Lepaskan Cinta Jika Jodoh Tiada
DISEMBER 2018 !!

Khamis, 26 Oktober 2017

Nasib Tak Dibaham Harimau !

Assalamualaikum,
Hai ! Syukur masih bernyawa.



31 OGOS 2017 ||  Siapa dah baca entri TRIP SINI.

Confirm tahu Nona pergi trip mana. Kan.

Nak dipendekkan cerita, sewaktu awal-awal perjalanan, semua excited nak tengok haiwan...

Tiba-tiba, truck berhenti. Driver keluar.... Tahu apa?

Haaaaaaa, ada handphone penumpang terjatuh sewaktu syok-syok mengambil gambar dan video ! Atau maybe tengah LIVE? Ohmai !!!!!





Truck kan gerak atas jalan berbatu-batu, memang tersenget-senget, sampai boleh jatuh handphone !

Fuhhhh! Nasib baik berada dalam zon selamat lagi....cuba kalau dah masuk checkpoint yang menempatkan harimau?? Atau singa? Fuhhhh, sedekah jela hangdphone tuh kat Harimau! haha........

Nak-nak hangdphone canggih-canggih..... Menangislah weh!




Tapi serious, ni antara pengalaman yang menarik dan mendebarkan bagi aku~ Bila naik tu, pegang kuat-kuat segala barang yang dibawa..

Image result for harimau

Ada satu kali, masa nak selekoh, truck tu mcm nak tumbang oi.

Bayangkan, harimau tengah duduk landing kat tepi je time tuh....... Walaupun berjaring, aku tetap risau dengan pintu tuh...Fuhhhh !

 



Sekian saja entri ringkas berkenaan pengalaman nih! 

Nasib Tak Dibaham Harimau Kann ?!

4 ulasan:

Amanda Suria berkata...

semua kena alert la lepas ni kan..tempat2 bahaya macam ni memang awal2 kena briefing..jangan bawak barang2 berharga..

Aisya Ismail berkata...

Better bawa pakai lanyard lepas ni.. Kalau hp terlepas at least masih tergantung.

Mimi Azirah berkata...

Kena alert la lepas nih...hp tuh kena gantung kat leher supaya x tercicir

atiehilmi dot com berkata...

Allahu.. gugur jantung kakak baca tajuk pon.. em.. lepas ni kena hati2 lebih.. dah banyak jek jual tali gantung hp tu.. hee~ mungkin boleh beli la lepas ni..