Tabahkan hati dalam memiliki kasih sayang
JUNE 2017 !!

Ahad, 28 Mei 2017

Lazada Raya Contest : Resepi Mihun Goreng Bersosej sedap di tekak Nona

Assalamualaikum, hai !

Ok, hari nih nona nak share, antara favourite dishes yang menjadi pilihan bila masuk waktu berbuka ialah....... sejenis MEE !

Ok, I dont care, mihun sup ke, mee sup je ke..laksam, or laksa...janji elakkan nasi...or kue teow...


Simple betul !

Ayam beli kat bazaar.... merasa jugak la makanan bazar...

kihh3~




Letak sosej pon sodap daaaa~



So, how to masak simple sangat simple macam nih, tapi sedap di tekak seorang Nona?

Ingredients:


  1. Minyak
  2. 1/2 bungkus mee hoon (rendam air)
  3. 3 batang sosej
  4. 2 sdb cili kering (yang dah dikisar)
  5. 2 biji telur 
  6. 1 labu bawang besar (ditumbuk) 
  7. 3 ulas bawang putih (ditumbuk) 
  8. Sayur kubiss/sawi.kangkung.. ikut suka mood berapa banyakk
  9. Garam 



How to cook : 



  1. Panaskan minyak, agak agak sampai kuali nak start berasap..
  2. Masukkan bawang yang siap ditumbuk
  3. Masukkan cili kering.Masak sebentar cili tersebut.
  4. Masukkan sosej.
  5. Letakkan garam dan perasa, lepas tuh masukkan telur ke dalam masakan.
  6. Masukkan mee hoon dan sayur. Jangan dibiarkan, terus kacau hingga sebati dan secukup rasa.
  7. Potong sosej dan hidangkan
  8. SETTLE !
Untuk masak memasak nih, Nona need MINYAK or OIL !

So, Nona perlukan minyak yang menyihatkan , nak nak bulan puasa ni......Nona pilih minyak jenama.....

   

Absolute Coco Virgin Coconut Oil 500ml  ~











Whoaaaa HEBAT OFFER !

 RM 27.51
Before RM 59.90,
You save 54%


Nona loves SALES like this !!!!!!!!!!!!!!!


Banyak lelebihan guna minyak nih, sudah tentu menyihatkan , mengelakkan sakit jantung
dan mengurangkan darah tinggi.

Kalau nak survey more, please click the picture.

#lazadasihat
#iftardishes
#favourite


Besides that, i prefer air milo panas, sometimes....

So, I need Milo !



Related image





















Then Milo kalau nak murah and berbaloi, boleh singgah Lazada... tengok offer now !





RM 57.30
Before RM 66.36,
You save 14%


Amazing !

#lazadasupport
#lazadaoffer
#milo


Best offer ever !

Click the screenshot picture to get more details.

Why I post this thing? Yes, its the time ! Time sudah mari ! RIANG RIA RAYA You !

Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale

 (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from 

May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!





Siapa nak join contest nih, jommmlah...hadiah dari Lazada best best tau !

Cuba klik BANNER



WANT TO SHOPPING?? Hurry Up Click 



Next, about deco deco.. hehehehe~ TUNGGU ~

2 ulasan:

Hernee Nazir berkata...

good luck nona..

Mar Mansor berkata...

wish you luck nona...kalau menang jangan lupa orang di sini
JanjiKita