Beloved and loved
OKTOBER 2018 !!

Khamis, 28 September 2017

Bestnya Jadi Practical Student

Assalamualaikum, hai !

Syukur, masih bernyawa ini hari....

Ok, ni kisah seminggu lalu, di mana student praktikal nak habis intern kat tempat kami....


Bestnya jadik practical student , sebab boleh enjoy-enjoy lagi... Kalau dah kerja, kau tak boleh nak memain sangat , tak bagus untuk kesihatan...EH, Bukan..Tak baik untuk persekitaran, takut nanti cuai dan banyaklah kesalahan yang akan terjadi.

Well, takdelah enjoy sangat, cuma boleh bersenang-senang sikit, sebab kalau ada masalah, kau takkan dipersalahkan 100%, coz u have your SV and rakan lain untuk membantu 100%

 
Jusco, Tebrau

Jadik, lepas dah habis, apa lagi....kita enjoy ! Keluar wayang sesama, tengok cerita Abg Long Fadil 2, sebab time tuh dah takda cerita best yang lain, nih pun dah lambat dekat 45 minit dari waktu beli tiket...


PUAS HATI JUGAK TENGOK MOVIE ZIZAN TUH, lawak gilo !

Ok, layan gambar yang jadi kenangan nih jap !


 



Yang sebelah tudung merah, berpelukan tuh, ha...itu budaknya.... Sopan gitu tapi ramah, and nakal-nakal..ahahhahahaha...tak nakal sangat, just suka ngusik gituuu~



Ok lah dik, semoga kau bahagia dan berjaya membina kehidupan,
semoga murah rezeki dan diberkatiNYA.


AMIN YA RABB !










Rabu, 27 September 2017

Watermark Free Design !

Assalamualaikum, Hai !

Syukur, masih bernyawa :)


Okay, Aku nak share watermark ku yang terkini ! HUhuhu~ Mohon beri pendapat.... Nak jugak sekali sekala merasa watermark bergambar..hehee~ sebab selalunya, just tulisan link blog jah....



TADAAAAAAAAAAA.........

Ehemm, apa pendapat awak ? Berkenaan watermark baru saya ??

=================================

Yes, untung hari tu nampak Cik Ash post kat FB, mujur jadi yang terawal.... beliau nak dua orang jer masa tu.......

Ok, aku suka dan happy, sebab watermark ni, simple mengikut warna yang aku nak, dan gambar pun yang diberi... hehee~

Kalau nak suruh Nona, tidak begitu rajin, walaupun ada apps nya, still tak dan nak design watermark.

Penting ke watermark ? Well, Bagi sesetengah orang, watermark ni penting, supaya orang tak mudah copy paste kita punya gambar. Kalau copy pon, Orang tahu dari blog Nona...Jadik, orang boleh ke blog Nona direct untuk mencari info lanjut... 


==================================


Sekian saja,


Thanks Blogger Ash !

Bagi yang nak try dapatkan  servis men design watermark untuk blog anda, 

apa kata terjah FB and Blog Beliau ya !
Jangan risau, tak ok or tak puas hati, boleh mintak dibaiki...sampai rasa ok, bagus, proceed..haaaa gitu ~







XOXO,
Nona

Selasa, 26 September 2017

SUPPORT ME !! POKUCU CONTEST

Assalamualaikum, hai ! Hellooo2 !



Ok, Nona nak join nih, untung-untung dapat domain free, atau untung-untung dapat saguhati..huhu ~



FUHHH, dekat RM 200 jugak hadiahnya !!!!!!!!! Rugi tak grab peluang nih kannnn ?!

BANNER%2BCONTEST1




BEST NYA KALAU DAPAT !!!!!!!!!!!


Jomlah join ya !
Semoga kita murah rezeki awak......
All the best semua yang support !
And yang belum, jom klik banner or SINI !



Ahad, 24 September 2017

Sweet Memory Diabadikan bersama Printcious

Assalamualaikum. Syukur masih bernyawa sehingga hari ni :)

===================

Kenangan. Siapa yang dapat lupakan kenangan. Selagi hidup, memang akan selalu ada kenangan tercipta, baik suka ataupun duka.  Wujudnya kenangan itu untuk memberi pengalaman, atau pengajaran buat seseorang.

Simpan Kenangan. Ya, simpan elok-elok, apa yang kita belajar atau dapat daripadanya. Mungkin berulang tapi tetap ada bezanya..

TAPI 

Manisnya kenangan, haruslah diabadikan. Haaa, Dengan cara apa ?

Printcious ada jawapannya. Percayalahhh,  Nona dah selamat menggunakan perkhidmatan dari Printcious tau ! Memang berbaloi, sebab trusted and servis terbaik ! Ok, banyak sangat nak cerita pasal Printcious nih !

Tahu tak, Printcious adalah salah satu platform untuk kita D.I.Y sendiri barang atau hadiah mengikut design dan citarasa kita sendiri.

Macam yang pernah Nona bagitahu kat SINI 


So, Nona buat pilihan terbaik dengan mengabadikan kenangan bersama Magic Mug Printcious.

Jom tengok hasilnyaaaa !

 

Selitkan kata semangat. 
Tulisannya jelas, dan nyata. Complete, tiada huruf yang hilang.

 

Letak gambar family time pergi Safari hari tuh :)


Letak gambar parents yang disayangi.
Gambar seperti yang dihantar, jelas tanpa kepudaran melampau. 


Magic Mug tu apa?

Ha, Magic Mug sebenarnya sejenis mug yang gambar atau tulisannya hanya akan timbul apabila air panas dituang ke dalamnya.




Memang dah lama survey magic mug nih..sebab tak pernah miliki magic mug sepanjang hidup. Rasa macam special sangat, sebab gambar tuh tersimpan rapi dalam magic mug ni... Bermakna, muncul sekali sekala jika guna air panas sahaja. Kalau orang luar yang tak tahu, dia ingat mug biasa... mug colour hitam yang kosong tapi sebenarnya.............MAGIC tau !




 

Amboii, kemain happy bila minum air panas nak refresh mata, nampak pulak muka family sendiri !

FUHHH ! Semangat lain macam.... 

Triple happiness bila letak gambar kekasih hati, betul kann?



Imagine, bini merajuk sebab lelaki busy kerja tak sempat balik makan sama-sama, haaaa....hadiahkan mug nih, letak gambar kahwin ker, gambar honeymoon ker...and ayat romantis....

Confirm, confirm terpujukkkk !

Pasal delivery ?

 Ok, tak perlu risau...sebab delivery dari Ninja Van memang lajuuuuuu, berdesup......!

Cuba tengok perjalanan delivery nih :)


Yes, Nona guna voucher RM 60, dapat dari Printcious. So, just bayar postage, RM7.00 je. Untung.

Okay , tengok, 08/09 ialah tarikh order .




Pick up for delivery start on 12 hb, then tahu bila Nona dapat? Nona terima parcel pada 13/09/17  !!!!

Wow, wow !! Tak sampai seminggu, dah selamat ke tanganku..


Susu Etsumel tuhh~
==============================

Mereka yang nak stay up lewat malam siapkan assignment atau kerja??

Nak rehatkan diri setelah beberapa hari tak tido malam? 

Terasa sedih atau putus asa dengan ujian yang menimpa?

Nak pujuk kesayangan anda yang merajuk ?


Ok, dengan Printcious, keadaan yang sukar boleh diuruskan sedikit demi sedikit. Semangat dapat disalurkan melalui barang-barang D.I.Y di Printcious. Sebagai contoh, melihat tulisan atau gambar yang terletak pada barang seperti Mug, Bantal, Magnet, Kusyen atau apa sahaja, sudah tentu hati akan pulih secara perlahan, dan semangat dapat dikumpul semula. 

Sama ada cipta untuk diri sendiri, atau hadiahkannya kepada orang lain, semuanya memang terbaik dengan Printcious . 


Nona puas hati, dan nanti Nona nak buat repeat order. Oh ya! Satu lagi, Printcious memang best sebab selalu bagi Voucher Code untuk customer guna. Potongan yang berbaloii, bersama kualitinya.

Mereka ikut sama serupa seperti yang kita design. Warnanya, tulisannya, memang jelas, tak rugi pun keluar duit untuk D.I.Y barang di Printcious

Jadik, anyone yang nak jugak macam Nona, D.I.Y sendiri hadiah anda, SILA KLIK SINI 


THANK YOU PRINTCIOUS ! I LOVE IT, MY FAMILY ALSO EXCITED TO SEE THE COLOUR CHANGES OF THE MAGIC MUG!




Sabtu, 23 September 2017

Festival Hujung Medini Himpunan 3 buah negara

Assalamulaikum . Hi ...... Syukur masihh bernyawa :)


Ok, hari nii Nona nak kongsi info menarik ............. terutama buat org Johor dan peminat acara kebudayaan.

Ini adalah festival yang membuat himpunan 3 buah negara , (Malaysia, Indonesia, Singapura)


Image may contain: text 


Yes, minggu hadapan. Sila tandakan pada kalendar, buat peringatan di telefon bimbit agar tidak tertinggal aktiviti FREE macam nih. Pelbagai aktiviti akan diadakan serta persembahan yang tidak mengecewakan....................

*Ok, jom sebarkan, hehe...saja kongsi awal....Next week Nona seru lagi tau !*

Untuk pertanyaan lain, boleh hubungi : 07-221 0091

Facebook                   : Yayasan Warisan Johor



Tak sabar nak berzapinn, ewahhhh~ hehee


#jdtblogger
#johorean

Jumaat, 22 September 2017

FESKO KPYPJ2017 SEDANG BERLANGSUNG ! ! !

Hi !


Nak share something ini harii :)

 

Nak-nak orang KOTA TINGGI, JOHOR.....

Haaaaaaaaa, dekat dah tu................ joinlah ya ! Best-best nampak pertandingannya..huhu~




Giveaway Paling Gedik

Hi !
Assalamualaikum !

Syukur masih bernyawa hari nih.

Nona nak hajak semua orang yang singgah sini, JOIN GIVEAWAY GEDIK nih weh,
Hadiah gedikkkkkkk sangat tau !




Tengok bawah nihhhhhhh, so cute, even it is gedik....but still comel kan !

I memang suka baju tidur, Kat rumah ni, I paling suka beli baju tidur, ahhahaha~ Mak ada, tapi I lagi banyak sikit..

Jadik, anyone interested macam Nona? Sila lah klik banner lelaju...
Jangan tertinggal tau !



Rabu, 20 September 2017

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Assalamualaikum, hai !

Syukur, masih bernyawa................

Ok, hari ni bersemangat nak join giveaway anjuran Buku Pinky.


KLIK BANNER DI ATAS


Tengokla nama blog tuh, uish, gerammm, ada pinky gitu, sebab tuhla aku teruja nak joinn,, jangan disebut pink, memang aku terjahh tauu !

Blogger Sarawak rupanya.... pemilik blog Buku Pinky nihhh, Kitak suka pink macam kamek ka...huk2~ saja try bahasa Sarawak tokkk ~

Haaaa, nampak entri start 2016........... Welcome to Dunia Blogging... ! He hee ~


==============================================================



SO........., Jomlah sesama kita support, memeriahkan Giveaway nihh okay ~

Hadiahnya menawan kalbu, dapat tempat pertama, boleh topup duit aku main kutu..tak pon topup internet I.....hewhewww~

Apa pun hadiahnya, kalau dah free, memang tak tolakkkkk ~ Sis suka jer ~ Asalkan blog kau ada colour pink, atau contest ada pink, aku lajuuu support youu ! 

Jadik, yang pink-pink semua, jangan lupa ajak aku join contest korangg...okayyy ! muahahaha..


Klik Banner untuk join jugak ya.

Once join, selangkah untuk menang, once support, akan ada yg support kita semula.
Tak rugi apa ponn bila join giveaway nih actually...kan??


JANGAN TUNGGU DAH DUE DATE, BARU NYESAL.. TAK DAPAT SIS TOLONG EH. HAHA

Sila klik banner atau SINI 



Semoga ada rezeki Nona dan awak yang join ya !!!!!


#support
#blogger
#nonaberblog












Selasa, 19 September 2017

The Winner Goes To................................

Assalamualaikum, hai ! Syukur masih bernyawa :)


Dengan rasa gembiranya, Nona nak umumkan nama winner ini hari !

First of all, Nona nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasihhh sebab join Giveaway PBC itu hari.

At least awak semua bagi sokongan kepada blogger picisan macam saya nih, muehehe~

List yang sempoi and support GA nih.... boleh tengok di SINI




Yang Menang, TAHNIAH BERJUTA TAHNIAH ! And yang Tak Menang, Nona letak uolz dalam bloglist selama sebulan ya !

Keep Update Your Blog !

AND

TERUS FOLLOW IG okay, jangan UNFOLLOW.hahah~



Now, the winner goes to..................................?


=============================================================



Tempat Pertama : Sebotol Prime Bust Cream bernilai hampir RM 80.00 with Cash RM 50






Tempat Kedua : Sebotol Prime Bust Cream bernilai hampir RM 80.00 with Cash RM 25






Tempat Ketiga : Sehelai tudung bawal ribbon siap berjahit. (Colour Lain)



Disebabkan tempat ketiga adalah perempuan, maka dapatlah tudung.....

So, bag tuh macam mana?? Haaaaaaaaa...Nona malas nak simpan, jadiknya....

Mari kita generate lagi.ehhehee~



Tempat ke-4 : Sebuah bag sandang depan beli di SG Shop



FUHHHH, YAHOOOOOOOO, SETTLE !

KEPADA PEMENANG TEMPAT PERTAMA DAN KEDUA, MOHON BERI :

1. Nama
2. Alamat Untuk Pengeposan
3. No Akaun Bank and bank mana anda guna
4. No H/P
5. LINK Instagram

KEPADA PEMENANG TEMPAT KETIGA DAN KEEMPAT, SILA BAGI :

1. Nama
2. Alamat Untuk Pengeposan
3. No H/P
4. Link Instagram

Segala details, mohon email to : nur2dunia@gmail.com



Thanks again to all...............I LOVE YOU ALL FOR SUPPORT ME !

SANGAT TERHARU, For this first time ever Giveaway...............................

Yang Nak Beli dgn Harga Promosi, Boleh Gunakan Code : Nona10...terus Whatsap Kepada PBC : 01127172016

Kalau ada lagi, sudi ker nak joinnnnn? Heheee ~




========================
JUMPA NEXT ENTRI YERR !

Ahad, 17 September 2017

Giveaway Saya Nak Prime Buster Cream

Assalamualaikum, hai !

Yes, inilah masa yang ditunggu-tunggu.

Dah lama teringin nak buat Giveaway, finally sampai masanya ! Yipppeee !

Ok... Syaratnya mudah, hadiahnya berbaloi. Sesuai untuk semua ... sebab boleh dihadiahkan untuk sendiri or orang lain tau ~ Ladies and gentleman, jangan malu-malu.....

Now start !

 

1. Follow Blog saya yang comel  , cari button FOLLOW kui3!
2. Follow IG  @gelaktawa  dan @pbc_hq
Jangan risau, Nona ada apps Unfollowers detected...muahahaha~

3. Please Like/Follow FB BeautyMe Cosmetics

4. Buat satu entri bertajuk ' Giveaway Saya Nak Prime Buster Cream'

Apa PBC tuhh ? Haaa, sila baca SINI  kalau nak tahu ya~

5. Copy Banner and masukkan detail bawah nih dalam entry awak sekalian. WAJIB 


Prime Bust Cream (PBC) adalah cream semulajadi yang boleh membantu membesarkan, menganjalkan, serta mencantikkan bentuk payudara wanita.

b) Kesan boleh dirasa seawal 7-14 hari (denyutan lembut di sekitar payudara)

c) Cadangan pemakaian sebanyak 3 botol utk kesan pembesaran dan penganjalan yang kekal (sustain the effects)


==============================

6. Siap post entry? Wajib komen link awak kat bawah nih ya !




Ok. done !  Sila lah post ke FB or IG pasal Giveaway ni ya......tag FB tuh pon baguss... 
Lagi ramai, lagi meriahhhh kan !



Hadiah ?? Jangan risau, semua dapat... hadiah utama sehingga hadiah ringan ringan !

Hadiahh ? Lihat Senarai Hadiah Di SINI !

Best, berbaloi, and tak rugi join..itu fokus utama..haha


===================================================

See You in My Comment.
Welcome to my contest you all !






Menang Contest : Shawl Mira Filzah selamat digayakan

Hai! Bersyukur masih bernyawa hari nih :)



[ PINK DAY ]    Wow, Happy Betul Pink Day ! Favourite Colour tau !



Yes, I won Shawl Mira Filzah. MashaALLAH, sama tak dengan Mira Filzah kalau tengok nih, hahaha~ Amek feeling je ! 

Dari mana dapat Pink Shawl by Miral Filzah nih erk ! Ha, kena terus baca sampai habisss ya ~


 
Gaya Ala-ala Malu ~


Itu hari join GA yang dianjurkan by MamaPipie

And Nona is one of the lucky girl........... !


 

Yes, rezeki tak pernah salah alamat.

Nona dapat instant diperbuat daripada chiffon. Memang tak pernah langsung pakai shawl mira filzah ni.. ^_^

Rupanya, yang berjahit tu, bukan bawah dagu.........but letak di tepi pipi uii~

Maka, aku pun mencuba dengan pelbagai gaya. hehe~

Gaya ala-ala retis ~




 
Gaya acah-acah comel


 


Thanks sangat MamaPipie !!

Memang appreciate lah dapat shawl nih ~ 
Colournya bebetul menyerlahhhh, ahaha~ Sesuai untuk melaramm..gitew ~

Nanti ajak join Giveaway lagi, I always support okay...hewhew~


=======================

Ok lah,  dah puas bergambar, jumpa lagi entri seterusnyaa !

Take care everybody !!!!!


Giveaway PBC Officially Closed !

Assalamualaikum, hai !

Tahu kan Nona buat Giveaway.


Ok, dengan ini, diumumkan.............................................







Pengumuman winner Nona akan bagitahu dalam masa 18hb-20hb nih.

Jangan risau, trust me ok..hehe~


Thanks semua yang join ya !

Setialah menanti bersama-sama.........................




Sabtu, 16 September 2017

Finally, Genggam Piala di tangan !

Assalamualaikum.

Hai , sihat?! Syukur masih bernyawa.
Selamat Hari Malaysia!  ^_^  〒_〒


Yes, finally.... .genggam pialaaaaaaaaaa...amboii, lepas sukan SEA nih, semangat masih ada..

Piala Malaysia?? EHH, Betul ke nih ?

Well, inilah piala yang ditunggu-tunggu and memang dikejar sepanjang bulan Ogos yang lalu....


Alhamdulillah, em, muka General Manager aku kena sorokkan.... Sorry !


Aku memang bagi target kat department aku last month, nak dapatkan piala bila kat assembly bulan 9 nanti......at least, once sepanjang kerja kat sinii...nak jugak merasa dapat piala.....

Orang lain dah rasa, kita bila lagi, kan ? Dengan 29 jumlah Safety Observation yang disenaraikan, maka layaklah kami untuk menang ! Yahooooooooooooo!

*Agak tough untuk dapatkan jumlah tu, sebab selalunya...asalkan setiap orang bagi satu je, dah cukuplahhh...ishhh3!!!!*



Anugerah 'Best Safety Observer'


Anugerah ni every month ada....And kami di Lab Department belum pernah dapat pegang this piala.

Then, apa lagi......?
Hari-hari tanya semua orang pasal safety issue. ALL OF US DIKERAH UNTUK OBSERVE AND REPORT . Hihi

Last month kan bulan kemerdekaan dan bulan sukan SEA, 
maka semangat tuh memang tinggi ya!

So, kami pun bertungkus lumusss, jumpa sikit je..terus tulis kt form.

Haaaaaaaaaa, disebabkan semangat aku pun membara, maka banyak jugak safety observation aku cuba cari dalam kilang...hehe~

Jalan je satu kilang, of course jumpa oi !


Sebagai contoh : Nampak fire extinguisher diletak di atas lantai, ha..itu one of safety observation, So sama ada aku naikkan semula, or report to safety department.. 

Wow, Safety Observation is everywhere !



Banyak kali jugak aku whatsapp to safety team, nampak benda tak selamat, keadaan tak sepatutnya, terus je report...YES, .gigih woi ! NAK PIALA Katanyaaaaaaaaaaaa~ OPS ! Salah sikap tuh guys!

Actually kena niat untuk jaga keselamatan, jaga harta benda, and elak accident berlaku.. Haaaa, itu sepatutnya okayy !

Kita kena sayang nyawa, harta benda , senang cakap... keselamatan diri sendiri dan semua yang berada di tempat kerja.... Elakkan keadaan yang berbahaya apabila berjalan di sekitar kawasan atau semasa membuat sesuatu  aktiviti.



Yeahhh, we celebrate our friendship day jugakkk..hahaa~ dah setahun berkenalan di Facebook...

HAI SIS~ Semoga terus bahagia and berjaya kak Ain !



Ok lah.. Just entri ringkas sebagai kenangan terindah. Yang dikejar dah dapat, namun safety observation haruslah terus dicari, diperhati....demi kesejahteraan semua...........NOT ONLY YOU SORANG !

Be Safe !


Image result for safety


Image result for safety


AGREE !


Ha, Take care everybody! Tak dekat tempat kerja, kat memana pun..........still try to be safe !




PSST, Kat tempat kerja korang ada anugerah apa ??
SHARE SIKIT!!!!!!


=============================================================




Piala di tangan dah dapat, bagaimana piala di hati si dia?

EWAHHHHHHH! 


#safety
#nonawork
#rezeki
===============================================






Psst, siapa belum Join Contest Nona ? KLIK DI SINI 


Giveaway Comel By Syahirah Valiant

Hai !

Let's start today with this Giveaway Comel !

 

Yes, admit.... cute kan banner nya.
Hadiah pun cute oi !

KLIK BANNER tau !

Cepat cepat sebab Giveaway Date : 9 September 2017 - 9 October 2017




Jumaat, 15 September 2017

Senarai Peserta yang Support GA PBC ~

Assalamualaikum. hai !

Okay, Hari ni nak uodate senarai peserta untuk contest yang sedang berlangsung INI

Senarai Hadiah yang best telah diupdate SINI

Jadik, yang mana link nya tak tembus atau takda copy ayat, atau tak ikut syarat, Nona dah bagi komen tau ~

Haaaaa, mohon dibetulkan mana yang perlu.........sebab kalau tak, sampai masa....

Nona pilih winner, then belum ada perubahan.......hmm....seperti tak ikut syarat, jadi....risau penyertaan terbatal..huhu~



Thanks sangat sudi join ! Keep spread this Giveaway ! Macam tak ramai je nihhh~ HAHA


LIST YANG SUPPORT GIVEAWAY :-
  1. http://www.mialiana.com/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  2. http://www.sayidahnapisah.com/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  3. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  4. http://ape-kinah.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  5. https://asyiqin89.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  6. http://colouroflifek.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  7. http://www.kisahsidairy.com/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  8. http://maszull.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  9. http://herneenazir.com/2017/08/28/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream/
  10. http://jombercontest.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  11. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  12. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  13. http://www.linliena.com/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  14. http://jnjikita.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html?m=1
  15. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/09/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  16. http://milzah89.blogspot.my/2017/09/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  17. http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2017/09/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  18. http://deariescouple.blogspot.my/2017/09/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  19. https://cikash.blogspot.com/2017/09/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html
  20. http://ftndiana.blogspot.com/2017/09/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html




JOM SIAPA BELUM JOIN REBUT HADIAH..........MARI SINI !




Rabu, 13 September 2017

FREE HEADER BY BLOGGER BUSYRA ~

Hye !

Syukur bernyawa sampai hari nihh...


Free Header lama dah dapat.......tengok seperti header sekarang atas nun..........ops, maap kalau tak hajak join...sebab last minute okay !

Join masa tu dok bz kemas nak balik beraya ke kampung...terjah kejap ke sana......

AND aku....

Terkial-kial cari size header..hahaha~ selama ni main bubuh je asal ngam header tuh~ aigooo~


=================================================

THANK YOU Blogger Busyra ! (Tekan Link untuk ke Page Free Header tuh)


 Aku tahu, ramai kenal beliau kannn?? He, hee~

Lamaaaa sangat, sangat tak tukar header baru...........
And lama sangat-sangat tak renovate blog.........

So, itu hari, aku ada buat perubahan sikit...........tapi tak banyak............aku susun atur balik, mana takda gambar tepi tu, aku buat semula............jadilah 'ABOUT ME' yang baru berserta gambar yang jelassss~



And.......aku ada tambah chatbox kat side tepi tuhh, kalau ada, adalahh yg nak chat.hahahaa~



Nak kutok ka, nak apa ka..silakan naaaaaa~ asal jangan mencarut...I hate that ~



Ok lah, entri sebelum g kerja, kasik draft...huahuaaa~

Take care everybody !!!!!!!!!!!

Next, entri guna voucher, atau trip g Safari Melaka? Huhu ! Nak jugak niche travel....hahaha~

Stresss update tak sempat-sempat ~









Sabtu, 9 September 2017

Bila Minyak Break Bermasalah

Assalamualaikum, hai !


Okay, just nak share dalam blog nih.

Hari tu, kereta aku dah keluarr logo nih tau.

 

Ok, its normal bila stop kereta, keluar logo tuh.
But its something bila tengah drive, logo tuh still ada...
even kau tekan or tak tekan break.....

Huishh, tak boleh dibiarkan tauu!!!!




Then, apa aku buat ? Haaaaaaaaa, aku tuang minyak break...
Ini jenama yang aku guna...



Memang popular...
Tapi aku nak jugak selit kisah dalam blog.

Dot 3, sebab kat tempat tuang tuh, dah tulis siap-siap, DOT 3... 
Isi dalam kaler merah cecairnya..


Cuba perhatikan tempat tuang break kete awokk, huhuhuu

=============

Before ni, pernah terjadik, kereta tetiba break tak makan oi !
Nasiblah kereta depan jauh cket....Aku tekan pedal break sampai hujunggggg, nervous kejap masa tuh, just sempat tekan butang kecemasan and tekan break sekuat hati...

FUHHH !

Berkira-kira gak nak naik ke bahu jalan tepi.... (selamat bukan besi penghadang tepi tu)

SERAM SAYA !

Bapak aku cakap, lain kali tarik handbreak.. if emergency....

Masalahnya, jarang berlaku, jadik terlupa segala bagai....tsk, tskkkk !

Sadis, then sejak tuh, ada keluar reminder , lampu gambar gitu, aku terus isi minyak break..


~Barulah lega ~

So, as reminder to all, expecially girl.woman, ketahuilah and buat reminder about this.....

Drive safely, remember your loved one !

=========================

NEXT, Check kipas kereta......





Menang Hadiah Bernilai Hampir RM 10k dari Bondoru ! ! !

Assalamualaikum, hello !

Hows life? Hope okay saja.

Ok, ni contest termewah jugak nii...Nilai hadiah dekat RM 10k ! Wohooooo !


Japp,  Siapa tahu Bondoru Store, Keramat??

Haaaaaaaaaa..sekarang mereka tengah buat peraduan tau , sempena Grand Opening Bondoru Store nih, pada 09/09/2017 ! Best arr orang Keramat, shopping lagi and lagi......hehe~


5 Winner dicari wehhh ! Syarat pon mudah gilaaaa !

Hadiahhh yang best amat.... cecah rm10k, adalah macam kat bawah nihhhh !!!!!!!!






Rezeki kalau ada, tak lari mana ! Rambang mata weh !


Winner Pertama                     : 1X Macbook !

Winner Kedua and Ketiga     :  2 unit iPhone setiap satu

Winner Keempat and kelima : 2 unit handbag jenama COACH ! (Preloved)



So, camne nak joinnnnn ??!!

Yes, KLIK GIF KLIP2 KAT BAWAH NIH, HEHEE.... atau klik HERE to join !


Bila korang join, selangkah nak menang....
once you share, selangkah lagi..
once orang join banyak -banyak..........., bertuahlah hendaknya..hehe~

PAHAM KE PAHAM?
JOIN CEPAT TAU ! TAUUU !




Ok, semoga ada rezeki kita ya..... all the best !







Khamis, 7 September 2017

Senarai Hadiah Yang Meriah untuk PBC Giveaway !

HELOOOOOOO. Assalamualaikum !!!!!

Haaaa, kembali semulaaa....
Mesti ramai nak tahuu, hadiah apa bakal dimenangi peserta contest ! Contest Yang sedang berlangsung kat BLOG NONA 


So, here we go !



HADIAH PERTAMA

 

Sebotol Prime Bust Cream bernilai hampir RM 80.00 with Cash RM 50




HADIAH KEDUA 


Sebotol Prime Bust Cream bernilai hampir RM 80.00 with Cash RM 25



HADIAH KETIGA 

 

UNTUK WANITA .
Sehelai tudung ribbon (Colour Lain)


TAPI, JIKA LELAKI YANG MENANG,


UNTUK LELAKI
Sebuah bag 

Hari tu beli kat SG Shop, guna Voucher, alang-alang jadik hadiahh~hehe~

=================

Jika lebih 30 orang join, ada lah penambahan hadiah ok !

===============================

So, apa lagi...................... JOM AJAK RERAMAI JOIN GIVEAWAY PBC now !

KLIK BANNER LELAJUUUU ~


 

Yang dah join, Tahniahhh, selangkah untuk kejayaan..................and stay tune.......stay focus ! 

KEEP PROMOTE THIS GIVEAWAY !


====================================

THANKS JOIN SEMUA!
Jumpa anda di komen sana ~