Terus Sebarkan Kasih Sayang Untuk Kebaikan
OGOS 2018 !!

Isnin, 25 Disember 2017

Swedish Meatball Bukan Menu Pilihanku di IKEA JOHOR

IKEA, JOHOR || Hai ! Syukur masih bernyawa :)

Ok, tajuk boleh mendatangkan kemarahan? muahahah~

Hari Ahad, 24/12/17 aku dengan adik bongsu singgah ke IKEA TEBRAU, JOHOR. Yess, after a month dibuka, kini barulah kami singgah ke sana :)

(Lepas syarat jadik orang Johor, sebab dah singgah IKEA...hehe, gurau )

 

Hi, I love You ! Do u love me??


Memang best, banyak betul perabut , barang-barang yang menggugat jiwaku. Rasa geramm gerammm jah !


Ko tengok, senonoh ke takkkk? Nak tidurrrr je bila tengok hiasan bilik tidur.....kahh3~

=======================

Tapi kami terus pergi makan, sebab time tu dah lunch hour...Uhuk, dekat 20 minit gak la beratur, huishh... orang ramai gila kot ! Yela, hujung minggu kann~

So, inilah dia menu kami :)

 

Ada Chicken Chop, Soup of The Day (Mushroom Soup), Spicy Chicken Wrap, Garlic Bread, Spring Rolls, Vegie Ball, and of course, Swedish Meatball (15pcs) ! 

Laju je aku try rasa meatball..............to me, the meatball, ok la... xoxo.. agak tak panas, and kenyal kenyal macam meatball yang selalu aku makan.. Ok, jujur betul Nona. Bagi kebanyakan orang, maybe suka lah kot dengan meatball ni.... kann?

But then aku makan mushroom soup, and chicken chop ! Ahaaaaaaaa, delicious ! Aku suka ! Sedap jer dengan tekak aku ! Lemak-lemak nyumm3! Makan pulak garlic bread dengan soup..huyoooo, sedap mengancam ! Ada orang cakap, kuah chicken chop tu tawar, tapi aku bukanlah orang yang makan berkuah sangat....so it still sedap to me :)


Aku habis makan chicken chop, selang seli dengan meatball..makan dengan soup....errr, tak kena jugak dengan tekak..... stop jap....amek vegie ball, ianya adalah campuran brokoli dengan kentang....
I love this, i tell you  :) Then aku makan plak spring roll, RM1 per pcs. Not bad..hehe~


Huihh, time ni dah kenyang gila...mana nak makan spicy chicken wrap lagi...ahhaha~
Rileks dulu.....update status, tengok instagram jap...balas balas whatsap....

Dapatlah telan spicy chicken wrap...tapi satu jela ! Satu lagi, aku wrap semula, bawak balik...Pedas tuh ada, cuma tak pedas macam yang aku suka.... ok lah, asal nak rasa je sebenarnya ~

Tengok meatball??? Ok, ada balance...aku try makan tapiii dahh kenyang gila, tak dapat masuk lagi.
So, tinggalkan jela....first time aku tinggalkan makanan, selalunya mesti habis...hoho~

==========================

Kesimpulannya, kalau datang lagi, aku pilih chicken chop, mushroom soup, and vegie ball! 

Sorry, Swedish Meatball belum kena dengan tekak saya. Tekak orang lain lain kann...
Tapii, kentang yang sepinggan dengan meatball tuh sedap....kuah dia pun ok je :)


NEXT, 
Baru jalan tengok perabot, dari part 1-9 oi !

I enjoy tengok all the parabot........nanti rezeki lebihh, lehla Nona beli banyak ya.... 

One of my wishlist :-


Selimut ala-ala macam kat hotel...hihi~


Ok, last ~

THANKS IKEA JOHOR !

Semoga terus success and be the best !


Ramai dah singgah kan....tapi Yang tak terjah lagi, sini i share location

ALAMAT IKEA JOHOR :-

33, Jalan Harmonium 23/13, Taman Desa Tebrau, 81100 Johor Bahru, Johor

(Dekat sangat dengan AEON JUSCO Tebrau)

3 ulasan:

Anum Abdullah berkata...

sedap2 jak makan dia..

Noriza Abdul Rahman berkata...

Kami pun tak berapa nak masuk tekak juga dengan meatball ni, Suami pernah kerja di IKEA Cheras, sampai muak nak makan dah katanya. hehe

Cik Puan Ena berkata...

Belum sempat lgi dtg ke cn.. amboy byknya die makan.tliur taw tengok.