Terus Sebarkan Kasih Sayang Untuk Kebaikan
OGOS 2018 !!

Khamis, 1 Februari 2018

REVIEW MAZE RUNNER 3: The Death Cure

Hi !

Syukur masih benyawa.


REVIEW MAZE RUNNER 3 ||  Yes, dah lama plan nak tengok last part of this movie ! Since zaman Diploma sampai dah kerja bertahun nih, baru keluar last episod! Maze Runner 1 and 2 tak miss, makan haruslah tengok siri ketiga ni..hoho~

Memang tak sabar sangat nak tengok..so aku nak review sikit, bagi markah untuk the last one of Maze Runner, i'll miss Thomas...hehe~

SINOPSIS: 

Siri kali ni berkaitan dengan misi Thomas and the gang untuk mencari kawan mereka yang diambil oleh pihak Wicked. Di mana Minho berada?? Bertambah rumit apabila mereka tidak berjumpa Minho, seperti yang diplan. Maka bermulalah episod suka duka perjalanan mereka untuk mendapatkan kembali kawan mereka yang bernama Minho.


Image result for maze runner 3



REVIEW NONA : 

Best ! Tak banyak dialog yang terlalu panjang sampai lambat nak hadam.. Semangat betul tengok Minho lari dalam tuh, sebab dia kan dikenali sebagai pelari terpantas dalam movie Maze Runner. Tapi watak dia nampak paling senang... hehe..nak tahu kenapa? Kena lah tengokk~

Next, suka tengok ikatan persahabatan dalam movie nih, nampak very close ! Love each other.

Related image

Dan yang segarkan mata, Action dalam cerita nih agak banyak jugak, rasa macam nak beraksi jugak lah dalam tu..haha..berdebar lain macam awakk!

Ok, dalam cerita Maze Runner, always ada perjumpaan dengan puak lain, untuk sama memusnahkan kuasa pihak WICKED ni.. nak tahu siapa, dan apakah? You must watch this movie okay !

Lagi satu, Aku suka part pelakon pompuan dalam movie ni masa bawak kenderaan tersebut.... Ngiluuu rasa..grrrr~ Nak tahu transport apa dan apa berlakuu sampai ngilu? Haaaaaaaaaaa, kenalah tengok ye~

Related image

Image result for maze runner 3


Opps, masa Maze Runner 2 wujudnya zombi kann? Same as no 3, also have zombi inside this movie...

Ending?? Haaaa, ada part sedihh dan happy.......................Serious, tak kusangka, tak kuduga ~

Related image

Dan yang bersalah terkena jua hukuman... Siapa yang benar bersalah? Berjayakah pihak WICKED mendapatkan antibiotik/serum untuk wabak penyakit berbahaya?? Siapa yang mati dan siapa yang masih selamat?? 

Nak tahu, kena lah tengokkkkkkkkkk ya~ Yang dah tengokkk, hehe..apa pendapat awakk?






Image result for maze runner 3

Hi Thomas ! Hhuhuhi~

Tapiiiiiiiii, rasa macam pendek pulak jalan ceritanya...huhu~ kalau boleh nak more aksi berlarii pantas..gituu, hehe~


Dengan ini,

Saya bagi 8/10 !!!!!!!






5 ulasan:

Ika.S berkata...

Ala tak sabarnya nak tengok. Hee. :)
https://ikashoid.blogspot.my/2018/01/segmen-jari-jemari-menari-bloglist.html

Siti Nurfauzani berkata...

tq review :)nak tengok la...hehehee

Noor Maizan berkata...

Dah pergi tengok juga..Even tak pernah minat Newt tu tapi sedih pula ending gitu, haha

adianiez AIDA berkata...

lom sempat gi tgk, nona.
sibuk aje.
weekend ni pun sibuk, da ada plan hu hu hu...

Viral Media Johor berkata...

best air matamnglir