Lepaskan Cinta Jika Jodoh Tiada
DISEMBER 2018 !!

Rabu, 28 Jun 2017

Holiday : Tips bercuti di Pantai Cherating

Hai ! Haiii ! ! Syukur masihh bernyawa. How's life?
Ok ni nak story.. pasal lokasi percutian. Yela, alang-alang ambil cuti panjang, or tengah plan nak buat short trip ker..kan? You all dah ada plan nak kemana mana ke untuk beberapa bulan akan datang? Or hujung minggu nih Kerr?
Fuhh.. Kalau Nona.. Banyak sungguh choices. Tapi yang penting, dalam Malaysia ..sebab dalam Malaysia tak abisss lagi holidayy.... Kalau korang camana??

Haa..... meh tengokk antara tempat yang menjadi pilihan ialah ............................

Image result for bendera pahang
Apa ada yang menarik kat Pahang ??

Pahang sebenarnya mempunyai banyak tarikan yang membuatkan ia menjadi sebutan dikalangan para pelancong local dan juga antarabangsa. Bagi foreign tourist, jika datang ke Malaysia, kebanyakannya akan pergi ke Pahang untuk menghabiskan masa cuti mereka.

Antara tempat2 yang menjadi tarikan para pelancong adalah Genting Highlands, Cameron Highlands, Bukit Tinggi, Kuantan, Tasik Chini, Cherating, Pekan, Gambang Resort and Sanctuary. Sebab banyak sangat tempat yang menarik di negeri Pahang ni dan kalau nak melawat semuanya dalam 2 3 hari memang tak sempat.

Tak puas jalan laa..kalau singgah sekejap-sekejap. Korang rasa tak apa aku rasa nih? Hehehe~
Korang sekurang-kurangnya perlu dlm 1 2 minggu untuk spend time kat situ. Untuk aku story satu per satu pasal tempat-tempat ni pun akan mengambil masa dan page yang banyak. Jadi aku nak fokuss bercerita tentang satu tempat je dulu, iaitu Cherating ~ Cherating nan indah, menghilangkan peningg :)

Image result for pantai cherating
Siapa selalu dengar, Cherating adalah kawasan peranginan pantai terkenal di Pahang?
Ya, betullah tu, ianya terletak kira-kira 40 km ke utara Kuantan, di pantai timur Semenanjung Malaysia.. Walaupun ia ini bukan di antara yang mempunyai pantai yang cantik jika dibandingkan dengan pantai-pantai lain di pantai timur tetapi Cherating ada ombak yang best untuk korang yang minat surfing.

Pasir yang lembut dan air suam dari Pantai Cherating bergabung dengan ombak yang sempurna pasti menjadi tarikan kepada surfers dan pelancong ke pantai yang kurang sesak ni.
Image result for cherating point

Tidak dinafikan, kepada korang yang baru nak belajar surfing, di Cherating Point, ada, sekolah surfing yang terkenal di situ. WOW ! Siap sekolah tauu ~
Image result for pantai cherating
Pantai Cherating adalah salah satu daripada beberapa pantai dengan ombak yang cukup baik untuk surfing semasa musim monsun (November dan Disember). Di seketar area ni juga ada tempat daya tarikan eko-pelancongan baru muncul seperti santuari penyu, pelayaran sungai dan aktiviti berkayak dan Pulau Ular. Pulau Ular adalah sebuah pulau kecil terletak kira-kira 1-2 kilometer dari pantai Cherating. Korang boleh menaiki bot laju untuk ke Pulau Ular tersebut dalam masa 20 minit. Pulau Ular terkenal dengan kehidupan laut yang masih terpelihara dan aktiviti snorkelling adalah aktiviti yang popular di pulau itu sebab airnya yang cetek dan tenang.


Image result for batik di cherating

Cherating juga dikenali sebagai Kampung Budaya, kerana ia merupakan pusat kepada aktiviti kebudayaan seperti kelas lukisan batik.



Related image
Untuk korang yang dari KL tu nak datang ke Cherating ni tak susah pun sebenarnya, cuma tempat ni macam ke dalam sikit tapi memang berbaloi la. Mula2 korang kena menaiki Lebuhraya Pantai Timur dan ambik susur keluar ikut Jabor. Lepas itu, korang terus je ikut papan tanda ke Kemaman. Apabila sampai di Sg Ular, korang akan masuk ke jalan utama Pantai Timur dan straight je lagi selama 15 km lagi untuk sampai ke Cherating. Kalau dari Kuantan, korang just perlu ikut papan tanda ke Kemaman, melalui Beserah dan Balok, lepas tu sampai Cherating.
Others

Suria Cherating Beach Resort

Lobby

Orked Homestay


Once dah sampai di sini, korang kena buat apa dulu? Mesti la check in di hotel atau resort untuk bermalam kan. Macam aku, selalunya aku book cherating hotels online on Traveloka, sebab senang giler kot book melalui website tu. Tak payah pening-pening pun.

Search je, tak sampai dalam 1 minit, Traveloka akan bagi senarai hotel atau resort yang ada di Cherating tu. Daripada hotel 1 bintang hingga ke hotel 5 bintang !! Senang kan korang nak pilih.

 

Kalau korang nak terus cari hotel atau resort yang korang suka, taip je nama hotel yang korang nak book tuu, Traveloka akan sediakan kesemuanya seperti apa tempat menarik yang berdekatan, service-service yang hotel tu provides, facilities dan juga jenis-jenis bilik yang terdapat di hotel tersebut.

Image result for traveloka

Pendek kata, Traveloka ni memang bantu kita dari A sampai ke Z. Korang tak perlu lagi nak buka 1 tab untuk book, satu tab lagi untuk tengok apa tempat yang menarik dan bla..bla..blaa. Kerja itu memang menyusahkan kita. Ia akan buat kita dari semangat nak pergi bercuti, terus down, haha!

Haa, rasa macam teringin nak bercuti tak sekarang? Aku dah share macam-macam tips tu. Tunggu apa lagii, cepat laa plan percutian korang sekarang! Dont worry , as long as Traveloka is trusted and has tip top services for a long time.. Have a nice day with Traveloka !

Image result for vacation

Sapa pernah bercuti at Cherating? Story jugak jommm !

Isnin, 26 Jun 2017

Sepintas Lalu

Assalamualaikum
Hai !

Syukur masih bernyawa.

Ok..How s raya? Semuanya ok dan berjalan lancar ke?

Jangan makan banyakkk sangat...fikir kesihatan...musim panas berbahang ni....bykkan minum air...sabar haruslah tinggi..... 😁

Tak kira di mana dan apa jua...please alert okay 😚

Sibuk lagi ke di raya kedua? Sibuk update media sosial? Or sibuk melayan tetamu? Hihi 😙

Zaman sekarang kan... Memang zaman orang scroll media sosial katanyaa..huhu 😁

Ape pong....enjoyyy before start kerjaaa 😃

Sabtu, 24 Jun 2017

Safely Arrived

Assalamualaikum 🙌

Syukur dah selamat sampai kampung nenekku 😍😍

Anda smua cmne ??

Esok kita cte makeup2.
Gambar tu..gmbr before balik kampung... Aq bg hadiah bag tuhhh kat adik aku sempena besday...Puasss make up 😂 Nasib elok lagi setelah hampir sebulan..hehehe...

Okbaiii... Hati hati walau di mana anda berada  💘

Jumaat, 23 Jun 2017

Jangan lupa solat tau !!!!!!

Assalamualaikum. Hai !

Nih memang reminder setiap tahun pon bila raya menjelma.

Sebab ada orang tertinggal solat tiap kali pon penat beraya, atau memang tglkan solat kerana BUSY beraya.  Ok, nak senang.... Bagi yang raya jauhhh gila dari tempat tinggal, iaitu TIDAK KURANG dari 2 marhalah, 89km, dah boleh start lakukan solat  nih, RUGI RAYA TAPI TAK SOLAT~

 Walau apa pon, solatlah kita ya ~

Yg penting, niat musafir bila nak gerak dari rumah tuuu..okay :)

Nah, mari lakukan solat jamak serta qasar.


Image result for solat qasar
Image result for solat jamak  

Cara dan syarat yang banyak lagiiiiiii? Boleh rujuk SINI


Image result for solat qasar





Khamis, 22 Jun 2017

Persiapan Balik Kampung Beraya

Asalamualaikum, hai !

Syukur masihhh bernyawa :)

Ok, entri hari nih paling aku suka~ Theme : Travelling Back Home.....

But for me, Travelling Balik kampung..ooooooooooo.... balik kampung..........

Balik mana? Persiapan balik kampung macam mana??

Hihi, This year, we are coming back to :-


Related image


InshaALLAH.... moga dipermudahh dan selamat pergi balik ke Batu Pahat, Johor. Kampung nenda tercinta.. Who's Johorean ? Or has sedara mara, kaum kerabat kat area nun sana jugak? SEP TANGAN !

So, Nona punya checklist is done ! Tak sebanyak macam emak punya... haha~

I will bring all this thing to my village !


 

Last year tak bawak kad touch n go, tapi nasibb baikkkk ada IC... tak perlulah tengah lapar puasa nak ke office tepi tuh, cukup top up ic yang memang sedia ada RM 10 kat dalam..hehe~

Ok, apa yang actually aku teringin nak beli kat Lazada untuk dibawa ke kampung??  Haaaaaaaaa..., this things ! Ushar jap !




Ok, yang ini nampak safety kalau nak guna. Tengok specs and review is found okay. No kutuk on this thing. So, i decided nak try beli yang nih :) 

#safety
#raya


NEXT :-



Am I need this?? Yes it is. 
Selalunya im using only a plastic to put all the toilet things.. Lorhh~
But this year, I wanna change, nampak lah terjaga sikit barang tuh, huhu ~

Kalau kat kampung, sabun adakalanya tak cukup pon. Ramai kan, So need this and can share with my family too :) Nampak sweet sangat bawakk balik bag pinkk, hahahaha~

#clean
#pink

And the last one, I need this ~


3. Blue Eagle De-luxe Steering Wheel Lock  


Balik kampung berhari hari kan ~

So, kita tak sure jugak, nak raya raya nih, ada orang nak duit lebihh, kan ~
So, nak kena bawak satu ke kampung ..

#selamat
#sayangkereta


Done this last entryy for Lazada Contest .. Anyone nak join yang last nih pon boleh tau..

Mana tahu rezeki.. huhu~

OK. 

Let me shout what is going now  !!

============================

Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale



 (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from 


May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!




Siapa nak join contest nih, jommmlah...hadiah dari Lazada best best tau !

Cuba klik BANNER


WANT TO SHOPPING?? Hurry Up Click :::


==========================================================

Boleh baca entri Lazada Raya Nona sepanjang Contest berlangsung ::-




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI LAZADA and ALL !


Selasa, 20 Jun 2017

EOperasi memudahkan proses? ?

EOperasi tu apa benda ? EOperasi Modul Pengurusan Guru adalah salah satu modul pengurusan daripada KPM (Kementerian Pendidikan Malaysia). 

Inilah usaha pihak Kementerian Pelajaran Malaysia untuk memudahkan para guru mengemaskini data mereka dalam perkhidmatan perguruan.

Guru sahaja? Ok..., ok...... untuk para pengguna lain, kerajaan masih memberi inisiatif yang dapat memudahkan rakyat Malaysia menyimpan data seterusnya membantu kerajaan untuk memberi perkhidmatan terbaik.. Antaranya yang Nona dah survey :-

SAPS Ibu Bapa
APDM (Aplikasi Pangkalan Data Murid)
HRMiS
Jawatan Kosong


Guru-guru juga boleh menggunakan E-Operasi untuk menyemak status guru jika mereka mahu bertukar tempat melalui Borang Status Kedudukan Guru (BSKG).

Image result for cikgu mengajar


Kewujudan e Operasi memang betul betul memudahkan para guru untuk menguruskan data-data yang penting semudah di hujung jari saja. 

Lebih-lebih lagi di zaman serba canggih nih, urusan yang melibatkan aplikasi ini boleh digunakan di mana mana sahaja. Sebelum tidur, tengok hp, dah boleh akses, selepas kekenyangan, tengok ipad kejap,  dah boleh uruskan data dalam sistem nih. 


CARA APLIKASI 

Okay....

Bagi mengetahui panduan untuk login eOperasi secara online,  boleh teruss klik di sini --> eOperasi

Guru-guru jangan khuatir..amat digalakkan untuk login sistem ini melalui laman web ini kerana tidak akan berlaku apa apa masalah website down atau Laman tidak dapat diakses. 



Klik sahaja link tadi dan ikut arahan untuk mengemaskini data-data melalui e-Operasi


Ketahuilah bahawa modul eoperasi ini menguruskan hal berkaitan guru mahupun bukan guru yang melibatkan beberapa kategori pengguna iaitu pengguna (guru dan bukan guru) serta pentadbir sistem (pengurusan KPM di peringkat Bahagian, Negeri, Daerah, dan Sekolah).

Tertanya tanya, apa sebenarnya kebaikan eoperasi kepada guru-guru?

Banyakkkk sangat, seperti yang dicerita di awal perenggan, ianya memudahkan kerja guru mengemaskini data, nah terbukti dari situ sudah menjimatkan masa kerana segalanya sudah tersedia !

Aplikasi online ini berguna kerana boleh diakses dari mana mana pun tempat, selagi ada rangkaian internet. Segala ketidakfaham, masih boleh dirujuk kepada Pentadbir Sistem.



Ok lah, senang cakap, Nona suggest kepada semua untuk singgah link yang dimention semuaa, sebab banyak benda baru dan berfaedah melalui aplikasi tersebut.


Sila-silalah share kepada members, guru guru, or mak bapak yang maybe tak terbaca artikel ini... 

Semoga ia membantu  ramai orang dan lebih tahu mengenai eoperasi 2017 ini di samping mengemaskini data-data mereka hanya secara online.  


Related image


How you make up in pagi raya nanti ???

Assalamualaikum, hi !

Ok, macam mana muka uolz pagi raya nanti?
Gaya makeup camanoo ehhh ??

Nona saja acah acah try makeup cengginiii ~


#contestmakeuprayaWA

Yuhuuuuuuuuuuuuuuu~ How is it ? Nampak serii tidakkk? Hihii


Well, simple sangat, just toner, krim pelembab, foundation, celak, lip matte, and blusher cket, nak try n error jah ~ Sorry, kening memang tahap tak reti nak lukisss lagii~ mintak adik nanti....


Actually, bukan sengaja try pon, ni try sebab masuk contest jap.... Kebiasaan pagi raya pon makeup cam biasa nak g jalan but, lebihhkan cket pelembab n foundationnnn gituhhhhhhhhhhhh~


======================================

Inilah contestnya ~


Image may contain: one or more people and text 

Klik pic kalau nak try jugak~

Lagi berapa hari jer nak habissss ~



Nak tengok jugakk uolz yang bermakeup ni, berapa hengget habis agaknya tuk make up ehh?

Ade guna tips apa masa makeuppp nanti?

Suka makeup garang ker? Yang ala ala doll ker? ATAU TAK MAKEUP ponggg? kih2~

JOMLAH KLIK PIC OR SINI kalau nak menang hadiahhhhh makeup tuhh 


Duit raya dari JDT Blogger

Assalamualaikum, hai !

Syukur masihhh bernyawa~

Ok, hari ni just nak bagi tahu, aku dah dapat duit raya tambahan daripada team JDT Blogger tau!!

Alkisahnya,

Aku join GA Abam Kie ~

Thanks sangat anjurkan giveaway sebelum rayaaa~ huhiii~

 


Rezeki tidak salah alamat, percayalahh :)


Maka, Nona pon terus berulang kali baca ~

Yes, dapat duit raya dari team JDT Blogger sendiri.


Thanks Ms Dilah ~ RM 20 pon sangat bermakna bagi diriku~ Banyak tuh buat beli topup and minyakkkkk



Sekian bebelan, hehehe~ Happy Life !

Isnin, 19 Jun 2017

Bagaimana cuti raya kali ni??

Assalamualaikum, hi !

Syukur masih bernyawa, Allah beri umur yang panjang...

Ok, dah masuk last week Ramadan, memang ayat cliche, 'cepat je masa berlalu'.


Image result for cuti raya

So, cuti uolz berapa hari.........? Puas hati tidakkk.....?

 Nona boleh cuti start 24/06 sehingga 27/06/2017 sahaja.

28 hb kena naik, bos harap kami naik kerja, and .............. 30 HB is audit.... Saya gerun bila dengar FSSC Audit, sebab saya akan pening kepala nak susun benda yang belum disusun lagi....

Image result for audit

Slowly, and one by one i will through it !

Tahniah bagi yang dah diapprove cuti raya ~ Yang masih belum diterima? Teruskan sampai dapat..

Dan yang tidak dapat?? HM, tak tahulah nak cakap camana, kuatkan jela hatimuu...demi rezeki dan tugas...walau maybe susah nak bertugas sepenuh hati kalau time raya tak cuti, nak nak................raya pertama, kan ~



Ok,  ringkas je entri hari ni, saja nak lalu wall korang, kui3~

===============

Hari ni sahur and buka apa tuhhh ?


Ahad, 18 Jun 2017

Aduh, macam mana nak pujuk lelaki merajukk ehhhh ?

Assalamualaikum, hai !

Image result for lelaki merajuk

Nona nak tanya, macam mana uolz pujuk lelaki merajuk? Lelaki pon memang ada egonya, nak jugakk dipujukkkkkkkkkkkkk~ TAPI, jangan melampau dahla ye~


Image result for lelaki merajuk

EHHH? BETUL KER? SAYA BUKAN LELAKI.. Hehehe~


So, mcm mana nak pujuk ekkkk??

Image result for lelaki merajuk

Nona ada beberapa tips.............. nona share ye~

1. Berikan masa dan ruang
2. Masakkan makanan kegemarannya
3. Gunakan media sosial
4. Gunakan kad atau surat cinta

                                           Image result for lelaki merajuk

Fuhhhhhhh, banyak nih.........ada 13 semuanyaaaaaaaaaaa~ Jomlah baca huraian kat SINI , kalau nak tahu banyakk lagi..kalau nak tahuuu siapa penulisnya~ hehe~


Express Kad Raya GA by Nina

Assalamualaikum

Haii, OK................nih entri express... se express tajuk GA nih, hahaha~
Mana taknya, 16-18 June 2017 due datenye, before 6PM youuuuu !







Cantikkk, dan Nona nak ! Jommmmmm , ramai dia nak tuhhhhh~

Kad raya tak lapuk dek zaman ~ saya tetap nak !

#nakraya
#kadrayacantik

Jumaat, 16 Jun 2017

Awal Nona dapat duit raya

Assalamualaikum, hai !

Syukur masih bernyawa.



Entri ni khas untuk nyatakan thanks to blogger Mar Mansor and a big applause coz dah achieve target, 1k tuuuuuuuuuuuuuu~

Now, nona awal awal dah dapat  duit raya...hehee~ sempena Nona jadi followers ke 1000 wehhhh ~


Image may contain: 6 people, people smiling 


Terima kasih, boleh buat beli topup tau :) Huhii~ dah lama tak rasa orang bagi duit raya kat Nona sebab now I am not student anymore but I am workers~


Selasa, 13 Jun 2017

Baju Raya Nona Tahun 2017

Assalamualaikum, hi !`
Syukur .. still alive today ! Hah, mesti ramai klik, nak tengok sangat baju raya I kannnn??~ hahaha

Ok, let continue Contest from Lazada.



1. What is colour theme for this raya??

Ehem, actually, don't have. Beli asalkan suka, dan selesa. Then gi tempah kat jiran.

So, Nona decide to try this combination of this colours ! Merah ada, pink, yellow also ada ~



2. Share your outfit detail?

Tadaaaa, tak surprise kan Nona ~ Ok, It is a dress ! Kalau tengok pada gambar, macam sepasang baju kurung, Tang  corak tu baju, yang plain tu kain kan?

Well, it is only a dress with shawl ! Ironless, sebab ianya bercorak.... Pepagi raya no need to rush to iron my outfit, hehee~ except shawl~ or tudung


And my dress has ribbon~ Nona dah falling in luv~ Last year berbaju kurung, so this year gian nak dress semula.. he hee~

TogetHeR OOTD with ;:-
 
Yeahhh, beli kat Lazada, nanti try time gi kuburrrr, ok or nope~ Love shape, saya suka lahhhhhhhhh~

===========================NEXT=================================




3. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 


Outfit lain yang teringinnn nak dibeli kat Lazada?
Ok, I would like to have this






Material ; Korean Poly Crepe. tampak elegant and beautiful ! This year tak beli pulak baju jurunggg~

#sweet
#beautiful




Kadang orang datang mengejut ke rumah, Ui mak ui ! Grab je terus instant nih, simple dan mudah kannnnnn,  cantik pon iye ~ hehee~

#simple
#beauty


Itu sahaja, anyone nak share outfit raya nanti? SILAKAN. IM WAITING.
Huhu ~

Yes, not very late to shopping at Lazada ! Now running is :-


Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale



 (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from 


May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!




Siapa nak join contest nih, jommmlah...hadiah dari Lazada best best tau !

Cuba klik BANNER


WANT TO SHOPPING?? Hurry Up Click 


Baca entri Lazada Raya Nona yang pertama di SINI 


Isnin, 12 Jun 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com

Assalam, hai................nak sambung sambung join GA




Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Jun 2017, iaitu tepat jam 4.30 petang sehingga hari esok, 4.30 petang 13 Jun 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Giveaway Mengejar Lailatul Qadar

Assalamualaikum, hai ! Syukur masih bernyawa..

Join Nih~Klik Banner di bawah selaju bolehh~

 


Suka baca tajuk diaaaa..hheheh~ Next, nak ajak semua baca, and hayati this things~

Image result for poster lailatul qadar


Tamat: 24 June 2017

Voucher Special Sempena Raya

Assalamualaikum !

Haiiiiiiiiiiiiiiiii!


Syukur masih bernyawa, so...tak nak lengahkan masa, Nona nak share, kepada pengguna barangan PIXY, atau nak hadiahkan kat sesapa, boleh dapatkan potongan daripada PIXY, tapi hanya sah kat Watson je hokayyyy ~


VOUCHER PIXY DI SINI
VOUCHER PIXY DI SINI
VOUCHER PIXY DI SINI

Ade voucher RM 6 and RM 2..... Pilihlah eh, Klik Link and download pilihanmu, print saja~
Tapi sebelum bayar, tanya dulu watsaon tuh, boleh tak nak guna voucher?


So, Nona dah selamat gunakannya, sebab Nona memang guna bedak PIXY dah lama, cuma kali nih, Nona try beli BB CREAM nya~


Tadaaaaaaaaaaa~ Nak try before raya, kalau best..boleh terus guna time rayaa~

BB Cream Bright Fix - SPF30 & PA+++

 

Comey sungguh !

Pink youuuuuuuuu~

HARGA : RM 16.80, 
Maka setelah discount, jadiklah RM 14.80.


Sekian makluman.
Harap maklum. Terima kasih.................... cepat terjah, Dah nak tamat tuh~


Krim BB semua-dalam-satu yang dapat menutup noda pada wajah, menyampaikan kebaikan pencerahan kulit dan perlindungan daripada sinaran UV. Dirumus dengan Bedak Kunci-Pintar, ia mengekalkan kulit cerah dan tidak kusam sehingga 12 jam.

  • Tekstur krimnya yang ringan menutup noda tanpa rasa tebal.
  • Ekstrak Pemutih Semula Jadi dan Derivat Vitamin C mencerahkan kulit.
  • SPF30 & PA+++ memberikan perlindungan optimum daripada sinar cahaya UVB dan UVA.
  • Diuji secara klinikal tidak menyumbat liang pori.
  • Mekap asas yang boleh digunakan secara sendiri, ataupun dengan bedak untuk penutupan yang lebih tinggi.

Cream
Ochre
Beige




Ahad, 11 Jun 2017

MUST LOVE GIVEAWAY BY AUROMA SCENTS

Assalam, hai !

Jom join, mana tahu murahh rezeki ~

  


Haaaaaaaaaaaaaa, dah last date....................lelaju klik ~


MINI TOPUP GIVEAWAY by MerahCekelat

Assalamualaikum, hi !

Nak topup free?? So jom lah join giveaway niii, well, rezeki , kita mana tahu~


 
TAMAT : 16 Jun 2017

Now, i would like to tag :-


Klik banner cepat, share lah, mana tahu rezeki dapat hadiah top referral and random tuh~

Pendapat pasal blog cik merah cekelat,

Nice and simple, loading cepat...cuma kalau boleh nampak lebih merahnya jugakk, 

sebab coklat dah padan...

==========================

Ok lah, 

TERJAHHHHHHHHHH YAAAAA



Khamis, 8 Jun 2017

Order Kek Bergambar di Masai, Pasir Gudang, Johor

Assalamualaikum, hai !

Syukur masihh bernyawa.

Ok, tanggal 31 May ialah birthday adik bongsuku with anniversary emak n abah kami.

Share special date tau~ Untunglaaaaaaaaa~


So, aku decide nak try kek bergambar.... Haaaaaaaaaaaaa, gambar macam mana tuh?

Hihi ~ SURPRISE ! Even adik adik aku pon tak tahu aku nak beli kek macam tuh ~

========================================







Yesssssssssssss! Ini dia ! Terkejut, sebab dalam fikiran dorang, maybe aku akan beli kek aiskrim, or kek Secret Recipe !


Aku banyak kali ulang...rahsia............rahsiaaaaaaaaaa, hahaha~


Ok, aku nak bunga kaler pink tapi takda, nasiblah dalam tuh kek coklat............
Gambar ni aku amek masa first day puasa, aku dah set, gambar ni terus guna untuk letak kat kek nanti.

Don't worry, gambar tersebut boleh dimakan dengan lazatnya, sebab dibuat dari Icing jer ~



Hah, Macam mana boleh terpikir nak bagi kek bergambar dorang??

Hehehee, sebab Kak Ain tempat aku kerja tuh, buat tuk birthday ayah dia, then dia share ngn aku, location dia buat kek bergambar....

TAK KUSANGKA ! Dekat jer ! AND, Bukan di kedai kek ! TAPIIIIIIIIIIIII.........


Di sini ! Kedai alat tulis !  Manja youuu !


  

Tak sangka, they do cetak kek too !

And it is beside kedai kek~ But I choose cake from another bakery shop ~ Letak sendiri gambar kat kek, baru tahu macam tu, ingatkan kena bawak kek pergi sana..haha






So, anyone  yang bedekatan, nak jugak kek bergambar macam tuh, tapi tak tahu mana nak cari?

Sini ada !


Percetakan Adik Manja

6, Jalan Serangkai 18, 
Taman Bukit Dahlia,
Pasir Gudang,
Johor

Watsapp:  019-338 6601

Cara Nak Order ? Nona just watsap, bagitahu nak saiz apa, edit gamba sikit je, terus zasss bagi orang tu.... Nak dorang editkan pon boleh jerrr ~ HARGA : Yes, apa saiz pon, RM 18, tahan beberapa hari tau ! Tuh yang best ~

Isnin dah malam baru request, rabu petang gi amek...hihi ~ Bulan Ramadan nih, tutup kedai pukul 5PM ye ~



Sekian maklumat sharing ini hari~

Semoga maju jaya kedai kalian dan diberkatiNYA.....AMIN !




Semoga terus sihat, terus diberkatiNYA dan tiada pergaduhan besar antara kami...

Semoga segala ujianNYA ditempuh bersama.

AMIN !