Nasib Tak Dibaham Harimau !

Oktober 26, 2017

Assalamualaikum,
Hai ! Syukur masih bernyawa.



31 OGOS 2017 ||  Siapa dah baca entri TRIP SINI.

Confirm tahu Nona pergi trip mana. Kan.

Nak dipendekkan cerita, sewaktu awal-awal perjalanan, semua excited nak tengok haiwan...

Tiba-tiba, truck berhenti. Driver keluar.... Tahu apa?

Haaaaaaa, ada handphone penumpang terjatuh sewaktu syok-syok mengambil gambar dan video ! Atau maybe tengah LIVE? Ohmai !!!!!





Truck kan gerak atas jalan berbatu-batu, memang tersenget-senget, sampai boleh jatuh handphone !

Fuhhhh! Nasib baik berada dalam zon selamat lagi....cuba kalau dah masuk checkpoint yang menempatkan harimau?? Atau singa? Fuhhhh, sedekah jela hangdphone tuh kat Harimau! haha........

Nak-nak hangdphone canggih-canggih..... Menangislah weh!




Tapi serious, ni antara pengalaman yang menarik dan mendebarkan bagi aku~ Bila naik tu, pegang kuat-kuat segala barang yang dibawa..

Image result for harimau

Ada satu kali, masa nak selekoh, truck tu mcm nak tumbang oi.

Bayangkan, harimau tengah duduk landing kat tepi je time tuh....... Walaupun berjaring, aku tetap risau dengan pintu tuh...Fuhhhh !

 



Sekian saja entri ringkas berkenaan pengalaman nih! 

Nasib Tak Dibaham Harimau Kann ?!

You Might Also Like

4 00 otak engineer COMMENT

  1. semua kena alert la lepas ni kan..tempat2 bahaya macam ni memang awal2 kena briefing..jangan bawak barang2 berharga..

    BalasPadam
  2. Better bawa pakai lanyard lepas ni.. Kalau hp terlepas at least masih tergantung.

    BalasPadam
  3. Kena alert la lepas nih...hp tuh kena gantung kat leher supaya x tercicir

    BalasPadam
  4. Allahu.. gugur jantung kakak baca tajuk pon.. em.. lepas ni kena hati2 lebih.. dah banyak jek jual tali gantung hp tu.. hee~ mungkin boleh beli la lepas ni..

    BalasPadam

Berilah komen, walau hanya satu perkataan :)
Saya hargainya, jangan risau ya,
Kata2 semangat pun bolehh, saya sukakannya~
LIFE WITH LOVE memang macam ni, ohooho