Cinta datang dan pergi, semoga terus bahagia dengan cinta yang datang
MAY 2018 !!

Sabtu, 27 Januari 2018

PERINGATAN: LARANGAN DI ATM

 Hai ! Syukur masih bernyawa :)


PEMAKAIAN HELMET DI RUANGAN ATM ||  Ok, terasa nak share semula pasal hal ni.

Image result for pakai helmet di atm

Semalam aku singgah ke Petronas tempat aku. Masa nak bayar kat cashier, aku dengar cashier tu jerit,

''Encikk, tolong bukak helmet ya....jangan pakai helmet kat ATM tu..........."

Tapi aku tak nampak orang tegur dia pon..huhu~

Ya, benda lama.....dan aku maybe terlupa......................

Bahawasanya, dulu pernah ada kes orang curi nombor pin dengan cara menampal alat scammer kat tempat masuk kad bank tuh. Dan ada masanya, orang curi kad member dia, lepastu nombor pin dia dah pernah tahu, then dia g senyap senyap keluarkan...............aishh !

Betapa kejamnya pesalah yang tak rasa bersalah tu ~ adoiii ai~

Ok, rupanya area Petronas Seri Alam , ada kejadian macam tu........so aku nak remind agar berhati-hatilah...........

Dan just nak ingatkan jika ada pesalah yang terbaca hal ni, mohon sangat awak insaf, bukan apa....takut daripada awak guna duit tuh untuk tolong orang lain, silap silap...jadik lagi susah kehidupan awak.................sebab duit yang diterima tu tak berkat =.=" KESIAN ~


Kesimpulannya, bukak lah helmet ye cik adik dan cik abang bila singgah ke ATM....Please jangan malas, kalau tak bersalah, tak perlu risau ler.

LARANGAN LAIN DI ATM :-

Image result for pakai helmet di atm
===========================

Sekian, reminder dari blogger picisan..huhu~


3 ulasan:

Mia Liana berkata...

oh ada lagi eh kat sana yang pakai helmet.. kat area jb setakat ni macam dah tak ada...

kena hati2 bila nak keluarkan duit kat atm sekarang ni... macam-macam cara orang jahat leh guna untuk perdayakan kita... huhuhu.. minta dijauhkan...

psssttt terima kasih join Segmen Nak URL Blog #33. Blog anda ada di http://www.mialiana.com/2018/01/senarai-url-blog-33.html

Mimi Azirah berkata...

Jarang nampak dah org pakai helmet kat atm. Kalau nampak org pakai helmet dlm atm atas bawah saya pandang

adianiez AIDA berkata...

masuk bank pun kena buka helmet.
atm tu pun lah kan. senang cctv nak tgk muka.