !

Sempat Join sebab Ditangguhkan lagi :)


 

Saya suka berblogging kerana ianya adalah hobi yang terindah dalam kehidupan ini..hoho~

Dengan berblogging, saya dapat mengenali banyak orang bersama kisah hidup ramai
mendapatkan pengalaman berdasarkan cerita cerita mereka yang berpengalaman.... memang best baca, menambah info......membangunkan rasa positifi  kepada diri sendiri....

Next, suka sangat berblogging sebab ianya sebagai terapi diri adakalanya bila meluahkan sesuatu dalam blog, then ada orang komen, Nona rasa terubat jiwa ni..... Ya Allah....tenang hati :)

Nona puas hati bila dapat share something yang beri orang lain pengetahuan, dan kekuatan.

Bukan itu sahaja, malah ada masanya dapat pendapatan melalui kerja blogging...atau dapat barang review..pon best okayyhh~




Haaa.........apa lagi, jomlah join ya semua! Hadiah boleh tahan best jugak~

KLIK BANNER

Sabtu, 17 Mac 2018

Kulit Cerah Bersinar Dengan Collagen Protein Whitening Mask


 Collagen Protein Whitening Mask ||  Hi! Syukur masih bernyawa ini hari ! Yes, nak kulit sihat serta berseri? Nahhhh, cuba mask berwarna pink ni. Cute okayyhhh.

Bagi penggemar mask macam Nona, memang best pakai Collagen Protein Whitening Mask sebelum make up, sebelum tidur atau selepas seharian berpanasan di luar. Rileks kan wajah seharusnya menjadi rutin bagi seorang insan bergelar perempuan. 







Kelebihan Menggunakan Collagen Protein Whitening Mask :-

1. Dapat menegangkan kulit wajah.
2. Dapat melembapkan kulit muka
3. Dapat mencerahkan wajah....... :::
4. Dapat membuang kotoran atau minyak di wajah.
5. Kandungan collagen membuat wajah kelihatan berseri-seri selepas menggunakannnya.
6. Kulit sihat dan segar.
7. Dapat mengelakkan wajah daripada jeragat

Ia dihasilkan dari Korea Formula, dan di dalamnya terdapat bahan-bahan seperti :-

1. Ascorbic acid
2. Cucumber Fruit Extract
3. Methylparaben


Collagen Protein Whitening Mask ini adalah jenis peel off mask tau. So pakainya tak perlu lama pun.

Cara Menggunakannya :-

1. Sapukan rata di seluruh wajah.
2. Tunggu 5-10 minit atau sehingga ia betul betul kering.
3. Cabut perlahan-lahan.
4. Bilas dengan air suam.
5. Lap wajah dengan kapas muka.



Haaaaaaa, tengok cermin ! Hari-hari pakai mesti berubah sikit..... percayalahh!

HEHEE


~Share sikit rutin kecantikan you all?? ~
=================================

Look this !! YAYYYY ! Sekarang 24 K Gold Mask dah ada kawan...
Syok oooo PINK GOLD ditepek ke muka... Nice one, i love it !

 

Sambil tengok TV, Baca Novel, Lipat Baju, Basuh Pinggan, Tepek jap !


Stay Beautiful Everyone !








p/s: Ini entri share pengalaman , not berbayar ye :)


Peserta Giveaway? PLEASE ALERT KEJAP

Hi !

Just nak buat reminder ! PLEASE

Image result for alert

Ok, kepada semua peserta giveaway yang dahh join atau bakal nak join,  if takda IG, kamu diharapkan untuk gunakan IG orang lain :)

If not, sorry............tak dikira bakal pemenang, cuma Nona akan masukkan ke dalam bloglist sahaja sebab awak still buat syarat yang lain kan :) Bukan apa, sebab dah janjii dengan sponsor, so kalau takda ikut syarat, rasa serba salah pulak dari pihak saya...huhu...



Thank You All ! Belom Join ker??

JOMLAH KLIK SINI

#nonabuatgiveaway

Rabu, 14 Mac 2018

REVIEW FILEM AKSI : KL SPECIAL FORCE



KL SPECIAL FORCE GEMPAK || Hi ! Syukur masihhh bernyawa. So mood birthday still not move on lagi..... and my sister belanja I tiket wayangg! Yabedaabeduuu~


Filem aksi terbaik ni keluar sama tarikh my bithday on 08/03/18. Feedback mostly best and gempak! Siapa Dah Tengokk...sep sikit !

SINOPSIS 

Sekumpulan unit PDRM berusaha untuk menumpaskan sekumpulan perompak bernama 'Geng Anarkis' yang diketuai Asyraff (lakonan Syamsul Yusof). Geng ini sangat popular dan sangat susah ditumpaskan. Keadaan bertambah huru hara apabila Asyraf bijak membuat pihak PDRM  bergaduh sesama sendiri dan misi terganggu.

Ok, first of all, aku rasa seram jugak nih nak review.... al-maklumlah....hal berkaitan pihak berkuasa kot! Tak pasal kena viral..... Tapi aku cuba nak jujur.. Well...dont worry...aku takkan spoiler kan sangat...hoho~

*Semua screenshot ni, aku amek kat IG artis artis yang terlibat.... *


Settle keluar je panggung, aku terus cakap.....best jugak kan ! Jujur dari hati, memang best..gempak!
Awal-awal aku dah rasa syok sebab aku nampak penjahat ni memakai topeng yang comel berhati berani. Lepastu aku terpegun tengok aksi bergaduh atas kenderaan yang tengah bergerak, siap tergolek ..... Wow.. nice beb ! Sebab usually aku tengok orang puteh je yang buat aksi nihh....
Tak rugi  tengok sebab seronok tengok aksi aksi yang mantap dan bertenaga dalam cerita nih.....



Part geram pon ada bila watak Zul (Fattah Amin) suka  tersalah cara. Semangat kerja memang ada tapi tersalah step...lorh.... Kesian Insp Lan (Rosyam Nor).

Ramai jugak yang susah nak agak apa next aksi dalam cerita ni....sebab dalam dunia politik kerja, maybe ada yang terlibat dengan rasuah, maybe ada yang baik tapi difitnah sampai tak dipercayai....maybe orang tu terlibat dengan si A, tapi sebenarnya si B yang terlibat...

Fuh, memang bergerak je otak pikir masa layan movie nih. Berkerut jap muka..haha...



Kejap aku rasa si Lan tuh bersalah, kejap aku rasa si Zul tuh yang problem.
Betul-betul plot twist weh !

Elemen kekeluargaan pun ditonjolkan dalam movie nih...Hati memang mudah terusik part family kan.

Barulah aku paham, keadaan seseorang anggota polis, bilamana tak dapat selesaikan sesuatu masalah, masalah negara terutamanya..., tapi tetap kena jadi ahli keluarga terbaik bila bersama family.

Memang terganggu habis hubungan bila stress  kerja dibawak balik ke rumah ~ Sobbs !
Belum masuk lagi bila keluarga dalam keadaan tak selamat serta diancam.

Adoi, lagi haru biiruuu ~

Cuma part tembak banyak banyak kali, TAPI tetap tak kena....and i feel macam..........ok, satu pon tak kenaaaaa~
======================================

So, at the end macam mana? Haaaaaaaaaaaaa...kenalah tengok.....apa yang berlaku...Bagaimana Asyraf memanipulasi minda semua orang? Apakah rahsia yang cuba diperbetulkan keadaannya?
Siapa pesalah? Siapa yang terbaik ? Apakah tujuan sebenar???



 

Ha ah, 10/10 full marks tau .


Fuhh, ganas gila ! Kereta Syamsul dalam part last scene ni...aku suka lahhh, terbaikk !

Woww, dah dua kali tengokk !






Bintang? Ok, 8.5/10 Nona bagi ! Hihii~ Cepat cepat tengok di pawagam berdekatan okay :::)  #suupportfilemaksimelayu






P/S :  Nona tak puas hati sebab watak pompuan dalam movie nih tak banyakkkk..hehe... Sama ada penjahat or GF nya.... (Ok Nona ada je tak puas hatii)




Ahad, 11 Mac 2018

Sejenis Rindu Sebuah Memori

Makan Bersila Beramai Ramai || Ya...dah lama tak makan macam ni...sekarang makan kat atas meja...kalau duduk bawah pun..tetap ada meja kecil..letak food sikit sikit....


Rindu makan macam ni..dulu duduk sebelah arwah atok...i miss you atok....

Kalau family sebelah n9, rajin makan macam ni..dan bersila reramai....yang lebih sopan siap bersimpuh...tapi i tak berapa nak sopanlahh.....haha...Meriah tau....kalau tak duduk dalam kelompok ni..rasa terpinggir gila..ahahhaa...kadang tak muat kan...da ramai sangat...hoho...

Al Fatihah buat atuk Nona.....semoga rohnya dicucuri rahmat....Amin Ya Rabb 

Senarai Hadiah Best Untuk 'Giveway Hi Nona ! '

Hi ! Syukur masih benryawa :)


Ada yang tertanya-tanya..... Nona nak bagi hadiah apa sempena 'Giveaway Hi Nona' nih kan!


Haaaa.......Nona beli masa kat Festival Layang-Layang 2018 ni~

Kecuali satu barang special ever, dapat sponsor.................
:: Lip Matte harga lebih RM30 untuk 3 orang ! Fuhhhhhh ::


Jomm scroll !!!!!!


TEMPAT PERTAMA 

Nona beri pilihan, antara dua set barang di bawah..............sama ada nak bag Quechua yang agak dikenali jugak  atau bag 'IT'S OK' . Oh ya..kedua-dua set siap berserta dengan  Lip Matte berharga lebih RM30 , Top Up RM5 dan USB Fast Charger.

 

 

SET 1  : Cattleya Lip Matte + Beg Quechua + USB Fast Charger + Top Up RM5


atau boleh pilih :-





SET 2: Cattleya Lipmatte + Bag 'IT'S OK'   + USB Fast Charger + Top Up RM 5


Both awesome .... boleh pilih tau !


TEMPAT KEDUA 

 


 Cattleya Lipmatte + T-shirt Zebra  + Tudung/ Shawl (Design belum decide)




TEMPAT KETIGA




Cattleya Lipmatte + Shawl Debunga Cinta


Seronoknya bila dah UPDATE senarai hadiah....

So, apa lagi..............ladies or men, you can join this!!!! 


Ada hadiah for you guys! Don't worry ! Kalau tak berkenan, hadiah leh bagi kat orang kesayangan anda semuaaaa........atau bagi kat birthday people tempat kerja...............jimat gaks!

KLIK BANNER MUKA NONA NOW ! OR BOOKMARK NOW ! LATER JOIN K~



Marilah Join Beramai-ramai ! Kalau meriahhhhhhhhhh, akak berniat nak tambahhh hadiahhhh~

'Kalau dah berniat, kena buat tuh kakkkk'

Isnin, 5 Mac 2018

Berniat Nak Buat Giveaway

Hi, syukur masih bernyawa.... Yes, busy.....nak nak sekarang fetival layang-layang..seronok menghabiskan duit..huhu...



Image result for MARCH

Bulan kelahiranku......................
Maka dengan ini, Nona plan untuk buat giveaway..................

Tapi TUNGGU JAP, Sebab aku baru lepas shopping kat festival lelayang.

Happening ! 4 hari berturut-turut aku singgah ke sana...hehe~

Jammed tak jammed, aku redah jer..sebab mengushar hadiah giveaway.....


Bajet ngam ngam je..sebab semua nak sponsor sendiri....it's ok..sis memang dah lama niat nak buat ~

Tapi bila dah beli hadiah tu...rasa macam aku suka....macam tak nak bagi lah plakk..kah3~

Tengok baju, tengok bag..tengok shawl....aduhai! Tak menahan iman nih tau !

So, nantikannya :) Tengah draft draft apa yang nak untuk giveaway kali nih :)

Sekian, terima kasihhh !

SOON :)

Harap-harap dapat sambutan..........syarat-syarat sonang je pon ............

TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUU~