Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
OKTOBER 2017 !!

Khamis, 12 Oktober 2017

GRAND OPENING : Chef & U Pastry, Johor.

Hai !
Syukur masih bernyawa.

Baru-baru ni, Nona ada share di media sosial beberapa keping gambar kek yang cantik dan comel.
Nak tahu di mana? Ha, let me story...


=============================

GRAND OPENING || Yes, 1st October 2017 yang lepas, Nona and beberapa blogger telah attend satu Grand Opening Chef & U Pastry.

Chef & U Pastry sebenarnya adalah sebuah kedai yang menerima tempahan membuat kek secara home made, tiada yang ready made ok. Kita boleh inform mereka design macam mana kita nak, kita suka dan sesuai dengan majlis yang bakal diadakan. All can be settle as what we want :)


Betul ke akan cantik seperti yang kita nak ? Ha, Memang tak perlu risau sangat sebab, Chef yang terlibat ialah someone yang pernah buat kek untuk Sultan Johor tau !

Amazing betul tengok kek yang gah dihias dengan sangat cantikk !


 

Namanya Chef Ryan.
Berbakat, very inspired !


Ok, pada hari opening, Nona dapat tengok how is grand opening untuk sesebuah kedai, especially pemiliknya adalah Chinese. Wow, ada singa ! Usually Nona jumpa tarian singa bila Chinese New Year je. Rupanya kalau grand opening ada jugak.




The shop is not very big, but it has simple decoration and many awesome design of cake available on the day.



Jom tengok design kek yang kreatif, sesuai untuk majlis birthday, wedding, anniversary, graduation or just as prizes.


HAPPY BIRTHDAY !


 

Pinggu is so cute ! So cool !

 

POOH is my favourite cartoon when I was 3-5  years old

 

 

I am Princess !





Inside the glass, cute design !


Besides that, cards, or cookies also available.
It is so cute ! 




See the card ! Open it, and cake for you !!!!!!!!!






I love You :)

 AND !

WIN MY HEART... MARRIED COUPLE ! THIS ONE ! I WANT THIS ONE DAY !


Then lunch time ! Nasi Briyani , and Mee ! Yes, halal. I can see the catering lorry... hehe

 


Ok, time makan tuh, kami dapat rasa sejenis cake, pearl cake..rasa macam teh..sedap!


Ok, done !

 

Bawak balik satu cookies, Nona choose Dolphine ! Hehe


Keep Memory ! Keep Success ! 

===================================

For those yang nak tahu di mana, and berminat untuk order atau belajar buat kek yang comel-comel sangat............macam di atas,

Boleh Visit :-

IG :  @Chef Ryan

Chef and U Pastry

Alamat : No 17, Jalan Sasa 1, 
Taman Gaya,
81800 Ulu Tiram,
Johor.



Good Luck Chef  & U Pastry ! Hope The Best Always Come to You !






5 ulasan:

PeRdU cINta berkata...

Cantik-semua keknya...kek pingu tu cute je..hihi..

Nona Qiyah berkata...

Kan, memang cute woo !

Shahida Dzulkafli berkata...

Pergh!! Comel sangat nie.. Kalau order hello Kitty punya design mesti ohsem.. Yang pooh tu comel sangat..

adianiez AIDA berkata...

good experience ni, nona.
best sgt.
kek pon gojes!

Nona Qiyah berkata...

Ada hello kitty, just muka je..hehe~

Sis adianiez, ha ah... good experience ~
Kek nya memang gojes