Lepaskan Cinta Jika Jodoh Tiada
DISEMBER 2018 !!

Jumaat, 9 Februari 2018

Fashionista : Sweet & Trendy Muslimah Wear !

"Hello sweetie ! "
"Cantiknya baju awakk dikkk "

(Dalam hati, Thanks Zalora ! )


'Muslimah Wear' Sungguh Menawan ||     Hi, Nona sekarang tengah rajin scroll fesyen-fesyen terkini yang nampak sweet dan sopan. First, untuk kenduri kahwin sepupu, second, for Hari Raya soon. Of course Nona mencari pakaian yang berpatutan harga, selesa dan nampak sweet bak wanita melayu terakhir.

Apa? Macam mana nak berfesyen tapi nak kekal nampak muslimah ? Okay, banyak je style nya, salah satu tips ialah padankan dengan aksesori yang sesuai, kasut dan pakaian yang cantik warna serta coraknya. Saiz pakaian jangan terlalu sendat sampai susah nak bernafas. Haaa... Sudah tentu ramai yang tertawan.

Bagi Nona, bila berfesyen dalam berpakaian, Nona suka yang simple tapi sweet, elegant tapi selesa, biar nampak cantikk je depan semua.. hehe...And harga pun kena berpatutan setanding kualiti.


So, antara muslimah wear yang Nona minat telah berada dalam laman web Zalora tau. Yup, Zalora yang trusted dan trendy.. Best betul tengok dalam website Zalora ni, ada pelbagai koleksi muslimah wear yang disediakan khas untuk semua pelanggan. Design, warna serta harga sangat ngam dengan jiwa perempuan tau.

Ini yang Nona share sekarang, semua  dibookmark..untuk difikir fikirkan......



1. Fit & Flare Lace Frill Dress

Cantik ! Anggun and sweet you ! I love this lahhhhhhh~



  



2. Time and Grace Wrap Dress

Design ni pun memukau, corak yang simple, berkotak sahaja, tambah-tambah  comel disebabkan ada riben di situ... I like this too !!! Betul betul gaya stailista nih !

 





3. Dress Nadhirah

Amboi, lace penuh, sukanya seorang Nona ! Rasa wow, elegant and sweet kalau pakai dress ni :)
Menantu sapa la ni... kih-kih~

 


4. Lily Basic Kurung L73

Eksklusif dalam sifat tradisional yang ada pada baju kurung ni sangat menawan mata !
Hitam kan sinonim dengan perkataan menawan ! hehe


 



5. The Drape Escape Dress In Blue 

Kalau kurus, boleh try ootd cam gini, simple dan sopan. Ciri-ciri muslimah wear masih ada dalam design ni.

Tenang jer sesiapa yang memandang, sebab warnanya pun cool !
 

Oppps, ada lagi satu my favourite!


6. Satin Dip Hem Skirt Pants

Nampak ber style ! Simple ever! Ada gaya, senang nak bergerak dengan gaya muslimah.. ~





Ok, actually ada banyak muslimah wear yang terlalu cantik, menawan dan harga yang bersesuaian kat Zalora.

Falling in love sangat tau, untuk kelihatan muslimah tapi sweet !

Geram Nona tengok design yang pelbagai, jenis kain yang selesa, dan easy going ! Haihhh lah ~


Nah, Maklumat lanjut di website Zalora : MUSLIMAH WEAR

Sekali lagi diingatkan, Pilihan yang tepat untuk pakai semasa majlis bertunang, parti hari lahir,  kenduri, bridesmaid atau pengapit ? Yessss, untuk hari raya soon pon boleh cari sekarang ! Nak nampak anggun dan fashionista, terjah cepat ! Nona pon rambang mata belek belek lagi nih...Jomlah kita !









*Jangan menyesal kalau terlambat grab*


3 ulasan:

riss aziela berkata...

Lawanye baju tuuu..geram tgokkk

Aida Hana berkata...

Yup! Zalora is the best place.. hehehe ^^

Eita Pengedar Vivix Shaklee berkata...

cantik2 bajunya...

Berkongsi pengalaman Cara Mengawal Penyakit Psoriasis Agar Tidak Merebak Keseluruh Tubuh Dengan Cepat