Kuatkan semangat dalam memiliki kasih sayang
SEPTEMBER 2017 !!

Khamis, 22 Jun 2017

Persiapan Balik Kampung Beraya

Asalamualaikum, hai !

Syukur masihhh bernyawa :)

Ok, entri hari nih paling aku suka~ Theme : Travelling Back Home.....

But for me, Travelling Balik kampung..ooooooooooo.... balik kampung..........

Balik mana? Persiapan balik kampung macam mana??

Hihi, This year, we are coming back to :-


Related image


InshaALLAH.... moga dipermudahh dan selamat pergi balik ke Batu Pahat, Johor. Kampung nenda tercinta.. Who's Johorean ? Or has sedara mara, kaum kerabat kat area nun sana jugak? SEP TANGAN !

So, Nona punya checklist is done ! Tak sebanyak macam emak punya... haha~

I will bring all this thing to my village !


 

Last year tak bawak kad touch n go, tapi nasibb baikkkk ada IC... tak perlulah tengah lapar puasa nak ke office tepi tuh, cukup top up ic yang memang sedia ada RM 10 kat dalam..hehe~

Ok, apa yang actually aku teringin nak beli kat Lazada untuk dibawa ke kampung??  Haaaaaaaaa..., this things ! Ushar jap !




Ok, yang ini nampak safety kalau nak guna. Tengok specs and review is found okay. No kutuk on this thing. So, i decided nak try beli yang nih :) 

#safety
#raya


NEXT :-



Am I need this?? Yes it is. 
Selalunya im using only a plastic to put all the toilet things.. Lorhh~
But this year, I wanna change, nampak lah terjaga sikit barang tuh, huhu ~

Kalau kat kampung, sabun adakalanya tak cukup pon. Ramai kan, So need this and can share with my family too :) Nampak sweet sangat bawakk balik bag pinkk, hahahaha~

#clean
#pink

And the last one, I need this ~


3. Blue Eagle De-luxe Steering Wheel Lock  


Balik kampung berhari hari kan ~

So, kita tak sure jugak, nak raya raya nih, ada orang nak duit lebihh, kan ~
So, nak kena bawak satu ke kampung ..

#selamat
#sayangkereta


Done this last entryy for Lazada Contest .. Anyone nak join yang last nih pon boleh tau..

Mana tahu rezeki.. huhu~

OK. 

Let me shout what is going now  !!

============================

Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale



 (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from 


May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!




Siapa nak join contest nih, jommmlah...hadiah dari Lazada best best tau !

Cuba klik BANNER


WANT TO SHOPPING?? Hurry Up Click :::


==========================================================

Boleh baca entri Lazada Raya Nona sepanjang Contest berlangsung ::-




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI LAZADA and ALL !


8 ulasan:

Azhafizah Md Nor berkata...

bagus siap ada list tu. selamat pulang ke batu pahat. have a safely journey. Good Luck anyway Nona :)

Jun Zie berkata...

Insyallah ati2 dlm pjalann nnti tau =) ju pun suka buat list mcm ni bila masuk packing2 brg sb takut ada yg kita lupa nak bawa huhu

Siti Rohaida Yusof berkata...

good luck cik nona kita..selamat pulang ke kampung ye..

Mar Mansor berkata...

selamat balik ke kampung nona.. good luck
JanjiKita

Nona Qiyah berkata...

Thanks sis Fizah.
Ok sis Jun... inshaALLAH..hati hati

Selamat jugak..inshaALLAH

AMIN

el berkata...

gud luck

faizzahamir berkata...

Wahh..terbaik checklist nona

Nona Qiyah berkata...

Thanks semua....

kan,, checklist macam ni amat perlu dann memudahkan giteww~