Love is something make life complete
JANUARI 2018 !!

Selasa, 16 Januari 2018

Vacuum Cleaner COIDO : Sayangkan Kereta, Vacum-Vacuumkan.




WET/DRY VACUUM CLEANER || Hi, syukur masih bernyawa. Great to be here !

Yes, For the first time, Nona beli dan simpan vacuum khas untuk kegunaan keretaku. Al-kisahnya, Nona saja nak check bawah bonet kereta. Tiba-tiba tengok tempat simpan spare tyre tuh, mak oii.banyaknya lipassss weh !

So apa lagi, buat pest control terus, spray dengan Shieldtox........dah berlari lari semua lipas, bak lipas kudung..muahahaha~



Then hantar cuci kereta. Since tuh, tanya member, pakai vaccum jenis apa yang murah lagi berkesan, dia suggest jenama ni, beli kat DIY ... Member aku pakai Bezza pon guna vacuum nih, aku ...apa lagi........terus try.



DC 12V WET/DRY VACUUM CLEANER 6142W keluaran COIDO. 



Kalau nak cari vacuum untuk kereta, haruslah cari yang betul-betul sesuai, senang nak simpan dalam kereta. Kann? Mudah diguna di mana-mana pon kereta berada, kan ?

So, Wet/ Dry Vacuum Cleaner jenama COIDO nih menepati kehendak pengguna.


1. DESIGN .

Saiznya kecil, boleh disimpan di dalam kereta.
Mudah diangkut kemana-mana.
Tali panjang sampai ke bonet belakang.



2. POWER

12V DC VOLTAN ELECTRIC.


3.PORTABLE 

Easy. Tak perlu cari plug untuk pasang wire dengan vacuum, cukup sekadar pasang dalam kereta.


4. SEDUTAN
VroomMMmm, kuat sedutannya...Bunyik pon boleh tahan tau. Tak rugi beli, sebab ianya berkesan. Sekali sedut, habuk pun hilang..


Ok, komponen yang didatangkan sekali ada pelbagai. Antaranya :-

  • Flexible air hose pipe
  • Shoulder strap
  • Upholstery Nozzles
  • Nozzle adapters
  • Crevice tool for hard-to-reach areas
  • On/off switch
  • Reusable dusting brush
  • Pressure gauge indicator


Kesimpulannya, memang sesuai untuk kereta, Nak-nak kereta anak dara macam Nona. Hantar gi kedai sekali sekala je, kalau bersihkan dalam setakat kibas-kibas alas kaki. Last-last, ada serangga menyorok...aishhh ~ After this, kalau makanan jatuh ke apa tumpah sikit, cecepat kena sedut dengan Caido Car Wet & Dry Vacuum Cleaner 6142W nih.

I have to be lebih rajin, sebab dah fobia dengan LIPAS. HA HA ~


Price at Shopee : RM 39.00
Price at DIY      : RM 45.00

Di sebabkan tak berani beli barangan elektrik secara online, maka aku walk in ke DIY Pasir Gudang...huhu.



Sekarangggg, Nona tak perlu nak peningkan kepala lagi... Masalah settle, guna je vacuum bila diperlukan..huhuhu, lega hati I tau. Boleh bubye pada lipas.

Isnin, 15 Januari 2018

15 Januari : Lunch Nona Bernilai RM 5

15/01/18 ||  Hi...Bersiaran langsung guna hp hari ni..

Yes...Lunch hari ni berharga RM 5 ... Nasik Ayam plus pucuk ubi 👍Kenyang jugakkk

Ahad, 14 Januari 2018

Segmen Blogger - Jom Google Plus

Hi,

Assalamualaikum, Nona nak ajak join segmen Blogger Popular bernama Hasrul Hassan nih !

Segmen Blogger - Jom Google Plus diharapkan dapat membantu meluaskan lagi empayar blog ku untuk dikenali selain dari blogwalking.

Blog Nona ni semua pasal lifestyle, contest, giveaway. Apa-apa saja yang terasa nak share sini, Nona post....dan berharap semua blogger yang link dengan Google Plus Nona, akan selalulah klik link blog saya ya..

Menjadi blogger memang perlu ada link Google Plus nih, ada effect jugak pada trafik kita. So, meh support  segmen blogger- Jom Google Plus nih sekarangggggggg ~




Segmen Blogger - Jom Google Plus 


Sila klik lelaju.





REMINDER 3

Hi !

Image result for learning quotes 


Yes, I agree with this .

NEVER STOP ok !

Sometimes rasa down buat salah dalam bekerja, but then I learn.
Learn to manage time and so on :)

Sabtu, 13 Januari 2018

Menu Lunch Nona Berharga RM5.00

Assalamualaikum, hai ! Syukur bernyawa hari ni :)



LUNCH 12/01/18 ||  Ok, just nak tepek apa yang aku makan time lunch ...start 12 haribulan.

Bukan apa, at the end, aku nak totalkan kesemuanya berapa untuk bulan nih...sepanjang makan lunch kat tempat kerja..

Kalau before nih, after makan berat, nak makan kuih singgit la..asam..air kotaknya lagi..but this year,
I'm trying to minimize kan makanan tambahan lagi...tolak hari bercuti lah...

Nak tengok jika ada perubahan kepada tenaga, or body ku..hahahaa~.~

Untuk kerja macam aku, nasik amat kuperlukan tau...Jangan suruh aku benti, sebab dulu benti, selalu sangat sakit sikit sikit:)

 

Dua ekor ikannn........Nyummm3!!!

Siapa favourite ikan je paham macam mana sedapnya... 
Sayur? Tak minat sangat tauge tapi, makan jugak...tak banyak pilihan masa ni.huhu

Kenyang. Dah cukup :)

TOTAL: RM 5.00


Jumaat, 12 Januari 2018

REMINDER 2

Hi,
Just reminder
Bersyukur and beringat itu kena ada.


Image result for quotes

Rabu, 10 Januari 2018

Hadiah Pink Diary from Blogger Suria Amanda :)

Assalamualaikum, hai !!

Syukur kepadaNYA ...


TOP KOMENTOR || Ok, finally, I am one of top commentor for SURIAMANDA blog...nama besar jugak kan. Ths is second time, dua tahun lepas kalau tak silap....dapat frame .. pink colour.... this time..also pink...tapi pink diary..hehe~



Memang masa aku tengok hadiah pink tuh, hatiku meronta nak... nak sebab pinkkk, free... dan usaha sikit jer~ komen apa yang aku rasa nak komen...kerja mengomen boleh je pass kat aku...huhu~

So, jomm tengok PINK DIARY ku. Aku suka macam nih... suka, sukaaa !

Well.. aku tak berapa berkenan yang ada date dah siap siap print, bila tak habis setahun tuh, rasa macam.......stresss pulak tak habis menulis dalam tu.. (sebab kat tempat kerja masih guna notebook last year )



 

Kalau macam diary ni, atau notebook, senang aku nak pakai bebila pon....calendar nanti selit memana, takda masalah pon. Kulit tak begitu keras, aku suka, lembik sangat pon tak jugakk...



Thanks Sis Suria ! Bogger hebat, stay humble, stay buat program pengomen tegar nih yooo~ hehe~

Ok, Nona dah boleh guna untuk buat notakaki, and notahati. Kui5~

So cute right ! Happy Me ~



Ahad, 7 Januari 2018

Plan Pergi Hiking

Assalamualaikum, hai !

2018 || Nona ada plan, projek besar.... maybe bagi yang kreatif, projek tuh tak besar..tapi to me..projek tu agak besar..sebab makan masa yang lama untuk aku perah otak menjadi kreatif..huhu~

Then, Nona plan untuk mendaki gunung......well..long long time..........dah tinggalkan kelab eksplorasi dulu............zaman Universiti dah berlalu kan :)

And plan nak gi trip selain dari trip family day kilang.

So, Nona dah survey gunung yang ada di sekitar Johor.

Related image

Related image 


Image result for gunung belumut

Yang selalu family singgah, Gunung Ledang, tapi kami mandi manda je kat sana..muahahah~


Thanks To Blog SINI sebab suggest gunung yang boleh didaki kat Johor. Tapi Gunung Lambak takde eh.. it's ok... aku try search lain pulak ~

Harap-harap plan menjadiklah 2018, pertama kali after habis belajar, tak sure lah macam mana....

Seram pon ada tapi excited pon ado ! Pheww~


Hmmm, siapa pernah hiking or selalu hiking? Please share tips or entry pengalaman....
Nak baca bila mood ada ni..hehe~

Sabtu, 6 Januari 2018

Segmen : REALSVIORS Bloglist

Hi!

Ok, jom lah support blogger !

 

Untung untung masuk bloglist..ye dak~

Lagi untung jika direview..muehehe~

Azam Tahun Baru : Aktif berblog, sama ada type entri, blogwalking, dan join segmen/contest demi support blogger lain.

So, jomm try..mana tahu duk bloglist dalam blog orang lain, 3 bulan tuu, trafik pon boleh meningkat~


All the best yo !


Mek Zumbie 2k18 Giveaway

Assalamualaikum, hai !

Nak menjoinkan diri..............GA pertama for 2018 :)



So, pilihanku ialah ini..

 

Blouse Bunga XXXL: BB008 (new)


Kenapa nak??

Of course, sebab ianya free dari blogger yang dipercayai............. kalau menang...~

2. Sebab aku sukaaa blausss bebungaaa, comel jer.. tak perlu nak iron sangat, 

3. Blaus yang bersaiz besarrrr........sesuai ngn aku... hehehe~Ye, aku tak besar mana, ehem..kecik mana pon tak jugakk...kahh3~

4. Teringin nak baju baru sempena masuk 2k18 nih....so tolong paham jiwa Nona ya :) muahahaha~

That's all, harap ada luck....ada rezeki...

Email jika menang : nur2dunia@gmail.com

==============================

Haaaa, jangan lupa klik banner or HERE 

Khamis, 4 Januari 2018

Santai : Kalau Salah, Mohon Repost #nonacomel

Assalamualaikum,

Hi ! SYukur masihh bernyawa.

Semalam up status kat whatsap, memang funny lah game nih...ahhahah~

 

So, jawapannya apaaa?

Takde orang yang jawab sekali je da betul...
maybe kat blog ni ada yang jawab sekali je dah betol..hehehe~

Kalau salah, mohon repost okay.....tag me sekali....

HA HA..THANK YOU !

Then korang leh la bagi kat member lain, tengok jawapan dorang..and edit # tuh okay ~

Rabu, 3 Januari 2018

NotaHati : Reminder

Assalamualaikum, Hai !

Ok, siapa yang follow IG Nona, memang nampak Nona up satu gambar bersama caption nih kan.



Banyak harapan untuk 2018, actually since 2017 pon....and maybe 2016,2015 dulu...

So, ianya bukan tercapai dengan magic....ianya perlukan segala titik peluh, usaha dan kerja keras...

Tak kira, bekerja atau waktu study....



All the best for 2018 nih ! hehe

Isnin, 1 Januari 2018

Masuk Tahun Baru 2018

Assalamualaikum, Syukur di atas segala ketentuanNYA.

Goodbye 2017 ! Thanks for keep memory with me ~



Mulakan hari nan indah, diharapkan No Blues Monday :)

 


Selamat Tinggal 2017
Memori tetap utuh..... manis mahupun kelat.

Selamat Tinggal 2017
Mengajar erti kehidupan....Biarpun terasa putus asa adakalanya...

Selamat Tinggal 2017
Kehidupan diteruskan jua untuk 2018 ! 


Gunakan kesempatan yang ada, masa yang diberikan 
untuk membuat sesuatu yang berfaedah.... mencari rezeki halal.... meminta maaf dan memaafkan 



HELLO 2018 ! 









#pleasebenice
#pleasebethebest